1015
Élet egy másik dimenzióban
-
#935 ÁÁ, szerintem tiszta szenvedés, ha szeretnek. -
#934 Nem. Még nem jártam olyan helyen, ahol az öröm nem érzelem lenne. -
másikisvan #933 Véletlen az öröm helyett nem szeretet akartatok írni ? Talán abból származik a legnagyobb öröm ha szeretik az embert... :D -
Kakuda #932 Naaa mesélj..., jártál már ott ahol az öröm nem emóció, kérlek mond el milyen???
Ahhh, sajnos akitől származik az idézet.........már nincs itt. -
másikisvan #931 Krishnamurti naplójában valahogy így fogalmazta meg (persze sokkal bővebben:
Amikor a megfigyelő egy a megfigyelttel akkor meditációról lehet beszélni. A meditációra tett minden erőfeszítés kizárja magát a meditációt.
Írja például hogy gépjárművezetés közben szinte ösztönösen jön a meditáció... talán ezért van az hogy ennyire szeretnek az emberek kocsikázni. :) Még ha nem is tudják miért... -
#930 Ott, ahol az öröm nem emóció. Annak a tudatában, aki így gondolja. :) -
Kakuda #929 Az pontosan hol is van? -
#928 Nincsenek emóciók, de színtiszta öröm az van.
Itt valami gebasz van. :) -
Kakuda #927 MI A MEDITÁCIÓ ?
"A meditáció kaland, az emberi elme legmerészebb vállalkozása.
Amikor meditálsz, egyszerűen csak vagy, nem csinálsz semmit -
nincs cselekvés, nincs gondolat, nincsenek emóciók. Egyszerűen csak vagy, és ez nem más mint színtiszta öröm.
De honnan ez az öröm, amikor pedig semmit sem csinálsz?
Sehonnan, vagyis inkább mindenhonnan. Semmi kívülálló dolog nem okozza, hiszen a lét anyaga maga: öröm.
-
Kakuda #926 "...gyakorlattal ezt teszed tudatossá és mélyíted el." (teszed tudatossá) Tévedsz! "TE" semmit se tehetsz tudatossá... -
Phat Smoker #925 ilyenre keress rá: Sólyom Ildikó - Csakrameditációk
illetve: Dr. Czeizel Beatrix - A csakrák harmonizálása -
#924 Sziasztok,
tud vki letoltheto magyar chakra meditaciot? -
Benső Mosoly #923 Az unalom természetes: az elméd próbál kibújni az irányítás alól, amit nagyon nem szeret (engem mindig gondolkodásra, tervezgetésre csábít, az egyhegyűség elkerüléséhez).
A meditációs állapot első érzete a nyugalom, a ki- és belélegzés természetes ritmusban követi egymást, a tudatod mint a lecsendesült tenger - szerintem ezek az általános "tünetek". Ha a nyugalom érzete nincs meg, sóhajts egy nagyot, egy jólesőt; ülj egyenes háttal, de kényelmesen (nem szükséges a padmászana, a lótuszülés, jó egy szék is).
Ajánlom Müller Péter Benső Mosoly című írásának második kötetét - ott erről a mószerről részletes leírás van.
-
Benső Mosoly #922 Szerintem igazából minden mai, "korszerű" (és valamit is érő) meditáció valamilyen ősi hagyomány útját követi, csak a mai nyelvezetre ültették át az érthetőség miatt; szóval valamelyik vallás illetve tan módszerei közül válaszd ki a neked legmegfelelőbbet.
Amíg keresel, jó szolgálatot tesz a lélegzet-figyelő meditáció, és még eredményes is.
Egyébként a meditációs állapot első lépcsőfokát minden nap többször is megéled (tipikus példa valaminek a szenvtelen figyelése, amikor "leállsz" egy pillanatra - pl. hóesés, gyerekek játéka - miközben nagy belső nyugalmat élsz át), gyakorlattal ezt teszed tudatossá és mélyíted el. -
Benső Mosoly #921 Üdvözlet mindenkinek! Ez a legjobb fórum amit ebben a témában találtam; gratulálok hozzá! -
aqspd #920 Köszi a hozzászólásokat! -
Inquisitor #919 Passz, de aki értelmesen nekem tanított ilyesmit, azok szerint ha azzal foglalkozol, hogy mit értél el, vagy azzal, hogy más adott meditációban mit érzékelt, akkor onnantól kezdve zéró fejlődés várható, mert nem azért csinálod a meditációt amire kitalálták, hanem pl. szép színes képek érzékelésére :)
Na most ennyi erővel nyalogathatna a delikvens vicces gombát, vagy seggrészegre is ihatja magát, csak ugye nem az a cél, hogy becsavarodjon, hanem ellenkezőleg. -
#918 Élet-halál kérdés. :-) -
HUmanEmber41st #917 A tapasztalat az, h mindig egyfajta tanítás útját érdemes követni.
Ha agykontrol-ozol akkor olyan meditációkat, ha T.M.-ezel , akkor meg csak azt.
De a legcélszerűbb, ha megkérdezel egy mestert ( abban a med. formában amit gyakorolsz) és ő majd elmagyarázza a dolgokat :D -
aqspd #916 Ja, meg még annyit, hogy meditálás után éreztem valami jó érzést, meg közben szép képeket láttam. Ki akartam nyitni a szemem, de úgy éreztem, hogy nem lenne szabad, csak aztán sajna kellett menni ebédelni:(
Szerintetek sikerült valamit elérni? -
aqspd #915 Én is mantrákkal meditálok. Én azt szeretném tudni egy nap lehet-e kétfajta meditációt végezni? -
Werus #914 Hello!
Én mantrákkal meditálok sikerrel. Azt szeretném megkérdezni, milyen érzés alfában lenni? -
HUmanEmber41st #913 Bhakti-yoga,
Transzcendentális Meditáció
Srí Chinmoy meditációk
Tradicionális Reiki ( Mikao Usui- féle) -
#912 a meditáció ehhez nem elég. :) -
sogabor #911 Szia!
Bár ne olvastem neale donald walsch könyvét, de tudok olyan meditációt, amivel részesülhetsz az Isteni szeretetben: www.kozvetlenkapcsolatistennel.hu -
#910 vagy csak kurva jól hangzik a meditáció, legalábbis jobban, mint az imádkozás.. az olyan snassz, nyugati. -
#909 vagy a transzcendenciával való kapcsolatbalépésnél az
imádkozás = egyirányú
meditáció = kétirányú
? :D:D:D:D -
#908 nem is egyirányú. Akik imádkoznak, nekem ezt mondták. -
Fehér Puma #907 Imádkozás? Az egyirányú kommunikáció nem az én műfajom. -
#906 Alátámasztja? Miért, ez valami tudományos publikáció?
Amúgy van agykontroll, de azt nem egy mesekönyv támasztja alá..
Nem tudom, mit értesz isteni szereten, de meditáció helyett miért nem imádkozol inkább, az való ilyen dolgokra. -
Fehér Puma #905 Sziasztok. Biztos sokan olvastátok már neale donald walsch könyvét, mely alátámasztja az agykontroll létezését is. A kérdésem az lenne ,hogy nem tudtok e egy olyan meditációt mely segítségével részesülhetek az isteni szeretetben, tudatba (aki olvasta a könyvet tudja miről van szó) , s érezhetem istent. Válaszaitokat előlre is köszönöm.
-
#904 Pár idealizált gondolat:)
"Aki fél szívvel gyakorolja a Dharmát, az mind magát, mind másokat becsap azzal, hogy elvesztegeti emberi életét. Röviden, ha hiányzik az elhatározás a szamszára elhagyására, az összes meditáció amit a hegyi elvonulásod alatt végzel semmi mást nem épít, mint egy kupac szart a hegyoldalon! Így hát gondold át a szamszára nyomorúságait és a halál idejének bizonytalanságát. Aztán, nem számít, milyen tág is az érdeklődési köröd, szűkítsd le!"
Dzsamgon Kongtrul Rinpocse -
#903 "...Amikor gyertyát és füstölőt vesz az ember, és minden egyes alkalommal, amikor meditálni készül, meggyújtja azokat — ez a szokás a kezdő gyakorlókra jellemző, azokra, akik számára a meditáció csak múló hóbort. Az a meditáló, aki valóban elszánta magát a gyakorlásra, aki szüntelenül gyakorol, óramű-pontossággal, minden testhelyzetben, éjjel és nappal, miközben ébren van és mialatt alszik"
-Buddhadásza Bhikkhu
Lásd a világot üresként, mindig éberen arra, hogy eltávolítsd az összes nézetet az énről. Így jutsz túl a halálon.
(Szutta Nipata 5.15)
Amit egy ember énjéről tudni kell, hogy alaktalan és láthatatlan.
És ez az, amit az éretlen és tudatlan a belső énjének képzel,
Mivel az én nézetére alapozza magát. Így sok (hamis) nézet jön létre.
(Aszanga: Jógácsárabhúmi-sásztra: Paramártha-gáthá 29-30)
Ha valaki tudja, hogy semmi sem létezik a tudattól külön,
Akkor felismeri, hogy a tudat sem létezik.
Mindkettőt nemlétezőnek látva, a bölcs
A nem-kettősség Valóság Birodalmában tartózkodik.
(Aszanga: Mahájána Szamgraha 3.18)
Akik tökéletesek a vizsgálódásban,
Akik bölcsességgel és összeszedettséggel rendelkeznek [megértik]
Minden dolog tárgyként jelenik meg
Saját tudatukban.
Mikor a nem-képzelő bölcsességet gyakorolják,
Nem jelenik meg tárgy.
Tudd akkor, hogy nincs külső tárgy,
És így nincs tudati képzet sem.
(Aszanga: Mahájána Szamgraha 8.20)
-Astus válogatta -
#902 Odabenn? Talán a fejre célzol? Ott az agy. ;-) -
#901 amit az érzékszerveiddel érzel azt odabenn dolgozod fel...hm? de mondom ne menjunk már át oviba.... -
#900 Szerinted a tudat miben különbözik az 5 érzékszervtől? -
#899 mer az gyerekeknek valo :) és nem erre gondoltam, mikor a két kezeddel formázol vmit, léosz kapcsolatba anyaggal.... mivel minden illuzio, az anyag is, nyilván alakithatod azt is....a tudatoddal... -
#898 Te pedig azt írtad a másik fórumban, hogy szerinted minden tudati.
Akkor miért nem illik bele a gyurmázás a képbe? -
#897 ne legyél már olyan mint zero ,egyik hsz ben még azt irja materalista vagyok, a másikban meg azt hogy tudja hogy nem tartom magam annak ( persze ő tudja hogy az vagyok ) az ilyen faszságokat ugy utálom.... :)
azt mondtad nem hiszel a vizes példában, most ha arra gondolsz hogy gyurmázni viszont szeretsz mert hatással vagy az anyagra, zárjuk is le a beszélgetést mert átmentunk oviba -
#896 aham, jo :D