Meditáció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
én ha lehunyom a szemem a vilûgürhöz hasonló képet látok. gyszer feket majd elelrepülnek fehér hullócsillaghoz hasonlatos akármik stb...
azt az állapotot viszont már sikerült elérnem ,hogy nem gondolok smmire. p4ersze annak mindig tudatába vagyok ,hogy mit csinálok, így a meditáció gondolatát nem tudom kiverni a fejembõl. tovább nem jutotttam, met vagy nem hagynak békén, vagy lkezd viszketni vmim. érdekes ha a két kezem nem mozoghat és arra gopndolok ,hogy most elkezd tuti viszketni vmim akkor valóban elkezd.
(Amikor én felületesebben meditálok, vagy csak ledõlök egy kicsit relaxálni, inkább egy kellemes sárgás gomolygást látok, ami egyre erõsödik. Ez az alfa "színe".)
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Sajna én nem szokat meditálna (Max annyit hogy behunyom a szemem és ellazulok.)de ez érdekes...
srobi kb olyanopk a poénjaid mint a volt angol tanáromnak 😄DDDD kis poén bonbon 😄D
áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítő ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))
De most péntek van.
😊
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
A sötétben elvesztetted a humorérzéked. :S 😊))
Le tudtad kapcsolni a villanyt pusztán az akaratod erejével. 😊
Kíváncsi lennék, hogy ti hogyan meditáltok. Ha elszeretnétek árulni, akkor írjatok privát ózenetet. Köszi
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
az alhasban lehet összegyûjteni az energiát, amit a test bármely részére lehet öszpontosítani. én a kuji kiriben eljutottam 1 év alatt arra szintre, hogy az alhasban egy kis melegséget éreztem, ami nyilván az energia volt, de aztán tovább nem tudtam vinni sehova. de mondom, láttam olyat, aki képes volt rá.
ez eléggé hasonlít a kundalini-re, gondolom nem teljesen véletlenül
különben nem is tudtam ,hogybaz alhasban van olyan szémottevõ energia amit átleget vinni. sztem ez csak mese habbal.nem?
áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítő ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))
Egyébként sztem törökülésben, vagy térdelésben a legjobb csinálni.
Amúgy valóban a nindzsák kedvelt fegyvere volt, mert megérezték pl. a feléjük repülõ nyilvesszõt, és így ki tudak térni elõle. Félelmetes dolgokat lehet vele elérni. Ma már nem nagyon gyakorolják.
de ez amúgy tudod mért válik b? a közepén közel vagy az ájuláshoz, sõt 😄DDD az is nevezhetõ alfa állapotnak 😊
de köszi 😊 majd kipróbálom ezt is meg amit dez ajánlott 😊)))
- A kezed ökölbe legyen, hogy jobban érezd a pulzusodat. Egyenlítsd ki a légzésed: Préselj ki minden levegõt a tüdõbõl, és csak annyit szívj be, amennyit kényelmesen beenged a tüdõ. Orrodon keresztül lélegezz, és belégzésnél mindig told ki a hasad. Gerinced legyen végig egyenes. Ez kb. 3 percig tart.
- Ha megvolt a kiegyenlítés, erõsen préseld ki a levegõt, majd szívj be lassan annyit, amennyit különösebb erõlködés nélkül tudsz, és tartsd bent amíg 54-et ver a szíved. Aztán kipréseled, és beszívod a következõ adagot, úgyanígy bent tartod. Ezt összesen 7szer kell megcsinálni. Elég nehéz, mert ez oxigén csökkentõ szakasz, és a véredben oxigénhiány lép fel, de ki lehet bírni.
- Ha hetedjére kifújtad a levegõt, hiperventillálni kell. Ez egyre gyorsuló légzést jelent. Kb. 1 percig, elõször másodpercenként, majd egyre gyorabban ki-be lélegzel. A végén úgy fel kell gyorsítani a légzést, ahogy csak tudod (olyan mint amikor elindul a gõzmozdony). Aztán, amikor már nagyon gyors a légzés kipréseled a levegõt, és beszívsz annyit, amennyit csak bírsz, bent tartod 3 másodpercig, majd lassan kífujod. Ezzel a normális fölé emeled a vér oxigénszintjét.
- Ha teljesen kipréselted a levegõt, akkor jön a neheze: A tüdõdet üresen kell tartani 13 szívverésig. A 14.-re lassan beengeded a levegõt, de nem tartod bent, hanem lassan kipréseled, és újra üres tüdõvel vársz 13 szívverést. Ezt is hétszer kell megcsinálni. Ez nagyon nehéz, mert itt szintén lecsökken a vér oxigénszintje.
- Amikor hétedjére beengedted a levegõt, kipréseled, és újra hiperventillálsz, ahogy az elõbb. Itt megint felemelkedik a véroxigén. Ha eddig jól csináltad, itt már érzned kell egy kis eufóriát.
- Ha megvolt és kipréselted a levegõt akkor úgy, ahogy a legelején, kiegyenlíted a légzésed. Az egész gyakorlat közben legyen csukva a szemed, és ne mozogj, csak amennyit a légzéshez kell. Ez egyébként egy Japánból eredõ meditációnak, a kuji kiri-nek az elõkészítõ gyakorlata.
Igen, ez nagyon hatékony, de azért persze nem úgy vezérli az agyhullámokat, mint valami fõkapcsoló. Hanem némi idõ kell, amíg az agy reagál is rá. Kinek több, kinek kevesebb. De az igaz, hogy így jóval gyorsabban elérhetõek ezek az állapotok, mint máshogy. És nem csak elérhetõek, hanem az agy megtanulja, és utána más módszerrel már sokkal könnyebb lesz. Csak mint írtad, itt nem csak egy adott állapot van, hanem egy egész sor, és mindnek megvan a maga "felhasználási területe", és az esszenciája, amivel hozzájárul a "fõ célhoz", amit egy szóval úgy lehetne leírni: harmónia.
(A 150e-es egy komolyabb készülék ára, amit a profik használnak, vagy pl. terápiás célokra. Otthonra van egy jóval olcsóbb változat.)
hogy mi a cél? a célt te is ismered , egy a célja minden embernek. csak az eszközök mások mint ahogy a másik topicban írtam."
huhh. na akko részletezem.
a cél amit minden ember hajkurász , egy olyan élet melyben többek között a boldogság állapotában létezünk. persze ezt nem olyan könnyû elérni. van ilyen út van olyan is. van olyan aki egy nem étezõ istentõl várja a segítséget és azt ,hogy helyete mindnet megcsináljon , hogy õ aztán nagy boldogságban , kényelmesen éldegélhesssen. én a meditációnak halotam olan hatásairól ,hogy az ember jobban észre veszi a gondok gyökerét forrását, kiegynesúlyozotabb lesz stbstbstb.
hirtelen kikapcsolnak, és eltûnnek az alfa, béta, és théta hullámok és a delta hullámok is minimalizálódnak.
Ez megfelel a legmélyebb meditatív állapotnak. Utána szintén másodpercek alatt elõállítja tetszõlegesen a különféle tudatállapotokra
jellemzõ agyhullámmintázatokat. Errõl videófelvétel látható a www.integralnaked.org oldalon."
<#idiota>#idiota>
ennyi pénzbõl veszek két kanapét