37102
  • Nyiri
    "No one was seriously hurt." - Az az F40 már személyiséggel bírt :'(
  • Blum
    Azert kicsi,mert hianyzik az eleje.

"This picture comes from onlooker Matthew Berenz and was posted by The Garage Blog. They report that a mechanic at Ferrari of Ontario in Toronto was returning from a test drive when a red light runner smashed into the Ferrari F40 he was driving. No one was seriously hurt."

• Nyiri
    Nem lehet hogy replika. Kicsi
  • Effe88
    neeeeeeeeee
    F-40 :SSSSSSSSSSSS
  • Szabi #25216
    pfúúúúúúúúúúúúú
  • Blum
    Az egyiranyu utcakrol jut eszembe: Kaposvar,Kossuth utca

SEHOL a vilagon nincs meg egy olyan hely ahol ennyi auto jon veled szembe tolatva vagy eloz meg a jardan :)
  • Mutans Zombi
    (off topic, troll on(?) )

Előljáróban annyit, csak kerékpárral és motorral közlekedem (télen-nyáron).

Engem igazából nem az zavar, hogy kerékpáros formában kel át vki, hanem az azt megelőző események.
    Amit bajnak látok az az, hogy sokaknak halványlila gőze nincs arról, mik a minimális elvárások a közlekedésben, tekintve mindjárt az elsőbbségadás alapvető kérdéskörét (ideértve természetesen a gyalogátkelő helyeket is, az azon átkelni szándékozókkal együtt).
    Nekem még anno úgy tanították, hogy ha gyalogosként át szeretnék kelni, akkor az a minimum, hogy a járda szélén megállok, elnézek balra, jobbra, esetleg mégegyszer balra, és csak akkor indulok el, ha biztos vagyok abban, hogy biztonságosan át tudok kelni.
    Manapság viszont azt látom, hogy se balra, se jobbra, a mobilba belefeledkezve suhannak az úton át, nemtől, korhatártól és gyerekszámtól függetlenül. Ez nem túl szerencsés, mégha a jogszabály esetleg azt is írja, hogy szent és sérthetelen a gyalogos elsőbbsége. Csak azt felejtik el sokan, hogy ők nem azok.

Ugyanakkor az is érdekes, hogy az autós társadalom mekkora %-a adja meg nekem, kerékpárosként az elsőbbségset, amikor alapértelmezésben engem illetne. Kisebb járművem van, szóval nincs elsőbbségem, gyakorlatilag soha. Vannak pozitív tapasztalatok, de na.
    Motorral már jobb a helyzet, ott már több olyan helyzet van, amikor azért megkapom az elsőbbséget, de még ez sem hibátlan.
    Nem, én nem gurulok előre a lámpánál, nem kapom egykerékbe sem, és 120-szal sem megyek városban.
    Azért néha sajnálom, hogy a kerékpárom nem egy tömörített transformers, ami pikk-pakk átnyomja magát egy Liebherr LTM1500-ra, ha gond van:-)

Az egyirányú utca meg. Én sem szeretem, amikor akár egy kerékpáros is szemben megy a forgalommal (ha tábla nem engedi), de mostanában sajnos egyre több autóst látok, aki tesz arra, hogy az utca egyirányú. És még igencsak gyorsan kell lehúzódnom, mert rendszerint hamar túl akar lenni a kis kihágáson :-/

Mellesleg szerintem már általános iskolában el kellene kezdeni a KRESZ oktatást, még ha a forgalomban résztvevők (igen, a gyalogosok is) jelentős része valamilyen szinten szarik is rá.

(troll off, on topik)
  • SötétBarom
    Creepy shit
  • T O M
    Fura egy videó első látásra meg másodikra is, de nem fake. A villamos alatt látni a fényekből, hogy jön valami nagy sebességgel. És amit nehéz észrevenni, ha nem pont oda nézel, mikor fékez a BMW, a jobbhátsó lámpájánál ottvan a Merci hátulja. A kereszteződésbe behajtó BMW és a feltehetően erősen fékező Merci a kamera látószögéből pont egy helyre került és a BMW takarta, ezért nem látni, hogy került oda.
  • Nyiri
    Végig takarásban volt az autó. Csodák nincsenek.
  • Tinman #25210
    Végre!

Most azt hiszitek, trollkodom, vagy hülyéskedek, vagy ittam. Egyik sem.

1.5 hónapja történt és nagyon, de nagyon sajnálom, hogy nincs a céges autóba kamera.

KETTEN ültünk az autóba.

Előttünk volt egy pékséges autó, az a tipikus kenyeres verda, áruszállító kisebb fajta "dobozos". Követtük.

Jobbról 1km-es távig is simán ellátható szántóföld, bármiféle földút nélkül.

Balról magas rézsű, árok.

Lassan ment a kenyeres kocsi. Kinéztem mögüle, látom, hogy jön egy relatív fényes fényszóróval megáldott terepjáró, sebessége saccra 80-90km/h volt, normál tempó! Ebben a pillanatban a terepjáró olyan 150-250m-re lehetett, tehát nem túl messze!

PÁROM is látta, jelezte is, hogy vigyázz jön egy autó... ezt ő úgy látta elvileg előbb, hogy jobb oldalról a kenyeres autó elé látott.

Visszahúzódtam.

Eltelt kb. 4-5 mp és gyerekek... máig nem értjük: NEM JÖTT SEMMI!!! Kinéztem és SEHOL SEMMI!!! Párom is látta!

Egyszerre döbbentünk le a párommal, hogy ez, hogyan lehetséges???

Többször jártunk már arra még aznap is és nem volt bekötő út, nem ment le a szántóföldre hiszen azt lazán láttuk volna.

Ha más mondja, pontosan úgy reagálunk, mint most ti... hülyének nézzük a másikat.

Itt a helyszín! Akkor sokkal, de sokkal jobban belátható volt, mert a fák még nem is zöldelltek, a fű is kicsi volt.

Hová tűnt el? Balról magas rézsű, nincs út. Balról a párom utána rögtön figyelte a szántóföldet és semmi...

• Nyiri
    Ahhoz képest egyben van.
  • Stockbauer33 #25208
    http://feol.hu/video/ausztriai-baleset-40-metert-zuhant-az-autopalyarol-letero-a-600-millios-bugatti-video-1618494
  • z0ty4
    Járdán ütötte el a gyalogost

• Coral Springs
    Ezt valaki fejtse már meg !

• RatBaG #25205
    szokás szerint kína...
    http://www.liveleak.com/view?i=066_1398582441
  • Szabi #25204
  • Tuvok #25203
    Ha átmész rajta, és ő azt állítja, hogy jelzett, az életben be nem bizonyítod, hogy az nem úgy volt. De ha megtörtént a baj, szinte mindegy is, senki nem azzal lesz elfoglalva. Engem eléggé zavar amikor kacsázva sorol be középre egy bicajos előttem, ilyet ritkán látni jelezni.
  • RatBaG #25202
    x
  • w77d
    Ha nem jelez, akkor nem az én hibám, mivel jelzés nélkül sorolt elém. A bicaj egy a közlekedésben részt vevő jármű, tehát a KRESZ szabályai érvényesek rá. Irányjelzés nélkül nincs irányváltás és kész. Tudom sokan vannak ilyen bicajosok de ők szabálytalanok és igen könnyen rábaszhatnak.
  • Tuvok #25200
    Ez így ebben a formában azért nem igaz. Akármiért lekanyarodhat balra az orrod előtt, biciklisek nagy része nem fog a bal kezével integetni, max hátranéz majd bevág eléd. Ha nem figyelsz elütöd, és TE leszel a hibás, mert nem tartottad be a követési távot, nem figyeltél. Ilyen esetben továbbra is az a véleményem, hogy ha van a közelben zebra, inkább ott menjen át. Hogy tolja vagy nem, pont nem érdekel, ha nem zavar vele senkit.
  • Tuvok #25199
    "Autósként a véleményem"
    Pont az orrod előtt írtam. ;)
  • SimaSuna #25198
  • otisz111
    Srácok egy videó, jéé!
  • w77d
    Legálisan nem suhanhat át előttem sehogyan sem, a kresz szabályait betartva teheti csak azt. Tehát mondjuk ha a jobbkéz szabály érvényes akkor átsuhanhat- Ha egyszer csak kivetődik az útra és elbaszom, akkor megint csak ő a hibás.
  • z0ty4
    Car Crash Compilation # 282

4:25-től. na végre. ilyet rég láttunk. kiváncsi vagyok mit akart a fazon elővenni.
  • Szabi #25194
    A Nemzeti Közlekedési Hatóság szerint:

"A kerékpáros közlekedés különféle módjait tartalmazó jogszabályi felsorolásban nem szerepel a gyalogos átkelőhely, mint ahol a kerékpáros kerékpárosként közlekedhetne.
    Szerepel viszont külön mondatban annak a szabályozása, hogy egy kerékpáros hogyan keresztezheti az úttestet: a kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia, és azt tolva – a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint – kell az úttesten áthaladnia. Előbbiek alapján bármilyen úttest keresztezése kerékpárral csak gyalogosan történhet. Kivételt képez az a helyzet, ha a kerékpáros gyalog-kerékpárúton vagy kerékpárúton halad, amelyet átvezetnek egy másik úton.

A kerékpáros a gyalogos-átkelőhelyen a gyalogosokkal elvileg párhuzamosan halad, elsőbbségadásról ekkor nem lehet szó. Ha ez az átkelő csak zebra, ott nincs mód átbiciklizni, ahogy alapesetben a járda sem a kerékpárosoké, ezért leszállva át kell tolni a kerékpárt a gyalogos-átkelőhelyen. Ha a kerékpáros kijelölt gyalogátkelőhely mellé felfestett kerékpárút-átvezetésen akar átkelni, a párhuzamosságot kihasználva leszállás nélkül is áthaladhat az úton, ha a gyalogosokkal együtt vagy tőlük függetlenül az úton haladó járművektől az elsőbbséget megkapta."
  • Totti5
    Nap mint nap úgy megyek melóba, hogy EGYIRÁNYÚ utcában ami egy autónak is szük, pláne hogy mindenki kint parkoltatja a tragacsát, jönnek szembe a kiskölök, anyukák, apukák bringával. Két lehetőségem van, vagy haladok szabályosan és eltaposom őket, vagy megállok 50 méterenként hogy elférjünk egymás mellett hisz nekik az út közebén kell menni forgalommal szemben a tiltó tábla ellenére.

Nem érdekelnek a bringások... nem tartják be a szabályokat, nem is ismerik, nem is akarják. Az meg a másik hogy nem jeleznek. Multkor majdnem azért basztam el egyet, mert semmi szándékát nem mutatta hogy ő elmegy balra. Szépen ment az út szélén, majd körül sem nézve elsisszolt balra. Számtalan ilyen van... ugyan az mint a motorosoknál, meg az autósoknál. Nem simerik a szabályokat, vagy ha igen akkor sem tartják be.

Én be tudom tartani? be, akkor a többi marha is tartsa be és nincs gond. Azt hogy ki mit gondol és hol biztonságosnak és kényelmesnek az engem nem érdekel.
  • Bladzs
    Igen erre gondoltam, átmehet,csak nincs elsőbbsége.
  • otisz111
  • milk4
    Persze, mivel a zebra nem a bicikliseknek van kitalálva.(GYALOGOS-átkelőhely a neve ügye) Tehát, bringával,autóval,motorral,hajóval,repülővel,stb nem haladhatsz át rajta. A bringásoknak vagy az úton, bringás úton vagy nekik kijelölt helyen van a helyük.
  • w77d
    ez egy kicsit csavart dolog, ugyanis biciklis jogszabály tényleg nincs. Azt viszont feketén fehéren leírja a jogszabály, hogy zebrán CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a gyalogosnak van elsőbbsége. Ergo ha átkerekezel akkor nem köteles az autó megállni.

Erről ennyit, ha nem akar a cangás némi kórházi ápolás után még a kocsiért is fizetni, akkor leszáll és tolja.
  • Bladzs
    Valaki idézze már nekem azt a paragrafust, ahol le van írva, hogy a zebrán tolni kell a biciklit. Spoiler, nincs ilyen.
  • w77d
    Amúgy megint tipikus bicajos hozzáállás... Reklamálni kell, hogy miért korlátozzák őket. Azért MERT. Ez a jogszabály, leszállsz áttolod visszaülsz boldog vagy. Nem lázadni kéne minden és mindenki ellen, hanem szépen nyugodtan alkalmazkodva boldogan élni. Most én is kezdjek el lázadni a piros lámpák ellen, mert kopik a verdán a fék a megállás miatt?
  • Tuvok #25186
    Az jobb, ha a zebrától 200-300m-re - már legalásian - felszállva suhan át előtted, ott ahol biztos 50-nel még, és nem lassítasz a zebra miatt ?
    Autósként a véleményem, hogy inkább menjen a zebrán óvatosan a gyalogosok mellett, mint akárhol máshol keresztbe-kasul az úton. Ha nem zavar vele senkit, tekerjen át, legalább hamarabb lehúzza a hátsóját a zebráról, sok gyalogos a feléig se ér mire már piros van neki.
    Te abból indulsz ki, hogy mikor milyen hátrányokkal jár, én viszont abból, hogy előnnyel is járhat, ha halad.
  • Totti5
    Zebra tudtommal : kijelölt gyalogos-átkelőhely

Erről kár többet beszélni.
  • Szabi #25184
    Nálunk több olyan hely van, ahol a főút csak egy kis falu erejéig szakad meg, ergo logikátlan a tervezés. Senki nem szeret 1000 méter miatt kiesni a ritmusból.

De szép is lenne 1... öhm.. 90-el átsuhanni egy falun..

A közlekedésben vannak esetek, ahol a szituációtól függően dől el mi történik. És ez tipikusan az az eset, hogy pár hülye miatt a normális többség szív.

Attól hogy a suzuki nem áll meg 90ről annyi idő alatt mint a 458asom, én még mehetek 90 fölött faluban, mert jók a fékeim
  • Tuvok #25183
    De az megint nem ésszel csinálja. Hangsúlyozom, ésszel, ha nem zavar vele senkit.
    Ellenpélda: tökéletesen belátható út minden irányból, autó óránként egy közlekedik, gyalogos is csak falunapkor. Kit zavar, ha óvatosan átteker ? Nálunk több olyan hely van, ahol a kerékpárút csak egy úttest erejéig szakad meg, ergo logikátlan a tervezés. Senki nem szeret 10 méter miatt kiesni a ritmusból.
    A közlekedésben vannak esetek, ahol a szituációtól függően dől el mi történik. És ez tipikusan az az eset, hogy pár hülye miatt a normális többség szív.
  • Totti5
    Azt hogy lehet kivitelezni pl Budapesten ahol egy nyugatinál két oldalról ellepik a zebrát az emberek. Zebra mellett megy át, vagy a tömegbe hajt bele???

Nagyon jó hogy tolni kell, rengeteg oka van ennek.
  • Tuvok #25181
    Ha nincs egy jóakaró szemtanúd vagy térfigyelő (aki pl. bizonyítja hogy neked volt zöld), úgyis te leszel a hibás, teljesen mindegy ki és mivel volt. A zebra kb. szent hely az autósok előtt, kicsi az esélye, hogy ártatlannak találnak a dologban.
    De nem erről beszéltem ! Ésszel, normálisan, ami számomra annyit jelentene, hogy alig nagyobb sebességgel mint a gyalogosok, és csak akkor, amikor azoknak is szabad.