Akvarisztika

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Egy sör, nem sör. Két sör az egy fél sör, négy sör, az egy sör, de egy sör az nem sör"
Ilyenkor biztos ez beszél belõled! Egy Józan ember nemviselkedik igy!
Felejcs el! És nekem NE irkálj!!
Te ész!! A mamádal........!
Gabesz amd64
manapság már semmi sincs ingyé

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Gabesz amd64
akkor körülbelül 46 lityis
így megfelel?

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Még annyit az kimaradt a kérésembõl,hogy természetesen pénzért vásároltam volnam meg,nem ajándékba kértem volna!!
durván!!!
A szellemes megjegyzéseidet tartsd meg magadnak!Azt hittem itt egy "noemális"akvaristákból álló csoport van de tévedtem!Tedd bele az akváriumodba azt többet nem kell gondoskodni az akváriumodról!
Pár évvel ezelõtt voltak szifó halaim. Egy nõstény kb.4-4,5cm-re megnõtt. 1 kicsinye született. Aztán kihaltak mellõle a többi halak a fajtájából, és egyszer csak azt veszem észre, hogy hosszú farka nõtt a halnak,azaz felvette a hímre jellemzõ tulajdonságokat. Teljesen kiakadtam. Mik vannak?
Utánaolvastam, és nemet tud változtatni egy bizonyos idõ után, ha nem eggyezik a nõstény és hímek aránya, ill. ha nincs egyáltalán hím egy "társulásban".
Ezek nem zsákosharcsák,(Clarias batrachus),hanem zacskósharcsák (Heteropneustes fossilis)ami egy más család a harcsákon belül. Abban különbözik a zsákostól,hogy kicsi a hátúszója,a zsákosnak meg végig ér a farkáig. Sokszor összetévesztik õket. Ázsiában élnek.Zsákosharcsa
Zacskósharcsa
Gabesz amd64
durván 46 lityis

nekem van egy kettétõrve<#idiota>

de már nem müxik

Érdeklõdnék,szûkségem lenne egy használt,de mükõdõ vizmelegitõre,elég egy kisebb teljesitményûre.Az akváriumom mérete:61×23×33-as talán 50 literes.
mail: [email protected].
Köszönöm.
Gabesz amd64
ez kérlek szépen zsákos harcsa
nekem is volt ilyen.Jó nagyra megnõtt és megevett egy-két kicsi kuli-kuli-t 😞

aaron12
ja meg van párduc csíkom(már 1,5 éves,valami fekete pöttyös barna színû harcsám és egy rózsás díszmárna).Vajdasági vagyok és itt nem nagyon lehet tudni hogy mi tartható mivel ezért azt szeretném kérdezni hogy a rózsás mellé kell e még 1-2rózsás?U.I.:4 zebradánióm is van!

aaron12
helóka.nekem van egy 48 literes akváriumom és elevenszülõ fogaspontyaim(molli,guppi,platti,kardfarkú hal).Lettek kicsinyei az egyik plattinak.Valami hínárszerû növény közt tartózkodnak.Van valami lülönleges kérésük hogy felnevelhessem õket?

Adri
köszi de már megvan, ezek zsákos harcsák, legalább is ezt az infót kaptam egy másik fórumon!
ja és édesvizi halak😊 tengerire nincs keretem pedig jó lenne😊

Isten megteremtette a férfit.....Aztán támadt egy jobb ötlete :)

Tuvok
Törpeharcsa nem lehet, mert annak a farokúszója külön van a hasúszójától, ennek pedig egyben . Valami 'speciális' trópusi harcsa lehet, ezer féle van . Szemébõl és bajszaiból ítélve zavaros vizekben élhet, mint pl . az Amazonas .
Viszont az akvárium típusa meg sósvizire utal, lehet tengeri harcsa, de nem tartom valószínûnek, lehet csak egyszerû bolti aksi .

Adri
én is annak tippeltem õket de eddig még nem találtam sehol semmi leírást rólla!😞 pedig érdekelt volna!

Dzsini
nekem valami törpeharcsa-féleségnek tûnnek, bár nagyon nem értek hozzá.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Adri

ChevyG
Loál János
Takarítani szar dolog volt, gondolhatod... 😊

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Tuvok
na, abban már el is lehet tévedni ,)

Loál János
Köszi.
Jaja, aránylag nagy, 100 lityis volt az aksi.

Galy
"Név: Áki12 (2004-01-23 14:19:48)
megdöglött 2 aranyhalam
mi lehetett a bajuk?

köszi!

"

LOÁL!
Tuvok
szép
hát igen, a könyvem szerint ha tágas helyen vannak, nem ritka a 10-12 centis belõlük

Loál János

Tuvok
az melyik, mutimá 1 képet olyanról, így most nem ugrik be

Loál János
Ha hiszitek, ha nem, volt egy zebrasávos sügerünk, ami 12cm-esre nõtt meg.

Tuvok
Vmi ilyen, hasonló volt nekem is, csak homoktalajjal és Szumátraikkal:

Tuvok
Hjaj, ha ne lenne nõm meg macskám, biztos újra lenne egy szép nagy aksim 😞

Tuvok
😊)))

Kata
Nem értek az akvarisztikához, de van egy viccem, ami ide passzol. Szori, ha nem jön be, vagy ismertétek...

Rendõriskolában az oktató a logikáról beszél. Nagyjából mindenki felfogja, de Kovács2 nem érti. Az oktató megpróbálja parasztosan elmagyarázni neki:
- Na idefigyeljen. Elmagyarázom magának, mi az a logika. Szóval. Van magának akváriuma?
- Van.
- Na látja. Akkor ebbõl logikusan következik, hogy maga szereti a halakat.
- Így van. - bólint Kovács2.
- Ha maga szereti a halakat, abból logikusan következik, hogy szereti az állatokat és a természetet.
- Igen, van kutyám is, és gyakran járok kirándulni.
- Na látja. Szereti a természetet, ebbõl logikusan következik, hogy szereti a természetességet, például szereti a nõket, tehát nem buzi. Na, hát ez a logika.
Kovács2 elégedetten vigyorog. Vége az órának, másnap találkozik Kiss4-el, aki épp nem tudott megjelenni az órán, kérdi, hát, hogy mi volt. Kovács2 pedig magyaráz:
- A logikáról volt szó. Tök egyszerû, elmondom neked is. Van akváriumod?
- Nincs.
- Na. Akkó te buzi vagy.

Galy: Amúgy meg telepíts két hím sziámi harcoshalat, és pezsgõfürdõt csinálnak az akváriumodból. 😊)

[/cserf][/fülünyúl]

Tuvok
bármilyen békéshalat, díszmárnákat, neonokat, pontyféléket, vitorlást, szinte mindent, fõleg ha méretben is passzolnak nagyjából

piráját, sügérfélét nem

Galy
most már csak azt kéne kideríteni, milyen halakat tûr meg maga mellett
Tuvok
Rasbora Heteromorpha - Ékfoltos razbóra

Faji jellemzõk:
Méret: max. 40mm
Eredet: Thaiföld, Malaysia, Indonézia
Ivari különbségek: nõstényeken az ékfolt kevésbé körülhatárolt
Tartás: könnyû
Eleség: mindenféle eleség
Szaporodás: ikrarakó
Tenyésztés: mérsékelten nehéz

Akváriumi körülmények:
Víz: lágy, közepesen kemény
Hõm.: 24 C
Akv. típusa: társas, csoportosan ajánlott
Tart. hely: minden szint
Kül. igények: dús növényzet, széles levelekre ikrázik

Galy
IGEN!

ilyeneket szeretnék!

THX!!!
Tuvok
Ja, és mágnesos külsõ is van még, de lószart se ér ...

Tuvok
Szûrõbõl alapvetõen kétféle van, külsõ és belsõ, ezekbõl is van motoros, légáramlatos (levegõztet is egyben), és átemelõs . Mindenképp a motorosat ajánlom, abból nagyobb aksihoz a külsõ tartályost, kisebbhez a belsõt . Akvarista boltban tökéletesen felvilágosítanak ezekrõl . De külön légpumpát mindenképp ajánlok .

Tuvok

Sima hûtõvel az a baj, hogy az akkor fût, amikor be van dugva, kell mellé hõmérõ, nehogy túlmelegítsen, figyelni kell rá .
Én a hõfokszabályzóst ajánlom, kicsit drágább, de egyszer beállítod és nem kell piszkálni .

Tuvok
õ az ?

Rasbora Heteromorpha - Ékfoltos razbóra

Galy
a folt helye stimmel, csak a szine nem, sry...

és komolyan vki?
Gery1980
Tényleg, most, hogy mondod.Ne haragudj, nem akartalak félreinformálni!😞

Akkor nem lehet, hogy a galapagosi mummerpontyra gondolsz?

Galy
ne legyél már csokker!

annak nem a farktövénél van a folt!!!!
Gery1980
édesvizi mandura

Galy
egy olyan halat keresek, aminek a farktövénél egy sötét (majdnem fekete) háromszög alakú folt van

melyik az?
Loál János
Fûtõm sosem volt, mindig megfelelõ volt a szoba, és ezáltal a víz hõmérséklete is. Nem kellett.

Galy
és a fûtõ?
Loál János
A szûrõ megszûri a vizbõl a dzsuvát, a levegõztetõ meg dúsítja a vizet egy kis oxigénnel. Mindkettõ jó a halaknak, szal fontos tartozékok.

Galy
ja, mi a különbség a "szûrõ" meg a "levelgõztetõ" között?

a szûrõ mit/hogyan szûr?
Galy
kétféle fûtõ van, szabálszós meg fix 21 fokos.
utóbbi tökéletesen megfelel, igaz?
Tuvok
np, bármikor