312
-
#192 áruk? -
Mickey Mouse platti
Ramiresi -
#190 Olcsó és jópofa?
Én pl. Mickey Mouse plattit mindig veszek, ha "telepítek".
Nagyon szeretem őket, és nem is drága.
Vagy nem ennyire "olcsóra" gondoltál?
Vagy a ramirézit is szeretem, kicsi, egyszerű hal, asszem sügér fajta, de nagyon-nagyon szépek tudnak lenni a rájuk eső fényben! -
#189 a fene...ha ilyen drága akkor ugrott :(
pedig megtetszett,nagyon :)
majd karácsony előtt ügyis veszek valamilyet,
Van valami ötletetek,legyen olcso és jópofa. -
#188 Passz... De szerintem sokáig, több 10 év... -
#187 Én régebben diszkoszoztam, és mikor egymás után megdöglenek a 5-10e forintos halak akkor kicsit elmegy az ember kedve a halazástól... :D Úgyhogy jó egy év után meg is szüntettem az akváriumot... :) -
#186 Meddig él amúgy egy ilyen kis jószág? -
#185 Megvennék egy ilyet, és szerintem kicsit bekattannék, ha megpusztulna. :)
Menyasszonyom vett nekem egy gyönyörű fekete késhalat még nyáron. Az sem volt olcsó - persze nem több tízezer forint -, aztán kb. két hét után sajnos megpusztult. :(((
Pedig nálam hál' Istennek jól érzik magukat a halak, sokáig élnek, de ő valahogy nem volt egy túlélő. A szűrő "recéi" közül szedtem ki, lehet, hogy beszippantotta. :(( -
#184 Igen /db, és igen a kicsik ára ennyi! :) Ezek a "legolcsóbb kategóriások", átlag 30e-től kezdődnek és a több százezerig mehet az áruk! :)
Vaterán is vannak eladóak!
Egy ilyen nem lenne rossz nekem se, de ezek már jóval 100e felett vannak! :/
-
#183 1 db? :O
és ha kicsi még? akkor is ennyi? -
#182 15-20e körül... -
#181 ejha
nem is tudtam h van ilyen is :)
mennyi az ára egy ilyennek? -
#180 Jaja már nem kicsik, ráadásul pont egy pár! :D Én Tarka páncélosharcsa néven ismerem őket, Hoplosternum thoracatum a latin nevük, így Thoro-nak szokták őket még hívni! :) -
#179 de szép!
Azok a vértes harcsák/ha jól tudom/ már sütnivalóak! -
#178 Azok is, Potamotrygon reticulatus - Édesvízi Rája
Az Amazonasban élnek, kb 40-50cmesek lesznek...
-
#177 az a lapos
ugy néz ki mint egy rája -
#176 Ez kvarchomok... Nagyon finoman őrölt, 0.01-0.03mm szemcsenagyságú! Melyik halra gondolsz mert több is van az alján? -
#175 mi az az alján lévő hal?
és homok van Neked is? -
#174 Nem vettem még észre, bár a Lábeótól tartok. (bőségesen etetem őket egyébként, hogy ne legyenek éhesek)
Abban a fent úszó növényben el tudnak bújni, meg máshová is.
Ikráztató, szülesztő akvárium gyanánt a meglévőbe egy sokkal kisebbet beleteszel vagy egy befőttes üveget, nem süllyed le, fűteni sem kell külön, csak a zokszigénbevitelt kell valami módon megoldani. Amikor megszületnek a kicsik/leikrázik, akkor a nagy halat ki kell venni. -
#173 Nem eszik meg a pici halakat a többiek?
Nekem egyszer ikrázott le a harcsám az aksi falára, de reggelre lezabálták a többiek. :(
Az a baj, hogy nincs hely másik akváriumnak, ahova kivehetném a párokat ikrázni. -
#172 Még tulajdonképpen nincsen. Az a helyzet, hogy amióta ezek a guppik nálunk vannak kb. 3 megszült és tele van az akvárium kicsi halakkal is.
Egyébként nagyon büszke vagyok ezekre a guppikra, egytől-egyig fekete a farokúszójuk és a hátsó felük. Úgy tudom az "ős" guppik is ilyenek voltak.
A felső és alsó képen talán látszik valamennyire. -
#171 Tényleg szép tiszta lett! Hal azért még fér bele bőven! :) Van már valami terv? -
Mobillal fotóztam. -
#169 Képet :)
-
#168 Múlt héten megcsináltam a nagytakarítást.
Hááát, úszott minden, a fürdőszoba és a nappali is (itt van az akvárium) Végül is 1 délelőttömbe került + elpakolás, dekoráció tisztítás.
Nagyon ideje volt, szörnyűség volt benne.
Kaptam azóta halat bele (guppikat és xifo-t), meg a régieket visszatettem, egy kis úszónövényt is kaptam. Szép lett. -
#167 Az én hím gurámim a nőstényt gyepálja időnként. Volt 1 hím 2 nőstény. Egyik reggelre azt vettem észre, hogy az egyik nőstény csupa seb, meg vér, meg alig mozog. Gyorsan átraktam egy másik aksiba, de sajnos másnapra elpusztult. :(
Most a másikat is kergette egy-két hétig, de nemrég abbahagyta. -
bcrics #166 nekem anno gurámik voltak,és a hímek kurvára nyírták egymást...pár hetes koruktól kezdve!!??,pedig asszem csak a sziámi hímek nyalják egymást nem? 3an voltak,gyanítom 1 nőstény és 2 hím.
-
#165 Ez természetes a sügerek nagy része "fészket" épít ilyenkor! -
#164 Jó megoldásnak tűnik.
Szerintem abban is hibáztunk annak idején, hogy nem kellőképpen válogattuk meg az akvárium lakóit.
Majd most, ha túl leszek a nagytakarításon, akkor majd okosan tervezzük meg, milyen halak kellenek. Minimum a víz mindhárom szintjén úszókat gondolok, illetve páncélos harcsát vagy valami hasonszőrűt, ami az alján dolgozik, így segítve a szűrő munkáját, nameg a lepotyogott eleséget is összeszedik a kavicsból.
Jelenleg 3 algaevőre és 1 lábeóra fogyatkozott az állomány.
Redbull:
Egyszer régen volt nekem Vöröstorkú sügérekből 2 pár. Nagyon klasszak voltak, de mikor eljött a "szülés" ideje teljesen felforgatták az akváriumot, kavicsostul növényestül. Hihetetlen nagy gödröget ástak, máshol meg hatalmas kupac lett a kavicsból. -
#163 Én hetente cserélem a vizük 1/3-át mivel nekem érzékenyebbek a víz minőségére! Általánosságba ajánlott 2hetente vizet cserélni mivel a víz kémiai összetétele változik az idő alatt! És ha van rá mód akkor ne friss vízzel töltsétek fel az akváriumot! :) -
#162 Nem túrják a talajt, viszont a növényeket széttépik! -
#161 Szerintem célszerű max. 2 havonta az aksi 50-60%-át lecserélni. Én is így csinálom - igaz csak 80 literesem van -, és szerencsére nagyon jól érzik magukat a halak. Kajából inkább kevesebbet adj mint többet, szűrőt tisztítsd kb. 3 hetente!
Kb. ennyi, nekem így szépen beállt, bár a kényes fajok közül sajnos volt ami nem sokáig bírta. Most 2 kék gurámi(4 évesek), egy anci, 3 cory, 2 nagy harcsa, két vitorlás van. Élnek mint marci hevesen! :) -
#160 Hű de szép.
Óriás algaevőm nekem is volt, elpusztult ő is. Ezek a sügérek bölcsőszájúak ugye? Nem túrják szét nagyon az alját? -
#159 Rendszertelenül, legtöbbször akkor, amikor a párolgás miatt után kellett önteni. Egy kicsi leenged, a hiányzó feltölt. -
#158 Itt az én akváriumom! :)
-
#157 Részleges vízcseréket milyen sűrűn végeztél? -
#156 3 éve lett telepítve, azóta csak részleges vízcserék voltak. -
#155 Mikor cseréltél utoljára vizet? -
#154 Most készülök egy teljes generálra.
Vízcsere, kavicsmosás...
185 l
Valami gond lehet, kipusztultak a halak.(nem darakór) Még a guppik is. -
10roland10 #153 Sziasztok!!!
Sürgősen eladó egy 66l-es akvárium minden tartozékkal!
Érdeklődni: a roland1104_kukac_citromail.hu címen!
igérem 24 órán belül válaszolok!
Ajándék hátteret adok hozzá!!!!!!!!!!