Balesetek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bertino
kiszámolni se lehetett volna szebben.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

sorler
Alien69
De persze azt nem írják, hogy mi a fakkot csinált a gyíkarc, hogy fékezés nélkül letért az úttestről! <#idiota>

sorler
RatBaG
Megirigyelték a road traineket az ausztráloktól.

Per Aspera Ad Inferi.

Alexease
Olyan nehez puttonyokkal eleg a harmadaval is menni😊
ezek mennyivel mentek basszus? 300-al?
vizes
Hát, mire ezt kiválogatják és szétszedegetik egy darabig eltart majd.

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

0ppika

http://epica.nl

Ez sem sűrűn használja a tükrét.

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

ximix
"Az elsődleges információk szerint a járműveknek nem volt utasa, és a balesetet szabálytalan előzés okozta. "
index
mennyivel mentek ezek baszki! Kanyar előtt, hidegben..........no comment
Tuvok
Csúnya vonatbaleset Ankara mellett, 9 halott
CNN cikk

bertino
marha.

megelőztem volna, megállítom és eldobom a slusszkulcsát az erdőbe
desigo
Veszélyezteti szerencsétlen ártatlan,normálisan közlekedőket.
Jogsi azonnal elvesz...
Alexease
Mint az orosz videokban a fekezesnel kereszbe allo autok: valszeg hulyere kopott fekek, a "jominosegu" utak miatt hulladek lengescsillapitok es gumik.
Alexease
Azert ez mar buncselekmeny kategoria. Ha eppen Suzuki jon szembe kinyirja oket, ha kamion, akkor meg o hal meg😉
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

ximix
kamionosjoe #33950
itt7:23-tól a maradék is megvan örökítve.
PetruZ
AP-1073: Benne van a korábbi korlátra felfutós, kamion kigyulladós baleset egy másik, közelebbi kameraszögből (3:38-tól).
desigo
egyszinten vannak azzal a drogos cigóval aki a régi 7-es BMW-vel 150-el száguldozott Érden belül és megölte azt a bácsit majd a rokonok még az anyjukba is elküldték halálában,mert úgyis élt már eleget.........
Alexease
Darab-darab. Mehetnek a szuzekhez. Primitivia...
RatBaG
Jó, hagyd már abba, elhisszük hogy igazad van, de kezd unalmas lenni. Posztolj relevánsat és písz.
eksy
Megint én tévedtem, nem baj, megesik az emberrel😊

ui.: nordan #34014-es kommentjét kifogásolhatod, kijavíthatod helyettem, (most csak szigorúan a fizika szemszögéből😊
Utoljára szerkesztette: eksy, 2018.12.06. 17:40:46

"...és...szerintem...bizony."

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

én nem vagyok szakértő,de ránézésre megmondtam,hogy kurvanehéz az a bulldózer annak a darunak olyan mélyről felhozni.....

mellesleg aszfaltoznak a szomszéd utcában és a MÉRNÖK! egy tervrajzzal mászkál és mutogatja az aszfaltozó gép vezetőjének.....khm khm pedig semmi komoly egy lakótelepen egy mellékutata aszfaltoznak és drmérnökúr mégis pozicionálja az aszfaltozógép sofőrjét 😛 jól kibeszéltük sztem 😄
bertino
bár ez kemény dió, remélem a személyautós túlélte a balesetet.

molnibalage83
Hozzáértő ember kommentje az eset kapcsán. Gyakorlatilag ugyanezt mondtam...

Hát igen,halmozottan hátrányos a helyzet.

A darus hibája,alap,ökölszabály,hogy a láncossal mindig a felső váz párhuzamos az alsóval(a lánctalppal),mivel az alsó váz mindig hosszabb,mint szélesebb,ezért oldalra kifordulva hamarabb eldől a gép,mint hosszában.Ez a terhelés nem 65%-os volt,hanem 95%,kb.

Az igaz,hogy beakadt a dózer kanala a falból kiálló vasba,de csak egy másodpercre,utána ki is csúszott,csak már későn,mivel a daru határterhelésen volt,az a kis megakadás elég volt,hogy kibillentse a darut,de van ott még valami,ugye már eleve a tökfej kb 40°-ban kifordulva kezdett emelni,ami eleve csökkenti a teherbírást,viszont ez a masina jó 40 éves lehet,(a járó láncot hajtó kisebb láncból látható,a hetvenes években már kezdtek áttérni a hidrosztatikus hajtásra,abból tudom)így sanszosan a torony fordító rendszer fékje sem automata még,esetleg levegősek a kuplungok,fékek,amiben van egy/fél másodperc késés,vagy szarul működött/volt beállítva,mert ahogy megakadt a vasban a teher,az kifordította még pár fokot a felső vázat,és akkor kezdet el átbillenni a súlypont,onnantól már csak kapaszkodni kellet/lehetett,becsukni a szemét,és várni a csörömpölést.

Szóval csak a lánccal párhuzamosan emelünk,amikor a határterheléshez ennyire közel vagyunk,akkor egy próba emeléssel kezdünk,megmozgatjuk a gépet,hogy érezzük elbírja e majd félúton is,ugye itt rögtön nyilvánvaló kellett legyen,hogy ha kiemeli is,nem fog tudni vele oldalra kifordulni,hogy letegye,annyira a határon van,csak tolatva maga elé le engedni,és a próba emelésnél látszódott volna,hogy nagyon kikönnyül a daru hátulja,kizárt,hogy kifordultam volna 1 fokot is.

Ha én lettem volna a művezető,még a dózeresnek összetéptem volna a jogsiját,mert nem húzta be a rögzítőféket,láthatóan gurult a dózer a landolás után,vagyis a kiemelés után,le engedéskor is elkezdhetett volna elgurulni,ami szintén el ránthatja a darut,vagy kiakad a kötés,és visszagurul a gödörbe,vagy átgurul pár gyors reagálású lapátoson(is),eközben.
Nagyjából ennyi.

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.12.06. 14:23:02

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Alexease
De a sittnel is jobb, ha az ember megcsuszna es szetutne valakit vagy valamit.
<#eljen>
ximix
Rendőr "humor", csak semmi mézes-mázos, tömören lényegre
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: ximix, 2018.12.04. 18:25:22
1068
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

★★★★★

molnibalage83
Ennél az esetnél sem segített volna egy ilyen rendszer. Ha már elkezdődött a borulás, akkor eldőlt szó szerint a történet. A probléma az, hogy nem tudod mérni az emelt tömeg súlypontját és helyzetét az emeléshez képest, ezért limitálni sem lehet szoftveresen hiába mérsz erős magán az emelőszerkezeten is.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

eksy
Azt én dőlésnek írtam. Szerintem egy valamilyen vízszintmérővel simán össze lehet párosítani.
Beállítják a gépet vízszintbe és a legkisebb kimozdulásnál leállítja az emelést valami automata, szerintem ez így is működik, logikusnak legalábbis logikus.
Utoljára szerkesztette: eksy, 2018.12.02. 23:07:48

molnibalage83
Sokkal előbb felborul már a szerkezet mielőtt sikerülne túlterhelni.

eksy
Ja, szerintem van valami biztonsági fék, ami megakadályozza a szakadást, deformálódást, dőlést... Teszem föl valami olyat emelnek aminek nem tudják a pontos súlyát, nem hinném az lenne a bevett szokás, hogy rákötik és vagy-vagy, vagy emel, vagy szakad valami.
De nem érdekel, szóval miattam nem kell utána járni.