37102
-
#24338 Ennyi. Ez a lényeg! -
#24337 na de az hogy a rendőr nem bünteti meg, az a civilt semmire nem hatalmazza fel. -
#24336 Részben igazad van, csak qrvára nem igaz a vége, azaz a rendőr BIZTOS, hogy NEM bünteti meg. Ha igazad lenne, NEM lenne idióta kecseg száguldoz, ENNYI. -
#24335 Pontosan erről van szó. Aki nem rendőr, az ne lépjen közbe mert aztán pislog ha megüti a bokáját. -
#24334 Ezt a tipikus hülye Magyar hozzá állás ha ő gyorsabb és te nem akarsz gyorsabban menni elengeded. És ennyi. Annyira utálom ezeket az önkéntes rendőröket majd én megmutatom neki. Mit mutatsz meg neki? 1 az hogy 3 km múlva te is elfogsz követni egy ugyan olyan vagy lehet nagyobb szabálytalanságot, amikor lesz egy ugyan olyan hülye aki megmutatja, hogy te milyen szarul csináltad.
2 semmi jogod nincsen feltartani a másikat, ha ő gyorsan akar menni, majd menjen, majd a rendőrök akiknek a dolga ez megbüntetik érte.
-
#24333 Az szép,pedig a Kralowetz-esek nagyrészt ADR-el mennek szóval még nagyobb a kockázat :I -
lenta #24332 Emberek! Vegyétek már észre, hogy a kamionos hiába van lekorlátozva 90 re! Ők sietnek, és ha sietnek nem nézik a korlátot hanem tepernek ezerrel! Amúgy meg enegem sem nem érdekel ha 90 a határ ha jön 1 gyorsabb elengedem, de ha én vagyok a gyorsabb engedjenek el engem is! (ezt úgy gondolom, hogy napi 140 km van bennem) -
#24331 Ha lebukik a kamionos kibasszák a picsába, mert "a főnök nem tudott semmiről" hirtelen ő lesz a szentlélek és még a sofőr van felelősségre vonva a rendőr/kpm akárki előtt hogy mit képzel magáról hogy az ő kamionját megbuherálja..ki van ez találva tökéletesen hogy a cég ne sérüljön ilyenek miatt..
Amúgy az eset nem egyedi...Tavaly nyáron a Kralowetz-es "osztrák" rendszámú és sofőrű kamion főúton a seggemben volt 100nál, M8-ason Dunaújvárosnál pedig 130-nál megelőzött. Mindenre megvan a megoldás csak tudni kell hogy használják ki. -
#24330 Így van.90-re vannak korlátozva de sokan mágnessel megbuherálják a tachográfot,hogy haladjanak,mert az a gond,hogy a cégek nagy része hajtja keményen a sofőröket,gyakran teljesíthetetlen határidőket adnak meg a sofőröknek és ugyebár a mai világban mindenki félti a munkahelyét :/ -
#24329 ok
ha te mondod
-
#24328 aha és ellenőrzésnél meg bukik meg az egész cég... hidd el nem trükköznek ezzel mert qva szigorú és gyakori ellenőrzések vannak. -
#24327 igen
de minden megoldható:) -
#24326 én is így tudom, de hát kituggya... -
#24325 Én úgy tudom ezek a kamionok 90-re vannak korlátozva,vagy nem? -
#24324 az téged ne érdekeljen hogy neki tilos előzni (majd a rendőrt érdekli ha esetleg valahol belefut egybe), vagy autózz szó nélkül úgy hogy a seggedben van. Hol engedd el? Mondjuk sávváltással. Az önkéntes csakazértisfeltartomésközbelépekmertszabálytalan hozzáállás nem éppen a legokosabb döntés. -
#24323 Kamionoknak tilos előzni napközben autópályán,autóúton.
Hol is engedjem el?
110-el meg nem fogok menni azért,hogy a kamionos haladjon.
(nyilván ellépek de rohadtul zavar) -
Nyiri #24322 Gáz és húzol a francba vagy elengeded és had menjen. -
W aWaW Wah #24321 én kimegyek a belső sávba és elengedem, aztán visszasorolok a külsőbe.
városba is volt mentem a külsőbe 60-nal kamion jött 80-90-nel ugyanígy engedtem el. -
#24320 mondjuk elengedni? -
#24319 Olyankor mi van amikor az M0-áson 80-as táblánál haladok 90-körül és letolt egy kamionos 100-al?
Azt veszem észre a tükörből,hogy egy méterre rámjön.
Mit kellene tennem? -
zsgaby #24318 Ez egy igazi szemétláda, megérdemelné hogy vissza is tolasson rá a kamion. Mondjuk a videó címe annyira firkász szagú szenzációhajhász... -
#24317 Gyanítom biztosítási csalást akart elkövetni. -
#24316 Megkapta a végén,hogy szívatja szegény kamionost,így is van elég bajuk nekik :/ -
#24315 az ilyet ott helybe meg kéne verni, aztán még le is csukatnám egy időre -
RealCián #24314 Normális az ilyen?
Ki áll oda szívózni egy 20 tonnás kamionnal?
-
#24313 Ez bennevan sajnos, de szerencsére ezer dolog van, ami feledteti az ilyeneket. -
#24312 mozdonyvezető nem lennék főleg az ilyen öngyilkos tömegek miatt..
-
#24311 Na, én azokat büntetném. Odajön, tátja a száját, k..ra ráér de esze ágában nincs megkérdezni, hogy segíthet-e valamit. Egyetlen hasznuk van, nyáron a melegben eltakarják a napot. -
#24310 Szerintem mindenhol büntetendő, állampolgári kötelességnek szokták nevezni.
Úgyis minden a körülményektől függ, egyrészt hova mész, mennyire sietsz és mennyire engedhető meg, hogy elkéss.
Másrészt érintett vagy-e, hol-hogyan történt, hanyadik vagy ott, kellesz-e oda egyáltalán, mennyire voltál közel (lehet csak a tükörből láttad egy kilométerről). Legtöbbször ösztönösen cselekszünk, vagy a körülményektől függően hirtelen döntünk, hogy részt akarunk-e venni benne, és ha igen, mennyire mélyen.
Én vonattal tőből vágtam le egy pali mindkét lábát, rohadtmód nem akartam résztvenni benne, de hát muszáj volt. -
#24309 e mellé jön a bámészkodó és a "katasztrófa turista"....
-
RealCián #24308 Akár 5 évet is lehet kapni érte. -
RealCián #24307 Lehet benne valami, de nálunk ez pl. büntetendő cselekmény, segítségnyújtás elmulasztása.
Egyébként meg lehet oldani gyorsan is, ha sietsz. Megállsz, ha sebesült van, hívod a mentőket és mész tovább. Ha nincs sebesült, pláne mész tovább. -
#24306 Szerintem ez nem feltétlenül mentalitás kérdése. Az a baj, ha egy ilyen balesetnél megállsz, onnan garantáltan órákig nem fogsz elmenni. Segítséget nyújtasz, a rendőrség nekiáll jegyzőkönyvezni mint szemtanút, nem engednek el, útlezárás, stb. Rengeteg macerát veszel olyankor a válladra. Ha ráérsz ez rendben is van, de ha melóba igyekszel, vagy a gyerekedért mész az iskolába, megfontolandó hogy mit vállalsz be.
Egyébként minden ember más ilyen téren. A munkakörömben elég gyakran vannak balesetek, és van aki """szeret""" (többszörösen idézőjelben !) ilyen szituációban tenni-venni fontoskodni, van aki viszont megteszi amit lehet kötelességből, de egyébként a pokolba kíván mindenféle felhajtást.
-
RealCián #24305 Ez a videó annyira hűen tükrözi a kínai mentalitást.
Felborul előtted egy autó, de csak szépen megy tovább. -
#24304 Volt már :) -
#24303 uhh ez kemény volt :S
-
#24302 De van más fórum is, talán mondjuk barbi babás. -
Blum #24301 Maskor is beszoktak rakni ezeket a gyujtemenyeket,nem ertem miert nyavajogsz. Amugy meg Page Up/Page down,gorgo vagy Space aztan have fun. -
#24300 Ilyen unalmasakat inkább ne rakj be! kösz! -