37099
  • Alexease
    Az is sokatmondo, hogy az autorol 40 meter utan esett le, az auto meg 60 meterre allt meg a zebratol. Vagy bazigyorsan ment vagy "irtozatos" reflexei lehettek (vagy panik).
  • Alien69
    Az mellékes! De, szemkötőt is használt? Nem értem az embereket. Mi a francért bíznak meg ember társaikban, akik autót vezetnek??? Hát nem minden nap elmondják, hogy mennyi idióta tapossa a gázpedált? De nem. inkább kifut a zebrára, mert elsőbbsége van?
  • sorler
    Futás közben gázoltak el egy anyukát Szombathelyen – Súlyosan megsérült

Ahogy látom fülhallgatót használt
  • z0ty4
    Instant Karma, mert szeretjük

mit kaphat ezért?
  • nordan
    hát pedig nem mondhatják azt,hogy ritkán látnak havat,de ez valami katasztrofálisan szar vezetés amit produkálnak
  • Tuvok #34830
  • csabush
    Ez amit bemasoltal, a megallohely definicioja.. A definicio miatt tilos megallni a pirosnal rajta / elotte? Ertem. Buszt se lattam a felvetelen, de koszi, hogy emlekeztettel, hogy varosban ki kell oket engedni.
  • csabush
    Megallni oke, hogy tilos, elotte 15 es utana 5 vagy forditva, es persze a felfestesen se lehet megallni. Athajtani at lehet, ha nem lehetne nem lenne megoldasa a lenntebb emlitett zaro vonalas esetnek. A piros lampanal megallas nem esik a buszmegallokban ervenyes megallni tilos hatalya ala, 2x1 savon lampas keresztezodes elotti buszmegallonal akkor lennenek gondok.
  • nordan
    jól összefoglaltad az anomáliákat :D
  • Caliph
    ha streetviewen megnézed,akkor a teljes térköves rész be van csíkozva,méghozzá a kresz szerint : megállóhely (158. ábra); menetrend szerint közlekedő autóbusz- vagy trolibuszjárat megállóhelyét, illetőleg taxi állomását jelzi; a jel kiegészíthető a megfelelő járműre utaló felirattal;

a térköves rész és a lámpa közé egy autó se fér be,szóval tilos. az más kérdés hogy a festés szarrá van kopva... :D

Ehhez hozzátesszük hogy városon megállóból induló busz irányjelezve elsőbbséget élvez,szal be kell engedni magad elé,és igy kerül a busz a bal sávba kanyarodási helyzetebe,valszeg ezért van hátrébb is a buszmegálló tábla hogy ő oda beférjen még a kanyarodás előtt,megállóból indulva
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.12.04. 20:02:37
  • Alien69
    Maga, a buszmegálló forgalomtól elzárt terület, hivatalosan. Azaz, nem, nem állhatsz meg oda, ott, stb. Ha jól emlékszem, elé 5 méter, mögé 5 méter, de ezt elvileg csak akkor, ha fel van festve az elzárt rész. Előre meg a táblától számítva, ebben az esetben kb a csatorna lefolyója az 5 méter (sacc/kb), azaz, elé be lehet sorolni... 1 autónak max, de való életben ilyen nem lesz. De ahol van felfestés, ott kerülőt is kialakítanak.. Elvi síkon persze.
    Utoljára szerkesztette: Alien69, 2019.12.04. 19:21:08
  • Alien69
    Pedig 1xű. Illetve, nem. Elvileg, mivel egyirányú utca, egy sáv van! Semmi se utal arra, hogy kettő lenne, se út burkolati jel, se tábla! A buszok, "parkolnak", és ennyi (elöl megállni tilos tábla). De, ugye, a végén a jogalkotó nem tudott mit kezdeni a helyzettel. Normál esetben ugye nem szabadna behúzódni a busz elé, a busz elindulásnál NEM mehetne egyenesen, hanem be kellene sorolnia a normál sávba. Sehogy se jó. Én is, meg minden autós igenis, be fog állni a busz elé, mert az ugye nem része a forgalomnak. Max, ha jelzi indulási szándékát. Azért, mert így két autó is be tud fordulni, és amúgy relative, de rövid a lámpa zöldre váltás után, illetve, a körúton közlekedőek is szarnak a kreszre, és behajtanak a kereszteződésbe, úgy, hogy ugye nem tudják elhagyni (akadályozván a kanyarodni szándékozók jogos szándékát). Ergo, igenis, jogos a két sávos kanyarodás. Volt rá példa, hogy elöl álltam, és a zöld lámpa ellenére se tudtam volna szabályosan bekanyarodni, úgy, ahogy a nagykönyvben le van írva. Elvi síkon, a megoldás ugye az lehetne, elvileg, ha egy benyúló járda szigettel megakadályoznák, hogy a busz elé be lehessen állni, és egy sávra szűkíteni ezt a részt. Igaz, ebben az esetben egy busz se tudna kikanyarodni innen.
  • Caliph
    google earthön nézzétek meg , felülről látszik minden(műholdkép,ráközelítve),meddig tart az állomás hol a kanyar,milyen a szög stb
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.12.04. 16:44:00
  • csabush
    Édes kenyér, tényleg hagyjuk, ha ennyit sikerült belőle kibogozni. Hívhatod akárminek, a kialakításán nem változtat, nincs leválasztva, nincs tiltás, annyi van, hogy más a burkolata. Sehol nincs szabályba foglalva, hogy nem hajthatsz át a felfestett buszmegállón. Lehet felőlem végállomás is, attól még egy rühes megálló, max áll ott busz 5-10 percet mielőtt tovább megy, gyanítom ezért is lett kiszélesítve, de ez még mindig nem tiltja, hogy átmenj rajta ha nem áll benn busz. Ha az lenne, hogy nem hajthatsz át a felfestésen / erősített burkolatú buszmegállón / végállomáson, akkor meg kéne állni a sárga felfestés előtt és ott kéne meghalj minden olyan helyen, ahol 2x1 sáv van, a sávra van festve a buszmegálló, a sávok között meg záróvonal van. Az meg faszság.
  • nordan
    mellesleg az nem is buszmegálló hanem egy buszvégállomás............
  • csabush
    Egyébként ha jól tudom, akkor olyan kettő vagy több sáv széles úton, ahol nincs felfestés / nem látható, ott szigorú jobbra tartás van érvényben. Érveltél, hogy de hát buszmegálló, de itt se nincs öböl, se nincs terelővonal ami leválasztaná, ergo nem tiltja semmi az áthaladást rajta (mint ahogy sehol sem, ahol a forgalmi sávban van kialakítva / felfestve / erősített burkolattal ellátva). Tehát én úgy értelmezem ezt a helyet, hogy ha nem áll busz a megállókba, akkor vígan, kacarászva hajthatsz az út jobb oldalán, sőt, ha abból indulunk ki, hogy ilyen szituban szigorú jobbra tartás van, akkor nem is mehetsz máshol. A piros felfestésre én nem találtam semmit, még a létezéséről sem sikerült infot találni, de én azt gyanítom hogy a megállni tilos-t nyomatékosították ezzel (amíg látható volt legalábbis :D). Ettől függetlenül érdekelne egy hozzáértő véleménye, mert én se vagyok egy KRESZ zseni.
    Utoljára szerkesztette: csabush, 2019.12.04. 15:34:01
  • csabush
    Ezzel valóban alátámasztottad az összes állításod. Lehet, hogy igazad van, de szerintem az eltérő útburkolat folytatólagossága nem terjeszti ki a megálló területét és a piros felfestés is értelmezhetetlen, mert ha jól tudom sárgával jelölik mindenhol. Gondoltam keresel valami vonatkozó szabályt, akkor valóban sakk matt lett volna, de így is nyertél, úgyis jön a karácsony.
  • nordan
    oké látom nem adod fel:)

de akkor,sakk matt, sorry

Utoljára szerkesztette: nordan, 2019.12.04. 13:16:44
  • csabush
    Ne erőltesd a képbeillesztést. :D Szerintem az útburkolat nem definiál buszmegállót, de lehet, hogy rosszul tudom + én még piros buszmegálló felfestéssel itthon nem találkoztam. Mindketten hülyék voltak, engedjük el. :D
  • nordan
  • nordan
    ja ne mááááár :) a józan ész nekem jelzni meg a szemem is,mert ott a piros felfestés/oké kopott,de egyértelmű,hogy ott van és az eltérő útburkolat
  • csabush
    Rendben, akkor buszmegálló, bár nem tudom ezt mi jelzi, miután méterekkel előtte van az utolsó megálló tábla, és két autó kacagva befér a buszok és a megállóik elé.

Szerk: ja látom, a személyeskedés azért megy. Oké főnököm, akkor az buszmegálló.
    Utoljára szerkesztette: csabush, 2019.12.04. 12:53:59
  • nordan
    de az nem sáv! hanem egy buszmegálló :D azért nyúlik túl,hogy egyértelmű legyen /számodra is,de sajnos látom nem/ hogy az egy buszmegálló :D és nem fér ki/nem tud jobbra fordulni a busz csak úgy ha kiteszi az orrát. ezért aki tud vezetni /nem te/ nem áll oda....és igen furcsa,hogy három embernek a videóban ez nem esik le.....ha lett volna bent busz és a mercis ugyanazt a manővert produkálja le mint a google map-en az audis, na akkor lett volna érdekes a story

abban van igaza a mercisnek,hogy ha már ott áll ,nem etikus módon, a teherautónak akkor sincs joga lezúzni.....
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2019.12.04. 12:52:45
  • csabush
    Ha 1 sáv jobbra tartás van, nem? Én is onnan fordultam volna, pedig nem prémiummal járok. Ha ennyire egyértelmű lenne a szitu, akkor a videóban beszélgető emberek közül senki sincs ezzel tisztában? A buszmegálló táblája pedig minimum 2 autóval előtte van, függetlenül attól, hogy a buszok "sávjának" más a burkolata és az túlnyúlik rajta. Mindkettő hülye volt, a mercis a videóba mondta is, hogy lehetett volna előzékenyebb. Az már kérdésesebb nekem, hogy miért emeli ki mindkettőtök hozzászólása, hogy prémium autós. :D
  • Alexease
    En is jarok/jartam arra, es az a resz necces. lehet ket savban fordulni, de szuk, max ket normal autonak, es jobb oldalt igazabol csak 1 fer el (de ahogy elottem irtak, a premium es bunkok vegig allnak a buszmegalloban is).

Ott a busz is ugy fordul ki, ahogy a teherautos, mashogy nem megy (derekszogben a kulso savba). De ahogy a videoban minden benne volt, a teherautos tapasztalatlan volt (nem volt jogsija sem, elvettek). Az autos annyira nem reklamozta, de o meg elol akart lenni, gyorsan elkanyarodni, a szokasos hozza allas. Nem figyelt, nem vette eszre, nem erdekelte stb. Atlag ember, atlag autoval, ha oda all elore (1 autoak belefer), akkor eszreveszi es elengedi a teherautost, mert tudja, szamit ra, hogy ugy fog )csak ugy tud) kanyarodni.

De a video lenyege inkabb az, hogy meglepoen "normalisan" lerendeztek. nem csaptak szet egymast, a Mercis nem hivta a keses cimborakat, nem maffia/politikus/fontos ember (max gazdasagi bunozo:D), aki bedaralja a teherautos ceget. Es ezt publikusan vdeoban.
    Ha latja egy masik tapasztalatlan teherautos, talan tanul belole, keresztbe all oda; vagy egy atlag autos, aki eddig nem gondolt ra (bar a KRESZ-ben is benne van a nagymeretuek segitese), majd most jobban korbenez. A premium autos mindegy, ok leszarjak (tisztelet a minimal kivetelnek), meg oket mi is leszarjuk:D
  • nordan
    azt,hogy nem állhatott volna ott.....ha megfigyeled érdekes módon csak 2 prémium kategórás autós állt ott......én is járok arra és az nem két sáv by the way......mindenki tudja /aki nem pofátlankodik/ hogy a buszok miatt szélesebb ott az út, ettől függetlenül a tapasztalatlan sofőr a teherautóval balfasz volt és hibázott,de szerintem se a merci se a bmw nem jöhetett volna a buszmegállóból

amúgy pont a google mapen látszik,hogy mi az alapfelállás, persze ha a pofátlankodó audist /milyen érdekes mindkét esetben csak a három prémium márka tulajok tolakodnak :D/
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2019.12.04. 10:10:22
  • csabush
    Ez mit bizonyít? A busz közepénél van a megálló tábla, látszik is a képen, nem állt tiltott helyen a Mercis. Ha két sáv, ha egy, akkor sem, a videóban is elmondta, ő abban hibázott, hogy bár érzékelte, hogy nincs a helyzet magaslatán a teherautós, mégse volt előzékeny, de a belső kamerás felvételen az is látszik, hogy a teherautó indokolatlanul szűken fordult.
  • nordan
  • nordan
    mondjuk....khm khm

• nordan
    csóri :(

• nordan
    az ülések jó szarul voltak rögzítve
  • RatBaG #34804
  • Alien69
    Ki nem az?
  • desigo
    Balesetet szenvedett a Gáspár család a 21-esen

Ebből kiszállni élve

• FrezeR
    Hatalmas karambol az M3-ason

• Tuvok #34799
    :DD
  • RatBaG #34798
    kigyulladt_egy_bmw_szerencsere_arra_jart_egy_szarszippanto_kocsi_amely_tartalya_tartalmaval_sikeresen_eloltotta_a_tuzet/
  • desigo
    Milyen sok videó készült az esetről.Nem kevés kamera lehet a városban.
    RIP
  • PetruZ
    Nagyvasak (kamion, busz, stb.) sofőrjeinek általában nem is kötelező bekötniük magukat.
  • sorler
    Úgy tűnik mintha nem lett volna bekötve a kamionos. Mielőtt leesik a kamion a sofőr a korláthoz csapódik.