37102
  • Vadnokedli
    Egy köcsög nyugdíjas ne vezessen már. Élvezze azokat a perceket amik még hátramaradtak a nyamvadt kis életéből :/ vagy kurvázza el :)
  • w77d
    67 éves mi a faszért versenyez??? a szervezet akkor már nem bírja a megeröltetéseket annyira, egy fiatalabb simán túlélhette volna...
  • desigo
    Újabb halálos baleset történt Interlagosban

Ezúttal egy 67 éves brazil versenyző, Paulo Kunza volt az áldozat, aki szerdán halt bele a sérüléseibe.

• tviktor91
    Éjszaka Mo-n is lehet tolni,sőt akkor érdemes mert egyébként teljesen fölösleges felgyorsítani 160-ra hogy aztán 100méter után lefékezz 120-ra mert bejönnek eléd..de éjszaka lehet csapatni neki ha hibázol akkor meg max megpuszilsz egy kamiont,de az nem neki fog fájni.
  • milk4
    Németben mi a tempómatot betesszük 170km/h-ra és nincs ott semmi baj azzal.Magyarországon meg a keskeny 2sávos autópálya erre nem alkalmas.Mindenki úgy vezessen,ahogy azt jónak tartja.De ha valakit megöl,akkor minimum egy fejbelövést megérdemelne.
  • Vadnokedli
    sima fűrészt vagy valami vas fűrészt?
  • Bronx South
    Akk ha te is eszel, nézd inkább a fűrészt és ne gusztustalankodd össze a topikot.
  • Vadnokedli
    én is, Sütöttem jó kis kolbit; jó ropogósra
  • Bronx South
    Épp eszek b+
  • Vadnokedli
    Zöld kocsonya-zselé karosszéria
  • Bronx South
    Nem tudom, szerintem én is rávilágítottam a lényegre, de a tukó majmoknak magyarázhatod, de majd ha a haver vagy vmi rokon agya ott lesz az oszlopon vagy az ölében akkor elgondolkozik. A lényeg idáig se a stabilitáson volt, hanem hogy 130-160 fölött nincsen már se számítógép, se semmi ha gond van. Egy modern autónak a biztonsági felszerelése, a tervezése csak egy határig szól, utána jön a teszt mennyire vannak helyükön a testrészeid. Lehet érvelni a stabilitással, de ha valaki nem fogja fel hogy hatalmas az esélye a halálra, akk passz. no comment.
  • gordon 24
    Kb egy büdös szót nem értetek abból amiről szó van..

Egyikünk sem azt mondja, hogy nem stabil. Hanem azt, hogy ha történik valami előtted, ezzel is neki mész és megdeglesz, meg egy Daewoo Kalózzal is..

Szóval azért mert te egy BW-ben ülsz nem vagy halhatatlan...

És ekkora tempónál ha történik valami akkor végig nézed milyen szépen neki mész az előtted lévőnek...

Mi sem vagyunk hülyék, tudjuk hogy egy jó autó jó autó.

Nekünk egy TDCI Mondeonk van az is megy 200-fölött. És igaza van w77d nek mi is megpróbáltuk mit bír..

De kurvára nem erről van szó..
  • Amatorversenyzo
    még 160 fölött is stabil
  • Bronx South
    Hagyjuk ezt a dumát légyszíves. Egy bizonyos sebesség fölött már nem ment meg egy számítógép se, egy bizonyos sebesség fölött a reagálási idő lecsökken, és legyen akármilyen fullos autód, egy bizonyos sebesség fölött meghalsz, mert a lufik és a tervezés nem tudják lecsökkenteni kellő mértékben a fizika "ártalmait". A stabilitás meg csak az első adódó problémáig szól, utána temetnek mer barom voltál, vagy viszel magaddal mást is. Birom amikor vannak emberek akik megmagyarázzák a hülyeséget, és abban a hitben vannak hogy igazat is mondanak, csak ugye a dolgokat nem egy pontból kell nézni.
  • desigo
    igen itthon hibátlan csak rohadt kevés
    még a főváros körül sincs egy darab körgyűrű se
    minden nagyobb város köré kellene
    botrány...
  • tviktor91
    Ezt akartam írni.Természetesen nem mindegy melyik pályáról beszélünk,de a bajor részen ahol mi laktunk ott ritka szar.
    MO-n meg lehet kispórolnak belőle dolgokat-sőt tuti-de még osztrák ismerősünk is mondta h kurvajó a pályánk és az M1esen "elengedte az Audit" :).
  • cement
    állíthatom hogy az autópályák minősége magyarországon nagyon jó. míg otthon 200nál sem zötyög a kocsi itt már 130nál kiesel az ablakon olyan fos
  • desigo
    + megfelelő minőségű autópályák
    + jóval újabb,jobb állapotú autók
  • Héeder
    Ott van közlekedési kultúra :D
  • tviktor91
    Balesetek mindenhol vannak,de így sem kirívóan magas a németeknél a balesetek száma.Sőt,egyik legalacsonyabb tudtommal annak ellenére h átlag 170-el mennek pályán.
  • gordon 24
    Ezt nem én találtam ki, volt egy szimulációs teszt erről. Amit valami külhoni országban csináltak..

135 kilométeres sebességig tudta az a 20 autós a szimen elkerülni az ütközést. E fölötti tempónál mindegyik balesetet szenvedett.

Az autóversenyző tudta 200 körüli tempóig megcsinálni ugyan ezt..

Szóval nem most találtam ki itt a kaross székben..

És egyébként ők is csak addig mennek 200 al amíg nincs baj.. Lehet nem nézel híradót::D Asszem pont ott volt a múlthéten akkor baleset amiben kb 100 autó vett részt, és lett vagy 16 halott..
  • tviktor91
    Akkor valszeg a németek nem átlagemberek hanem egy "felsőbbrendű faj" azért tudnak ott normálisan menni 200-al..
  • TomSolberg
    én 450 et nitroval meg józsinak az új hangos kipufogódobjával sikerült kipréselni a verdából.
  • Vadnokedli
    én 289 et mentem 30 as táblánál egy 50 méteres aszfalt csíkon. Itt a kátyús sikátorban
  • gordon 24
    Ne borulj ki mert felesleges. Nem kívánok neked semmi rosszat.

Pont azt írtam, hogy remélem hamarabb veszik el a jogsid mielőtt megcsinálod a zrít.

Egyébként én nem ismerlek, csak eddig nem arról volt szó, hogy egyszer kipróbáltad, legalábbis ahogy beszélsz nem.

A többi viszont általánosságba megy.. Aki ekkora tempóval megy az hülye. És ezen nincs vita. Egy átlag ember képességei 140 km/h nál elfogynak.. Egy autóversenyzőé mondjuk 200-nál. Onnantól addig van nyugi amíg minden a megszokott kerékvágásba megy. Amint történik bármi csak utas vagy, és mivel nem verseny autóban ülsz, ami merevítve van és erre van tervezve, valószínüleg ott is maradsz..

Volt sajnos egy két haverom akiktől már egyszer végig hallgattam ugyan ezt. Annyira mondták, hogy ők vigyáznak, és hogy vele sose és hogy stb...

Az egyik egy fán végezte, mégse jött össze.. A másik meg egy teherautó alatt, ő sajnos vitte a másikat is..

Szóval engem nem kell meggyőzni, és még egyszer mondom senkinek nem kívánok rosszat, de ez felelőtlenség és hülyeség..

És tök mindegy mi az az autó.. Egy passatban ugyan úgy kifingasz mint egy daewoo-ba.. Csak más jelvény hagy lenyomatot a kamionon ez a difi..

• Nohab
    Mondjuk még az sem mindegy, hogy két egyforma, vagy egy Suv és egy régi Swift akad egymásra.
    A második részt meg valaki úgy is levezeti. :)
  • tviktor91
    Akkor a falat helyettesítsük egy másik kocsival...mert gondolom nyilván nem mindegy hogy egy álló betonba mész bele,hanem egy viszonylag "rugalmas" (nyilván rugalmasabb mint egy betonfal) autóba :D
    De egyébként ez kurvára érdekes,ha jobban belegondolsz nagyon nem mindegy hogy teljes erőből futva belemész valakinek az arcába,vagy ő is teljes erőből fut és útközbe ütköztök :DD mert a második szerintem fájdalmasabb mivel összeadódik a két erő.
  • Héeder
    Állítólag láttam én is:D
    De ez csak szimplán fizika....
  • Nohab
    "...hiába mész 90-el ha szemből is annyival jöttek mivel az már olyan mintha 180al mentél volna bele egy <<falba>>."

Régen én is ezt hittem. De itt bebizonyítják az ellenkezőjét.

A videó elején lévő narancs színű kocsi 80-nal ment a falnak, míg a citrom 160-nal. Később két egymásba rohanó kocsi 80-80-nal ment. Engem meggyőzött.
  • tviktor91
    Nem kell kimenni elé..ilyen egyszerű.
    Nekem semmi gondom velük.Jó autóval nem lehet 130-al menni mert nem arra lett kitalálva..és ha jobban belegondolunk országúton már a 90 is veszélyesebb mint a pályán 200.Hogy miért? Elég egy idióta aki elszámítja magát és mondjuk ugyancsak "SZABÁLYOSAN" 90-el belédrongyol.Természetesen frontális ütközésről beszélünk és ekkor hiába mész 90-el ha szemből is annyival jöttek mivel az már olyan mintha 180al mentél volna bele egy,,falba".Ezt autópályán igencsak nehéz kivitelezni,még ha nem figyelsz és beugrasz elé a belső sávba.Mivel te 130-al mész ő 200-al,még az is csak 70km/h különbség,azaz annyival ütközöl ráadásul csomagtartóba megy a "rakomány"...
    Ahhoz hogy összehozd az országúti 90+90-es ütközést 310-el kell mennie neked pedig 130-al...és még ekkor is több esélyed van mert hátba megy,persze ez már nem lenne kellemes:D de országúton legalább "szabályosan halsz meg":DDD
  • w77d
    kurva vicces XXXD
  • TomSolberg
  • w77d
    csak az a kár hogy az interneten okoskodók egyike sem ismer csak verik a mellüket a jól betanult szöveggel. Nem szokásom 200 fölött száguldozni, egy ponton próbáltam ki mennyit bír a passat, de úgy hogy a közelemben nem volt más, utána szépen visszaálltam 160 körülire. Persze lehet itt látatlanban játszani az ihazomndó jóságost meg kívánni mindenfélét, de kibaszottul erölködőnek hat. Aki azt mondja hogy még egyszer sem próbálta ki, hogy mennyit bír a kocsija azt úgy röhögöm pofán hogy nemzedékekre visszahat. Nem azt kéne baszogatni aki egyszer felment 250-re mert hajtotta a kíváncsiság hanem azt a sok rizsrakétást meg E30-as köcsögöt akik állandóan a városban keménykednek driftelnek előzgetnek aztán meg megy a sírás emrt elbasztak valakit a járdán!

nnna és mehet tovább hogy remélem megdöglök mostanság meg hogy fúúúúúú a w77d a sátán kutyája, ha nem is egyből a sátán. Sok sikert hozzá én meg addig megyek és dobok egy sárgát..
  • TomSolberg
    Azért egy ladát ne hasonlíts egy új passathoz.
    A lada kb a végsebességét érte el akkor és bömböl a motor, nagy a kormány holtjátéka, és azt érzed, hogy nem vagy ura az autónak, és bármikor leeshetsz vele az útról.
    A passatba mindez (elöl) vagy akármilyen új középkategóriás autóba ÉSZRE SE VEHETŐ.
    Látszik hogy erre tervezték az autót.
    Pl 140-nél 2000-es fordulat, stb.
    Amúgy meg egyet részben egyet értek veled.

Én speciel városba tartom a 60-at, annál többet nem megyek a traffi miatt se, meg felesleges.
    Országúton viszont néha keveslem a 90-es korlátozást.
    De ez is eltérő, mert van olyan, ami olyan széles mint az autópálya, ott olyan 120 körül megyek tempomattal, azt most nem mondom mennyi volt a leggyorsabb amennyivel mentem, mert az senkit sem érdekel.

Autópálya meg megint más helyzet, ott meglepődve tapasztalom, hogy sok család, anyuka a belső sávba utazik komótosan.
    Azzal nem si lenne gond, mert én általába ott utazok, de elég rossz 160-ról lefékezni ilyenkor 90-100 ra!!!!!!-mert ilyenkor annyival tötymörögnek.
    Nem lenne egyszerűbb, ha mondjuk visszaváltana, lepadlózná felgyorsulnak akár 170-re és mikor megelőzték akit akartak visszalassulnak 130-ra??
    Így sok dugó megszűnne, meg másoknak se kéne miattuk "megállni".
    Egyépként én vigyázok magamra és az autóstársaimra is, szóval én ilyen helyzetbe is türelemmel kivárom a sorom, tudom, hogy ők nem sietnek, stb.
    Azzal nem érnék semmit se, hogy villogok mutogatok, ilyenkor legjobb ha vár az ember míg elállnak előle.
    Mégpedig azért mert az is szabálytalan, hogy én utazok a belső sávba 160-al, mint az is, hogy ők 90-el előznek több kilométren át, és nem sorolnak vissza.
    A 260 viszont már tényleg extrém.
    230 nál többet én sem mentem, felesleges.
  • gordon 24
    És olyan faszán meg lehet dögleni vele 160 nál mint egy suzukival.

A stílusával a srácnak nagyon nem értek egyet a mondandóval viszont 100% ig

Amikor én az autópályán megyek a családommal a bringámmal szeretnék lemenni nyaralni , és jól érezni magam, És nem egy ilyen balfasz miatt megdögleni, és a nyaralásom helyet komában vagy egy koporsóban feküdni.

Nem azért van a 130 as tábla mert régen csak lada volt, hanem azért mert 150 fölött kb lófaszt nem tudsz csinálni ha bármi is történik.

Lehet az Passat m5 ös hiper BMW de akár egy porsche Cayane. Úgy elszállsz vele mint a sóhaj.

Én sem tartom be a sebesség határokat, de ha 50 helyett 70 nel megyek, ha 90 helyett 110 el. Ha 130 helyett 150 el. Az nem az, mintha 50 helyett 180 al, és 130 helyett 260 al.

Én nekem W77d vel semmi bajom, de ahogy ezt elolvastam remélem, hogy előbb veszik el a jogsiját és tiltják el a vezetéstől egy életre, minthogy a hülye nem törődöm stílusa miatt valaki ott maradjon. Az hogy ő ott marad az egy dolog, de ha valakit visz magával, vagy akinek neki megy. Azért nagyon nagyon nagy kár..

És ezt most lehet baszakodásnak venni, de ha okosak vagytok végig olvassátok és elgondolkoztok rajta.. Megéri ez az egész ennyit? Tudod milyen szar kinyírni valakit?? Még véletlenül is?? Szerintem jobb ha nem tudod meg..
  • w77d
    jah ez lemaradt: XXXXXD
  • w77d
    csókoltatlak és remélem a romos kispolákod még sokáig szolgál, jah meg ne irigykedj azokra akik megtehetnek ilyeneket mert csak árt a szépségednek nyuszómuszó ;)
  • TomSolberg
    Suzukid még lehet imbolyog 160 nál, de egy Passat még ott is beton stabil, és olyan gyorsan lefékez 160-0-ra mint te 100-ről...
  • TomSolberg
    kit érdekel a véleményed te tökfej.
    majd ha te fizeted a büntetését, akkor kapsz jogot a vélemény nyilvánításra ilyen módon.
  • matyi0323
    Te ugye mindig 50/90/130-al mégy?!