Meditáció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SRobert
"Ember küzdj, és bízva bízzál! -Melyik idióta írta ezt?"
Igazából kiegészítés, meg átírás ugye, ami miatt már rögtön idiótákról beszélünk, de ami ide tartozik, az Karinthy "kiegészítése":
"Sokat tornázz, el ne hízzál!"

>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...

sz4bolcs
Hol is van általánosítás?
"-Ehhez nem kell összeesküvés. Elég megnézni, hogy hogy alakították a vallást ilyen összejöveteleken... zsinatokon vagy minek hívják õket. 😄" ? -keresem, de nem látom.
Soha nem mondtam, hogy csak egy vallás van, és a kereszténység.
Használom mindkettõt, köszönöm. 😊
nem leszek szemellenzõs, ha majd egyetértünk? ;-)
"ne higyj senkinek, ..kivéve minket"

Amúgy a többi konklúziód helytálló. 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Sz4bolcs!
Már megint általánosítasz!
Azt hiszed, h csak 1 vallás van , amit ismersz és a kereszténység?
Nézz már körül egy kicsit!
Javaslom a google-wikipedia használatát.
Kérlek ne légy már ilyen szemellenzõs!!!

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

sz4bolcs
"Ember küzdj, és bízva bízzál!" -Melyik idióta írta ezt?
Hát nem valami bölcs. :-) Én azért bízva bízok, hogy egyszer rájönnek, mirõl írok nekik...

SRobert
Benéztem és rögtön feladtam. 😄

sz4bolcs
:-) igaz.. Benéznél az NWO fórumba ezt elmagyarázni? 😄

SRobert
A Földön nem egy vallás van. 😉
És ott sem direkt módon alakították õket.
De ez oly hosszú, hogy bele sem kezdek.
Akit érdekel a téma, az olvasson. 😄
Na persze ne Da Vinci kódot. 😄DD

sz4bolcs
Ehhez nem kell összeesküvés. Elég megnézni, hogy hogy alakították a vallást ilyen összejöveteleken... zsinatokon vagy minek hívják õket. 😄

SRobert
Nem volt összebeszélés. 😊

Megalakult az unatkozó arisztokrtákból a Teozófiai Társaság, abból kiválva Steiner az Antropozófiai Társaságot. Ez a vallásösszemosás volt a heppjük, de nem mûködtek eleinte világ-viszonylatban. És ez nem összeesküvés, hanem egy kettészakadt társaság. 😊

És az ilyen társulásoknak (is) heppjük volt a lélekvándorlás beerõltetése a keresztény gondolatvilágba. Ez is egy dolog, nem összeesküvés. 😊

A modern nyugati ezotéria pedig nagymértékben épül e két társaságra, vagy szellemi hagyatékukra, u h ennyi az összefüggés.

Nem hiszem hogy ilyen szintû összebeszélés lett volna. Ez is valami olyasmi mint a kitalált középkor....
SRobert
Igen, mivel õk már jóval megelõzték a New Age-et a vallásturmix elkészítésében. Konkrétan az volt a szándékuk (Teozófia), hogy egyesítsék a nagy vallásokat.

Többek között nekik is "köszönhetjük" a Bibliából kitörölték a lélekvándorlást nevezetû agybaj elterjedését. Pont azért volt rá szükség, hogy ráfoghassák, hogy minden vallást ugyanazt tanítja.

Természetesen azt, amit mindegyikbe belemagyaráztak. 😊

Nagyon sok hasonlóságot mutat a budhizmussal is.
SRobert
Fõleg, mert a Teozófiai- és aztán a Antropozófiai Társaságot nagy részben a hinduizmus ihlette. 😊

sz4bolcs
<#worship>

Rá kell jönnünk mikor vagyunk egyéniségek és minden más a személyiségünk (természetesen ezeket nevezheted, ahogy akarod).
Spontaneitással valahogy megelõzzük az agyi gondolkodást, azaz magunkat adjuk, nincs ideje az agynak viszontreakciókat leadnia, tehát nem mü,kreált a mimikánk, kifejezõrendszerünk, hanem természetes. Még azt is feltételezhetem, hogy nyitottan megérzésekre hagyatkozva jól sülnek el a dolgok. Nekem bejött.
Egyébként gyerek társaságában sokkal hamarabb megtanulható állandóan spontán maradni.
Nagyon érdekes, hogy összeérnek a szálak a vallásokban.<#vigyor2><#awink>
bens
az õsi hindu filozófia szerint: durvafizikai test (amit érzékelünk), finomfizikai test (fizikailag nem érzékeljük), az elme (vagyis a "szoftver", ami irányítja az agyat), és lélek. a tanítások szerint a lélek az igazi énünk, és ez reinkarnálódik. - csak érdekesség képp.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

sz4bolcs
Úgy tudtam a személyiség, és egyéniség ugyanaz. 😊
Az egyéniség még mindig ugyanaz, mivel önvalót feltételez. Legalábbis az én asszociációmban egy a kettõ. Hopp! Vagy épp egy-éniség fejezi ki az egységet? Ja. 😊

Rudolf Steiner szerint 4 részbõl állunk:
fizikai test
étertest, ami többnyire a táplálék feldolgozásával foglalkozik
asztráltest, ami az érzelmi világunk és
énünk, az a szellem, ami reinkarnálódik.

A hétköznapokban használt birtokló ént saját agyunk kreálja, a személyiséget. Ez nem tévesztendõ össze az egyéniséggel.
sz4bolcs
Ebbõl szerintem elég sok félreértés lesz, ha nem magyarázod el, hogy mi az az "Én", és miben különbözik a hétköznapokban használt birtokló Én-tõl. Mert ez az Énünk már így is nagyon erõs, annyira, hogy eltakarja szemünk elöl a valóságot.

A meditáció gyakorlásával el lehet jutni olyan szintre,hogy érzékszerveinket kifejlesztve kapcsolatot létesíthetünk nálunk magasabb szellemi szinten lévõ világgal. Mi is a meditáció? Olyan tudatos gyakorlatok végzése, amivel megerõsödik énünk, azzal a céllal (legalábbis elsõ fázisban) agyunknak mi tudjuk irányítani,ne agyunk irányítson minket. Amennyiben ki tudjuk iktatni agyunkat tudatosan, ráhangolódunk az egyetemes gondolkodásra. Olyan dolgok lesznek számunkra világosak,amikrõl azt sem tudjuk (érzékszervek hiányában) hogy léteznek.
Minél intenzívebben használjuk saját agyunkat, annál jobb lesz, rugalmasabb a kondíciónk dolgok megértéséhez. Gyakorlatok segítségével ráhangolódva az egyetemes gondolkodásra így intenzívebben, könnyebben megérthetjük az új tapasztalt megfigyeléseket. A lényeges hogy mindig tudatos maradj.
sz4bolcs
Egyszer kérdezd meg magadtól közben: "Ki van itt?"

Én régebben gyakoroltam a meditációt különbözõ technikákkal. Gyakorlat teszi a mestert.
Hatásos az OSHO féle gyak. volt.
Nyugodt helyen kényelmesen leülõk, becsukott szemmel figyelem a gondolataimat. Ha jön egy gondolat, azt csak figyelem, hagyom, hadd "maradjon itt", amig akar, ha távozni akar elengedem, csak úgy lazán hagyom, hogy jöjjenek,menjenek. Tudatosan figyelem, (ezt valahogy úgy tudom mondani tudatosan= megkérdezem magamat, itt vagyok, válaszolok: igen,itt.(magamban mondom),- elnézést, remélem nem riasztok el senkit, hogy ilyen furcsákat írok)
Tehát jönnek-mennek a gondolatok és egyszer csak megfigyelem, hogy a gondolatok között van szünet, egészen kicsike, aztán tovább csinálom, a szünet kicsit hosszabb. Erre a szünetre figyelve mintha süllyednék, olyan érzés, mintha süllyednék.,mintha nehezebb lennék.

Barátnõm átjött hozzám 2 hónap után és ennyit mondott: micsoda nyugalom van itt, ezt korábban nem vette észre.
sz4bolcs
Legalább humoruk van. :-))))

SRobert
Azé a cikk eleje sem rossz:

"melynek címe úgy terjed futótûzként a magyar internethálózaton, mint a futótûz." 😊))

Szerintem minden,ami érthetõ az jó. Ha én tudatosan figyelem a gömböt, és megtekintem,mint egy mûvészi remekmûvet az OK. De mi is motiválta a szerzõjét?
Pyotr
OFF
ezt olvastátok már? link
gyogyito gömb LOL
ON

&#9608;&#9608;

sz4bolcs
Tegnap spontán meditáltam egy pillanatot. 😄

sz4bolcs
Igen, meg örök élet, megváltás, meg hasonlók...

Pyotr
<#eljen>
egyetértek!manapság egy hétvégi tanfolyamon már auralátó lehet az ember,vagyis hát azt hiszik😊
a másik ehhez a túlvilági dologhoz annyit h semmi értelme foglalkozni vele jó helyen vannak azok ahol vannak,sokan csak öszzezavarják magukat azzal h ki akarnak tûnni a többiek közül és már nem mást mint a "túlvilágot" szeretnék látni!
asztrális lények vannak,de nem véletlenül nem tapasztaljuk õket!

&#9608;&#9608;

Astaroth
Mer most ez a divat. Majd elmúlik...

Látod nekünk magyaroknak még meditálni se kell ehhez, csak fizetni...

SRobert
De nem is feltétlen a túlvilágon járás bizonyítéka. 😊

De ez esetben nem a guruság a lényeg, hisz elég sok halottlátó van magyarországon is. 😊

Astaroth
A túlvilágon vannak halottak általában. És ha médiumon keresztül beszól a nagyfater, akkor az nem a véletlen mûve.

SRobert
Ha nekik nem az, nekünk sem. 😊
Kérdés: bizonyíték arra, h ott vannak és nem egyszerûen egy másik tudatállapotban? 😉

Astaroth
Komolyra véve, meditációval sosem fogsz eljutni ilyen szintre. És a kérdésedbõl is látszik, hogy nemigen vagy benne a témában.

Vannak például indiában ilyen guruk, akik gyakorlatilag állandóan kapcsolatban vannak a túlvilággal. (de hogy ezt hogyan teszi, az számomra is elképzelhetetlen) De hidd el: nekünk egy élet kevés lenne hogy ezt elérjük!

Szerintem igen...
Br rengeteg féle teória van...
Astaroth
Menj sámánhoz, az egyszerûbb!

sz4bolcs
meditációval meditálni lehet ;-)

Egy internetes oldalon olvastam, hogy egyes feltételezések szerint meditációval fel lehet venni a kapcsolatot a túlvilággal. Szerintetek ez lehet? várom a véleményeket.<#nemtudom>

Astaroth
Itt nem csak ürességrõl van szó. Elmondom ahogy történt: Elõször is hangulatfüggõ, hogy az ember milyen pózban van. Akkor háton feküdtem, de van hogy japánülésben jobb. Eleinte feküdtem üres fejjel. Az üres fej, az elõtte lévõ megerõltetett agymunka következménye. Aztán egy idõután kezdenek lazulni az izmok. Aztán jöttek a gondolatok. Ha jönnek hát jöjjenek. Végig futott elõttem a hetem. Aztán spontán elkezdtem a légzésgyakorlatokat. Magától jött!
Utánna figyeltem a csöndet. És ezek váltakoztak.
A szervezet magától dolgozik, te csak figyeled! Utazik a tudatod magától, de irányíthatod ha akarod.

sz4bolcs
"Egyébként több meditációs gyakorlat végét szokták gonggal befejezni, ez is egy kiváló módszer annak eldöntésére, hogy valóban meditáció történt-e vagy alváshoz közeli réveteg állapot. Ha a delikvens összerezzen és esetleg megijed a hirtelen hangra, akkor csak jót révült (bár ez is gyógyító és egészséges dolog), ha pedig szinte érzi, hogy mikor következik a gong, akkor már sikerült a figyelem állapotában lennie." - Egy fórumtársunk írta egy másik fórumba, tök faja, nem is tudtam.

sz4bolcs
Kimerültél???! Nem csak kiürültél? Akkor valamit nagyon elszúrtál. 😊)

sz4bolcs
És milyen az üresség? 😊

SRobert
Így lesz valamibõl nagy élmény. 😊

Astaroth
Hát igazándiból csak az, hogy sikerült. 1 óra hatása gyorsan elmúlik. De éreztem, hogy ez milyen fontos dolog!

SRobert
De gondolom, nagy élmény volt.

Astaroth
Nekem sikerült egy órányit meditálni, méghozzá olyan módszerrel, hogy elõtte tanultam egy hétig, és teljesen kimerültem szellemileg. Akkor este már nem tudtam folytatni. Kényes a tudatállapotra!

SRobert
Hát a topik az jól bemeditált, az már biztos. 😊))

SRobert
A tegyük fel az már rögtön feltételezés.
Tegyük fel, h nem feltételezünk semmit, csak elismerjük, h kevesebb a tudásunk a világról annál, h ilyeneket teljes biztonsággal kijelentsünk. 😊

Amúgy hajlok afelé, h ilyetén módon tényleg nem szólnak bele, de a hajlongásomat nem merném ténynek nevezni. 😊

Astaroth
Tegyük fel az emberrel történnek csodák. Ezt tekintheti valaki isteni eredetûnek. Kérdés hogy Isten angyalokat, és démonokat is jelenthet-e.

Tehát a csodát szerintem mondjuk egy angyal okozza, ami nem Isten!

De mindenki csak a saját szemével lát, és ezáltal következtethet arra hogy a többiek mit látnak...