37099
  • desigo
  • Palinko
    Azért a "védtelen" nagypapába is volt egy komoly suicid hajlam, vagy nem tudom csak én vagyok úgy hogy kihajolok ilyenkor a kocsi mögül aki takarja az utat hogy lássam mi van? Ha pedig mégis kilépnék inkább hátrafele ugrok mert akkor a teherautó védene az ütközéstől már eleve és nagyon nagy eséllyel senki nem kormányozná a járművét a teherautóba ha csak nem vesztette el az eszméletét vagy valami? Szerintem is hibás volt a motoros de hát nah, a gyalogosoknak sem kéne úgy használni a zebrát mintha az valami védelmező aurát adna nekik mert bár a kresszben nincs benne de közhely hogy annak van elsőbbsége akinek megadják.

Nekem is volt hasonló helyzetem, két sávos út, én külsőben, belsőben egy autó megállt nem is vettem figyelembe hogy ott van zebra nem voltam jártas az adott területen meg egyébként is friss jogsis voltam még annyiszor csináltuk ezeket a félkörös megfordulásokat hogy biztos voltam benne hogy azért áll a belső sávban mert majd most csinál egy félkörös megfordulást a kocsi bár még nem indexelt. Mint kiderült egy tized másodperc és vészfékezés múlva azért állt meg hogy elengedje a kisiskolás lányokat akik a zebrán szabályosan keltek át és ugye annyira alacsonyak voltak kitakarta őket az autó, szerencsére így is 3-4 méterre megálltam a zebrától de a lányok is megijedtek és visszaléptek a másik autó elé meg én is nyilván befostam. Utána szépen átmentek és mindenki ment a dolgára. Namármost ha a kisiskolás lányok meg tudták ezt csinálni a bácsinak is sikerült volna.
  • Alexease
    Megprobalta kimagyarazni a motoros, de nem jott osssze. Reflexbol dontott, nem jott ossze. Ezert kellene mindenkinek a fejebe verni: zebranal vagy nem belathato teruleten a megallas-tervezes az elsodleges.

Engem mar mentett meg ketszer-haromszor, motorral a Rakoczi uton (2×3 sav, busz savval), nem zebranal vagy keresztezodesnel, hogy az allo vagy araszolo sorok mellett, nem belathato "valami" elott mar jocskan lassitottam, es eppen akkor jottek-futottak ki elottem a gyalogosok.
    Eleve szar hely: egymasal szembe forgalmas busz megallo, mindket oldalon boltok, Urania-Kazinczy, atkelok elotte-mogotte "messze vannak", sok a turista es bulizo.
    Es ezt elore kell tervezni, mert mogottem busz/taxi, satut nem nyomhatok (hiaba igazam van, akkor is szivok):D A vagany kikerules sem jatszik, mert ha nem jon ossze, nem csak elcsapom, becsuszas lesz a tomott buszmegalloba.
  • sorler
    Lassítás helyett gázt adott, halálra gázolta a gyalogost
  • desigo
    Autóval csapódtak a Mályi-tóba a vagánykodni próbáló fiatalok

• ximix #35524
  • ximix #35523
    8:16-nál a Darwin szelekció majdnem meglett a hazai állományból .
  • RatBaG #35522
  • RatBaG #35521
    https://twitter.com/i/status/1294945897747382275
  • Szabi #35520
    :-(
  • sorler
  • ximix #35518

Nagy mázli volt minden téren,

Volt már pár hasonló helyzet, nem tudom mi lenne a jó eljárás, de ha kivilágítatlan roncs a a belső sávba áll akkor mi ha segítünk ne a szélsőbe álljunk meg, mert mindenki a belsőben akar, majd kikerülni minket és csatt.

Ilyenkor talán a jó megoldás az lehet, belsősávban megállni a roncs mögött, elakadásjelző, ködlámpa, utastér belsővilágítás, esetleg hátramenet a lényeg, hogy gyanút felkeltsd az érkezőben, hogy valami "nem oké"

Majd a sárga mellénybe beleugorni, és jöhet a többi, sérültek, mentő, elakadásjelző háromszög, zseblámpával, erős fényű mobillal körözni a többieknek nehogy beleszálljanak.

Ui: ahogy a másik fél megjegyzi ha kéznél lett volna a hölgynek a mellény/ek akkor lehet elkerülhető lett volna a baleset, mert egyértelmű, hogy valami baj van sőt a több mellény esetén a kivilágítatlanan autóra is tehetett volna párat.
    Utoljára szerkesztette: ximix, 2020.08.12. 14:01:22
  • nordan
    az ilyet elzárnám 2-3 évre
  • Caliph
    elvileg innen jött,lett volna hely bőven lemenni jobbra balra,negyvennél..nyilván nem lett volna megdícsérve,mert a traki kap igy is de talán nem hal meg egy kislány és még a traki is talpon marad szerintem...meg sötétbe világító autó,elég jó kellett látszódni egy magas fülkés gépből

googe maps
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.08.11. 09:21:06
  • desigo
    A traktorbalesetben elhunyt öt éves kislány esetéhez (YouTube komment) :

"Őszinte Részvétem a családnak!

Pár gondolat egy hozzáértőtől, azaz tőlem, aki ilyen gépeket javít és maga is traktorozik. A pótkocsi nem volt túlrakva, de ha túl is lett volna akkor a fékút nem 10m hanem 15m, 40km/h sebességnél. A gépen rég óta nem volt fék a közeli ismerősei szerint, elektronikának köze nincs a a traktor saját fékjéhez. Pont ennél a traktornál magán a traktoron a féknek meg kellett volna fogni. 100 illetve 150 métereket emleget, 40km/h sebességről meg lehet állni fokozat visszaváltással is. A sofőr egyértelműen elaludt, nincs ezen mit tagadni.

A jogosítványát elvették, de ugyanúgy traktorozik mintha mi sem történt volna.
    Viszont már volt több balesete is, Szombathelyen egy idős hölgyet is elgázolt, ezért már kapott felfüggesztettet és szintúgy Szombathelyen több autót is meghúzott és mindezt traktorral!

Ebből mindenki vonja le a következtetést!"

• sorler
    Elütötte egy autó, de ez még semmi: ami ezután jött, egészen hihetetlen - videó
  • cement
    ez ha jól tudom már régi de nagyon jó munka volt, figyelt a gyalogosokra, lassított ahol kellett de szépen beérte a kisköcsögöket
  • SimaSuna #35512
    Így kell ezt....
    Volt vér a pucájában a rendőrnek :)
  • RatBaG #35511
  • ximix #35510

Egy forgótáras változattal pik-pakk szétlehetne kapni egy autót :)
  • PetruZ
    Meglehet...
  • Alien69
    Főleg, mert ugye pont Nekik kellett volna emlékezniük, hogy pl ilyen anyagból csinálták a terroristáik a bombák egy részét!
  • PetruZ
    Az árnyék tévesztett meg, a közeli képen is furcsán dőlve áll a többi épülethez képest. Az valójában a gabonasiló hátsó fala.
  • Bebut
    Hogy mi van? Ha arra gondolsz amire én, akkor az nem feküdt. Hogyan feküdt volna már? :D Rég olvastam ekkora baromságot. A többi oké.
    Utoljára szerkesztette: Bebut, 2020.08.06. 17:15:20
  • PetruZ
    További előtte-utána képek és némi (hadi)technikai elemzés is.
    Szóval az a fal, ami áll a képen, valójában feküdt és a legfontosabb libanoni gabonasiló része volt.
  • nordan
    arra tippelnék..........szép körülmények között tárolták a cuccost
  • Alien69
    Ez mi? Előtte/utána fotó?
  • RatBaG #35502

• Alien69
    Persze, könnyen beszélek karosszékből, de google maps szerint (látszólag) elég jól belátható az EGYENES út szakasz... Persze, ha nem figyel, és gyorsabban is megy a kelleténél, tuti mindegy, mennyi táblát raknak ki...
  • nordan
    rengeteg sérült lesz az üvegek miatt
  • sorler
    Elég jó helyre rakták a raktárat... közvetlen a város szélére
  • ximix #35498
    Nem semmi, remélem eltudtak menekülni azért a közeléből páran, mert ez betette az ajtót rendesen.

YT találatok
  • sorler

Utoljára szerkesztette: sorler, 2020.08.04. 20:16:33
  • sorler

Halálos baleset történt a Novaji-patak hídjánál

videó
    Utoljára szerkesztette: sorler, 2020.08.02. 22:25:58
  • ximix #35495
    Valahol Romániában
  • Alien69
    Én azt se értem, miből gondolja bárki is (azaz miért oly ostoba), hogy azt hiszi, hogy ha "eltiltják a vezetéstől", az bármit is befolyásolt volna??? Mintha emberek nem vezetnének jogsi nélkül! Eltiltják, NO ÉS???? Az égvilágon semmi se változna. Lehet, akkor is kimenne huzatni a mocit, vagy ha véletlenül (de ugye ez kizárt) mégis megemberelné magát, akkor legközelebb nem előzne szabálytalanul?
    De. kb olyan, mint a BMW-t irányjelzőzni. Igen, láttam már olyat, persze.... De, nem irányjelzőzni kb 95%-ban. :-)
  • sorler
    Tragédia a XI. kerületben: a hatodikról zuhant rá egy édesanyára az ablakból kiesett férfi
  • nordan
    https://hegylakok.hu/2020/07/olvasoi-jobban-jart-volna-a-motoros-ha-eltiltjak-a-vezetestol/

na itt van amiről pár hete beszéltünk.....kinéz az autós,hogy mehet-e a főútra.....tiszta a terep majd a semmiből / autó mögül/ húz egy kövéret a motoros, szempillantás alatt 100+ ra gyorsul és telibeveri a szabályosan kikanyaradó autóst.....és megy is a kórházba/szerencséjére nem a temetőbe
  • sorler
    Ez még tavaly volt:
    A menetszél szippanthatta be a vonat alá a peronon álló utast tegnap Zuglóban
  • z0ty4
    jesszusom
    gondolom csak 1 percre nem figyelt rá.