312
  • Gabesz amd64

csak guppik?:O

jol mutat az a fa benne...nekem anno szo"lo"to"ke volt benne
  • Editthy #111
    Nem egy díjnyertes fotó, de a lényeg látszik... túl vagyok a takarításon... jövő honapban át akarom alakítani kicsit...

• Editthy #110
    állat...
  • Editthy #109
    Szedegetem én is rendszeresen marokszámra, de ezt a csigát nem szívlelem... a kis balatoni kúpos az édi volt... szinte észre sem vetted... ez túl nagy és túl hamar szaporodik... szóval csigaevő hal lessz a vége :)
  • Gabesz amd64
    na egy ilyen kell nekem: kattt
  • Gabesz amd64
    na nalamis pontosan ez a helyzet,de en megfogom a csigakat es kiszedem aztan mennek a wc-n le.Nem tellik el 1 honap es megint annyi csiga van benne.
    Volt mar olyan h bemasztak a "daraloba" azaz a vizszurobe es amikor bekapcsoltam...dara volt es a halacskak bekapdostak a csigadarabokat :D

gondolkodtam enis egy csigaevon,de nem jutottam el addig h vegyek.Amugy az a hal bujo tipus,de megeszi a csigakat :)
  • Editthy #106
    köszi, tanulmányozni fogom!
  • Galy
    nézz körül itt

A csigák népességének szabályozása az akváriumban
  • Editthy #104
    Ezt szeretném elkerülni! Mármint a növények kidobását... ezért kérdeztem a csigaevő halról... most amyennyire tudtam lemostam a petéket és a fele növényzetet kidobtam... teljes talajcsere lessz következő hónapban... azt is átmostam... fertőtleníteni szerintem nem okés... és semmilyen vegyszar nem teheti be a lábát a szépen beállt vizembe! :)
  • Galy
    Összes(!) növény kuka, talaj (kavics, homok) fertőtlenít, vízcsere.

(és csigaFAJ, nem ~fajta) ;)

• Editthy #102
    Sziasztok!

A segítségetek kéne. Van valakinek tapasztalata a csigaevő halakkal?
    Nagyon elszaporodtak és kiirthatalnanok a csigáim... A történet annyi, hogy:
    édi kis kúpos balatoni csigáim voltak annó, szinte láthatatlanok maradtak az akváriumban ... egy vsárolt növénnyel azomban bekerült egy sötétvörös (kifejletten köröm nagyságú) csiga fajta és elepte a növényeimet a petéivel valamint hiába szedegetem ki őket folyamatosan, 3-4 hét alatt a picik megnőnek és petéznek újra... a balatoni kis csigáimat meg kipusztították :(

Előre is köszi!
  • Gabesz amd64
    csak egyszer,hajaj en mar eleg sokszor...foleg akkor amikor egyik nyaron beallt a viztisztito pumpa es persze nem voltam otthon aztan mutter hivott h menjek haza a Balatonrol, es azonnal takaritsam ki.hazamnetem hat katasztrofa volt. olyan budosvolt hogy csak na.meg fatyolszeruseg uszkalt benne. masfel ora alatt kitakaritottam es utana irany vissza a balatonpartra :D
  • Editthy #100
    az rám fér... lessz meló vele rendesen... egyszer már átestem rajta...
  • Gabesz amd64
    hat akkor sok sikert a talaj- cserehez/tisztashoz
  • Gabesz amd64
    nem tom meg nem vettem eszre :D

de szerintem kedvelik a hus vizet ottan :P
  • Editthy #97
    úúúúhhh... és nem kapnak sokkot az arra úszkálók?
  • Gabesz amd64
    amikor nagyon meleg a viz akkor en azt szoktam csinalni h egy 1 literes m.uvegben lefagyasztok vizet es belerakom az akvariumba :)
  • Editthy #95
    Nekem is sokféle halam volt... van... jelenleg van a harcsa, egy anci az említett karmosbrekkancs, guppik... volt neon, ferdénúszó pontylazac, ékfoltos razbóra, és naplementeplatti... amikor jött a nagy meleg elég sok halam pusztult :( most tervezek egy teljes átrendezést...
  • Gabesz amd64
    igen van(mar jo par eve),de most otthon hagytam es mutter vigyaz ra,de majd ha egyszer hazamegyek akkor majd rendbeteszem.amugy egy 80 literes.homok van az aljan + egy keves kavics,meg ket nagydarab bazalt

volt benne mar sokfele hal.van egy veteran Kuli-kulim.
    regebben volt egy zsakosharcsam az frankon bezabalta a kis kuli-kulikat
    aztan el is passzoltam a harcsat egyik haveromnak.
    annal is regebben volt egy uveggarnelam,azt egyik nap nezem h nem mozog,azt hittem megdoglott azt kiderult h levedlett :O
    sziami harcoshalam is volt mar...

:)
  • Editthy #93
    Boccs, ha már esetleg régebben írtad, de most nincs kedvem visszaolvasni, neked van akváriumod?
  • Editthy #92
    Há mondom hogy jóóóó fiúúúúú, nem karmolássza viszont imád bujócskázni és a képen látott vizinövényen "sütkérezni"
    eleinte csak a szűrő és a háttér között kapaszkodott... de mára birtokbavete a sűrű növényzet tövét... ott lakik ő... a híres ... kicsit szét vagyok esve bocsánat érte :D
  • Editthy #91
    Amikor kaptam és fele ekkora volt és még az akvárium is cép új volt...
    akkor a kis galád bemászott a háttér és az akváriumüveg közé... a hátteret én építettem be sajátkezüleg, szóval az elég fix volt ahhoz, hogy bombával se lehetett volna lerobbantani... nem volt egyszerű onnan kihalászni, de sikerült és közvetlenül utána betümködtem felül a réseket megelőzve az újabb hadműveleteket
  • Gabesz amd64
    aranyos!
    ez is karmolassza az akvarium uveget? :)
  • Editthy #89
    Miki már több mint 1 éve megvan :) nem ugrott ki egyszer sem... jó fiúúúúúúúú vagy lány
    Viszont van hogy bekajál és hetekig színét sem látni
  • Gabesz amd64
    egyik haveromnak is volt

de kiugrott a vizbol aztan vege lett mint a botnak :(
  • Editthy #87
    Sziasztok, örömmel látom, hogy feléledt poraibol ez a topik :D
    Gabesznek csak annyit üzennék, hogy ne foglalkozz a semmiért besértődős emberekkel, kár az energiáért!

Ő Miki a béka (Mikulásra kaptam :) ) Afrikai karmosbéka és az egyik legimádottabb lakója az akváriumomnak... most épp hűsöl ebben a nagy melegben:)
  • Rancor
    Itt nézd meg!:
    http://edak.cellkabel.hu/fok/kiir.php?azonosito=81

vagy:
    http://www.akvarista.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=42
  • Puntigamer
    üdv, házilag akarok hátteret csinálni az akváriumba, valószínűleg hungarocellből lesz, ki tud olyan festék v. bevonó/festék anyagot, aminek kőhatása van, mégsem válik ki semmilyen vegyszer a vízben, és ezáltal nem öli meg kedvenceimet:D
    valaki, 5let?
  • Rancor
    Dörzsölt le kézzel a növényekről a fonalalgát! Aztán csinálj vizcserét,és utána a többit!
  • csn tamás
    az a ciki hogy a növényemet is ellepik az algák....54literes az akváriumom és van kb 28 halam: neon, zebra dánio, ékfoltos razbora, sherpa lazac, algaevő harcsa. megprobálom megcsinálni hogy jo legyen...
  • Rancor
    Telepits sok élő növényt,és adj nekik növénytápot,meg persze napi 10-12 neon világitást,és a növekvő növények elvonják a tápanyagot minden algától! Nálam bevált!
  • Gabesz amd64
    mennyi ido alatt nottek meg ekkorara?

szep :)

van meg keped az akvariumodrol?
  • Gabesz amd64
    nekem is volt de egyszercsak eltunt...hala a jo egnek
  • csn tamás
    segítsetek!!! fonalalgával van tele az akváriumom!!!egyszer már teljesen ujratakarítottam és most megint előjött ez az izé...mit tegyek?
  • Puntigamer
    tyű, de brutálul néz ki:D:D
  • Mentol
    Csá!

Nekem is van akvárium otthon. Van benne 2 nagyobbacska almacsiga (5-8cm). Nagyon veszettül néznek ki, amikor kinyújtják a csápjaikat, meg a levegőcsövüket...

Szúrnék be képet, de ide nem lehet linkelni a kepfeltoltes.hu-ról, az sg-re pedig max 20kb (VICC) képet lehet feltölteni, úgyhogy itt a link:
    www.k*pfeltoltes.hu/view/060714/P1070556_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  • Puntigamer
    ezer kösz az infot!:)
  • Rancor
    Növényi eleségen a következőt értem: Vagy puhalevelű élőnövény,pl elodea,amit teknősnek szoktak venni,vagy pedig Tetrának van a Tetraphyll,vagy a JBL Novo Fect,ami nagyon jó növényi táplálék,vagy még a Serának van a Sera Florája. Amúgy ha sima spenótlevelet,meg salátalevelet összereszelsz,vagy adhatsz hozzá más zöldséget is,az is jó! Pl: cukkini,sütö, vagy főző tök,alma,az is jó nekik,néha pici kenyér morzsa sem árt, csak abból nagyon keveset!
  • Puntigamer
    hm.. köszi az infokat, lélgeztető megy most is, szűrővel együtt...
    Amúgy az egyiknek 4 ágú a faruszója,m a másiknak 3.. semmi más különbség nincs a kettő között...
    jelenleg panzi aranyhaltápot esznek, de akkor majd veszek nekik szúnyoglárvát is...
    növényi eleség alatt mit értesz, ma szereztem neki egy élő növényt, azt szokták csipegetni:)
    amúgy én is észrevettem hogy túrkálnak az aljzatomn, szóval lehet rakok e fölé sódert... aprószeműt...
  • Rancor
    Az hogy úszkálnak ne tévesszen meg,az csak azt jelenti,hogy még élnek,szóval nem azt,hogy jól is érzik magukat,bár tény,hogy ilyen kicsiknek valóban elég egy ideig. Max. fél évig!Aztán elkezdik kinőni,és szar lesz nekik! És egy jótanács: ne adj lehetöleg nekik soha száritott vizibolhát,mert attol bélgyulladást kapnak,hanem inkább a Tetrás,Serás,vagy JBL-es aranyhal tápot add,kiegészítve élő vagy fagyasztott szúnyoglárvával,illetve vízibolhával,és növényi eleségre is szüksége van. Amúgy nem kötekedésnek szánom,de elmondom,hogy az aranyhalnak jobb lenne az aprószemű sóder,vagy kvarchomok,mert a szájával szereti túrni az aljatot táplálék után kutatva. És legyen bent neki levegőztető,főleg ilyen melegben,és éjszaka is menjen, és ne felejtsd el,hogy ez hidegvizi hal,ami annyit jelent,hogy 15-24 fokig van el. Ezen kívűl helytelen a tartása. Még nyáron is! A nemeket pedig nem az uszonyokról ismered meg,külsőleg nem nagyon lehet megállapitani,csak az ivarérett állatoknál.