1015
Élet egy másik dimenzióban
-
#615 "Ember küzdj, és bízva bízzál! -Melyik idióta írta ezt?"
Igazából kiegészítés, meg átírás ugye, ami miatt már rögtön idiótákról beszélünk, de ami ide tartozik, az Karinthy "kiegészítése":
"Sokat tornázz, el ne hízzál!"
-
#614 Hol is van általánosítás?
"-Ehhez nem kell összeesküvés. Elég megnézni, hogy hogy alakították a vallást ilyen összejöveteleken... zsinatokon vagy minek hívják őket. :D" ? -keresem, de nem látom.
Soha nem mondtam, hogy csak egy vallás van, és a kereszténység.
Használom mindkettőt, köszönöm. :)
nem leszek szemellenzős, ha majd egyetértünk? ;-)
"ne higyj senkinek, ..kivéve minket"
Amúgy a többi konklúziód helytálló. :D -
HUmanEmber41st #613 Sz4bolcs!
Már megint általánosítasz!
Azt hiszed, h csak 1 vallás van , amit ismersz és a kereszténység?
Nézz már körül egy kicsit!
Javaslom a google-wikipedia használatát.
Kérlek ne légy már ilyen szemellenzős!!! -
#612 "Ember küzdj, és bízva bízzál!" -Melyik idióta írta ezt?
Hát nem valami bölcs. :-) Én azért bízva bízok, hogy egyszer rájönnek, miről írok nekik... -
#611 Benéztem és rögtön feladtam. :D -
#610 :-) igaz.. Benéznél az NWO fórumba ezt elmagyarázni? :D -
#609 A Földön nem egy vallás van. ;)
És ott sem direkt módon alakították őket.
De ez oly hosszú, hogy bele sem kezdek.
Akit érdekel a téma, az olvasson. :D
Na persze ne Da Vinci kódot. :DDD -
#608 Ehhez nem kell összeesküvés. Elég megnézni, hogy hogy alakították a vallást ilyen összejöveteleken... zsinatokon vagy minek hívják őket. :D -
#607 Nem volt összebeszélés. :)
Megalakult az unatkozó arisztokrtákból a Teozófiai Társaság, abból kiválva Steiner az Antropozófiai Társaságot. Ez a vallásösszemosás volt a heppjük, de nem működtek eleinte világ-viszonylatban. És ez nem összeesküvés, hanem egy kettészakadt társaság. :)
És az ilyen társulásoknak (is) heppjük volt a lélekvándorlás beerőltetése a keresztény gondolatvilágba. Ez is egy dolog, nem összeesküvés. :)
A modern nyugati ezotéria pedig nagymértékben épül e két társaságra, vagy szellemi hagyatékukra, u h ennyi az összefüggés. -
Prof William #606 Nem hiszem hogy ilyen szintű összebeszélés lett volna. Ez is valami olyasmi mint a kitalált középkor.... -
#605 Igen, mivel ők már jóval megelőzték a New Age-et a vallásturmix elkészítésében. Konkrétan az volt a szándékuk (Teozófia), hogy egyesítsék a nagy vallásokat.
Többek között nekik is "köszönhetjük" a Bibliából kitörölték a lélekvándorlást nevezetű agybaj elterjedését. Pont azért volt rá szükség, hogy ráfoghassák, hogy minden vallást ugyanazt tanítja.
Természetesen azt, amit mindegyikbe belemagyaráztak. :) -
Ízi rájder #604 Nagyon sok hasonlóságot mutat a budhizmussal is. -
#603 Főleg, mert a Teozófiai- és aztán a Antropozófiai Társaságot nagy részben a hinduizmus ihlette. :) -
#602 -
Ízi rájder #601 Rá kell jönnünk mikor vagyunk egyéniségek és minden más a személyiségünk (természetesen ezeket nevezheted, ahogy akarod).
Spontaneitással valahogy megelőzzük az agyi gondolkodást, azaz magunkat adjuk, nincs ideje az agynak viszontreakciókat leadnia, tehát nem mü,kreált a mimikánk, kifejezőrendszerünk, hanem természetes. Még azt is feltételezhetem, hogy nyitottan megérzésekre hagyatkozva jól sülnek el a dolgok. Nekem bejött.
Egyébként gyerek társaságában sokkal hamarabb megtanulható állandóan spontán maradni. -
Ízi rájder #600 Nagyon érdekes, hogy összeérnek a szálak a vallásokban.
-
#599 az ősi hindu filozófia szerint: durvafizikai test (amit érzékelünk), finomfizikai test (fizikailag nem érzékeljük), az elme (vagyis a "szoftver", ami irányítja az agyat), és lélek. a tanítások szerint a lélek az igazi énünk, és ez reinkarnálódik. - csak érdekesség képp. -
#598 Úgy tudtam a személyiség, és egyéniség ugyanaz. :)
Az egyéniség még mindig ugyanaz, mivel önvalót feltételez. Legalábbis az én asszociációmban egy a kettő. Hopp! Vagy épp egy-éniség fejezi ki az egységet? Ja. :) -
Ízi rájder #597 Rudolf Steiner szerint 4 részből állunk:
fizikai test
étertest, ami többnyire a táplálék feldolgozásával foglalkozik
asztráltest, ami az érzelmi világunk és
énünk, az a szellem, ami reinkarnálódik.
A hétköznapokban használt birtokló ént saját agyunk kreálja, a személyiséget. Ez nem tévesztendő össze az egyéniséggel. -
#596 Ebből szerintem elég sok félreértés lesz, ha nem magyarázod el, hogy mi az az "Én", és miben különbözik a hétköznapokban használt birtokló Én-től. Mert ez az Énünk már így is nagyon erős, annyira, hogy eltakarja szemünk elöl a valóságot. -
Ízi rájder #595 A meditáció gyakorlásával el lehet jutni olyan szintre,hogy érzékszerveinket kifejlesztve kapcsolatot létesíthetünk nálunk magasabb szellemi szinten lévő világgal. Mi is a meditáció? Olyan tudatos gyakorlatok végzése, amivel megerősödik énünk, azzal a céllal (legalábbis első fázisban) agyunknak mi tudjuk irányítani,ne agyunk irányítson minket. Amennyiben ki tudjuk iktatni agyunkat tudatosan, ráhangolódunk az egyetemes gondolkodásra. Olyan dolgok lesznek számunkra világosak,amikről azt sem tudjuk (érzékszervek hiányában) hogy léteznek.
Minél intenzívebben használjuk saját agyunkat, annál jobb lesz, rugalmasabb a kondíciónk dolgok megértéséhez. Gyakorlatok segítségével ráhangolódva az egyetemes gondolkodásra így intenzívebben, könnyebben megérthetjük az új tapasztalt megfigyeléseket. A lényeges hogy mindig tudatos maradj. -
#594 Egyszer kérdezd meg magadtól közben: "Ki van itt?" -
Ízi rájder #593 Én régebben gyakoroltam a meditációt különböző technikákkal. Gyakorlat teszi a mestert.
Hatásos az OSHO féle gyak. volt.
Nyugodt helyen kényelmesen leülők, becsukott szemmel figyelem a gondolataimat. Ha jön egy gondolat, azt csak figyelem, hagyom, hadd "maradjon itt", amig akar, ha távozni akar elengedem, csak úgy lazán hagyom, hogy jöjjenek,menjenek. Tudatosan figyelem, (ezt valahogy úgy tudom mondani tudatosan= megkérdezem magamat, itt vagyok, válaszolok: igen,itt.(magamban mondom),- elnézést, remélem nem riasztok el senkit, hogy ilyen furcsákat írok)
Tehát jönnek-mennek a gondolatok és egyszer csak megfigyelem, hogy a gondolatok között van szünet, egészen kicsike, aztán tovább csinálom, a szünet kicsit hosszabb. Erre a szünetre figyelve mintha süllyednék, olyan érzés, mintha süllyednék.,mintha nehezebb lennék.
Barátnőm átjött hozzám 2 hónap után és ennyit mondott: micsoda nyugalom van itt, ezt korábban nem vette észre. -
#592 Legalább humoruk van. :-)))) -
#591 Azé a cikk eleje sem rossz:
"melynek címe úgy terjed futótûzként a magyar internethálózaton, mint a futótûz." :))) -
Ízi rájder #590 Szerintem minden,ami érthető az jó. Ha én tudatosan figyelem a gömböt, és megtekintem,mint egy művészi remekművet az OK. De mi is motiválta a szerzőjét? -
#589 OFF
ezt olvastátok már? link
gyogyito gömb LOL
ON -
#588 Tegnap spontán meditáltam egy pillanatot. :D -
#587 Igen, meg örök élet, megváltás, meg hasonlók... -
egyetértek!manapság egy hétvégi tanfolyamon már auralátó lehet az ember,vagyis hát azt hiszik:)
a másik ehhez a túlvilági dologhoz annyit h semmi értelme foglalkozni vele jó helyen vannak azok ahol vannak,sokan csak öszzezavarják magukat azzal h ki akarnak tűnni a többiek közül és már nem mást mint a "túlvilágot" szeretnék látni!
asztrális lények vannak,de nem véletlenül nem tapasztaljuk őket!
-
#585 Mer most ez a divat. Majd elmúlik...
Látod nekünk magyaroknak még meditálni se kell ehhez, csak fizetni... -
#584 De nem is feltétlen a túlvilágon járás bizonyítéka. :)
De ez esetben nem a guruság a lényeg, hisz elég sok halottlátó van magyarországon is. :) -
#583 A túlvilágon vannak halottak általában. És ha médiumon keresztül beszól a nagyfater, akkor az nem a véletlen műve. -
#582 Ha nekik nem az, nekünk sem. :)
Kérdés: bizonyíték arra, h ott vannak és nem egyszerűen egy másik tudatállapotban? ;) -
#581 Komolyra véve, meditációval sosem fogsz eljutni ilyen szintre. És a kérdésedből is látszik, hogy nemigen vagy benne a témában.
Vannak például indiában ilyen guruk, akik gyakorlatilag állandóan kapcsolatban vannak a túlvilággal. (de hogy ezt hogyan teszi, az számomra is elképzelhetetlen) De hidd el: nekünk egy élet kevés lenne hogy ezt elérjük! -
Prof William #580 Szerintem igen...
Br rengeteg féle teória van... -
#579 Menj sámánhoz, az egyszerűbb! -
#578 meditációval meditálni lehet ;-) -
aqspd #577 Egy internetes oldalon olvastam, hogy egyes feltételezések szerint meditációval fel lehet venni a kapcsolatot a túlvilággal. Szerintetek ez lehet? várom a véleményeket. -
#576 Itt nem csak ürességről van szó. Elmondom ahogy történt: Először is hangulatfüggő, hogy az ember milyen pózban van. Akkor háton feküdtem, de van hogy japánülésben jobb. Eleinte feküdtem üres fejjel. Az üres fej, az előtte lévő megerőltetett agymunka következménye. Aztán egy időután kezdenek lazulni az izmok. Aztán jöttek a gondolatok. Ha jönnek hát jöjjenek. Végig futott előttem a hetem. Aztán spontán elkezdtem a légzésgyakorlatokat. Magától jött!
Utánna figyeltem a csöndet. És ezek váltakoztak.
A szervezet magától dolgozik, te csak figyeled! Utazik a tudatod magától, de irányíthatod ha akarod.