312
  • Puntigamer
    jelenleg 2 kis aranyhalam van, kb 2-3 centisek, és egy 30 literes akváriumban vannak, de ha kicsinek bizonyul, lecserélem... kezdő akvarista vagyok, és nem akartam nagyobbat venni, meg áéllatkereskedésbe aztmondták azért ez jópár évig elég lesz...
    elég boldognak látsanak amúgy... úszkálnak egész nap:)
    ketten vannak, és mindig együtt, nemtudom a nemüket, de az egyiknek többágú a farka, ilyen fátyolos, szal lehet az másnemű... mert a fajta ugyan az... csak kicsit különböznek...
    ja, és végül nem gömbakvárium lett:)
    már raktam bele növényt is, szépen be akarom rendezni, hogy otthonos legyen...
    szerintetek, érdemes ragasztani az akváűrium hátára, ilyen díszmatricát? tudjátok amit szoktak, ilyen növények meg sziklák vannak rajta... és ha igen hol lehet kapni? mert sztem az kicsit feldobná... egyenlőre nagyon alap az akksi...
    1 akvárium,2kg bazaltkő az alján,1 növény, meg a 2 halacska
    elég sivár... szal szép lassan majd fel kell díszítenem...
    ha hülyeséget mondtam ne szidjatok le, kezdő vagyok:)
  • Gabesz amd64
    amugy a gomb az telleg undoritoo
  • Gabesz amd64
    az ilyen(#64 ) mert nem kap buntit?
  • Rancor
    Üdv! Szerintem amilyen gyorsan csak lehet,felejts el az aranyhal gömbakváriumban tartását,ugyanis mondhatnám azt,hogy olyan,mintha te egy wc-ben töltenéd az életed,csak te abba nem feltétlenül halnál bele,de az aranyhal igen,mert ő nagyon szenved a gömbakváriumban,ráadásul még meg is őrül benne,és a gömbben semmiféle biológiai egyensúly nem tud kialakulni,ami fontos minden vízi élőlénynek.Olaszországban már be is tiltották,mivel ott ez már állatkínzásnak minősül.

"A gömbakváriummal az a baj, hogy a víz felszíne kisebb, mint az akvárium legszélesebb pontja, tehát túl kevés helyen érintkezik a víz a levegővel. A másik, hogy a halak úgy tájékozódnak, hogy a mozgásuk következtében keletkezett hullámok visszaverődését érzékelik. Gömb akváriumban így folyamatosan a saját testképüket kapják vissza, és ettől bestresszelhetnek." -akvarista.hu

Plusz még a gömbakváriumban max. egy évig él egy aranyhal,míg normál körülmények között kb. 8-10 évig,ami jó kis kor. És nem mindegy,hogy mekkora az akvárium,legalább 60 litert javaslok kb. 3 db aranyhallal,de a ami már igazán jó az úgy 120 liter,és nem túlzok,láttál már egy kifejlett aranyhalat,hogy mekkorára nő? Hát nem kicsire! Kb. 8-10 cm.És most nem a tavira gondoltam,ami 15-20 cmre nő!

Szóval soha ne tegyél halat gömbbe!
  • Punker
    hosszútávon nem jó ötlet szerintem a gömb akvárium.
  • Puntigamer
    üdv!
    szeretnék 1 aranyhalat...
    gömbakváriumban szándékozom majd tartani, mi kell hozzá? kell szűrő, vagy ilyesmi?
    halottam olyat hogy a gömbakvárium nem olyan jó, de az aranyhalhoz az illik igazából...
  • aqvafood3
    Menj az anyád p.....ba!!!
  • Gabesz amd64
    "Az akváriumom mérete:61×23×33-as"
    ha kiszámolnád akkor kb 46 literre jön ki,de nem rakod pupig vizzel így még nem is 46 literes

Ha korban messze állnák egymástól nem írnál gyerekesen,meg ki lenne töltve az adatlapod,mert egy normális ember megteszi...
    Te szítód itt tovább a tűzet az ilyen beszólásokkal,hogy: "Tetves a fejed".
    szóval ne személyeskedj("Te ész!! A mamádal........!") mert ennek meg lesznek a következményei :)
  • aqvafood3
    Tetves a Fejed!!!
    Az akváriumom meg 50.liter!
    Mégha neten is vagyunk soha nemtudhatod ki ül a másik felén,ezért a kellő tiszteletett,jó lenne megadni egymásnak.Nem mindenki tini,és nem mindenki vevő az ilyen szövegre.Valószinű korban messze vagyunk egymástól.Annyi "ÉSZ" az én fejemben is van mint neked!Nemszeretném ezt itt tovább folytattni,azt hittem ez egy komoly fórum,ahol egymást segitsük,de ne ilyen módszerrel.Semmi gond veled!De ha valaki komolyan érdeklődik illik rendesen válaszolni.Ennyi.
  • Gabesz amd64
    most mi a gondod velem?

mi rosszat írtam?

mondom a tetves akváriumod 46 literes...

ÉSZ
  • aqvafood3
    "Egy sör, nem sör. Két sör az egy fél sör, négy sör, az egy sör, de egy sör az nem sör"
    Ilyenkor biztos ez beszél belőled! Egy Józan ember nemviselkedik igy!
    Felejcs el! És nekem NE irkálj!!
  • aqvafood3
    Te ész!! A mamádal........!
  • Gabesz amd64
    manapság már semmi sincs ingyé
  • Gabesz amd64
    akkor körülbelül 46 lityis
    így megfelel?
  • aqvafood3
    Még annyit az kimaradt a kérésemből,hogy természetesen pénzért vásároltam volnam meg,nem ajándékba kértem volna!!
  • aqvafood3
    durván!!!
    A szellemes megjegyzéseidet tartsd meg magadnak!Azt hittem itt egy "noemális"akvaristákból álló csoport van de tévedtem!Tedd bele az akváriumodba azt többet nem kell gondoskodni az akváriumodról!
  • Ízi rájder
    Pár évvel ezelőtt voltak szifó halaim. Egy nőstény kb.4-4,5cm-re megnőtt. 1 kicsinye született. Aztán kihaltak mellőle a többi halak a fajtájából, és egyszer csak azt veszem észre, hogy hosszú farka nőtt a halnak,azaz felvette a hímre jellemző tulajdonságokat. Teljesen kiakadtam. Mik vannak?
    Utánaolvastam, és nemet tud változtatni egy bizonyos idő után, ha nem eggyezik a nőstény és hímek aránya, ill. ha nincs egyáltalán hím egy "társulásban".
  • Rancor
    Ezek nem zsákosharcsák,(Clarias batrachus),hanem zacskósharcsák (Heteropneustes fossilis)ami egy más család a harcsákon belül. Abban különbözik a zsákostól,hogy kicsi a hátúszója,a zsákosnak meg végig ér a farkáig. Sokszor összetévesztik őket. Ázsiában élnek.Zsákosharcsa
    Zacskósharcsa
  • Gabesz amd64
    durván 46 lityis

nekem van egy kettétőrve

de már nem müxik
  • aqvafood3
    Érdeklődnék,szűkségem lenne egy használt,de mükődő vizmelegitőre,elég egy kisebb teljesitményűre.Az akváriumom mérete:61×23×33-as talán 50 literes.
    mail: [email protected].
    Köszönöm.
  • Gabesz amd64
    ez kérlek szépen zsákos harcsa
    nekem is volt ilyen.Jó nagyra megnőtt és megevett egy-két kicsi kuli-kuli-t :(
  • aaron12
    ja meg van párduc csíkom(már 1,5 éves,valami fekete pöttyös barna színű harcsám és egy rózsás díszmárna).Vajdasági vagyok és itt nem nagyon lehet tudni hogy mi tartható mivel ezért azt szeretném kérdezni hogy a rózsás mellé kell e még 1-2rózsás?U.I.:4 zebradánióm is van!
  • aaron12
    helóka.nekem van egy 48 literes akváriumom és elevenszülő fogaspontyaim(molli,guppi,platti,kardfarkú hal).Lettek kicsinyei az egyik plattinak.Valami hínárszerű növény közt tartózkodnak.Van valami lülönleges kérésük hogy felnevelhessem őket?
  • Adri
    köszi de már megvan, ezek zsákos harcsák, legalább is ezt az infót kaptam egy másik fórumon!
    ja és édesvizi halak:) tengerire nincs keretem pedig jó lenne:)
  • Tuvok #48
    Törpeharcsa nem lehet, mert annak a farokúszója külön van a hasúszójától, ennek pedig egyben . Valami 'speciális' trópusi harcsa lehet, ezer féle van . Szeméből és bajszaiból ítélve zavaros vizekben élhet, mint pl . az Amazonas .
    Viszont az akvárium típusa meg sósvizire utal, lehet tengeri harcsa, de nem tartom valószínűnek, lehet csak egyszerű bolti aksi .
  • Adri
    én is annak tippeltem őket de eddig még nem találtam sehol semmi leírást rólla!:( pedig érdekelt volna!
  • Dzsini
    nekem valami törpeharcsa-féleségnek tűnnek, bár nagyon nem értek hozzá.
  • Adri
    lenne valakinek ötlete hogy milyen halak ezek?
  • ChevyG #44
    gyertek ide!
  • Loál János #43
    Takarítani szar dolog volt, gondolhatod... :)
  • Tuvok #42
    na, abban már el is lehet tévedni ,)
  • Loál János #41
    Köszi.
    Jaja, aránylag nagy, 100 lityis volt az aksi.
  • Galy
    "Név: Áki12 (2004-01-23 14:19:48)
    megdöglött 2 aranyhalam
    mi lehetett a bajuk?

köszi!

"

LOÁL!
  • Tuvok #39
    szép
    hát igen, a könyvem szerint ha tágas helyen vannak, nem ritka a 10-12 centis belőlük
  • Loál János #38
  • Tuvok #37
    az melyik, mutimá 1 képet olyanról, így most nem ugrik be
  • Loál János #36
    Ha hiszitek, ha nem, volt egy zebrasávos sügerünk, ami 12cm-esre nőtt meg.
  • Tuvok #35
    Vmi ilyen, hasonló volt nekem is, csak homoktalajjal és Szumátraikkal:

• Tuvok #34
    Hjaj, ha ne lenne nőm meg macskám, biztos újra lenne egy szép nagy aksim :(
  • Tuvok #33
    :))))