37102
-
breslauer #24177 ja persze nektek könnyű futároknak, szórjátok a pénzt, borravalók világa, minden, én szerinted meg tudok élni a munkanélküli segélyből?
na itt a példa, látszik ez is egy nyikhaj suhanc volt, nem tudott bánni az autóval, ez lett a következménye -
http://www.szon.hu/halalos-baleset-tortent-kiskunfelegyhaza-es-jaszszentlaszlo-kozott/2448576 -
#24175 én csak akkor nem engedem be a másikat, ha láttam, hogy pofátlanul előzi a kilométeres sort, hogy majd az elejére beálljon. Pont múltkor egy Toyotás akarta ezt eljátszani aztán anyázott hogy nem engedem be. Aztán amikor erélyesebben kiszóltam én is és a mögöttem araszoló haverok, akkor inkább feladta a gyökér és más útvonalon ment. Senkinek, de senkinek nincs joga ahhoz, hogy más kárára előnyt szerezzen akár közlekedésben akár bármiben. -
#24174 Azért mert 2 utcával arrébb pedig arra leszel te rászorulva, hogy más engedjen be.
Ennyi. Ez így működik. Nem arról van szó, hogy nincs forgalom mész az úton jobbról megelőznek, majd indexeld hogy engedd vissza. Hanem arról amikor be van dugulva 3 sáv sehova nem tudsz menni, egy elfogy akkor miért ne engednéd be?
Plusz ha kreszt tanultál volna, tudnád, hogy benne van az úgy nevezett zip zár elv. Tudod mit jelent?
Na ezért!
Ha megfigyeled, ezzel az elvvel egyrészt sokkal gyorsabb a dolog, mivel szinte gurulva meg tudod oldani a dolgot. Ha keménykedsz és előjön az a mentalitás amit írsz már ko is van. Mert akkor neki meg kell állnia, a következő aki normális és mögötted van beengedi, de ő már áll tehát nem tud olyan gyorsan beslisszolni és kész a a dugó. Vagy jön a másik okos, hogy kb 3 kilométerrel előbb bemegy abba a sávba ami neki jó lesz, és képes ott állni sorba 280000. mert hogy az ami egyébként tök üres egy hét múlva megszűnik.. Ha az emberek ezeket a dolgokat használnák a dugók fele megszűnne ezt hidd el!.
Ezért nevezik társasnak, mert mindenkin múlik az, hogy müködjön.
-
breslauer #24173 hát én alapvetően senkit nem engedek be magam elé, főleg nem a büdös bunkó tabló paraszt gazdagokat akik jönnek a csili-vili kocsijukkal, én meg a 14 éves szaromba ülök már 2 éve, várják ki a sorukat, ha már loptak csaltak, hazudtak.
főleg ha kis gyökér nyikhaj gyerek vezeti a BMW-t na arra nagyon ugrok, még rá is húznám a kormányt ha keménykedne nekem, aztán sírás lenen a vége ha ki mer szállni.
de nem emrnek szerencsére látják rajtam hogy rossz emberrel kezdenének ki.
amúgy téged sem engednélek, be, miért kéne bárkit is beengednem ha nekem van elsőbbségem? oroszoknál meg más országba ez az alapvető, ott nincs integetés meg lámpázás, ott mész, ha be akarsz jönni taposod a gázt vagy fékezel, és húzod a kormányt, ennyi.
-
#24172 De az is suttyó, aki be akar furakodni elém. Csak azért, mert mögém gond nélkül beállhatna, de akkor hol a feeling, hogy Ő megelőz valakit legalább. Tud paraszt lenni, mert ez a sikk. Tehát, ha azt látom, hogy paraszt, akkor mé kellene segítenem Neki? Főleg, hogy ha normálisan be is engedem, még meg se köszöni, max ha rá villantok/dudálok (céges az enyim is, látszik is rajta, matricás körbe).
Társas játék az egész. Az is "tetszik" hogy siet, bevág elém, de lámpánál meg alszik, és rá kell dudáljak, hogy induljon már.
Amúgy, inkább azoktól félek, akik kalapban szemüvegesen, utcai viseletben (azaz pl télen nagykabátban) markolják a kormányt, és elmúltak jól láthatóan már 70 évesek.
Tudom, tudom, tele vagyok elő ítéletekkel. -
#24171 Ezt soha senki nem fogja megérteni. Én is mindig ezt csinálom. Szinte soha nem ragadok a kereszteződésbe. Mert fel tudom fogni agyilag 1 azt, hogy hiába állok be nekem sem lesz semmivel jobb, 2 még más is beszopja miattam:-)
Az indexelős történet. Ugye beszéltünk itt arról mi hogy vezetünk,(futárok) meg mondjuk úgy ti hogy vezettek (mint autósok) Nahh most én és ezek szerint te is, mindig beengedem azt aki szorult helyzetben van (megszűnik a sáv, előz nem férne be és sorolhatnám) még azt is aki paraszt és ezzel szerez "jogtalan" előnyt.
Ezzel szemben a "jól vezető" átlag autósok mit tesznek? Megy a másikon 2 centire és akkor sem fog beengedni. Ahogy mozdúl a sor ő is megy előre centiket, nehogy beférj.
Mondjuk ilyenkor jön jól a céges autó, mert ugye nem az enyém:-) Tehát én bemegyek. Nem igazán féltem.
De ezt az életbe nem fogom megérteni, hogy mire jó ez. És itt jön amit írtam ez egy társasjáték. Azt szeretem a legjobban amikor ezt megcsinálja velem, aztán 500 méter után meg tőlem várja, hogy engedjem be, na és ilyenkor kell felül emelkedni a suttyókon, gyere:-)) -
#24170 Már többször volt ilyen, hogy én is vártam, hogy ne akadályozzak senkit keresztbe. Aztán amikor lett egy hely, hogy átmenjek, elindultam, közbe a mellettem lévő sávból elindult a gyökér be elém így én szoptam és nekem égett a pofámról a bőr. Persze ezt nagy dudaszóval jutalmaztam. -
Susarc #24169 ez inkább nálunk jellemző.....átmegy akkor is ha látja,hogy benntfog ragadni a keresztezősésben!
én erre ugrom nagyon és nem egyszer beszéltem rá a mögöttem vadul dudálót,hogy kushadjon le a picsába és ne dudáljon,mert én akkor sem megyek át,hogy bennt szopódjak így a kereszteződésben és mégnagyobb torlódást csináljak! Várok kultúráltan még 1 lámpát és mindenkinek jobb lesz! Sajnos sok Istenbarma nem így látja....
ui: ja és BMW-m van! és kienegedm a buszt,átengedem a gyalogost,beengedem az indexelőket és nem megyek bele a dugós keresztezősésbe! -
#24168 Mondjuk az ilyen kreténektől, mint az az opel, ami csakazértis beáll a kereszteződésbe én is agyfaszt tudok kapni..
Lehet a BMW teszi. :c -
#24167 Nem azt mondtam, hogy kátéknak fogom fel, hanem azt, hogy ez egy társas játék. Ami azt jelenti, hogy az önző barmok teszik tönkre. Igen ezt egy minimálisan játszani kell, mert így tudsz a másikkal együtt működni. Ha csak a saját előre jutásod a cél akkor dobtál pont rosszat. Ezt lehet csinálni tempósan is:-) Nem csak tötymörögve. -
RealCián #24166 Bakker, most látom, vótmá, bocs. -
RealCián #24165 Ha már a BMW-sek....
-
raptor22 #24164 Nem fogok belőle rendszert csinálni ne aggódj:) megteszi ezt más is helyettem:) csak magas labda volt. Am is én inkább olvasatok, mint kommentelgetek már évek óta. -
#24163 nnna akko szopjále XXD -
raptor22 #24162 Na mondjuk amit írtál a suzukis hülye gyerekekre az igaz. Bár vezetés közbe nem tapasztaltam, de sokszor hallottam innen onnan, hogy biza 2-be viszi a 90-100at, az 1,3-as és ez mennyire rendjén van és fasza. Na innentől kezdve nekem már nincs több kérdésem az ilyenekhez...:) -
raptor22 #24161 Hát felénk mercivel a pohos cigányok járnak, azok is üres tankkal, szakadt kocsival. Na meg akik maffiózónak képzelik magukat vagy akarnak lenni, de nem megy:) Ezt csak azért írom, mert téged "divat" oltogatni itt sg-n:) meg talán mercid van?? szal én se maradhattam ki:P:) -
#24160 Már akartam kérdezni, hogy a Suzukisokkal senkinek nincs baja, csak nem mertem :D
Érdekes módon a BMW-sekkel az a tapasztalatom, hogy vigyáznak az autójukra, persze kihasználják a relatíve nagyobb teljesítmény adta lehetőségeket, de sose volt semmilyen problémám velük, előz aztán hadd menjen... Audisba nem kötök bele, abban sose fehérember ül, a Ladás meg ugyanennek a pénztelen változata.
Na de a Suzukisok... kétfélével van örökké problémám. Az egyik a kalapos, pipázó nyugdíjas, aki csőlátással 60-al száguld a főúton, görcsösen két kézzel kapaszkodik a kormányba és 20-30 autót tart fel egy olyan szakaszon, ahol nem lehet előzni.
A másik a 18-20 körüli srác, aki első néhány fizetéséből egy egyszerű, nyüstölhető autót akart, de VTI Hondára nem futotta, ezért 1.3 GLX-el jár egy brutálnagy krómvéggel a kipufon optikai tuning gyanánt, de hangja csak azért van, mert ökölnyi luk van a végdobon. Őrült módjára csavarja a kanyarokban, majd eldől, csikorognak a 13"-as kerekek, kiugrik sárgánál, ütött-kopott kasztni, több sebből vérzik szegény autó az idióta gazdája rutintalansága miatt. És az ilyennek a másé sem szent...
A Volvo-sokat viszont imádom, lehet 200 ló is a feneke alatt, mégis olyan birka türelmű mind, hogy elképesztő :D
(Természetesen ez mind általánosítás, a tapasztalatom írtam le nagyvonalakban.) -
#24159 Mercisek persze nem esnek ide, aki Mercivel jár az alapvetően csak intelligens lehet és így meg is van oldva a dolog :D -
raptor22 #24158 Engem nagyon még nem találtak meg a suzukisok, meg ahogy figyelem a közlekedést magam körül, hogy ki milyen hülye éppen. Valahogy nálam a BMW-s kör alakult ki:) a másik két márka a Merci meg az Audi valahogy nem, ott nincs annyi majom:) de az is felmerült bennem, hogy akár az ország különböző pontjain más-más a mentalitás bmw-s és bmw-s között. Én nyíregyházi vagyok. Te pl? -
Héeder #24157 ezek nem legendák , csak általánosítások, speciel én jobban rühellem a suzukisokat, főleg azokat akik úgy jönnek ki elém hogy szét se néznek. -
raptor22 #24156 Na még a végén kiderül, hogy az összes BMW-s minta sofőr:) fene egye meg ezeket a városi legendákat:):) -
Héeder #24155 Erre azért rá cáfolnék, főleg mikor 60-80 éves mamik,papik belassítanak előttem 35-40-re a városban, mert ő ráér... -
Héeder #24154 Érdekes 3 ismerősöm is tud normálisan közlekedni a BMW-kel :) -
raptor22 #24153 Akkor így elmondásod alapján te lehetsz a kivétel:) Nekem azonban más a tapasztalatom. Legutóbb is mikor kocsiba ültem se index se semmi bevág elém egy takony gyerek BMW-vel, hogy előttem állhasson a lámpánál. Nagy manőver... Am a BMW-be van index vagy az külön extra? És még mielőtt rám sütnéd, hogy irigy vagyok, hogy nincs bömösöm, jelzem, hogy bármikor vehetnék 1-et, és nem is a szakadt fajtából. -
#24152 Szerintem meg ez egy marha nagy hülyeség,Bmw-m van attól még nem vagyok paraszt,sőt,hamarabb megállok a zebránál,vagy inkább elengedem olyan helyzetbe is az idősebbeket,akiknek nem olyan jó a reflexe,mint akármelyik suzukis,lada,opel stb... nem tesz meg... -
#24151 Elhiszem,hogy van napi 50-60 cím/minimum/, ettől még nem kell császárkodni az utakon, sem játszani. Mindenki szeretne időben oda érni a céljához. Nem egymást szopatjátok hanem az átlag autóst. Ők rendesen "társasoznak", Ti pedig csaltok, hogy előrébb legyetek. : ))
Talán majd egyszer egy atyai pofon elveszi a kedvet tőle, csodálkozni nem kell, sem feljelenteni/ ilyen egy körből kimaradsz fíling, mert rosszat dobtál/. Ha egyszer játéknak fogjátok fel, benne van. : ) -
raptor22 #24150 Ahogy olvasom a külföldiek kommentjét a BMW-s vidi alatt, többen hasonló véleményen vannak, mint amit pár nappal írt ide az egyik fórumtársunk. Hogy a BMW-sek egy külön állatfaj, de abból is a legrosszabb:) Úgyhogy ez a "jelenség" nincs országhoz szabva:) -
#24149 -
#24148 Ezt az nem tudja aki nem csinálja. De nézd meg azt, hogy akik szintén futárok, hogy összedolgoznak az utakon. Nem igen van olyan, hogy két kistehergép egymást szopatja. Mi azért játsszuk rendesen ezt a nagy társasjátékot.
Igen néha gyorsan, néha agresszívan, de játsszuk:-)
A személy autósok nincsenek így. Nem igazán értik miért vagyunk szerintük "hülyék" az utakon. 1-2 hétig csinálná, már tudná is :-)) -
#24147 A közmunkaprogram sem veszélytelen -
Héeder #24146 sajnos ilyen ez a futár szakma, sietni kell nincs mese persze nem ész nélkül... -
#24145 Azért egy pitbull hamarabb neked ugrik (és harap meg életveszélyesen), mint egy vizsla, vagy uszkár. Ilyen a természete, tény. A gazdi persze sokat számít. De, pitbullt sem azért tartanak, hogy a gyerekek majd jól játszanak vele. Legalábbis, 99%-ban TUTI. A BMW is hasonló. Nem elérhetetlen , és kevés olyan ember van (ez most márka független), aki mondjuk elmegy valamiféle "továbbképzésre", vagy kresz felfrissítésre, mondjuk oktatóhoz, vezetéstechnikai centrumba, stb...
Elfogult vagyok, ez TÉNY, mert az a feltűnő, ha egy BMW-s irányjelzőt használ, vagy megköszöni, ha lemondok az elsőbbségemről a javára. Természetes, hogy a hülyeség márka független.
Lásd, "kedvenc" futtatott focistánk, meg a kölcsön autó. Nincsen agya hozzá, hogy elmenjen TANULNI. Eddig vezetett egy rollert, oszt rá ül egy sport verdára, persze, hogy össze töri, főleg, ha ehhez mondjuk egy "enyhe" beképzeltség is párosul. Shimán lehet, hogy semmiben sincsen igazam, ez engem NEM zavar, és irigy se vagyok ezekre az "emberekre". Egyszerűen csak dühít, hogy nem nyugat felé haladunk, hanem balkán felé... -
#24144 Jobb ha az iskola padját koptatod az aszfalt helyett! Ugye olvasod amit írsz/és ahogy közlekedsz/? -
#24143 És egy Mondeo!! Neeeeeeeeeee!! A hülye barom... Azzal a rakat hulladékkal... -
breslauer #24142 -
#24141 Hát mögöttem is van már egy 500-600 ezer km ha nem több. 3 új autót használtam el a cégnél:-)
Napi 200km simán benne van az ügyben. Én azt mondom, hogy jól tudok bánni a szerkezettel, sokat is vezetek tapasztalt vagyok. Jól vezetek-e? Az majd kiderül idővel.
Az vezet jól aki mindig épségben haza ér, ezt meg majd 80 évesen komában fogom megtudni. Majd akkor nyilatkozom :-)) -
#24140 Negyszer megnezve is rohogok a barmon! Kar hogynem egy scania taposta el. -
breslauer #24139 FÚ, hát ha ezt velem csinálja meg a gazdag paraszt, az biztos hogy kiszállok és úgy megverem hogy elkezd sírni!
-
#24138 Végülis az lett amit akart.
Átengedték