1015
Élet egy másik dimenzióban
-
nagyon érdekes írás(kár hogy nem az egész könyv -
Lankávatárára gondoltam. -
Találtam egy jó kis szutrát, érdemes tanulmányozni:
http://www.terebess.hu/keletkultinfo/szutra.html -
ragaszkodást :-) -
Mit látsz a képen? -
-
Eddig csak egyszer sikerült spontán, de dolgozom a dolgon, 5 év és úgymaradok. :-) -
HUmanEmber41st #648 Ez egy egész jó megfogalmazás :) -
Másrészt én csak azt a meditációt értem meditáció szó alatt, amikor a tudat saját maga felé fordul, így elkerülve a figyelő és figyelt hasadását, minden más, aminek más a célja, vagy máshova jut el, vagy megáll félúton a meditáció egy fázisában, csak agykontrollnak hívom, ami számomra melléktermék. -
HUmanEmber41st #646 Na igen, csak itt nem egymagad kell a technikát gyakoroni, hanem biofeedbackel segítenek -
-->agykontroll -
HUmanEmber41st #644 Nos volt egy riport a Kossuth rádióban a brainturbo módszerről.
Ez egy biofeedbackes alfa-állapotban nyelvtanulós módszer.
Tessék, kézzelfogható gyakorlati alkalmazása a meditatív állapotnak
www.brainturbo.hu -
Ízi rájder #643 Köszi -
Ugyan nem engem kérdeztél, de az előző postom válasz a kérdésedre. :-) -
figyelni -
Ízi rájder #640 Köszönöm. -
Bölcs.. -
HUmanEmber41st #638 Van egy másik verzió is.
Tudakozódni kell, felkeresni különféle vallás templomait, szent helyeket, papokat, szerzeteseket. Velük beszélgetni, erről a témáról könyveket olvasgatni, ezoteria clubbokba járni, tanfolyamokon résztvenni.. -
HUmanEmber41st #637 MOst nem idézem szó szerint, de ez a lényege:
Jézus azt mondta:
"-és ne imádkozzatok hangosan az utcasarkokon, hanem menjetek be a ti legbelsőbb szobátokba, és magatokban mondjátok el imátokat. Miatyánk ki vagy a Mennyekben..." -
"Mi kifogásod van az ellen, ha valaki lényeglátó, vagy összefüggéseket fedez föl a világ dolgai közt?"
Az ellen semmi. Hol olvastál ilyet? :)
Két konkrét társaságról és utalásképp a New Age mozgalomról volt szó. -
Ízi rájder #635 Tegyük fel, nem tudom mi az a meditáció, és szeretném elsajátítani. Mit javasolsz? -
HUmanEmber41st #634 A vallások egyik kapcsolódási pontja éppen a meditáció.
Hiszen minden vallásban meditatív állapotban (kellene) imádkozni.
vagyis a meditáció az imádkozás egy formája -
Akkor figyelj -
Akkor most a sátán beszól, hogy itt a téma a meditáció!!! -
SRobi: Mi kifogásod van az ellen, ha valaki lényeglátó, vagy összefüggéseket fedez föl a világ dolgai közt? Ha a vallások tényleg valami lényeget tanítanak, akkor ez a kapcsolódási pont épp elégséges ahhoz, hogy összefüggést fedezzünk föl köztük. Az viszont igaz, ha ismerjük a lényeget, akkor minden további összemosás fölösleges. -
Ja, hogy ez. :)
Az (vallások közötti) összekapcsolási pontok többsége "maszatolás".
Ezt úgy értem, hogy a vallásokat kiragadták a saját környezetükből, önkényesen összemostak, összedolgoztak fogalmakat és az alapján csináltak egy egyetemes mixet. Ez lett a minden vallás ugyanazt tanítja. Ami bőven nem igaz.
Csak mindegyiknek vannak olyan kivetülései, amik összeérnek egymással. -
Ízi rájder #629 idézem:"Természetesen azt amit mindegyikbe belemagyaráztak." -
Ez hogy lett logikai következmény abból, amit mondtam? :)
Én a mixelést vetem el.
Valmelyik topikban többször ki is fejtettem, miért, de mivel semmi foganatja nem volt, nem teszem meg mégegyszer. :)
Talán elhiszed nekem bemondásra is, hogy nem éppen a laikusok táborából pislogok a témára.
De ha nem hiszed el, akkor így jártam. :)
Steinernek pedig rengeteg jó gondolata volt, többekközt az emberiség (és az EGO) fejlődésének általa vázolt útja.
De attól még rengeteg a két társaság munkájában a maszatolás és a ferdítés.
Érdemeket elismerni, hülyeségeken jót nevetni és elfelejteni. :) -
Nem is rossz ötlet. :) -
Isten bizony elkezdek photoshopolni, és utolsó vacsorán odaültetem Jézus mellé Rudolf Steinert. :D -
Ízi rájder #625 Ez érdekes. Rudolf Steiner a Golgotai Misztériumban azt írja,h. volt Mária, meg volt az anyja. A vér szerinti anyját nem is említi,hanem ő azokat nevezi összesítve anyjának, akik később "hitvallásnak" befogadják, és megértik őt.
János és Mária Jézushoz nagyon közel álló beavatott,akik látták ezt az egészet és igazat adtak és tanusították ezt. -
Én beleolvastam, sztem jó. :D Mária Magdolna = János :D meg hasonlók... Olyan jó, mint az összeesküvés elméletek. -
Ízi rájder #623 Még nem olvastam a Da Vinci kódot. Jó? -
Lehetne mit fejtegetni azon, hogy Jézus, Buddha, és az analitikus pszichológia is egyetlen dolgot tanított, az egységet, de vajon több lenne, mint a Da Vinci kód? -
Ízi rájder #621 Valahol el kell idulni a kutakodásban, hogy rájöhess mi az igazság, szóval te teljesen elveted a lényegét a vallásnak? -
Ellensúlyozod egymagad a komolytalanságot. ;)
Mi a bajod a jókedvvel? -
Több komolyságot! -
Szerintem nyertél. :) -
Ember küzdj, és bízva bízzál
Késő van, és ez a refrén! -
HUmanEmber41st #616 Ember küzd, és bízva bízzál
Sakkozzál, hogy el ne hízzál!