Balesetek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
★★★★★
A hegy felol az uttestrol jon, ami lampas es tablas, semmi extra.
G. térkép link
Az hogyan van, hogy az egyik oldalon van elsőbbségadás tábla és lámpa a kerékpárosoknak a másik oldalon nincs ?
G. térkép link
Utoljára szerkesztette: ximix, 2019.09.18. 21:07:02
Fentrol szoktam jonni, mint a kameras auto, a hidrol lefele gyorsulok, aztan a sinekre erve lassitas, es lassan a zebraig: ha meg kell allni, legyen hely mogottem, ne kaszaljanak el hatulrol ha megallok (motorral vagyok).
Amugy az egesz keresztezodes, a villamos megallo, a zebra ujdonsag, nem regiben epitettek, de a lampak sose mukodtek, csak villogon van.
Nem mintha szamitana a lampa: a Kosztolanyin van egy resz, ahol a lampa a balra kanyarodokat vedi, de mivel ritkan jonnek onnan (bar neha busz), lazan atmennek a piroson. Nyer vele 50 metert, mert utana is piros van😊
https://www.kisalfold.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/oldalara-borult-egy-kamion-a-84-esen-nagycenk-kozeleben-6400344/
★★★★★
police .hu
Per Aspera Ad Inferi.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
★★★★★
Downhill!!
Downhill!!
Annak csinálhatsz bármit
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
A kamerázós meg igazán odaállhatott volna mellé csápolni vagy valami...
https://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/tragedia_negyen_meghaltak_egy_balesetben_a_81-esen_mezoorsnel_-_teljes_utzar/2607998/
★★★★★
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2019.09.08. 15:48:40
Az már más kérdés, hogy a szabályokat mennyire durván szeged meg. Egy index nélküli, záróvonalas, gyorshajtás 2 személlyel motorkerékpáron, balesettel tetézve, bőven más kategória, mint egy sima gyorshajtás. Ráadásul most nem a közúton vagy, hanem egy fórumon próbálsz társalogni.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Kezdhetnénk rögtön azzal, hogy amit a motorosok ilyenkor csinálnak az NEM előzés. Az egy semmi, értelmezni sem lehet, ugyanis kiesik a KRESZ-ből. Az előzés az úgy indul, hogy index ki, jelzem az előzési szándékom. Ha nem jelzed, nem előzöl, hanem a lófax se tudja mit akarsz... már pedig, ha nem tudom, hogy mit akarsz, akkor én köszönöm szépen haladnék tovább előre, majd szólj, ha előznél ott ahol lehet, index használatával. Ha ez nem teszed meg olvasd a rendszámom, ilyen egyszerű, a többi csak izzadságszagú vergődés.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
"Nulla, mivel hátulról letörni elég nehéz lenne egy távolodó járművön nem gondolod?"
Tehát a szabálytalan előzést veszélyeztetéssel oldod meg, de a te gyorshajtásod az rendben van... <#taps>#taps>
"Tehát azt mondod, hogy a kanyarban, záróvonalon... letörje a tükröd? Ez melyik univerzumban valid?"
Az, hogy valaki nem tarja be a KRESZT azt nem jelenti azt, hogy neked sem kell. Márpedig a KRESZ szerint az előző járművet a visszasorolásban elő kell segíteni. Tehát a kérdésedre a válasz a mi univerzumunkban valid! Nem tudom te honnan jöttél, de tartsd be az itteni szabályokat!
"Egyetértek, szerintem is simán be kéne vezetni az ilyen motorosokra szándékos emberölési kísérlet bűntettét. És most nézd meg újra videót és értelmezd mi történt... "
Felhíván a figyelmed, hogy egy szóval sem említettem semmit a videóról. Szerintem is a motoros hibázott.
Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)
A draga, gyors, eros motorok/autok csak azert vannak, hogy azoktol is lehuzzanak penzt, akinek az atlagnak tobb van, es ugy gondoljak, attol tobbek lesznek masoknal. Igazsagos/kulturalt vilagban, eleve nem gyarthatnanak ilyeneket es/vagy csak durva aron, adoval lehetne oket elerni, es sokszoros buntetes jarna a kihagasokert. De hat ez mas vilag, itt a felso retegnek kedveznek...
De rajuk is ugyanazok a szabalyok vonatkoznak (pl. 50/130km, iranyjelzo, parkolas, elozes stb) mint masokra. Onnantol, hogy nem tartjak be, lovaskocsin is ulhetnenek kurjongatva, az atlag szemeben meg azt a szintet sem erik el.
Nem fogom kinőni, mert nincs mit. Akik mások életét teszik kockára hogy megmutassa kinek nagyobb az kortól függetlenül idiotizmus és nem érdemelnek tiszteletet ha idegen ha nem.
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2019.09.08. 14:23:10
"Lehet fogni a fejed a baj után"
De milyen baj után? Én fogjam a fejem, mert nem bír leelőzni? Mi közöm van nekem ahhoz, hogy ő mit csinál? Nem is jelzi ember! Semmilyen kormánymozdulatot nem kell tennem, csak haladok előre és közben a pedál lejjebb megy. Onnantól az ő döntése, hogy mit csinál. Az értelmesebbje (olyan is van), besorol mögém és ott előz, ahol szabályosan tud, ott nem érdekel mit akar, de a lenti videó tipikusan az az eset, ahol lefékeznék, kiszállnék és jól meg is rugdosnám az ostoba fajtáját.
Kanyar? Hogy dől be a kanyarba a szarjával, amikor szemből is jönnek, oldalt is vannak és záróvonal is van? Mit keres ott? Mit nem értesz a lenti videón?
Amúgy a 650-es amit többször is vezettem nem ment 190 fölé soha, nem bírt. Nyilván vannak mocik, amik 300-ra is képesek, de ezek extrém ritkák, vagy a vezetőjük nem olyan barom, hogy nem bírja elviselni a 100-as tempót (az amúgy 90 helyett!) és nem előz árkon bokron át. Bár azt nehéz előzésnek hívni, amikor index és minden nélkül, a záróvonalon átvágva cikázik az autók között. Az nem előzés hanem "a jó k. anyád" kategória.
Nekem van egy épített autóm és csak verseny pályán megyek vele. Ott kell versenyezni. Nem utcán. Utcán az ilyet el kell engedni. Lehet fogni a fejed a baj után amikor már nincs mit tenni. Rövid az élet ahhoz hogy leálljak hülyékkel szórakozni és "nevelni". Menjen ha akar.
Mondom ezt úgy hogy most is áll motor a garázsomban. Ami egyébként eladó, mert életveszély az utakon menni. Na nem csak a motorosok miatt (akiket itt nagyon szeretnek fröcsködve szidni). Hanem mert mindenki azt hiszi hogy az úton egy háború folyik amit mindenképp neki meg megnyerni. Inkább napközben használom a kombi családi szaromat nyugodtan szabályosan. Hétvégén meg megyek pályára tényleg versenyezni.
A gond ezekkel az oktatókkal és "versenyzőkkel" utcán hogy ha véletlen kikeverednek pályára a tuti verdájukkal akkor hamar pofára esnek mert egy 100 lóerővel gyengébb autó is levillogja a picsába, mert VAN kanyar is nem csak egyenes. Ott a majom is tudja nyomni.
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2019.09.08. 14:13:35
Tehát azt mondod, hogy a kanyarban, záróvonalon pofátlanul kocsisort előző faszkalap motorost, ha nem engeded el ilyenkor, akkor jogos, hogy letörje a tükröd? Ez melyik univerzumban valid?
Egyetértek, szerintem is simán be kéne vezetni az ilyen motorosokra szándékos emberölési kísérlet bűntettét. És most nézd meg újra videót és értelmezd mi történt...
Igen, ezekből indul ki pont az ellenérzésem és mivel nem lőhetem le, így marad az, hogy olvasgassa a hátsó rendszámtáblát... már ameddig látja. Szerencsére nagyon ritka az ilyen, de mindig nagy élvezet megtanítani őket arra, hogy csúnyán el vannak keveredve.
Nem egyszer mentem 600+-os motorral jómagam is és a legjobb amit tehetsz, hogy mocskosul tudatosítod magadban hol a helyed az úton. Már csak azért is, mert az autósók egy része észre sem vesz. Ha iszonyat gyorsan mész motorral, akkor meg főleg nem és nem csak a kátyúk, de az autósok részéről végrehajtott apró manőverek is megölhetnek, de akár egy madár is lehet végzetes nagy sebességnél, míg egy autósnak a karosszéria miatt nem akkora probléma. A motorosok fene nagy önbizalma csak egy lufi, semmi több... ezt néha nem árt kipukkasztani.
✔️ Blind curve
✔️ Behind a camper with no visibility
✔️ Large attachments on sides
✔️ Girl as a passenger
✔️ Uphill
és az kihúzódik eléd akár a sávot is átlépve, esetleg még balra indexel is.
Ilyenkor az esetek nagy részében segíteni akar, ő a magasabb üléspozíció, és mert előtted van, jobban belátja az utat és esetleg látja, hogy jönnek szembe vagy hogy épp kifordul a egy autó a mellékútról, kerékpáros, motor van előtte, mivel kommunikáció korlátozott a két fél között ilyen "test beszéd" alakult ki, hogy "heló most ne előzz, mert abból baj lesz".
Szerintem a lakókocsis autó is ilyen manőverrel akarta a motorost figyelmeztetni, hogy most ne előzz, de az nem vette a lapot.
Ezt a "nagyon sietek valahová"-t úgy kell megvalósítani, mint a mentő vagy tűzoltóágnál miszerint jobb egy kicsit késni esetleg, mint soha meg nem érkezni.