Akvarisztika

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gabesz amd64
<#eljen>

csak guppik?:O

jol mutat az a fa benne...nekem anno szo"lo"to"ke volt benne

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Editthy
Nem egy díjnyertes fotó, de a lényeg látszik... túl vagyok a takarításon... jövõ honapban át akarom alakítani kicsit...

www.koleszafoto.hu

Editthy
állat...

www.koleszafoto.hu

Editthy
Szedegetem én is rendszeresen marokszámra, de ezt a csigát nem szívlelem... a kis balatoni kúpos az édi volt... szinte észre sem vetted... ez túl nagy és túl hamar szaporodik... szóval csigaevõ hal lessz a vége :)

www.koleszafoto.hu

Gabesz amd64
na egy ilyen kell nekem: kattt

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Gabesz amd64
na nalamis pontosan ez a helyzet,de en megfogom a csigakat es kiszedem aztan mennek a wc-n le.Nem tellik el 1 honap es megint annyi csiga van benne.
Volt mar olyan h bemasztak a "daraloba" azaz a vizszurobe es amikor bekapcsoltam...dara volt es a halacskak bekapdostak a csigadarabokat :D

gondolkodtam enis egy csigaevon,de nem jutottam el addig h vegyek.Amugy az a hal bujo tipus,de megeszi a csigakat :)

Editthy
köszi, tanulmányozni fogom!

www.koleszafoto.hu

Galy
Editthy
Ezt szeretném elkerülni! Mármint a növények kidobását... ezért kérdeztem a csigaevõ halról... most amyennyire tudtam lemostam a petéket és a fele növényzetet kidobtam... teljes talajcsere lessz következõ hónapban... azt is átmostam... fertõtleníteni szerintem nem okés... és semmilyen vegyszar nem teheti be a lábát a szépen beállt vizembe! :)

www.koleszafoto.hu

Galy
Összes(!) növény kuka, talaj (kavics, homok) fertõtlenít, vízcsere.

(és csigaFAJ, nem ~fajta) ;)

Editthy
Sziasztok!

A segítségetek kéne. Van valakinek tapasztalata a csigaevõ halakkal?
Nagyon elszaporodtak és kiirthatalnanok a csigáim... A történet annyi, hogy:
édi kis kúpos balatoni csigáim voltak annó, szinte láthatatlanok maradtak az akváriumban ... egy vsárolt növénnyel azomban bekerült egy sötétvörös (kifejletten köröm nagyságú) csiga fajta és elepte a növényeimet a petéivel valamint hiába szedegetem ki õket folyamatosan, 3-4 hét alatt a picik megnõnek és petéznek újra... a balatoni kis csigáimat meg kipusztították :(

Elõre is köszi!

www.koleszafoto.hu

Gabesz amd64
csak egyszer,hajaj en mar eleg sokszor...foleg akkor amikor egyik nyaron beallt a viztisztito pumpa es persze nem voltam otthon aztan mutter hivott h menjek haza a Balatonrol, es azonnal takaritsam ki.hazamnetem hat katasztrofa volt. olyan budosvolt hogy csak na.meg fatyolszeruseg uszkalt benne. masfel ora alatt kitakaritottam es utana irany vissza a balatonpartra :D

Editthy
az rám fér... lessz meló vele rendesen... egyszer már átestem rajta...

www.koleszafoto.hu

Gabesz amd64
hat akkor sok sikert a talaj- cserehez/tisztashoz<#worship><#puszi>

Gabesz amd64
nem tom meg nem vettem eszre :D

de szerintem kedvelik a hus vizet ottan :P

Editthy
úúúúhhh... és nem kapnak sokkot az arra úszkálók?

www.koleszafoto.hu

Gabesz amd64
amikor nagyon meleg a viz akkor en azt szoktam csinalni h egy 1 literes m.uvegben lefagyasztok vizet es belerakom az akvariumba :)

Editthy
Nekem is sokféle halam volt... van... jelenleg van a harcsa, egy anci az említett karmosbrekkancs, guppik... volt neon, ferdénúszó pontylazac, ékfoltos razbóra, és naplementeplatti... amikor jött a nagy meleg elég sok halam pusztult :( most tervezek egy teljes átrendezést...

www.koleszafoto.hu

Gabesz amd64
igen van(mar jo par eve),de most otthon hagytam es mutter vigyaz ra,de majd ha egyszer hazamegyek akkor majd rendbeteszem.amugy egy 80 literes.homok van az aljan + egy keves kavics,meg ket nagydarab bazalt

volt benne mar sokfele hal.van egy veteran Kuli-kulim.
regebben volt egy zsakosharcsam az frankon bezabalta a kis kuli-kulikat<#szomoru1><#rinya>
aztan el is passzoltam a harcsat egyik haveromnak.
annal is regebben volt egy uveggarnelam,azt egyik nap nezem h nem mozog,azt hittem megdoglott azt kiderult h levedlett :O
sziami harcoshalam is volt mar...

:)

Editthy
Boccs, ha már esetleg régebben írtad, de most nincs kedvem visszaolvasni, neked van akváriumod?

www.koleszafoto.hu

Editthy
Há mondom hogy jóóóó fiúúúúú<#vigyor>, nem karmolássza viszont imád bujócskázni és a képen látott vizinövényen "sütkérezni"
eleinte csak a szûrõ és a háttér között kapaszkodott... de mára birtokbavete a sûrû növényzet tövét... ott lakik õ... a híres ... <#vigyor2> kicsit szét vagyok esve bocsánat érte :D

www.koleszafoto.hu

Editthy
Amikor kaptam és fele ekkora volt és még az akvárium is cép új volt...
akkor a kis galád bemászott a háttér és az akváriumüveg közé... a hátteret én építettem be sajátkezüleg, szóval az elég fix volt ahhoz, hogy bombával se lehetett volna lerobbantani... nem volt egyszerû onnan kihalászni, de sikerült és közvetlenül utána betümködtem felül a réseket megelõzve az újabb hadmûveleteket<#vigyor>

www.koleszafoto.hu

Gabesz amd64
aranyos!
ez is karmolassza az akvarium uveget? :)

Editthy
Miki már több mint 1 éve megvan :) nem ugrott ki egyszer sem... jó fiúúúúúúúú vagy lány <#hehe>
Viszont van hogy bekajál és hetekig színét sem látni

www.koleszafoto.hu

Gabesz amd64
egyik haveromnak is volt

de kiugrott a vizbol aztan vege lett mint a botnak :(

Editthy
Sziasztok, örömmel látom, hogy feléledt poraibol ez a topik :D
Gabesznek csak annyit üzennék, hogy ne foglalkozz a semmiért besértõdõs emberekkel, kár az energiáért!<#wink>

Õ Miki a béka (Mikulásra kaptam :) ) Afrikai karmosbéka és az egyik legimádottabb lakója az akváriumomnak... most épp hûsöl ebben a nagy melegben:)

www.koleszafoto.hu

üdv, házilag akarok hátteret csinálni az akváriumba, valószínûleg hungarocellbõl lesz, ki tud olyan festék v. bevonó/festék anyagot, aminek kõhatása van, mégsem válik ki semmilyen vegyszer a vízben, és ezáltal nem öli meg kedvenceimet:D
valaki, 5let?

Dörzsölt le kézzel a növényekrõl a fonalalgát! Aztán csinálj vizcserét,és utána a többit!
csn tamás
az a ciki hogy a növényemet is ellepik az algák....54literes az akváriumom és van kb 28 halam: neon, zebra dánio, ékfoltos razbora, sherpa lazac, algaevõ harcsa. megprobálom megcsinálni hogy jo legyen...

&#8222;Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat&#8221; Albert Einstein

Telepits sok élõ növényt,és adj nekik növénytápot,meg persze napi 10-12 neon világitást,és a növekvõ növények elvonják a tápanyagot minden algától! Nálam bevált!
Gabesz amd64
mennyi ido alatt nottek meg ekkorara?

szep :)

van meg keped az akvariumodrol?

Gabesz amd64
nekem is volt de egyszercsak eltunt...hala a jo egnek

csn tamás
segítsetek!!! fonalalgával van tele az akváriumom!!!egyszer már teljesen ujratakarítottam és most megint elõjött ez az izé...mit tegyek?

&#8222;Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat&#8221; Albert Einstein

tyû, de brutálul néz ki:D:D

Csá!

Nekem is van akvárium otthon. Van benne 2 nagyobbacska almacsiga (5-8cm). Nagyon veszettül néznek ki, amikor kinyújtják a csápjaikat, meg a levegõcsövüket...

Szúrnék be képet, de ide nem lehet linkelni a kepfeltoltes.hu-ról, az sg-re pedig max 20kb (VICC) képet lehet feltölteni, úgyhogy itt a link:
www.k*pfeltoltes.hu/view/060714/P1070556_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

ezer kösz az infot!:)

Növényi eleségen a következõt értem: Vagy puhalevelû élõnövény,pl elodea,amit teknõsnek szoktak venni,vagy pedig Tetrának van a Tetraphyll,vagy a JBL Novo Fect,ami nagyon jó növényi táplálék,vagy még a Serának van a Sera Florája. Amúgy ha sima spenótlevelet,meg salátalevelet összereszelsz,vagy adhatsz hozzá más zöldséget is,az is jó! Pl: cukkini,sütö, vagy fõzõ tök,alma,az is jó nekik,néha pici kenyér morzsa sem árt, csak abból nagyon keveset!
hm.. köszi az infokat, lélgeztetõ megy most is, szûrõvel együtt...
Amúgy az egyiknek 4 ágú a faruszója,m a másiknak 3.. semmi más különbség nincs a kettõ között...
jelenleg panzi aranyhaltápot esznek, de akkor majd veszek nekik szúnyoglárvát is...
növényi eleség alatt mit értesz, ma szereztem neki egy élõ növényt, azt szokták csipegetni:)
amúgy én is észrevettem hogy túrkálnak az aljzatomn, szóval lehet rakok e fölé sódert... aprószemût...

Az hogy úszkálnak ne tévesszen meg,az csak azt jelenti,hogy még élnek,szóval nem azt,hogy jól is érzik magukat,bár tény,hogy ilyen kicsiknek valóban elég egy ideig. Max. fél évig!Aztán elkezdik kinõni,és szar lesz nekik! És egy jótanács: ne adj lehetöleg nekik soha száritott vizibolhát,mert attol bélgyulladást kapnak,hanem inkább a Tetrás,Serás,vagy JBL-es aranyhal tápot add,kiegészítve élõ vagy fagyasztott szúnyoglárvával,illetve vízibolhával,és növényi eleségre is szüksége van. Amúgy nem kötekedésnek szánom,de elmondom,hogy az aranyhalnak jobb lenne az aprószemû sóder,vagy kvarchomok,mert a szájával szereti túrni az aljatot táplálék után kutatva. És legyen bent neki levegõztetõ,fõleg ilyen melegben,és éjszaka is menjen, és ne felejtsd el,hogy ez hidegvizi hal,ami annyit jelent,hogy 15-24 fokig van el. Ezen kívûl helytelen a tartása. Még nyáron is! A nemeket pedig nem az uszonyokról ismered meg,külsõleg nem nagyon lehet megállapitani,csak az ivarérett állatoknál.
jelenleg 2 kis aranyhalam van, kb 2-3 centisek, és egy 30 literes akváriumban vannak, de ha kicsinek bizonyul, lecserélem... kezdõ akvarista vagyok, és nem akartam nagyobbat venni, meg áéllatkereskedésbe aztmondták azért ez jópár évig elég lesz...
elég boldognak látsanak amúgy... úszkálnak egész nap:)
ketten vannak, és mindig együtt, nemtudom a nemüket, de az egyiknek többágú a farka, ilyen fátyolos, szal lehet az másnemû... mert a fajta ugyan az... csak kicsit különböznek...
ja, és végül nem gömbakvárium lett:)
már raktam bele növényt is, szépen be akarom rendezni, hogy otthonos legyen...
szerintetek, érdemes ragasztani az akváûrium hátára, ilyen díszmatricát? tudjátok amit szoktak, ilyen növények meg sziklák vannak rajta... és ha igen hol lehet kapni? mert sztem az kicsit feldobná... egyenlõre nagyon alap az akksi...
1 akvárium,2kg bazaltkõ az alján,1 növény, meg a 2 halacska
elég sivár... szal szép lassan majd fel kell díszítenem...
ha hülyeséget mondtam ne szidjatok le, kezdõ vagyok:)

Gabesz amd64
amugy a gomb az telleg undoritoo

Gabesz amd64
az ilyen(#64 ) mert nem kap buntit?

Üdv! Szerintem amilyen gyorsan csak lehet,felejts el az aranyhal gömbakváriumban tartását,ugyanis mondhatnám azt,hogy olyan,mintha te egy wc-ben töltenéd az életed,csak te abba nem feltétlenül halnál bele,de az aranyhal igen,mert õ nagyon szenved a gömbakváriumban,ráadásul még meg is õrül benne,és a gömbben semmiféle biológiai egyensúly nem tud kialakulni,ami fontos minden vízi élõlénynek.Olaszországban már be is tiltották,mivel ott ez már állatkínzásnak minõsül.

"A gömbakváriummal az a baj, hogy a víz felszíne kisebb, mint az akvárium legszélesebb pontja, tehát túl kevés helyen érintkezik a víz a levegõvel. A másik, hogy a halak úgy tájékozódnak, hogy a mozgásuk következtében keletkezett hullámok visszaverõdését érzékelik. Gömb akváriumban így folyamatosan a saját testképüket kapják vissza, és ettõl bestresszelhetnek." -akvarista.hu

Plusz még a gömbakváriumban max. egy évig él egy aranyhal,míg normál körülmények között kb. 8-10 évig,ami jó kis kor. És nem mindegy,hogy mekkora az akvárium,legalább 60 litert javaslok kb. 3 db aranyhallal,de a ami már igazán jó az úgy 120 liter,és nem túlzok,láttál már egy kifejlett aranyhalat,hogy mekkorára nõ? Hát nem kicsire! Kb. 8-10 cm.És most nem a tavira gondoltam,ami 15-20 cmre nõ!

Szóval soha ne tegyél halat gömbbe!
Punker
hosszútávon nem jó ötlet szerintem a gömb akvárium.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

üdv!
szeretnék 1 aranyhalat...
gömbakváriumban szándékozom majd tartani, mi kell hozzá? kell szûrõ, vagy ilyesmi?
halottam olyat hogy a gömbakvárium nem olyan jó, de az aranyhalhoz az illik igazából...

Menj az anyád p.....ba!!!
Gabesz amd64
"Az akváriumom mérete:61×23×33-as"
ha kiszámolnád akkor kb 46 literre jön ki,de nem rakod pupig vizzel így még nem is 46 literes<#idiota>

Ha korban messze állnák egymástól nem írnál gyerekesen,meg ki lenne töltve az adatlapod,mert egy normális ember megteszi...
Te szítód itt tovább a tûzet az ilyen beszólásokkal,hogy: "Tetves a fejed".
szóval ne személyeskedj("Te ész!! A mamádal........!") mert ennek meg lesznek a következményei :)

Tetves a Fejed!!!
Az akváriumom meg 50.liter!
Mégha neten is vagyunk soha nemtudhatod ki ül a másik felén,ezért a kellõ tiszteletett,jó lenne megadni egymásnak.Nem mindenki tini,és nem mindenki vevõ az ilyen szövegre.Valószinû korban messze vagyunk egymástól.Annyi "ÉSZ" az én fejemben is van mint neked!Nemszeretném ezt itt tovább folytattni,azt hittem ez egy komoly fórum,ahol egymást segitsük,de ne ilyen módszerrel.Semmi gond veled!De ha valaki komolyan érdeklõdik illik rendesen válaszolni.Ennyi.
Gabesz amd64
most mi a gondod velem?

mi rosszat írtam?

mondom a tetves akváriumod 46 literes...

ÉSZ