37102
-
#25020 biztosító vajon fog-e fizetni?.. -
#25019 -
VJP #25018 Üdv! Egy kis segítséget kérnék:
Március 28.-án Érden egy vasúti átjáróban a vonat elütött egy kislányt. Részletek az iskola honlapján találhatóak, de annyit leírok, hogy nincs életveszélyben! Viszont én sehol az interneten nem találok róla semmi információt. Létezik, hogy egyik média sem írt róla semmit? 13 éves kislányt ütött el a vonat, és nem ír róla senki? Kisebb balesetekről is lehet olvasni, ezért furcsállom. -
#25017 nekem a legjobban a rendőrség "szóvivője" tetszik. másodikban mondtam így fel a házit -
#25016 Látni olyat falun is ;D -
#25015 Bp belvárosban állj meg valahol 5 percre és látsz 10-et :D -
#25014 Jah, mondjuk az durva, hogy pályán nem volt bekötve valószínűleg a kiscsaj vagy szabálytalanul volt bekötve (kis magasság) és egyszerűen kicsúszott... -
#25013 Talán pont azért emelik, ki, hogy luxus verda, mert pont a luxus verdáknak jobb az esélyük minden szempontból egy baleset elkerülésére.
Persze, nyilván az is benne van, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy egy különleges autóról van szó. Én pl. élőben még soha életemben nem láttam ilyen Porsche-t csak képen. -
#25012 Én ezt a tv-ből hallottam,szóval ne rám legyél kiakadva . -
Nyiri #25011 Persze. És véletlen ráesett egy tégla a gázpedálra. Ezekben a gépekben sávfigyelő, éberségfigyelő meg minden cucc van. Mikor csak közelében vagy, hogy elalszol azonnal ordít, mint a baba légzésfigyelő. Elég profin működik. Jó indok az elalvásra kenni mikor elbasztál valamit.
Persze a fenti mondatok irigy proli okok miatt keletkeztek, mert nekem nem panamerám :) -
#25010 Azt mondták,hogy elaludt a sofőr. -
#25009 még a 300 lóerőnek sem kéne hírértéknek lennie.. a többi korrekt -
#25008 Igen arra kellene jobban kihegyezni, hogy egy barom száguldozott egy mondjuk 300 lóerős autóval közúton, kislányával, aki nem volt rendesen / sehogy bekötve és majdnem megölte. Így lenne a helyes. -
#25007 így van, lásd lejjebb hogy mire értettem -
#25006 Mi ez, Panamera?
Legyen 20-30 misi, attól függ milyen verzió.
Hát ez nem az az átlagjármű. Egy családi ház ára. -
#25005 szerintem is, de akkor nem érted a mondandóm lényegét... nem az a hír lényege, hogy bazi nagy baleset volt az M5-ön, hanem hogy egy luxus autó esett nagyot. Állandóan megy a nép hergelése, hogy nézd meg baszod az az állat luxus cikket használ, sőt még be is zúzza! Legyél irigy te állat!
Ezt a hírt el lehetett volna úgy is mondani, hogy mondjuk a szegény kislányra legyen kihegyezve a mondandó, nem arra hogy hát luuuxus meg azon felül is luuxus... -
#25004 Azé' egy Porsche luxus szerintem is... -
#25003 anyám, de nem bírom az ilyen bulvár hiradókat... nem győzi szerencsétlen bemondó hangsúlyozni, hogy luuuuxuus autó.. -
#25002 -
#25001 uhh
"Kizuhant egy nyolc éves kislány egy luxusautóból, miután a kocsi hatalmas sebességgel nekicsapódott a szalagkorlátnak az M5-ösön..."
-
#25000 nagyon kellett egy kiló krumpli vagy wtf? -
#24999 egy kis hazai :-/
-
#24998 -
#24997 261. -
#24996 Valamelyik friss CCC-ben is benne volt a videó, de itt még látványosabb, mert a végeredmény is látszik. -
#24995 Én inkább úgy fogalmaznék, hogy ott mész, ahol túléled :-D
Várom szeretettel a holteremből előhúzó motorosokat jobbról, hiszen biztos onnan fogok majd rájuk számítani. -
Bladzs #24994 A zebránál még mellette se volt, tehát azt belekeverni fölösleges. Városban pedig párhuzamos közlekedésnél nincs jobbra tartás, tehát ott mész ahol akarsz, jobbról pedig elhaladhatnak melletted. A motoros max a gyorshajtásban volt vétkes, ha tényleg az volt. -
#24993 Valamiért elnéztem és 80-at olvastam le az óráról délután. Szerintem az nem 50 lesz, hanem 60 (a szomszédos számok:40,80). Ez kb. olyan lehetett volna, mintha itthon valaki 90-el megy főúton a belső sávban. Nem sért szabályt, csak nem túl etikus. -
#24992 Rendőr nem érdekel, én is ismerek egy párat. -
#24991 Csak ez nem az az eset. Amiről te beszélsz, az a tipikus városi forgalom, amikor egymás mellett kis/jelentéktelen sebességkülönbséggel és szabályosan haladnak egymás mellett a járművek. Nem véletlen, hogy lakott területen kívül a nyilván nagyobb sebességre már más szabályok vonatkoznak.
Nézd meg a videó elejét: 0:00-tól.
Yamaha Tmax, ha jól látom 530-as.
Mennyi a sebessége? Annyit látunk, hogy a 3. rovátkától (40 km/h), 2-3 mp alatt 4. (60 km/h) rovátkára megy a mutató, majd a szándékos jobbról előzéskor (nem kikerülés, mert az nem ilyen!) már az 5. rovátkánál 80 km/h-nál van a sebességmérő.
Eleve 0:05-nél a zebrán mind a 2 idióta átszáll, nem, hogy lassítanának előtte a motoros még gyorsít is (itt már eleve gyorshajt), mert készül a jobbos előzésre.
Az idézett KRESZ szabály környékén valahol azt is megtalálod, hogy jobbról, lakott területen belül, elhaladni csak fokozott körültekintés mellett szabad elhaladni.
Ha büntetnem kellene:
Autóst:
- irányjelzés elmulasztása
- szabálytalan sávváltás és baleset okozása
- gyalogos átkelőhely megközelítésére vonatkozó szabályok megsértése
- és persze a segítségnyújtás elmulasztása (nem véletlen, hogy pirossal fent van a rendszáma a Youtube videón)
Motorost:
- bizonyítható gyorshajtás
- gyorshajtásból eredő baleset okozása
- gyalogos átkelőhely megközelítésére vonatkozó szabályok megsértése
- a párhuzamos közlekedésre vonatkozó szabályok megsértése
Van pár rendőr ismerősöm, ha gondolod elküldöm nekik a videót és írásban kikérem a véleményük, mert szerintem alapvetően ez itt már messze nem kikerülés, hanem előzés. -
#24990 "III. A közúti forgalommal kapcsolatos fogalmak
c) Előzés: járművel az úttesten azonos irányban haladó jármű melletti elhaladás. Párhuzamos közlekedés esetében a különböző forgalmi sávokban folyamatosan haladó járművek egymás melletti elhaladása nem minősül előzésnek."
"e) Forgalmi sáv: az úttestnek egy gépkocsisor biztonságos közlekedésére elegendő szélességű - akár útburkolati jellel megjelölt, akár meg nem jelölt - része."(2,5m méter ha jól emlékszem)
Mivel városban jobbra tartani nem kötelező (sőt veszélyes is lenne) és ezért az autós a kamionos "megelőzése" után nem köteles lemenni a jobb oldali sávba. A motoros megkezdte és befejezte a sáv váltást ami nem egyenlő a fent említett 'előzéssel'. Magyarúl, ha te a váci úton a középső sávban mész 50km/h-vel 70km/h helyett, akkor a tőled jobbra elhaladók semmi szabályt nem sértenek. -
#24989 Sóhaj. -
#24988 Ez is egy tipikus mai "modern" divat.
Előbb mozdulunk, majd esetleg irányt jelzünk. (A komolyabb autókon index sincs/nem működik, gondolom azért nem használják nem? -.-)
Érdekes én fordítva tanultam... az irányjelző egy szándék egy jövőben bekövetkező esemény irányába. Persze aztán jelenné válik, mert kint hagyjuk, de bekapcsolásakor szándékot jelzünk.
Nagy divat lett az is, hogy ha a szembejövőnek akadálya van, neked viszont nincs, akkor sokan jó korán kiteszik az indexet, hogy "bocsi én vigyáztam, kint az index" és természetesen fékezésre kényszerítenek téged, vagy arra, hogy a padka felé húzd a kormányt. -
#24987 Városban mindegy hogy melyik oldalról akarsz előzni értsd már meg. -
#24986 Nézd meg újra, ezúttal akkor hanggal. A motoros jobbról akart előzni. Teljesen egyértelmű.
Az autós is hibás nyilván, mert sávot nem így váltunk. -
#24985 Mindkettő hülye volt.
Autós nézhetett volna tükörbe mielőtt kirántja jobbra a kormányt.
Motoros meg azt hitte balra fog kanyarodni (ugye jobbra tartás van alapból, a kocsi meg a sáv bal oldalán volt). De hát hinni a templomba kell :D -
#24984 Persze 8 szemmel és folyamatos pásztázással ez is lehet elkerülhető lett volna és ezzel nem az autóst védem, mert ha nem figyelt akkor balfasz volt, de a motoros nem akar fordulni semerre, hanem előzni. Az meg tudjuk mi... -
#24983 Mivel rátaposott erősen kétlem hogy bármerre is fordulni akart volna. Az autósnak meg nem kell tudnia hogy a motoros aki mögötte megy normál tempóban az egyik pillalatban majd hírtelen mellé rántja magát... -
#24982 Tehát, ha én a következő lehetőségnél balra akarok fordúlni és lelassulok, akkor a tőlem jobb oldali sávban lévők nem mehetnek el? Érdekes. -
#24981 Az szuper, de előzésről volt szó.