Akvarisztika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
csak guppik?:O
jol mutat az a fa benne...nekem anno szo"lo"to"ke volt benne
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

www.koleszafoto.hu
www.koleszafoto.hu
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
Volt mar olyan h bemasztak a "daraloba" azaz a vizszurobe es amikor bekapcsoltam...dara volt es a halacskak bekapdostak a csigadarabokat :D
gondolkodtam enis egy csigaevon,de nem jutottam el addig h vegyek.Amugy az a hal bujo tipus,de megeszi a csigakat :)
www.koleszafoto.hu
(és csigaFAJ, nem ~fajta) ;)
A segítségetek kéne. Van valakinek tapasztalata a csigaevõ halakkal?
Nagyon elszaporodtak és kiirthatalnanok a csigáim... A történet annyi, hogy:
édi kis kúpos balatoni csigáim voltak annó, szinte láthatatlanok maradtak az akváriumban ... egy vsárolt növénnyel azomban bekerült egy sötétvörös (kifejletten köröm nagyságú) csiga fajta és elepte a növényeimet a petéivel valamint hiába szedegetem ki õket folyamatosan, 3-4 hét alatt a picik megnõnek és petéznek újra... a balatoni kis csigáimat meg kipusztították :(
Elõre is köszi!
www.koleszafoto.hu
de szerintem kedvelik a hus vizet ottan :P
www.koleszafoto.hu
volt benne mar sokfele hal.van egy veteran Kuli-kulim.
regebben volt egy zsakosharcsam az frankon bezabalta a kis kuli-kulikat<#szomoru1>#szomoru1><#rinya>#rinya>
aztan el is passzoltam a harcsat egyik haveromnak.
annal is regebben volt egy uveggarnelam,azt egyik nap nezem h nem mozog,azt hittem megdoglott azt kiderult h levedlett :O
sziami harcoshalam is volt mar...
:)
www.koleszafoto.hu
eleinte csak a szûrõ és a háttér között kapaszkodott... de mára birtokbavete a sûrû növényzet tövét... ott lakik õ... a híres ... <#vigyor2>#vigyor2> kicsit szét vagyok esve bocsánat érte :D
www.koleszafoto.hu
akkor a kis galád bemászott a háttér és az akváriumüveg közé... a hátteret én építettem be sajátkezüleg, szóval az elég fix volt ahhoz, hogy bombával se lehetett volna lerobbantani... nem volt egyszerû onnan kihalászni, de sikerült és közvetlenül utána betümködtem felül a réseket megelõzve az újabb hadmûveleteket<#vigyor>#vigyor>
www.koleszafoto.hu
ez is karmolassza az akvarium uveget? :)
Viszont van hogy bekajál és hetekig színét sem látni
www.koleszafoto.hu
de kiugrott a vizbol aztan vege lett mint a botnak :(
Gabesznek csak annyit üzennék, hogy ne foglalkozz a semmiért besértõdõs emberekkel, kár az energiáért!<#wink>#wink>
Õ Miki a béka (Mikulásra kaptam :) ) Afrikai karmosbéka és az egyik legimádottabb lakója az akváriumomnak... most épp hûsöl ebben a nagy melegben:)
www.koleszafoto.hu
valaki, 5let?
„Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat” Albert Einstein
szep :)
van meg keped az akvariumodrol?
„Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat” Albert Einstein
Nekem is van akvárium otthon. Van benne 2 nagyobbacska almacsiga (5-8cm). Nagyon veszettül néznek ki, amikor kinyújtják a csápjaikat, meg a levegõcsövüket...
Szúrnék be képet, de ide nem lehet linkelni a kepfeltoltes.hu-ról, az sg-re pedig max 20kb (VICC) képet lehet feltölteni, úgyhogy itt a link:
www.k*pfeltoltes.hu/view/060714/P1070556_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Amúgy az egyiknek 4 ágú a faruszója,m a másiknak 3.. semmi más különbség nincs a kettõ között...
jelenleg panzi aranyhaltápot esznek, de akkor majd veszek nekik szúnyoglárvát is...
növényi eleség alatt mit értesz, ma szereztem neki egy élõ növényt, azt szokták csipegetni:)
amúgy én is észrevettem hogy túrkálnak az aljzatomn, szóval lehet rakok e fölé sódert... aprószemût...
elég boldognak látsanak amúgy... úszkálnak egész nap:)
ketten vannak, és mindig együtt, nemtudom a nemüket, de az egyiknek többágú a farka, ilyen fátyolos, szal lehet az másnemû... mert a fajta ugyan az... csak kicsit különböznek...
ja, és végül nem gömbakvárium lett:)
már raktam bele növényt is, szépen be akarom rendezni, hogy otthonos legyen...
szerintetek, érdemes ragasztani az akváûrium hátára, ilyen díszmatricát? tudjátok amit szoktak, ilyen növények meg sziklák vannak rajta... és ha igen hol lehet kapni? mert sztem az kicsit feldobná... egyenlõre nagyon alap az akksi...
1 akvárium,2kg bazaltkõ az alján,1 növény, meg a 2 halacska
elég sivár... szal szép lassan majd fel kell díszítenem...
ha hülyeséget mondtam ne szidjatok le, kezdõ vagyok:)
"A gömbakváriummal az a baj, hogy a víz felszíne kisebb, mint az akvárium legszélesebb pontja, tehát túl kevés helyen érintkezik a víz a levegõvel. A másik, hogy a halak úgy tájékozódnak, hogy a mozgásuk következtében keletkezett hullámok visszaverõdését érzékelik. Gömb akváriumban így folyamatosan a saját testképüket kapják vissza, és ettõl bestresszelhetnek." -akvarista.hu
Plusz még a gömbakváriumban max. egy évig él egy aranyhal,míg normál körülmények között kb. 8-10 évig,ami jó kis kor. És nem mindegy,hogy mekkora az akvárium,legalább 60 litert javaslok kb. 3 db aranyhallal,de a ami már igazán jó az úgy 120 liter,és nem túlzok,láttál már egy kifejlett aranyhalat,hogy mekkorára nõ? Hát nem kicsire! Kb. 8-10 cm.És most nem a tavira gondoltam,ami 15-20 cmre nõ!
Szóval soha ne tegyél halat gömbbe!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
szeretnék 1 aranyhalat...
gömbakváriumban szándékozom majd tartani, mi kell hozzá? kell szûrõ, vagy ilyesmi?
halottam olyat hogy a gömbakvárium nem olyan jó, de az aranyhalhoz az illik igazából...
ha kiszámolnád akkor kb 46 literre jön ki,de nem rakod pupig vizzel így még nem is 46 literes<#idiota>#idiota>
Ha korban messze állnák egymástól nem írnál gyerekesen,meg ki lenne töltve az adatlapod,mert egy normális ember megteszi...
Te szítód itt tovább a tûzet az ilyen beszólásokkal,hogy: "Tetves a fejed".
szóval ne személyeskedj("Te ész!! A mamádal........!") mert ennek meg lesznek a következményei :)
Az akváriumom meg 50.liter!
Mégha neten is vagyunk soha nemtudhatod ki ül a másik felén,ezért a kellõ tiszteletett,jó lenne megadni egymásnak.Nem mindenki tini,és nem mindenki vevõ az ilyen szövegre.Valószinû korban messze vagyunk egymástól.Annyi "ÉSZ" az én fejemben is van mint neked!Nemszeretném ezt itt tovább folytattni,azt hittem ez egy komoly fórum,ahol egymást segitsük,de ne ilyen módszerrel.Semmi gond veled!De ha valaki komolyan érdeklõdik illik rendesen válaszolni.Ennyi.
mi rosszat írtam?
mondom a tetves akváriumod 46 literes...
ÉSZ