37099
  • KaBuTo666
    Anyagi háttere bizony van, a képen egy Hublot óra van a csuklóján ami 8 milliótól kezdődik.
  • sorler
    Magát videózta a Dózsa György úti tragédia előtti pillanatokban
  • Alexease
    Nem mintha szamitana a tanitas, tanulas, tudas es vizsga, de: bar nem tudom mi tortenik a mai oktatasban, szerintem logikus es kivitelezheto lenne, hogy egyszer also es egyszer felso (foutvonalas biciklizes hatara) tagozatban (alltalanos iskola) beleferne 1-1 evben 5-10 oranyi oktatas (osztalyfonoki helyett, ha meg letezik:) es vizsgaztatas (dolgozat, tesztsor stb.), es utana jelkepes papir.

Ha mast nem is, azt talan megjegyeznek (es papirozva lenne), hogy a kozlekedeshez szabalyok tartoznak, es szabalytalankodas (es balesetokozas eseten) felelosegrevonassal jar (18 alatt szulok; penzugyi).
    Mert most, ha valaki elcsap egy szabalytalankodo biciklist/rollerest (foleg ha fiatalkoru), honapokig mehet a huzavona, es az anyagikat es a kiesett munka idot, sose teriti meg senki.
  • kamionosjoe
    Az egy dolog, hogy van mostanában a kerékpárosoknak is tábla, de szerintem a fele azt se tudja, hogy mit jelent, kötelező oktatás meg nincs. Amikor bicajozom, akkor is folyamatosan szembe jönnek velem az egyirányú bicikliúton. :D
  • Alexease
    A Duna oldalarol a jardarol jon (kozos hasznalatu), igy lampaja van, ha nem mukodik, akkor a zebran elsobbsege/lehetosege (a szokasos eljarassal; vagyis nem lenduletbol rafordulok:D), elvileg ilyenkor csak tolva lehetne.
    A hegy felol az uttestrol jon, ami lampas es tablas, semmi extra.
  • ximix #34668
    Ahogy a térképen nézem a zebra mellett van egy kerékpárút is.
    G. térkép link
    Az hogyan van, hogy az egyik oldalon van elsőbbségadás tábla és lámpa a kerékpárosoknak a másik oldalon nincs ?
    G. térkép link
    Utoljára szerkesztette: ximix, 2019.09.18. 21:07:02
  • sorler
    így vágták ki az összeroncsolódott autóból a Zámolynál balesetet szenvedett részeg sofőrt
  • Alexease
    Napi szinten jarok arra, ha gyalogosok vannak, anomalia is van (es az meg nem atsuhano rolleres). Van amikor mar allok, a savomban tobb gyalogos a zebran, es vagy atmegy meg 4-5 auto elottuk, es csak akkor mennek tovabb, vagy csak akkor, ha mar elfogytak az autok:) Volt amikor mar dudaltam, alljon meg mar valaki:D

Fentrol szoktam jonni, mint a kameras auto, a hidrol lefele gyorsulok, aztan a sinekre erve lassitas, es lassan a zebraig: ha meg kell allni, legyen hely mogottem, ne kaszaljanak el hatulrol ha megallok (motorral vagyok).

Amugy az egesz keresztezodes, a villamos megallo, a zebra ujdonsag, nem regiben epitettek, de a lampak sose mukodtek, csak villogon van.
    Nem mintha szamitana a lampa: a Kosztolanyin van egy resz, ahol a lampa a balra kanyarodokat vedi, de mivel ritkan jonnek onnan (bar neha busz), lazan atmennek a piroson. Nyer vele 50 metert, mert utana is piros van:)
  • kamionosjoe
    Fejre állt a sofőr a kamionnal, ami két súlyos hídelemet szállított a 84-esen.

https://www.kisalfold.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/oldalara-borult-egy-kamion-a-84-esen-nagycenk-kozeleben-6400344/
  • RatBaG #34664
  • Alexease
    Orkok:)
  • ximix #34662
    Megmentették az életét, majd el akart menekülni
    police .hu
  • Tuvok #34661
    Az agresszív kismalac erre mondaná: kuss, pont így akartam !
  • desigo
    Mondd,hogy megvan videón helyett mondd,hogy nem lett bajuk korrektebb lett volna!
  • RatBaG #34659
    https://indavideo.hu/video/Felborult_a_tuzoltoauto_a_bemutaton
  • Stockbauer33 #34658
  • FrezeR
    KIÜTÖTTE A SZARVAS A SEAT SOFŐRJÉT - 320 MÉTER UTÁN CSAPÓDOTT FÁNAK AZ AUTÓ

• Stockbauer33 #34656
  • kamionosjoe
    Uhh, ez csúnya. Hasonló kisgyerek voltam én is amikor anno elcsapott egy bmw, szerencsére én megúsztam zúzódásokkal.
  • desigo
    uhh mekkora ütést kibírt,bár belső sérülése nem kevés lehet
    remélem felépült
  • ximix #34653
    face videó link
  • PetruZ
    Volt valami, az anyja nyilatkozott, hogy nem volt öngyilkos hajlamú, vagy ilyesmi, de a cikket nem olvastam.
  • Tuvok #34651
    Cikkeztek erről valahol ? Egy öngyilkosságnak vannak előzményei. Igazából vagy azt tudnám elképzelni, hogy valami otthoni balhé után a halálba rohant, vagy szimplán bepánikolt és nem volt teljesen tisztában azzal mit csinál. Nem olvastam cikkeket, nem tudom mi lehetett a háttérben, ezért értetlenkedek.
  • Alexease
    Valszeg mas egyeb baja is volt, a gyereket is vitte magaval (17 evesen szult, 10 eves volt a gyerek). Tuti nem volt szazas...
  • gordon 24
    Van baj..... Nem kicsi.. :-( És még Te vagy felháborodva a motoroson. Ezért van ennyi hülye az utakon, mert sajna sokan gondolkoznak így.
  • gordon 24
    Egyetértek! Nem tudom elképzelni, hogy szemből 27 autó dudál villog, jelez, mellette látja, hogy a másik oldalon mennek az autók stb. És ezt nem veszi észre. Ha tiszta a feje, márpedig az volt, hiszen nem találtak benne semmit, akkor ezt nem lehet nem észre venni. Bebambulsz oké. 1-2-3 autó elmegy, úgy, hogy nem fogod. De 27? Kizárt.. De ha meg öngyilkos lett akkor meg rohadjon el a pokol legsötétebb bugyrába évezredekig. Mert a gyereket és azt a szerencsétlen nőt vitte magával...
  • Tuvok #34647
    Arra elég lett volna egy doboz altató...
  • z0ty4
    Öngyilkos lett a csaj.
    Annak csinálhatsz bármit
  • Tuvok #34645
    Nem értem, villogtak rá, dudáltak rá, a táblák háttal voltak, egyszerűen fel kéne tűnnie, hogy nem jó helyen vagy, és mégis ment tovább. Elaludt, vagy bepánikolt ?
    A kamerázós meg igazán odaállhatott volna mellé csápolni vagy valami...
  • bertino
    :(
  • RatBaG #34643
  • El Gigante
    Nem semmi!
  • desigo
    Komoly kis járgány,hogy ezt kibírta és nem rogyott össze
  • RatBaG #34640
  • kamionosjoe
    4 ember meghalt, nekimentek a kamionnak utána az rájuk dőlt

https://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/tragedia_negyen_meghaltak_egy_balesetben_a_81-esen_mezoorsnel_-_teljes_utzar/2607998/
  • Nyiri
    Jézusom. Téged vertek az oviban? Vagy mi? Ilyen kisebbrendűségi komplexusos arccal is ritkán találkoztam :D Szerintem jobb ha abbahagyod a magyarázkodást meg a "majd én megmondom mi a szabály az utakon" megnyilvánulást mert már így is eléggé leégetted magad.
    Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2019.09.08. 15:48:40
  • Tinman #34635
    Senki nem tartja be a szabályokat. Te sem. Ha ezt állítod magadról, akkor jöttél hazudni. Ha csak életedben 1x is 90 helyett 110-el mentél, már nem tartottad be a szabályokat. Ez ilyen egyszerű. De most itt a videóról volt szó, amit úgy tűnik neked sem sikerült értelmezni.
    Az már más kérdés, hogy a szabályokat mennyire durván szeged meg. Egy index nélküli, záróvonalas, gyorshajtás 2 személlyel motorkerékpáron, balesettel tetézve, bőven más kategória, mint egy sima gyorshajtás. Ráadásul most nem a közúton vagy, hanem egy fórumon próbálsz társalogni.
  • Tinman #34634
    Majd anyád számonkér, én meg csak jeleztem, hogy lenne még mit nevelnie rajtad. A témához persze sokat hozzátenni nem tudtál, mivel a videót nem sikerült értelmezned. Pontosan arról írtam ugyanis, semmi másról.

Kezdhetnénk rögtön azzal, hogy amit a motorosok ilyenkor csinálnak az NEM előzés. Az egy semmi, értelmezni sem lehet, ugyanis kiesik a KRESZ-ből. Az előzés az úgy indul, hogy index ki, jelzem az előzési szándékom. Ha nem jelzed, nem előzöl, hanem a lófax se tudja mit akarsz... már pedig, ha nem tudom, hogy mit akarsz, akkor én köszönöm szépen haladnék tovább előre, majd szólj, ha előznél ott ahol lehet, index használatával. Ha ez nem teszed meg olvasd a rendszámom, ilyen egyszerű, a többi csak izzadságszagú vergődés.
  • VJP
    Nem terveztem neked válaszolni, de mivel nagyon nem érted a történteket, segítek neked mert én jó ember vagyok! :)

"Nulla, mivel hátulról letörni elég nehéz lenne egy távolodó járművön nem gondolod?"
    Tehát a szabálytalan előzést veszélyeztetéssel oldod meg, de a te gyorshajtásod az rendben van...

"Tehát azt mondod, hogy a kanyarban, záróvonalon... letörje a tükröd? Ez melyik univerzumban valid?"
    Az, hogy valaki nem tarja be a KRESZT azt nem jelenti azt, hogy neked sem kell. Márpedig a KRESZ szerint az előző járművet a visszasorolásban elő kell segíteni. Tehát a kérdésedre a válasz a mi univerzumunkban valid! Nem tudom te honnan jöttél, de tartsd be az itteni szabályokat!

"Egyetértek, szerintem is simán be kéne vezetni az ilyen motorosokra szándékos emberölési kísérlet bűntettét. És most nézd meg újra videót és értelmezd mi történt... "
    Felhíván a figyelmed, hogy egy szóval sem említettem semmit a videóról. Szerintem is a motoros hibázott.
  • Alexease
    Szerintem tultargyaltuk:D Amig te sem tartod be a szbalyokat es masokat veszelyeztetsz, addig lenyegtelen mit gondolsz masokrol.
    A draga, gyors, eros motorok/autok csak azert vannak, hogy azoktol is lehuzzanak penzt, akinek az atlagnak tobb van, es ugy gondoljak, attol tobbek lesznek masoknal. Igazsagos/kulturalt vilagban, eleve nem gyarthatnanak ilyeneket es/vagy csak durva aron, adoval lehetne oket elerni, es sokszoros buntetes jarna a kihagasokert. De hat ez mas vilag, itt a felso retegnek kedveznek...

De rajuk is ugyanazok a szabalyok vonatkoznak (pl. 50/130km, iranyjelzo, parkolas, elozes stb) mint masokra. Onnantol, hogy nem tartjak be, lovaskocsin is ulhetnenek kurjongatva, az atlag szemeben meg azt a szintet sem erik el.