37099
-
kamionosjoe #33699 Ezek a kocsik is mennek a roncstelepre, 1 halott és 1 súlyos sérült.
http://www.atv.hu/belfold/20180923-csak-eros-idegzetueknek-durva-fotok-erkeztek-a-galgahevizi-halalos-baleset-helyszinerol -
#33698 Brutális fotók a Baranya megyei horrorbalesetről – Nem élte túl a férfi
Három gyerek ült ebben a kocsiban, az egyik meghalt a részeg sofőr miatt – Sokkoló fotók a borsodi tragédiáról
Utoljára szerkesztette: sorler, 2018.09.23. 13:20:18 -
#33697 Keves olyan biztonsagos auto van, amivel ha nekimesz frontalisan egy kamionak es lazan meguszod:) Bar itt a szetcsapott kamion felfuggesztes is benne volt, ami miatt ratolta a szalagkorlatra az autot. -
#33696 Azt gondolnád,hogy egy modern,biztonságos autóban ülsz amikor egy hiba és legyalul egy kamion.
RIP -
#33695 Ma megint nagyon sok halálos baleset volt az utakon :/
Az egyik legsúlyosabb:
Kiegyenesítette a kanyart a BMW - két halott és három sérült Zsédenynél
Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2018.09.22. 17:41:07 -
#33694 Ma is jópár motoros előzgetett amerre közlekedtem.
Most már holnaptól ideje elrakni magukat tavaszig.
Két halálos motorosbaleset is történt péntek délután -
#33693 Nem is tudom, hol éltek Ti! Ezeknek a baleseteknek a jelentős részét (a végkifejlet nélkül) már átéltem itthon, Budapesten (meg vidéken is). Azaz, szabálytalan előzés, gyorshajtás, és ezek társaik sajna, itthon is bőven láthatóak. Néha már azt érzem, hogy különleges vagyok, amiért akkor is használom az indexet, amikor ugye "úgy sem látja senkise, minek jelezzek".
Sokan, ha nincsen meg a napi előzési limitjük, akkor valszeg felakasztanák magukat. Mindegy, hogyan, előzniük kell, még akkor is, amikor totál értelmetlenség... -
#33692 Nálunk talán annyiban jobb a helyzet, hogy ritka a többsávos úton a lámpa nélküli zebra, és ha valaki megáll egy ilyennél, az emberek általában lelassítanak a többi sávban is. De amúgy a közlekedési kultúra hasonlóan balkáni.
amúgy a mai AP-ben is vannak kemény dolgok (pl. a szerencsés quad-os). -
nordan #33691 pontosan!! a legdurvább mikor látja a fékezést és kérdezés nélkül átbassza magát a másik sávba és kielőzi CSATT!!!! még véletlen sem lassítanai pontosan azokért amit te is leírtál....érthetetlen -
#33690 Pedig legtöbbször már áll a zebra előtt egy autó, ami egyértelműsíti, hogy gyalogosnak is valahol lennie kell.
Tudatosítania kell magában az embernek a sorrendet és vezetés közben fejben mondogatni mit a leckét és akkor vélhetőleg berögzül annyira, hogy amikor cselekedni kell akkor már mondhatni ösztönös legyen.
Ha valami nem stimmel, fék azaz lassítok.
Amíg sofőrködteam sokszor látni, hogy nem érti mi van most, de a lábát nem venné el a gázpedálról, mikor leesik, hogy mi a helyzet akkor meg próbál manőverezni ami vagy sikerül vagy nem.
Ha többsávoson áll egy autó, főleg a belsőben, akkor nem azt jelenti, hogy fityiszt mutatva elhúzok mellette 70-80-al, hogy "mi van lúzer most jól megelőztelek az én sávom a gyorsabb", hanem valamiért áll, lehet baj van, fék, majd ezután lehet okfejteni, hogy zebra, macska, műszaki hiba ...
-
nordan #33689 ezek az Oroszok undorító féreg módjára vezetnek basszameg :(((((((((( az a sok zebrás gázolás kiakasztó...nem 50-el hanem 70-80-al mennek még a zebránál is -
#33688 dehogyis, azokat is utálom :D -
#33687 Csak nem BMW-d van?! :D -
#33686 hát igen. Ideje kitiltani a motorosokat a buszsávból. -
#33685 -
kamionosjoe #33684 11:50 kocsi gondolom pusztított tovább az aluljáróban is -
#33683 -
#33682 Az index cikke a balesetről. -
nordan #33681 teljesen egyetértek én se megyek le csak a szabályos részen és körülnézek.....a kamera miatt duplán mivel sem szabálytalankodni nem akarok sem a jogsimat elveszíteni mivel sofőrködöm -
#33680 En napi szinten jarok arra, busz sav, motorral. Gyakori a szabalytanalul kisorolo auto, de altalaban figyelnek. De valszeg akkor is a busz miatt, attol tartanak, az nagy:) Elem kijonnek, de engem nem latnak vagy csak leszarnak:D Bar nem is megyeki gyorsan, eppen emiatt. A hid kozepen ~50 kornyeke, ha ritkabban allnak az autok es/vagy "gyanus tipust" latok a sorban, akkor lassabban. A vegefele, ahol mar gyakori a kisorolas 30-40.
Amire meg figyelni kell, hogy a lehajto resz elott, a a hivatalos atsorolas mellett, egy enyhe kanyar utan/kozben buszmegallo van. Sokan nem szamitanak ra, nem is merik a jaratot (megall vagy nem): mar majdnem ott van, vegre mehet, kiugrik, aztan satu, mert megall elotte a busz:D
Emiatt kellemes forgalomlassito helyzetek alakulnak ki: a busz moge "beragado" gyorsan visszamenne a savjaba megkerulni, kitolja az orrat, megfogja a sort. Aki elol van, betolja az orrat a busz ele, de a lampa miatt nem tud bemenni a savba, igy o meg a busz savot tartja:D
Ami meg gyakori, a vegig index-szel vagy anelkul busz savban autozas, temposan. Meg buda fele is delelott, amikor nem nagyon van forgalom. De ez 90%-ban a harom szokasos tipusra jellemzo.
-
#33679 Jó párszor jártam arra, lehet nehéz elhinni, de én betartottam és csak a szaggatott vonalnál kezdeténél soroltam be.
Az indok egyszerű sose tudod hol van kamera, rendőr, én azt az egyszerű módot választottam, hogy igyekeztem szabályosan vezetni, aztán már megszoktam.
A másika amit már írtam, ha saját életét félti valaki, akkor álló vagy araszoló kocsisor mellett nem megy el akkora sebesség különbséggel, hogy esélye se legyen.
Aki nem ismeri azt a helyet, sajnos az egy elcseszett rész, régen még dupla kanyarodó sáv is volt, most meg a védet buszsávon keresztül kel besorolnod a kanyarodóba, csodás.
Ahol a kék busz paca van, ott kezdődik a szaggatott, rá pár méterre meg a kanyarodó sáv, hivatalosan ott kéne állnia a "középsőben" indexelve amíg át nem tud sorolni a kanyarodóba.
térkép -
#33678 Ez igaz, de nem vág be a másik sávból, hanem már ott megy. A videós is, hiába háborodik fel, mert ugye, azok, akik már eleve ott mentek, azok ugye nem okozhatnak ilyen jellegű balesetet. Itt az volt a baj, hogy a nyominger autós át húzódott a buszsávba, és ezt figyelmetlenül tette, ennyi. Az nem derül ki, mennyivel jöhetett a motoros, de olyan rövidek a nyomok, hogy itt mindegy, mert mindenképpen az oszlopnak csapódik. Mindössze az a kérdéses, hogy túlélhette-e volna, ha csak 50-l ment volna. Már, ha gyorsan hajtott volna, mert ha nem, akkor dupla cumi. Az tuti, hogy aki ma motorozik, az potenciális szerv donor. Aki bringázik, és bemegy ilyen helyekre, az meg... -
nordan #33677 ott megy a Busz is meg a Taxis is....felháborító! -
#33676 -
#33675 18+ nagyon durva
-
#33674 Ööö, hát biztos, hogy van olyan motoros, akire ez igaz. De, hogy ez milyen arányban igaz, az azért kérdéses. Ma is láttam egy totál idióta motorost (autós szemmel, persze). Kereszteződés, előttem bkv busz a megállóban. Záró vonal természetesen, busz indul, mocis meg ugye előz, mert ugye Ő átlátja jobban a forgalmat, és vigyáz az életére... Ja, a busz természetesen balra kanyarodott volna. Ha kicsit jobban nyomja, a mocisnak annyi. -
RealCián #33673 Én autópályán, még ha mind a 4 kerekemről is leesne a gumi, akkor is kivánszorognék a szélére, ha mást nem, felnin. -
VJP #33672 Úgy értettem hogy akit zavar a kocsiban a három pedál és a forgalomban lévő többi autó, az biztos nem fog motorra ülni. Csak az fog motorra ülni aki magabiztosan tud autót is vezetni. Persze mindig vannak kivételek!
#33669 Alexease
Igen valahogy úgy! :D Muszáj mindenkire figyelni, ha már más nem figyel senkire magán kívül.
A robogó az megint egy másik dolog! Személy szerint ÉN nem is tartom motornak. Kétkerekű jármű és kész! -
veszettróka #33671 8:32 - Elsőre, mondom hülye öngyilkos, jól kitalálta a dolgot a platóval, de minek kellett egy másik ember napját / életét így elb*szni?
Aztán szöveg írja, meg látszik hogy jobb hátul nincs gumija.
Fiatal volt (19) nem látott még elég balesetes videót, hogy beálljon az oszlop mögé a mobiltelefonnal. :/ -
#33670 Valszeg telefont nyomkodott, nem figyelt, elrantotta, aztan masokat pusztitott:/
6:32-nel szepen kiszallt az autobol.
8:32-nel valszeg game over; nem is ertem, hogy allhatott oda?! -
#33669 Szerintem ugy ertette, hogy aki motorozik, jobban atlatja a forgalmat es jobban figyel. Mivel az elete fugg tole:DD
Persze nem mindegyik, mert ma is lattam egykezzel cikazo, kozben telefonalo premium robogost. -
#33668 Megijedt, mert közel jött az elválasztó, nagyobbat rántott mint kellett volna, másra nem tudok gondolni... Szerencsétlen szembejövő.. -
#33667 2:45-nél mi történt? Mitől rántotta el a kormányt?..
-
#33666 Vájámmá. Mit értesz azon, hogy:
"Aki motorozik az tud vezetni"?
Me ez ugyen nem igaz, ha ez alatt azt értenéd, hogy maradéktalanul ismeri a KRESZ-t. Max azt értheted ez alatt, hogy tudja, melyik a gázkar, meg a fék a mocin. -
kamionosjoe #33665 Az nem robogó, hanem inkább nagymotor, a rendszám is le van fotózva csak kikockázták. -
#33664 -
VJP #33663 Vitatkozni nem tudok azzal amit mondasz, de:
A balesetek, amelyben motoros is érintett nagyon kis százalékban a motoros a vétkes. Tehát lehet hogy szabálytalanul és külső személélőnek veszélyesen közlekedünk, de ha az autósok betartanák a szabályokat nem lenne gond.
És lehet mondani, hogy ha a motorosok is betartanák akkor sem, de minden alkalommal úgy akarnak elütni, hogy én teljesen szabályosan közlekedtem. Amikor éppen nem, érdekes módon sosem kerültem még veszélybe! Max ha egy autós IS szabálytalankodott.
És még egy gondolat: Aki motorozik az tud vezetni, autósoknál ez nem mindig van így! -
nordan #33662 én ha fizetnek se ülnék robogóra/kerékpárra egy nagyvárosban a forgalomban......,de hát különbözőek vagyunk, valaki szereti kockára tenni az életét minden nap -
VJP #33661 Buszsávban ment, nem tolakodott, lehet ott motorral menni.
Az autós valószínűleg a Március 15. tér felé akart menni, és jóval előtte a záróvonalon át bevágott a motoros elé. Később van szaggatott vonal a szabályos lehajtáshoz a buszsávon keresztül.
Lehet gyorsan ment a motoros, de nincs sebességkorlátozás ott, tehát 50 városon belül.
Nem a "sportkocsi" vagy "köcsögbéjemwés" emberekkel van a baj, hanem a figyelmetlen, telefonáló autósokkal, akik kellő körültekintés nélkül váltanak sávot. Pont mint most. -
nordan #33660 "valószinüleg" tolakodott ezerrel mint a szar ahogy szoktak.......pontosan az történt amiről mindig beszélünk a kollégákkal: HIÁBA VAN IGAZA ő fekszik a KOPORSÓBAN! mert erősködik a fiszemfaszom robogójával az 1-2 Tonás járművekkel szemben.......
és nem egy "sportkocsi" vagy egy "köcsögbéjemwés" ütötte el hanem ahogy nézem egy teljesen hétköznapi sofőr és autó.....
mindenki tudja,hogy a kerékpárosok és a robogósok őrültek módjára cikáznak és húzzák neki a városban