37099
-
nordan #33779 Ovónénik sara ,de durván -
#33778 Ruma: Az óvoda udvarában gázolt el két kislányt az ételszállító furgon -
#33777 -
#33776 -
kamionosjoe #33775 AP 1026
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#33774 -
kamionosjoe #33773 hasznaltautón 4 darabot hirdetnek most is, abból 3 valósnak is tűnik. :) -
kamionosjoe #33772 AP 1025
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Nyiri #33771 A rohadó küszöb/sárvédő ívek gyári extrák :) -
#33770 Az mar milyen hulladek volt:D Foleg a "videki csajozos": fekete folias uvegek, kek folias fenyszorok, kivagott rovidebb rugok *ultetes:D), nagyobb felnik, kalyhacso a kipufogo vegen, no-fear matrica:D -
Nyiri #33769 Még van/volt Ritmo forgalomban -
#33768 Forgalommal szemben karambolozott egy Fiat Ritmo az M7-esen
-
#33767 Lassan jelzés van, de arra nemigen fog reagálni senki, tolatás közben szokás többnyire használni.
Ha valahol bablevessel vársz, nyugodtan adhatod a megállj! jelzést -
#33766 Na, eztetet megjegyzem! Esetleg olyan, hogy lassíts?
Illetve, a harmadik meg:
kész a bableves, gyere, kóstold meg! -
#33765 Nota bene. Fogj egy tárgyat, rongyot, a sapkád, akár csak a kezeddel, és körözzél. Erre a vezér úr csinál egy satuféket (hacsak nem szivatták meg vele túl sokszor, sajnos pár hülyegyerek visszaél ezzel néha).
-
#33764 Akkor van egy QRVA fontos kérdés! Hogy a rákba kellene jeleznem a mozdony vezetőnek, hogy veszély van? Tegyük fel, nincs piros lámpám, se piros hajam. -
#33763 Nem tudok neked saccolni, mert nyilván 40-ről egy motorvonat megáll 50 méteren, míg egy szedett-vedett, roncs kocsikból összerakott 80-as tehervonatnak kell 600-700 méter is, ugyanakkor egy újfajta, nagy féksúlyú kocsikból álló gyorsteher megáll 100-ról akár 300 méter alatt, míg a csíkos inga 80-ról is alig akar sokszor 500 méterről megállni.
Nagyon relatív, sok körülménytől függ.
Az az 1 perc amit mondtak a videóban értesítésre nyilván nem elég, megállásra igen, de CSAK akkor, ha időben látja és észreveszi, de ha jól rémlik az a megálló ívben van Pest felől, úgyhogy esélytelen volt. :( -
nordan #33762 sacc/kb -
#33761 Az vonat-, és sebességfüggő. -
nordan #33760 mennyi idő és hány méter kell 100 ról 15-re fékezned? -
nordan #33759 a 90-es évek utáni generáció totál agyhalott -
#33758 Mint minden balesetnél, minden megközelítést vizsgálni kell, és bár itt nem tudom konkrétan mi történt (ezért volt a feltételes mód), de ha egy mozdonyvezetőt értesítenek útátjáró használhatatlanságáról, ennek ellenére ő 100-al elcsap valakit, aki életét veszti, akkor ő bizony börtönben fog megrohadni.
Azért találták ki a szigorú vasúti szabályzást útátjárókra, hogy HA egy figyelmetlen sofőr a vonat elé hajt, KRESZ ide vagy oda (márpedig MINDIG vannak akik figyelmetlenül, sőt tiloson mennek át), akkor 15 km/h-val haladva nem fog semmi komoly történni, veszély esetén azonnal meg lehet állni.
Őszintén szólva soha nem hallottam olyan balesetről pályafutásom alatt (nem jelenti azt, hogy nem is volt persze), ami a technika meghibásodása és a vonat értesítése közötti rövid holt időben történt volna, olyan viszont sokszor előfordult, hogy én reagáltam hamarabb egy általam észlelt rossz sorompóra, mint ahogy értesítést kaptam volna róla. Itt nyilván minden attól függ, hogy mennyivel hamarabb lehet észrevenni a dolgot.
Szerencsére olyan esetre, mint ami a videó van nagyon minimális az esély, és tényleg szerencse, hogy nem lett belőle tragédia. Az autó sofőrjének felelősségét eszem ágában nincs vitatni, de olyan eset, hogy rossz sorompónál a vonat 15 helyett 100-al zúgjon el szerencsére többnyire csak a Blikk-ben fordul elő, ezért nagyon furcsa és szomorú ilyet látni. -
#33757 De ugye aki ész nélkül behajt a vasút elé, hogy elgázolhassák, annak ugye mindegy, mennyivel megy a vonat. Itt is, az Í dióda, behajt, és MEGÁLL??? Mé! A sínek elé állok, benézek, ha nem jön senkise, akkor is ugye minél hamarabb áthajtok a picsába, nemhogy megállok a sínen... Ja, és természetesen, utána megkérem a mellettem ülőt, vagy félre állok, és hívom akár a 112-t. A többi érsze, hogy a mozdony vezető miről tehet, leszarom, má megbocsáss. Ha nincs fényjelzés, se semmi, ott a józan paraszti ész, az állati ösztön szükséges, nem bonyolult. -
Hellsing47 #33756 te itt egy kicsit túlreagálod a dolgokat (valamelyik nap a porsche-ferrari-mercedes esetnél, most meg ez), nyugodj meg egy kicsit :D -
#33755 Leírtam, hogy az autós felelős. Leírtam, hogy vasúti oldalról mi történhetett. Nem tudom mit sikerült férleértelmezni :D -
nordan #33754 a gyengébbek kedvéért:
A fénysorompó fehér jelzése NEM JELENT elsőbbséget a gépjárművek számára, csak arra szolgál,hogy jelezze,hogy a berendezés működik!!! Áthajtani csak akkor lehet ha körül is néztünk! Simán megbuktatnak KRESZ-vizsgán bárkit aki szétnézés nélkül áthajt.......őszintén örülök,hogy nem lett tragédia az esetből és a közeljövőben mindenki szán rá 2 másodpercet az életéből,hogy szétnézzen -
nordan #33753 semmit nem változtat a storyn......ha nem kamuztak akkor ahogy írtam még nem tudtak reagálni,mert akkor romlott el, ha kamuztak és nem értesítették a vezetőt vagy ha értesítették ,de a mozdonyvezető volt a ludas ,hogy nem lassított AKKOR IS AZ AUTÓS A HIBÁS A KRESZ SZERINT IS!! no meg egy hatalmas balfasz,hogy életveszélybe sodorta a családját! Túlbeszéltük szerintem, elég egyértelmü a helyzet -
#33752 Én meg 12 éve mozdonyvezető, üdvözöllek :D -
nordan #33751 a MÁV szerint még 1 perce sem romlott el, és még nem volt értesítve a mozdonyvezető....,de te már megint a tipikus esete vagy annak,hogy még akkor is kötözködsz ha beledöglesz! EMBER!! ennek a figurának a családja /felség+2 gyerek!/ ott volt a kocsiban...lát egy NEM MŰKÖDŐ vasúti átjárót és a FASZ szétnézés nélkül belemegy...........te meg a MÁV-ot okolod.....ez egy technikai hiba ami bármikor előfordulhat és nem lehet rá instant reagálni! A hírek szerint a mozdony nem volt egy percnyire sem az átjárótól tehát nem is tudhatta,hogyan lassított volna ezesetben?
ahogy írtam én 40 vagyok,DE még a gyalogátkelőn is rászánok 1,75 másodpercet,hogy szétnézzek balra aztán jobbra ahogyan kb 5 évesen a fejembe verték anyámék -
#33750 Itt azért a vasút se volt a helyzet magaslatán, használhatatlanná vált sorompó esetén az útátjárón max 15-tel lehetne közlekedni. Vagy értesítették a mozdonyvezetőt róla ő pedig elfelejtette, vagy az a ritka peches eset fordult elő, hogy a sorompó elment vadászni, de a forgalomnak még nem volt ideje felhívni az mv-t. Ettől függetlenül valóban az autós felelőssége rohadtul szétnézni és megállni ha kell. -
nordan #33749 OKÉ! ,de a FASZÉRT NEM NÉZ SZÉT B+!!!!!!!!!!! KRESZ--> STOP-tábla!!!!!!!! a zebra zöldnél is szétnézek nemhogy egy vasúti átjáróban! Darwin díjas
Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.10.05. 11:40:56 -
kamionosjoe #33748 Múlt heti vonatbaleset Rákoscsabán. Sorompó nyitva, fényjelző nem jelez. A vonat meg jött.
https://24.hu/belfold/2018/10/03/rakoscsaba-vonatbaleset/
Utoljára szerkesztette: kamionosjoe, 2018.10.05. 09:47:49 -
#33747 Nem feltétlenül kell "gyakorlat" hozzá. De, az biztos, hogy agyban ott kell lenni, hogy ezt NE tedd meg. "Egyszerűen" csak annak kell az észben lennie, hogy a szembe jövő nagyobb bajt csinál MINDEN körülmény között, mint vektorálisan más szögből érkező bármi más, kivéve tank, me akkor mindegy... De, még akkor se tolom be a szemből jövő elé. Max belöknek a másik elé, de ez már ugye fikció... -
#33746 -
#33745 Primitív? Miért is? -
#33744 Naponta 1-2 ora Camageddon, es nem lesz gond (azzal sem):DD
A lenti Porsche-Ferrari-csapat tuti NFS-sel edz:D -
nordan #33743 azt "gyakorlat" nélkül baszhatod.......az agyad úgyis elrántatja -
#33742 Egy róka szaladt át előtte (az első képen látszik is) és mivel nem akarta elütni félrerántotta, az állat így is elpusztult, de nagyobb tragédia lett a vége :/
Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2018.10.03. 19:54:44 -
#33741 Ha jól olvastam, a tiszaúji az egy őz miatt lehetett....
Pedig nekem KRESZ és forgalmi oktatáson is elmondták nem 1x, hogy NE rántsd el a kormányt...mert még nagyobb baj lehet... -
#33740 Halálos baleset a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
Tragédia Tiszaújvárosban