Akvarisztika

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

redbull0304
Napi egyszeri etetés bõven elég! Bajuk nem lesz tõle, ha kevesebbet kapnak és a víz se szennyezõik annyira! (Teljesen más, mikor a haltenyésztõk napi 5-6adnak nekik enni, de mivel mondhatni "amatõr", hobbi célból tartasz halakat, így bõven elég a napi egyszeri etetés is!)

cenobite
Isten ments, hogy naponta 3szor adj nekik enni!!!
Én úgy szoktam, hogy reggel 7 körül egy nagyon-nagyon picit (kb. mintha egy csipet sót szórnál a levesbe), és este 6kor meg normál adagot - bár az sem sok.
Inkább kevesebbet adj nekik, mert a sok kaja amit nem esznek meg elkezd rohadni, és elpusztulhatnak a halaid is, ha túl vannak etetve.

gamertag: kenobita

nekem van:- 3 alganyalóm
- 2 neonhalam
- 2 black mollym
- 2 szumátrai díszmárna
- és 2 nem tudom mi a neve hasonló a díszmárnához csak a fejénél átlátszó a háta meg arany színû
na és kedden vettem a lentebb képen látható Fix haleledelt és alig nyúltak hozzá.ja és naponta lehet 3 szor etetni õket?szerintem olyan sok idõ telik el a két etetés közt.mondjuk egyszer adnék nekik 7 óra körül reggel, egyszer délután 3 körül egyszer meg este 9 körül.ez nem lenne jó így?vagy maradjak napi 2 nél?

cenobite
Amelyik lesüllyed az aljára az a fenéklakóknak jó eledel. Én keveréket adok a halaknak. Egy nagyobb üres eleséges dobozba összekeverek lemezest, "talajrasüllyedõst", szárított vízibolhát, szárított szunyoglárvát és egy kis vipagram-t. Na azt nagyon komálják.

De a legjobban a fagyasztott vörösszunyoglárvát zabálják. :)

a halak sokkal jobban eszik a lemezes tápot mint a fix tápot.most akkor melyiket adjam nekik?a fix eledel csak leúszik az aljára és ottmarad a lemezes elõször a tetején marad és úgy süllyed le de azt meg is eszik.

redbull0304
<#eljen>

Na.
azt mondja az állatkereskedõ hogy megvan fázva.50% hogy túléli.most fogok bele venni fûtést mert 21°C-os a víz.ja és vettem Fix haleledelt.hármast.zöld színût.

de attól a többi hal nem pusztul el?de amugy teljesen szépen úszik csak néha rájön az 5perc és akkor.

redbull0304
Mindegy csak megbírják enni, ne legyen túl nagy! Ezért 2-es vagy 3-as nagyságút kérj! A pörgõs hal 99% hogy elfog pusztulni, millió oka lehet, felesleges belemenni... Kuka...

akkor holnap veszek is valamilyen Fix haleledelt.gondolom mindegy hogy milyen.ja és #201 ?

ittvan hogy milyen eledelt adok nekik csak az enyém 30 ml-es nem 120ml-es.íme amit használok

értem.de mitõl pörög a hal?egyhelyben pörög.nem mindig csak néha.

redbull0304
Világ egyik rosszabb tápjával etetsz, felejtsd el, ne használd! :) Tápértéke szint nulla és a vizet is hamar megrontja! Lemezes tápok 90% alapból is rossz, mivel a megmaradt anyagokból készítik, különbözõ színezékekkel! Van 1-2 jó lemezes táp de azokat a prémium márkák készítik és több ezer forintba is kerülhetnek! Az aqva food egyébként is gyenge minõségû tápokat készít!

Én az olcsóbb kategóriába a Fix márkájú haltápokat ajánlom, ebbõl is a 2-es és a 3-as méretût! Ez egy teljes értékû haltáp, jó minõségû és a vizet is nehezen rontja meg! Ára 2-3száz forint.

itt ahol lakok van egy kisállatkereskedés és egy 150 Ft-os elvileg megfelelõ kaját adok nekik.márkája : aqvafood lemezes díszhaltáp naponta kétszer adok nekik és ahogy észrevettem ez eszik a legtöbbet.vagy nem terhes?vagy vemhes vagy állapotos nem tudom hogy kell mondani? :D meg néha pörög körbe körbe vagy ferdén megy.ez mitõl lehet?

redbull0304
A rossz kajától szokott ilyen lenni! Mivel etetsz?

Gabesz amd64
azok néha fel szoktak fujodni :)

tul sok kajától

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

a hal neve: Black Molly és néztem képeket a darakórról biztos hogy nem az.nem olyan csúnya.olyan mint ha végbélnyílás lenne. van amikor húz maga után vmi fehér csíkot és mintha annak lenne a töve.szerintem kaksi.

szjuca
Ennyi infóból elég nehéz kitalálni. A 193 hsz-ban linkeltem egy címet ott próbáld meg megkeresni a halat, amirõl írtál. Fehér pötty? Legrosszabb esetben darakór. (Súlyos fertõzés, legtöbbször új hallal, élõ eleséggel lehet hazavinni, kinyírja az egész akváriumot)

sziasztok.lenne egy fontos kérdésem.az egyik nem tudom milyen nevû fekete színû hal húz maga után vmi fehér csíkot a masik ugyan ilyen halnak meg sokkal nagyobb a hasa meg néha ferdén úszik, pörög meg van egy fehér pötty a hasa alján.ezek mitõl lehetnek? terhes?és mi lehet a hal neve?annyit tudok h korom fekete az egész.lécci segítsetek.elõre is köszi

szjuca
Itt nézz szét.A képek is innen valók. <#integet2>

Gabesz amd64
áruk?

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

szjuca

Mickey Mouse platti

Ramiresi

szjuca
Olcsó és jópofa?
Én pl. Mickey Mouse plattit mindig veszek, ha "telepítek".
Nagyon szeretem õket, és nem is drága.
Vagy nem ennyire "olcsóra" gondoltál?

Vagy a ramirézit is szeretem, kicsi, egyszerû hal, asszem sügér fajta, de nagyon-nagyon szépek tudnak lenni a rájuk esõ fényben!

Gabesz amd64
a fene...ha ilyen drága akkor ugrott :(
pedig megtetszett,nagyon :)

majd karácsony elõtt ügyis veszek valamilyet,

Van valami ötletetek,legyen olcso és jópofa.

redbull0304
Passz... De szerintem sokáig, több 10 év...

redbull0304
Én régebben diszkoszoztam, és mikor egymás után megdöglenek a 5-10e forintos halak akkor kicsit elmegy az ember kedve a halazástól... :D Úgyhogy jó egy év után meg is szüntettem az akváriumot... :)

cenobite
Meddig él amúgy egy ilyen kis jószág?

cenobite
Megvennék egy ilyet, és szerintem kicsit bekattannék, ha megpusztulna. :)

Menyasszonyom vett nekem egy gyönyörû fekete késhalat még nyáron. Az sem volt olcsó - persze nem több tízezer forint -, aztán kb. két hét után sajnos megpusztult. :(((
Pedig nálam hál' Istennek jól érzik magukat a halak, sokáig élnek, de õ valahogy nem volt egy túlélõ. A szûrõ "recéi" közül szedtem ki, lehet, hogy beszippantotta. :((

redbull0304
Igen /db, és igen a kicsik ára ennyi! :) Ezek a "legolcsóbb kategóriások", átlag 30e-tõl kezdõdnek és a több százezerig mehet az áruk! :)

Vaterán is vannak eladóak!

Egy ilyen nem lenne rossz nekem se, de ezek már jóval 100e felett vannak! :/

Gabesz amd64
1 db? :O

és ha kicsi még? akkor is ennyi?

redbull0304
15-20e körül...

Gabesz amd64
ejha

nem is tudtam h van ilyen is :)

mennyi az ára egy ilyennek?

redbull0304
Jaja már nem kicsik, ráadásul pont egy pár! :D Én Tarka páncélosharcsa néven ismerem õket, Hoplosternum thoracatum a latin nevük, így Thoro-nak szokták õket még hívni! :)

szjuca
<#wow1> de szép!
Azok a vértes harcsák/ha jól tudom/ már sütnivalóak! <#hehe>

redbull0304
Azok is, Potamotrygon reticulatus - Édesvízi Rája <#nezze>
Az Amazonasban élnek, kb 40-50cmesek lesznek...

Gabesz amd64
az a lapos

ugy néz ki mint egy rája

redbull0304
Ez kvarchomok... Nagyon finoman õrölt, 0.01-0.03mm szemcsenagyságú! Melyik halra gondolsz mert több is van az alján?

Gabesz amd64
mi az az alján lévõ hal?

és homok van Neked is?

szjuca
Nem vettem még észre, bár a Lábeótól tartok. (bõségesen etetem õket egyébként, hogy ne legyenek éhesek)
Abban a fent úszó növényben el tudnak bújni, meg máshová is.

Ikráztató, szülesztõ akvárium gyanánt a meglévõbe egy sokkal kisebbet beleteszel vagy egy befõttes üveget, nem süllyed le, fûteni sem kell külön, csak a zokszigénbevitelt kell valami módon megoldani. Amikor megszületnek a kicsik/leikrázik, akkor a nagy halat ki kell venni.

cenobite
Nem eszik meg a pici halakat a többiek?
Nekem egyszer ikrázott le a harcsám az aksi falára, de reggelre lezabálták a többiek. :(
Az a baj, hogy nincs hely másik akváriumnak, ahova kivehetném a párokat ikrázni.

szjuca
Még tulajdonképpen nincsen. Az a helyzet, hogy amióta ezek a guppik nálunk vannak kb. 3 megszült és tele van az akvárium kicsi halakkal is.
Egyébként nagyon büszke vagyok ezekre a guppikra, egytõl-egyig fekete a farokúszójuk és a hátsó felük. Úgy tudom az "õs" guppik is ilyenek voltak.
A felsõ és alsó képen talán látszik valamennyire.

redbull0304
Tényleg szép tiszta lett! Hal azért még fér bele bõven! :) Van már valami terv?

szjuca

Mobillal fotóztam.

redbull0304
Képet :)

szjuca
Múlt héten megcsináltam a nagytakarítást.
Hááát, úszott minden, a fürdõszoba és a nappali is (itt van az akvárium) Végül is 1 délelõttömbe került + elpakolás, dekoráció tisztítás.

Nagyon ideje volt, szörnyûség volt benne.
Kaptam azóta halat bele (guppikat és xifo-t), meg a régieket visszatettem, egy kis úszónövényt is kaptam. Szép lett.<#vigyor2>

cenobite
Az én hím gurámim a nõstényt gyepálja idõnként. Volt 1 hím 2 nõstény. Egyik reggelre azt vettem észre, hogy az egyik nõstény csupa seb, meg vér, meg alig mozog. Gyorsan átraktam egy másik aksiba, de sajnos másnapra elpusztult. :(
Most a másikat is kergette egy-két hétig, de nemrég abbahagyta.

nekem anno gurámik voltak,és a hímek kurvára nyírták egymást...pár hetes koruktól kezdve!!??,pedig asszem csak a sziámi hímek nyalják egymást nem? 3an voltak,gyanítom 1 nõstény és 2 hím.

redbull0304
Ez természetes a sügerek nagy része "fészket" épít ilyenkor!

szjuca
Jó megoldásnak tûnik.
Szerintem abban is hibáztunk annak idején, hogy nem kellõképpen válogattuk meg az akvárium lakóit.
Majd most, ha túl leszek a nagytakarításon, akkor majd okosan tervezzük meg, milyen halak kellenek. Minimum a víz mindhárom szintjén úszókat gondolok, illetve páncélos harcsát vagy valami hasonszõrût, ami az alján dolgozik, így segítve a szûrõ munkáját, nameg a lepotyogott eleséget is összeszedik a kavicsból.
Jelenleg 3 algaevõre és 1 lábeóra fogyatkozott az állomány.

Redbull:
Egyszer régen volt nekem Vöröstorkú sügérekbõl 2 pár. Nagyon klasszak voltak, de mikor eljött a "szülés" ideje teljesen felforgatták az akváriumot, kavicsostul növényestül. Hihetetlen nagy gödröget ástak, máshol meg hatalmas kupac lett a kavicsból. <#wow1>

redbull0304
Én hetente cserélem a vizük 1/3-át mivel nekem érzékenyebbek a víz minõségére! Általánosságba ajánlott 2hetente vizet cserélni mivel a víz kémiai összetétele változik az idõ alatt! És ha van rá mód akkor ne friss vízzel töltsétek fel az akváriumot! :)