37102
-
#24900 Az az sajna. Kb 1.5 milla az a kocsi. Full tető csere 4 ajtó motorháztető stb stb...
Van rajta vagy 800-900 ezer kár. Gazdasági Tk az 100% -
#24899 Jó Isten,esze mint egy döglött hintalónak,jogsit elvenni tőle 100 évre -
#24898 Jaja az a szerencse,mert akkor nem a saját lábán sétál el :) -
#24897 ennek ki az isten adott jogsit?
nem elég ahogy felmegy az útra, a kocc után megáll középen, hadd legyen még nagyobb baleset. -
#24896 Ne is mondd... hihetetlen! ^^ -
#24895 CCC #256, 5:29-től a leghülyébb vezető evör, duplán is... -
#24894 Azé' szerintem ez messze nem totálkár. -
#24893 hát tényleg örüljön, hogy nem egy fémlapot baszott be alá :D -
#24892 Ingyen szivacs ;D -
#24891 -
#24890 A közelben, gyak. az utcában. -
#24889 de ez most a te verdádra dőlt vagy csak a közeledben történt? -
#24888 Ma délután jövök haza melóból, valami munkások nagyban aprítanak egy fát az utcában, de a környéken más gyanús dolog nem látszik. Mondjuk biztos, ami biztos, elgyalogoltam a kicsit odébb lévő parkolóig, hogy az autóm rendben van-e (ma nem azzal mentem munkába és nem is fa környékén álltam meg tegnap). Aztán itthon nézem a híreket: fa dőlt autóra az Érc utcában...
-
pinnacle #24887 Ma a szomszéd utcában. Egy új suzuki is kapott a fából. :/
-
#24886 Azért a lassú tötyörgés is legalább olyan balesetveszélyes mint az őrült gyorshajtás. Vannak országok ahol büntetik is a lassú haladást. -
#24885 Vagy kiszedik a sofőrt a helyéről, és félholtra verik, mint ahogy történt nemrég... -
#24884 Tuvokot idézem: 'Birkaszellem' :) -
#24883 ha elsodor párat, akkor legalább rájönnek, hogy nem ők az utak királyai és legközelebb majd szabályosan mennek... -
#24882 Na végre! Ez a 10.000$-os kérdés! Mi a faxt keresnek a motorosok az úton kb. mindenhol???
Jobbra tartási kötelezettség.
Majd mutogatnak szerencsétlennek, akinek nyilván tele lett a töke a teljes utat elfoglaló parasztoktól... -
#24881 az ilyen nagyon jó helyen van ott az árokban.
lehetett volna ennek rosszabb vége is. ha hamarabb áll keresztbe és elvisz vagy 3 motorost magával....
de a motorosok is miért foglalják el az egész utat? -
Stockbauer33 #24880 Én személy szerint utálom az ilyen gyórsulós majmokat.Mintha rájuk nem vonatkozna semmilyen kressz.Kivétel természetesen akik csapatba(30-80 fő)vonulnak előre megbeszélt sebességgel.A szerelőm 100 v 100 feletti bandába mennek olaszba v bárhova kulturáltan.Ha nekik megy akkor a sok fekvőtámaszos gyökérnek miért nem?Ismerek én is sok atom barmot és itt pécsen v pécs körül hullanak is évente.Amikor megölnek egy autóst v egy egész családot visszavesz mind a nagy arcból
Ez se a kulturált -
#24879 Nem semmi :O -
#24878 http://index.hu/kulfold/2014/03/18/halott_biciklissel_az_orran_futott_be_a_vonat/ -
#24877 ami csúnya volt az esetben, hogy még nem is egy fiatal mitugrász volt, hanem egy megkeseredett fejű 50 év körüli :D először gondolkodtam is, hogy mi legyen, de aztán úgy értékeltem, hogy rászolgált arra, hogy megcsapjam... -
#24876 Úgy gondolom, hogy az emberekben benne van egyfajta sztereotípia a céges-dobozosokkal szemben, legyen az ducato, vagy kisebb caddy, mert azok tolják neki vadul -ami érthető is, mert időre megy stb. El kell engedni őket ugyanúgy mint a mocisokat, az utóbbiak pölö állandóan megköszönik, ami jól is esik. Itt a probléma tényleg az afféle víkend-drájverekkel van, akik hetente kb. kétszer ülnek be az autóba és szétszopatnak bárkit, anélkül, hogy tudnának róla. :) Ettől függetlenül én nagyon szeretek vezetni, főleg éjszaka amikor lehet is kényelmesen krúzolgatni. -
#24875 Saját verdában (Volvo) öreguras vagyok én is, alacsony fogyasztás/KRESZ/biztonság triumvirátusban lebegek.
Céges verdában mivel mindig mindent időre kell csinálni viszont határozott vagyok és lakott területen kívül gyakran gyorshajtok. Na nem annyira durván de 105-110 az úgy kényelmes, ha jól belátható főútvonalról van szó.
Nagyon sok a gyakorlatlan vezető. A legkevesebb gondom az agresszív gyorshajtókkal van. Kicsapja az indexet és már nem is látom.
A legtöbb gondom ezekkel van:
- nem adok elsőbbséget... ez az utóbbi időben félelmetes méretek ölt!
- nem használok indexet
- nem tartok jobbra... ez a másik rendkívül gyakori jelenség.
- vánszorgok, de ha előzni akarnak rálépek a gázra (Volvo-val soha, cégessel néha a pofámba kapom)
Nem szeretek vezetni. Semmi örömöm nincs már benne nagyon régóta. Az egész egyfajta póker lett. Elég nagy a tét (élet/vagyon) és mégis mindenki csal :-( -
#24874 650-essel mentem (nem saját, nincs motorom, nem is lesz) és bárki bármit mondd:
1. Mocskosul csábít a gyorshajtásra. Egyszerűen nevetségesnek érzed magad 50/90 mellett, mintha nem is tudna annyival menni a gép. Nagyon érződik, hogy nem ilyen sebességre méretezték.
2. Tényleg úgy érzed, hogy az utak királyaként siklasz. Legközvetlenebb vezetési élmény.
3. Egyetlen picike kátyú is az életed végét jelentheti... no meg egyetlen picike hiba is. -
#24873 Az úgy más tészta persze, én inkább a városban jövök-megyek, illetve agglomeráció, meg néha csak úgy, de faszparaszt így is akad azért, pedig nem kényszerítem ki senkiből sem. Én ilyen "papásan" drájvolgatós vagyok. ^^ -
VJP #24872 Megnézném, hogy milyen motort, és autót hasonlítottak össze, de legyen igazad!
Az eldőlést úgy értettem, hogy ha besatuzod a hátsót, akkor a hátulja kitör oldalra, és keresztbe állsz meg. (Kezdő motorosként jártam így, de mivel kicsi volt a sebességem nem estem el!) Ha nagy sebességnél csinálod átesel a motoron. Nem arra gondolok, hogy elfelejted letenni a lábad! -
#24871 Tulajdonképpen nem is az év, hanem az évi megtett km számít sokat. Sajna 1m km már benne van a lábaimban :-(
Ez alatt nyilván megtörténik sok minden... -
#24870 Ezek soha nem halnak ki? :-(
Pedig a Volvo-sok elég normális arcok szoktak lenni.
Egyetlen egyről tudok megyeszékhelyen, aki ilyen csípőficamos-stylba vezeti alapból szegényt... na ő pl. tuningolja az eleve öreguras/családias Volvo-t. 1-2 pofon ráférne -.- -
#24869 Érdekes amit írsz, szerencsére én még nem tapasztaltam ilyet, pedig jópár éve vezetek én is. Az én autóm egy 5gen Civic kupé, az idén lett húsz éves, tehát nem egy mai csirke, de szerencsére így még nem jártam ahogy te. Hihetetlen milyen suttyók vannak az utakon. -
#24868 Ne dőlj el fékezés közben? :D nekem még sose volt ilyen problémám, az adagolásra kell figyelni, hogy ne csússzon meg az első kerék amire eső esetén kell nagyon figyelni. A zebrák, felfestések különösen csúszósak tudnak lenni esőben. A videón már fékúton belül volt a motoros, ha autós jött volna ugyanekkora sebességgel, az se állt volna meg.. -
#24867 Amúgy: "Since then the guy suffered five complex operations.Now he will have at least three major surgical interventions.
At the time of the collision speed of the motorcycle was more than 200 kilometers per hour."
-
#24866 Csönd. -
VJP #24865 Elismerem a 2x lehet túlzás,de hosszabb mint egy autóé, az biztos. Főleg ABS nélkül! Motornál még arra is kell figyelni, ne csússzon meg, ne dőlj el fékezés közben. Autónál nem érdekes ha keresztbe állsz, motornál ebbe az esetben repülsz! Kamionnál, fékezésnél a súly miatt az első kerekeket terheli a nyomás amit a fékezést segíti. Motornál ha sok az első fék előrebuksz. Ezeket csak úgy tudod elkerülni, ha visszaveszel a fékerőből!
Lehetne fizikai hatásokat elemezni napokig, de én csak arra a kérdésre akartam válaszolni, hogy miért nem fékezett: Fékezett, de nem tud akkorát fékezni mint egy autó, főleg nem nagy sebességről! -
#24864 Aha, egy kamion meg 2x gyorsabban áll meg mint egy autó... Kevesebb tömeg miért állna meg lasabban? -
VJP #24863 Ez autóra vonatkozik, de szemléltetésnek jó lesz: Link
És abba gondolj bele, hogy a motorok fékútja szerintem több mint 2X az autóénak! -
#24862 Mint egy rongybaba -
#24861 Nem vitaindításból írom és nyugodtan javítsatok ki ha nem jól látom a helyzetet.Nem vezettem még soha 250ccm-nél nagyobb motort, biztos csábító rajta a hirtelen nagy sebesség elérése, de azért ha látja, hogy van valaki egy kereszteződésnél van, /valószínűleg/ a féklámpája is égett kanyarodás előtt, akkor az istenért nem tud fékezni? Vagy ott már úgy volt vele a tag, hogy itt már mindegy hogy érem utol az autót úgyis ott hagyom a fogam?