1015
Élet egy másik dimenzióban
-
#895 Én nem mondtam, hogy nem vagyok képes befolyásolni az anyagot. -
#894 itt van pl ez a pránanadi, gyogyito technika... ez vajon hogyan mukodhet? hogy tudod meggyogyitani magad azzal hogy megtiztitod a csakráidat? stb... -
#893 szabolcs, gyémánt ut meditácion kérdezd már meg az oktatod, azokrol a témákrol amikrol a másik topicban beszélgettunk, nagyon kiváncsi lennék rá mi a véleménye....
Tudod számomra érdekes hogy meditáciora jársz és még csak el sem gondolkozol azon hogy tényleg képes lehetsz befolyásolni az anyagot... -
#892 De illetéktelen kezekbe kerülve simán csinálnának belőle pénzt. Mint a pénzér vehető mantra... -
#891 létezik, ritka :) -
Don Kiki 28 #890
Létezik valódi szeretet és önmegismerés? Vagy mindez csak duma -
#889 illetve nem a modszer hanem akik tovább adják... egy igazi mester nem kérne pénzt... -
#888 ha azért akkor meg egy nagy szar az egész :) -
nfr #887 pénzért? -
#886 arra vagyok kivancsi miért titkos :)
nem egyszeru számomra kitalálni miért titkolják a gyoghyitást, azt hogy jobb legyen az embereknek.... :) -
VvD #885 A miért benne van a titokban :)
Maga a módszer az ami titkos! Elég 1xrű kitalálni miért :)
Amúgy lehet, hogy konkrétan nem értem mire vagy kíváncsi;) -
#884 nem :) ne a titkot mond el, hanem azt hogy miért titok a gyogyitás?
egyébként neten vannak rola infok.... :) -
VvD #883 Elnézést de ebbe most nem mennék bele. Kérlek fogadjátok el, hogy erről nem mondhatok semmit... A tibetiek titoktartással engedték csak ki a tant. Szívesen mesélnék hidd el;) -
#882 miért nem mondhatod el? miért titok a gyogyitás? -
VvD #881 Úgy döntöttem azért leírok pár élményt, amit tapasztaltam "nadizás" közben :) Meg úgy általában ha meditálok...
Ált úgy meditálok, hogy egy felhőn ülve képzelem el magamat. Ez a kedvenc képem, itt mindig lenyugszik az agyam és tudok a meditációra koncentrálni. Nagyon szeretek ott lenni.
Ha esetleg valami nagyon nagyon felidegesített akkor elmegyek az élet vízéhez.. a lényeg, hogy egy vízesés alá állok ami kitisztít minden bajtól és negativitástól. Ez a legjobb feszültésg oldó módszerem.
Még annó volt egy meditációs kazettám, csak már nemtom hol van. Ez 1 irányított meditáció volt, amiben el lehetett repülni egy szigetre... konkrétan már nem emlékszem mi volt, mert nagyon régen hallgattam uccsó. ha jóltom Domján Laci olvasta fel, a magyar agykontrollos! -
VvD #880 Hááát.. szívesen írnék nagyon, de sajnos nem lehet. Meg van tíltva, hogy bármit is elmondjak... a lényege úgyis az mint a többi meditációnál : egy pontra való figyelés és ezáltal megszünnek a gondolatok és egy nagyon is jó álapotba kerülsz. Csak a módszert nem írhatom le:P
Amúgy gondolom a keresés eredményeképpen eljutottál a www.prananadi.hu -ra. Itt nagyon sok mindent olvashatsz a erről, tulképp minden le van írva amit el lehet mondani.
De volt egy másik írás, ebben is elég szépen le van írva a lényeg :
http://www.nlcafe.hu/cikk.php?id=74&cid=23756
Amúgy pont most fejeztem be egy hosszú medit... mondhatom nem volt rossz :D -
#879 Hogy néz ki pontosan ez a meditáció? Tudsz írni valamit a módszeréről? Rákerestem neten, de jobb, ha egy gyakorló írja le a tapasztalatait. -
VvD #878 Én pránanadizom, ami egy reikihez hasonló módszer. Az ottani meditácókat használom!:)
Amúgy a meditáció majd az összes pszichoszomatikus betegségre jó... pánik vetegség, depresszió, fóbiák, stb... nekem a pánikra kellet sajnos:( -
#877 A hullámegyenlet legnépszerűbb értelmezése a Koppenhágai modell, amelyet Niels Bohr és Werner Heisenberg Nobel díjas fizikusok dolgoztak ki az 1930-as években. Eszerint egy részecske, amíg nem kerül kapcsolatba a megfigyelővel, úgynevezett szuperponált állapotban van, s állapotát egy komplex hullámfüggvény, más szóval állapotfüggvény jellemzi. Ez a részecske manifeszt megnyilvánulási lehetőségeinek választékát tartalmazza. Amikor a részecske mérése, megfigyelése megtörténik, akkor a megfigyelés hatására a hullámfüggvény összeomlik, s ezzel a lehetőségek közül kiválasztódik egy konkrét megnyilvánulás, s a hullámfüggvény helyett megjelenik egy valóságosan tapasztalható részecske. Másképpen: bármely fizikai kísérlet eredménye a megfigyelt objektum és a kísérletező személy kölcsönhatása során jön létre. Tökéletesen objektív kísérlet nem létezhet, mivel az emberi tudat az, amely a hullámfüggvények szuperpozíciójából valóságot kreál.
Roger Penrose ezzel kapcsolatban felteszi a kérdést, hogy hol a határ nagy és kicsi között, vagyis a kvantumfizika, illetve a klasszikus és relativisztikus fizika között. Makro méretekben ugyanis nem tapasztaljuk a hullámfüggvény jelenségét, a mikrorészecskék világában azonban igen. Penrose szerint az emberi agysejtek kapcsolódási pontjai éppen abba a mérettartományba esnek, ahol a hullámfüggvény még éppen létrejöhet. Emiatt előfordulhat, hogy erre alkalmas, elmélyült tudatállapotban az agysejtek egymással összehangolt, koherens szuperponált állapotba kerülnek, hullámfüggvényeik szinkronozódnak, s emiatt kreatív ötletek óriási választéka merülhet fel a tudatban. Ilyen tudatállapot alakulhat ki művészek és tudósok alkotó periódusaiban, vagy meditatív állapotban. Amit Goswami ennél is tovább megy és feltételezi, hogy koherens szuperponált állapot nemcsak az agyban jöhet létre, hanem bárhol és bármikor, és hogy a koherens szuperponált állapot mindig valamilyen tudatos megfigyelés hatására omlik össze és hozza létre a manifeszt valóságot. Ha pedig a megfigyelés szünetel, a magára hagyott koherens szuperponált hullámfüggvény szétterül és egyre több potenciális lehetőségre terjed ki. A meditáció lényege Goswami szerint az, hogy nem avatkozunk bele a valóságba, és hagyjuk a hullámfüggvényt szétterülni, miáltal a meg nem nyilvánult lehetőségek kiszélesednek.
ha érdekes, a többit itt találod... -
#876 bármelyikre jo :) -
#875 2 hónapja már nem voltam, amúgy pécsi szangába, karma kagyü - irányított meditáció.
Azért kezdtem el, mert kíváncsi vagyok a tudat természetére.
Volt pár spontán meditációs élményem, és azért érdekelt meg.
Milyen betegség az, amire meditációt ajánlanak orvosilag?
És milyen meditációt gyakorolsz? -
#874 Alvásparalízis. Leírás a szomszéd topicban
#83 körül. -
VvD #873 Nohát, milyen jó kis topicot találtam itten.. az sg.hu-n meditációs topik?? LOOL :)
Nem a meditációnak szólt a "lool", magam is gyakorlom minden nap.
Ti hova szoktatok járni meditálni? És még egy kérdés : miért kezdtetek el meditálni? Nagyon érdekel, hogy más ember miért is meditál..
Én magam eleinte azért kezdtem, hogy egy betegségtől meggyógyuljak, amire a meditáció orvosilag is "felírt" dolog :) -
#872 Mostanában furcsa dolog történik velem, nem meditációhoz kapcsolódik szerintem, de megfelelő topik sincs igazából, itt meg tájékozott emberek vannak. Valahova le kell írnom. A lényeg, hogy éjjelente felébredek és bejön ez az alvási problémám, - mikor éber vagyok de nem tudok mozogni - és hangokat hallok, ismerős hangokat, talán régi barátok hangjait, kopogást, kopogtatást is mögülem, de mivel megmozdulni sem tudok, oda sem tudok nézni. Úgy sincs ott semmi, tudom, nemlátnék semmit, de megnyugtatólag hatna. Ez már háromszor megtörtént. De lehet, hogy csak álom volt. De szerintem asz képtelenség. -
#871 ennek örülök. :D -
#870 ki... -
#869 865-ös hozzászólásomból ugye azért ki lehetett venni valamennyire, hogy baromságnak tartom a pénzért megvehető mantrákat? -
#868 veled most mirol beszélgetek? mind1.... -
#867 :D Szerinted, ha tudnák az emberek, hogy bármit mantrázhatnak, miért fizetnének? -
#866 nem erről van szó :)
arrol hogy ezért minek fizetni? és ki az aki pénzt kér érte?
legutobb elmentem egy rinpocse előadására..... szo nélkul megáldotta az ott lévoket, többször is.... a kijáratnál volt egy láda, oda dobhattál be pénzt, de nem mondta hogy csak akkor áldalak meg ha adsz vmit! ha igy lett volna felálltam volna és kimentem volna. -
#865 Úgy gondolom, bármit lehet mantrázni, mert a mantra lényege a figyelem megtartása egy ponton, a tudattartam természetének megértése. (-nem a megkülönböztető, és ítélkező tudatosság által, tehát nem szavakkal és gondolatokkal)
Az ég világon bármelyik tudattartam szolgálhat mantraként.
Az sem lényeges, hogy érted-e mit jelent az Om mani padme hum, vagy a Gate gate paragate parasamgate bodhi svaha...
Persze lehet misztifikálni is, de én ilyen egyszerűen fogom föl. -
#864 az még jobb, aki ezt bekajálja az meg is érdemli a mantráját.... -
#863 Nem is a mestertől veszi, hanem valamelyik szaküzletben. ;] -
#862 Pénzért vett mantra???
Egy igazi mester sem kérne pénzt egy mantráért!
Az adomány az más, az adományt te ajánlod fel, de amennyit akarsz.... -
HUmanEmber41st #861 Akkor te ezek szerint biztosan elvégezted, megkaptad a mantrádat. És ezek után kijelented, h nem ér egy kalap szart sem.
Bírom az ilyen lelátóról bekiabáló szakértőket.. -
#860 Másik meditációt csinálok. Az is jót tesz. -
#859 -
#858 van egy ismerősöm aki elondta h a Gayatri mantrábol vannak darabok amiket 100eft-os tételekben veheti meg az ember!
ne vegye sértésnek senki de a TM egy kalap szart nem ér a nagy exoterikus dömping hegyekben! -
HUmanEmber41st #857 Jah. Járj utána..jót tenne Neked is. -
#856 TM egy mantrából áll? :D