37102
  • Tinman #24940
    A buszosnak 1 mp lenne elengednie egy kihalt faluban... de nem, helyette jön a fék, elengedés, gáz, tötymörgés, előzés. Logikus. Az íróasztal mögül nyilván az.

És itt kapcsolódik a másik mondókámhoz. Busz? Buszsáv és pont. Pénzbe kerül, nincs rá keret, egyéb n+1 random kifogás.

Közbe meg lassan nem lesz olyan közlekedő ember, akinek ne lenne már halottja, vagy súlyos sérültje...
  • Norbi1990
    Ha nem jön semmi akkor rendben van. Tudom nem szabályos, de nem zavarok senkit ha meggyőződök róla, hogy nem jön semmi.
  • Roger6
    Megnyomta a gombot, látta hogy nem jön senki, átfut. Ez téged idegesít. Szóval ha nem nyomja meg a gombot, és átfut, az rendben van, mert nem kell várnod?
  • Tinman #24937
    Ugye-ugye... erről beszélek.

Autósok, teherforgalom, vasút, villamos, kerékpárosok, gyalogosok. Ez mind össze van baxva egy szép nagy betonteknőbe. Csodálatos eredmények szoktak születni. Alapjaiban szar az egész. Eleve a puhatestűeket alul/felüljáróval, betonfallal, akármivel el kellene választani a többi közlekedőtől, mert elég egy padkázás az autós részéről és máris bekerül a nevük a holtak könyvébe.

Kerékpárosok? U.e. törékenyek, sérülékenyek, az idősebbek rémesen instabilak. Aztán ott kepesztenek szegények a 15 tonnás teher árnyékába...

Hosszú a sor.
  • Norbi1990
    Biciklisekkel nincs semmi bajom amíg normálisan viselkedik az úton :)

Hát ha már megnyomta azt a rohadt gombot akkor várja már meg amíg zöld lesz. 15mp pont egy lámpa váltás a következő lámpánál szóval sokszorozódik az ott elvesztett idő, de így hogy a semmire állunk az idegesítő. Legalábbis nekem az.
  • milk4
    Tipikus "enyém az út" felfogás.
  • Tinman #24934
    +1
  • Norbi1990
    Igen ez is veszélyes. Múltkor többen is futottak át előttünk miközben nekik piros volt és nekünk 2 sávos kanyarodó volt balra, ami zöld volt.
    Mire észrevették, hogy nem hiába van nekik piros, már az út közepén voltak és megálltak és visszafutottak oda ahonnan indultak.

Gondolom megérte nekik :D
  • Roger6
    Húha, én meg bringázok, sokszor az úton vagyok kénytelen menni bringaút hiányában, és eszméletlen, hogy mennyire észre sem veszik a nyomorék autósok, hogy ott van egy bringás is az úton (szép neonződ mellényben). Arról nem is beszélve, hogy ha jön egy gyalogos, és én lelassítok, akkor az idióta autós már 100 méterről nyomja a dudát, és szitkozódik, mintha kibaszott nehéz lenne lenyomni azt a nyomorék pedált, meg várnia 10 mp-t, hogy átérjen az anyuka a gyerekkel, aztán áthelyezni királyi lábát a kurva gázpedálra. 80%-ban ilyen gyökerek ülnek a volán mögött.

"a semmiért kell megállni majd várni 10-15mp-ig, hogy zöldre váltson nekünk a lámpa... " A rohadt életbe, 15 mp-ig? 15 egész másodpercig állnod kell az autóval? Hát ez hallatlan!
  • Alien69
    Az a másik, amikor csak megáll a zebránál napozni. Esze ágában sincsen átmenni, csak megállt (most totál mindegy, mé).
  • Tinman #24930
    Jól kiragadtad a leglényegtelenebb dolgot az egészből.

A lényeg nem a busz, kínos gyorsulása lett volna, hanem a teljesen felesleges elsőbbségadás gyakorlata. Sokat járok vidéken és teljesen röhej, ahogy lefékeznek az emberek, kijön a busz, majd 3 mp múlva, tesz ki az indexet és előzi meg. Mi a rákrossebb értelme van ennek?

Ellenben örülök, hogy barátok lettünk :-)
  • Tinman #24929
    Néha látok gyalogosokat (időseket is sajnos), akik a lámpát ignorálják... zebra, lelép és átmegy. Én meg boldog vagyok, hogy nem ütöttem el. Ha nincs térfigyelő, elég kemény ügy lesz szemtanúk nélkül bizonyítanom, hogy pirost kapott én meg zöldet :-(
  • Misuka963
    Van benne igazság.
    Az,hogy "méteres füstfelhő,kivánszorog" nem minden esetben igaz,ma már nemcsak régi 280-as Ikarusok mennek,hanem már elég rugalmas motorú Credok,Autosanok stb.
    Azt meg ne várd már el barátom,hogy majd mittudomén a busz neked ki fog lőni,mint a rakéta,mert az utasok olyan táncot lejtenek,hogy még a megboldogult Michael Jackson is megirigyelné (Ha persze vannak álló utasok)
    Ne vedd sértésnek ;)
  • Norbi1990
    Én mostanában arra harapok, ha jelzős gyalogátkelőn megnyomja a gyalogos a gombot, majd átfut az úton akkor amikor nem jön autó.

És hát kva szar amikor a semmiért kell megállni majd várni 10-15mp-ig, hogy zöldre váltson nekünk a lámpa...
  • Tinman #24926
    "nem engedi el a buszt"

A KRESZ egyik nagy hibája.

1. Városban mész, látod, hogy nem 30 percenként megy el 1 autó, hanem 10 mp-enként, nyilván JOGOS a busz elengedése.

2. Falu. 50-el jössz. 5-10 PERCENKÉNT(!) megy el egy autó.
    Odaérsz a busz farától 5 méterre és bizony elédvág.
    Jogos? KRESZ szerint az. Valójában pedig iszonyat nagy faszság. Hiszen mi történik?
    Te 50-ről kb. állóra fékeztél, a busz indul méteres füstfelhő, kivánszorog. 1 perc múlva el is éri az 50-es sebességet, csak azért, hogy 500 méterrel arrébb kibaxa az indexet jobbra és lemenjen a buszöbölbe. Mert busz. Ilyen.

A másik ami baromira el lett cseszve az a zebra kérdése. A gyalogosnak minden jogot megadtunk. Rendben.

De:

A, Ez még nem jelenti azt, hogy körülnézés nélkül kell lelépni. 1000-ek megteszik... és mi van, ha éppen a sofőr rosszul van? Mi van ha berepült egy darázs és éppen a nyakába csíp? Mi van, ha felpattan egy nagyobb kő éppen akkor? Ha elütnek, majd a túlvilágon lehet bizonygatni, hogy "de hát nekem volt elsőbbségem!"

B, A KRESZ szerint ugye fokozott óvatossággal 30km/h maximális sebességgel szabad megközelítened a zebrát.

Kérdésem:

Melyik mozgó test áll meg hamarabb?

1. 2.5 tonnás, 30km/h-val haladó jármű.

2. 70 kg-os, 3 km/h-val haladó gyalogos.

Na itt a baj! Még mindig itt baj...
  • Misuka963
    A női sofőrökben 3 dolgot nem szeretek:
    -Az ilyenféle kanyarodást.
    -Azt,hogy 99,9%-uk nem engedik el a buszt.
    -A parkolás közbeni,hogy mondjam,ügyetlenkedést.
    Persze vannak kiváló női sofőrök is :)
  • Tinman #24924
    Szvsz az egész autós műfaj, az alapjaiban van elbaxva.

Ha már mindenki elmondhatja, hogy a családjában* vagy vele történt súlyos/halálos autóbaleset, akkor egészen biztos, hogy így kell közlekednünk? Már rég fix vagy a Google-féle önjáró verdáknak kellene lenniük.

Eleve az mekkora hülyeség, hogy a legtöbb ember sok évnyi fizujával egyenértékű kaszniban jár. Egy kis sérülés, koccanás és 10-100 ezrek. Nagyobb sérülés, lehet, hogy ott is maradsz/lebénulsz etc + van egy rommá tört méregdrága roncsod.

*
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Párom apja autóbalesetben halt meg, keresztapám motorbalesetben.

Szóval, szerintem az összes ilyen halál iszonyat értelmetlen és felesleges.
  • SötétBarom
    Szomorú mindenesetre.. Ilyen faszság miatt megdögleni. =(
  • Tinman #24922
    Sajna férfiaknál -főleg falvakba- is gyakran tapasztalok ilyet. Kicsapja jobbra az indexet, villan egyet, majd azonnal megkezdi a kanyarodást balra, jobb esetben KÖZBEN balra csapja az indexet.

Anyám pontosan egy ilyenen akadt fent és törte totálkárra az első autónk.
  • Pluskast
    Női autós logika. Ne keress benne értelmet (tisztelet a kivételnek)...
  • SötétBarom
    " egy Suzuki a 44-es útról le akart kanyarodni balra, egy földútra. Az autó sofőrje fékezett, lehúzódott az út szélére jobbra, megvárta, míg elmegy egy kocsisor, majd megkezdte a kanyarodást balra, "

DAFUQ
  • z0ty4
    Egy fiatal nő vesztette életét a balesetben

na most hogy történt. itt is 2 verzió van.

• Szabi #24918
  • Misuka963
    http://www.hir24.hu/sotet-oldal/2014/03/21/biciklist-gazolt-halalra-egy-furgon/

• PetruZ
    Most este futólag láttam a roncsot, amikor hazaértem. A parkoló egyik sarkába van húzva, nem volt rajta ponyva sem. A teteje gyak. megsemmisült, középen keresztben is megrogyott egy kicsit (de nem úgy tűnt, hogy az alváz meghajolt volna), a székek is sérültek, töröttek, műszerfal deformálódott kicsit, de a kerekek és a futóművek egyben lévőnek tűntek. Holnap megnézem majd világosban is.
  • Tinman #24915
    Másik autóba meg nem? WTH?
  • SötétBarom
    Nem gondoltál még rá, hogy kibaszott antipatikus a fizimiskád? :DDDDD
  • Misuka963
    Van bennd igazság ;)
  • gordon 24
    Hát ez meg a másik fele...
  • gordon 24
    Nah ácsi!

A Tk nem azt jelenti, hogy menthetetlen! Van olyan is. Ezt Gazdasági totál kárnak hívják. Ami annyit takar, hogy az autó eurotax árának x% nál nagyobb a kár, akkor a biztosító szerint, meg ugye értelmes ember szerint sem érdemes megcsinálni.

Persze ha te érze magadban affinitást és meg tudod csinálni szíved joga. De hivatalosan nem ér semmit, tehát tk..

Roncsot eladják 300-ért kap a csávesz kb ugyan ennyit és kenheti a hajára. Ha volt rajta Casco..
  • PetruZ
    Ahogy nézem ezeket a CCC (és egyéb) videókat, egyre inkább úgy tűnik nekem, hogy az oroszoknál a lámpák a következőket jelenthetik:
    - zöld: á, végre mehetek
    - sárga: á, ezen még átférek
    - piros: á, a múltkor se jött senki keresztbe

:)
  • Misuka963
    Volt már :)
    Mocskos román cigányok,utálatos rohadékok,pedig ők húzták rá a másikra a kormányt és ők fognak késsel meg mindennel fenyegetőzni
  • Tinman #24908
    Öregek nagyon veszélyesek :-(

Ez idei ügy: Hazafelé megyek nyíl egyenes úton, szó szerint 1 km-et lazán ellátsz előre. Beérek LASSAN egy 90-100-al csordogáló VW Bora-t.

Kiteszem az indexet, villan vagy 6-ot, odaérek a Bora farához és index, minden nélkül átmegy a másik sávba a nő (65 körüli). Fékeztem, nem lett baj. Rádudáltam és teljesen értetlenül nézett.

Miért ment át a másik sávba? Volt neki egy kátyúja és emiatt majdnem rommátört 2 autót :-(
  • Pluskast
    Ez már csak így van. Én pl ma reggel majdnem karamboloztam. Váci út Dózsa György út lámpás kereszteződés. Én megyek befele a Bajcsy felé (teli zöld) ugye van a kereszteződésnél két lekanyarodó sáv. A belső lekanyarodó sávból suzukis papper úgy dönt, hogy ő mégsem fordul le balra, hanem ő is jön tovább egyenesen. Igen ám csak ezt úgy oldotta meg, hogy minden jelzés nélkül kivágott és elindult. Mondanom sem kell satu fék. Kb 5 - 6 centin múlhatott, hogy nem kaptam el. Ráadásul semmi vész villogó vagy kézfeltartás, hogy bocsi. Persze a kisöreg is olyan állapotban volt, hogy nem is értem mit keres még a volán mögött.
  • Tinman #24906
    Mert gondolom nem olyan régi vackokban autóztál, mint én.

Egyik eset Ladában, másik 2 eset egy 16 éves céges leharcolt verdában ért.

Valahogy a Black Edition S80-asba elkerülnek az ilyen esetek. Mondom, vannak emberek, akik nem tűrik, ha rosszabb autóval előzöd őket. Személyes sértésnek veszik.

Tavaly volt egy olyan esetem, hogy szépen csordogált 80-al 2 fiatal, de amikor beértem őket azonnal 140+-ra gyorsítottak és eltűntek...

Annyira durva pl. az is, hogy céges elé rendre kivágnak, nem adnak elsőbbséget... bezzeg, ha a csónakkal járok, teljesen más. Holott a cégessel gyorsabban haladok, mint a magánnal :-/
  • Tinman #24905
    Kell egy karosszériás ismerős, aki nem horror áron melózik, meg egy donor kocsi, mondjuk full motor kárral.

Gondolj bele, hogy sem a motort, sem a váltót, sem a motorteret nem érte semmilyen sérülés, sőt a futóművet és belteret se nagyon.

Nem mondom, hogy perfekt lenne a végeredmény, de az az autó még simán mehetne 3-400k-t!
  • Zeller01
    "Bécsben úgysem jártam még" :)
  • Zeller01
    pedig szerintem a te mentalitásod is közrejátszhatott. sofőr is voltam, több 100ezer km-t levezettem, de soha senki nem szállt ki, hogy megverjen. egyébként jó sztorik voltak, szívesen olvastam :)
  • pinnacle
    Mivel a fa olyan nehéz volt, hogy a kocsi szó szerint a kerekein ült, plusz a segge az oda volt szorítva a betonhoz, esélyesnek tartom, hogy a futómű is kapott.
  • z0ty4
    vótmá?

Itthon is terjed a trükk: így foszthatnak ki a magyar utakon

hányan szállnak ki azonnal