37102
-
Stockbauer33 #25702 -
#25701 Azt a 200-at honnan szedted? :) -
#25700 Felejtsük el a rémséges múltat, én már egy Opel Astra-t is nagyon sokba nézek... -
#25699 Igazából, aki burzsoá, az kibérelhet magának pályát ahol mehet 300-al kedvére. Ezeknek az autóknak nem sok keresnivalójuk van közúton. Szóval, ezek egyszerűen csak köcsögök. -
#25698 Lálálá.
-
#25697 Cementeszsak a skoda elejebe is kellett telen. :-) -
#25696 Pont ez a lényeg. Az autók frontális ütközésre vannak leginkább felkészítve, a sodródás sokkal rosszabb. A terepjáró is lassult sodródás közben és nyilván a Kalina sofőrje és fékezve halt meg. Ez elvileg egy jóval ideálisabb eset annál, mint amikor nekisodródik egy autó oldalról egy álló oszlopnak/falnak. -
#25695 A személyeskedést te kezdted #25678 -ban, ráadásul azok után, hogy kértem, hogy ignorálj.
"Mindegyiket vezettem, sokat."
Akkor tudod jól, hogy:
- télen mehetett bele a cementes zsák és az sem ért túl sokat
- valahogy mindig furcsa benzin+tökéletlen égéstermék szag van az összes Ladában
- instabil, kanyarokban egyenesen életveszélyes, a gyári gumik komolytalanok, a kaszni túl könnyű, a motor relatíve túl erős hozzá
- a tömítések, szigetelések hamar fáradnak
- rozsdásodik mint a k. élet, alvázvédelemről sem beszélhetünk
- az anyagminőség kritikán alul, papír ajtók, nagyon könnyű merevítők
- benzinzabáló
- papír kipufogó, fogyóeszköz szinten
- nulla oldalsó védelem
- borzalmas fékek
- traktor szintű pontatlan váltó
Az "új" Lada KÉTÉSFÉLMILLIÓÉRT(!) sok dologban jobb, de még így is az autógyártás legalját képviseli. A vicc oldalsó védelemről mindenki hallgat, a frontális ütközés passzív és aktív védelmét korrektnek próbálták beállítani, ÉS MÉGIS MOST SZART SEM ÉRT. Ennyi pénzért ezt a többiek is nevetve tudják, sőt. A rozsdásodás szintén megvan, a kritikán aluli anyagminőség szintén, ahogy a fogyasztás se túl baráti.
Értelmes ember 2.5 milkáért vesz mondjuk egy Dustert vagy egy nevesebb használt csodát... mondjuk egy Corollát, Golfot, vagy ne adja ég egy S60-S80-ast, de kiváló állapotú XC90-esek is akadnak.
A Kalina-ban nincs függönylégzsák, ilyen esetben ez is életet menthet, mert a 2 légzsák az egy dolog... az oldalsó merevítők, amik jelzés szintűek abban a kocsiban is nyelnek el energiát még frontális ütközésnél is.
A baleset pedig úgy történt, hogy sodródott a terepjárós, a sodródás energiaveszteséggel jár, elvégre nem egyenes vonalú gördülés, ráadásul a Kalina papíron legerősebb része nyelte el az energia egy részét kissé sikertelenül, ha közben 3-an meghaltak...
Nyilván sok értelme nincs vitatkozni azon, hogy mi lett volna ha, de ahogy neked is jogod van véleményt nyilvánítani, úgy nekem is jogom van leírni azt a véleményt, hogy a Kalina a legalja kategória és ezáltal a túlélési esélyek jóval alacsonyabbak benne, mint egy hasonszőrű másik autóban. -
Coral Springs #25694 Ők is csináltak erről egy tesztet, de annak aki anno legalább egy becsületes kettest összehozott fizikából sem kéne hogy új infó legyen. -
#25693 De mennyivel ment a Touareg ? -
#25692 Mellekuldte ez a hulye tablet.
Szoval ez lett volna az a bizonyos resz!
Erdemes megnezni... http://youtu.be/r8E5dUnLmh4 -
#25691 Ez igy van!!!
Mythbusters? :-)
Durvan lepodtem enis!
-
Coral Springs #25690 Én csak a tévedést próbáltam javítani, persze ütközni semennyivel sem jó. Kisodródni sem jó, ott van a sansz hogy feltekeredsz egy fára. Amúgy van olyan baleset ami jó ? -
#25689 Rendben, akkor jó ütközést szemből, én a kisodródást választom. -
Coral Springs #25688 "ha összeadod a két autó sebességét, ki fog jönni a 200, vagy közeli sebesség"
Ez már egy régen megcáfolt urban legend. Matematikailag valóban összeadódnak a számok, fizikailag viszont az erőhatások nem adódnak össze, hanem kioltják egymást. Sőt rosszabbul jár az aki egy álló falba ütközik bele, mert az már rugalmatlan ütközésnek számít. -
#25687 Tudom, hülye vagyok, de azért mégiscsak..
Felhozol egy olyan példát, ahol kisodródik az útról, majd pörög,az energiák elszöknek, aztán megáll. Na itt meg mentél egyenesen, jött szemből valami, és durr. Nincs tovább, nincs pörgés, egyből megállsz, 90-ról 0-ra. Francokat nullára, -30 km/h-ba. Félve kérdezem meg, hogy érted-e a különbséget aközött, hogy valami egy ideig pattog, csúszik, súrlódik és folyamatosan veszti az energiát, meg aközött, hogy belemész a betonfalba 200-nál (ha összeadod a két autó sebességét, ki fog jönni a 200, vagy közeli sebesség). Mert ugye itt ez történt.
Tudom, próbálsz hülyének nézni, de ha nem fogod fel a két példa közötti ÓRÁSI különbséget, akkor a gondok nem nálam vannak. Gyanítom direkt írtad, mert személyeskedni akartál.
Faternak 1.200-es piros Ladája volt, nekem ВАЗ 1.500-ös, dupla körlámpás, még 10 évvel ezelőtt, fasza Mahagóni színű volt. Mindegyiket vezettem, sokat.
Amiket írok, nem azért írom, hogy bántsalak, vagy mert támadni akarlak, hanem a posztod egy baromság. Ha más írta volna, ugyanígy reagálok.
Nincs semmi gondom veled. -
Coral Springs #25686 Ez még a 2011 -es Bullrun Rally -n volt, tegnap töltötte fel a videót az egyik kamerás. Elvileg a történet le lett rendezve kártérítés kifizetésével. -
Blum #25685 Ez megint valami Gumball-hoz hasonlo okorseg volt?
Soha nem ertettem,hogy a rendorseg mi a tokomert engedelyezi ezeknek a kocsogoknek,hogy evrol-evre agyatlanul vagtassanak at orszagokon mikozben masok eletet veszelyeztetik...videok ezreivel bizonyitva mindezt.
Jo dolog lehetne a Gumball meg a hasonlo szuper-sportautos felvonulasok de nem igy. -
Nyiri #25684 Mondhatnám azt hogy a burzsoá köcsögök másokat veszélyeztetnek mert nem tudnak mit csinálni, de igazából az egy proli hozzáállás lenne. -
Coral Springs #25683 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Coral Springs #25682 A visszapillantó dísznek van, a kresz könyvben meg azt írják hogy jobbról kell előzni.
-
#25681 Cirka 70k-t tettem bele egy 2105-ösbe... értékelhetetlen szarkupac/10, + ehhez jön hozzá az ismerősök/barátok/család tapasztalata a saját szemetükben. Az "újban" utasként ültem, tulajdonképpen a nyereg nélküli biciklinél jobb.
Az 1 éves gyermeknek nem kellett volna meghalnia ha a Kalinában van ilyen (mert a Volvo-ban kb. ezer éve van, szériatartozék):
A többi védelemről nem is beszélve, ami nem csak a Volvot, de az Audit, BMW-t és a VW-ket is jellemzi.
-
Nyiri #25680 Azért egy ezerkettes zsigára 1600-ra felfúrt motorral sperrel bármikor áll a bré :D
Persze csak csapatni vele nem utazni benne :D -
#25679 Alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában. Teljesen felesleges veled eszmét cserélni.
Hint: merevítés, gyűrődési zónák, passzív és aktív utasbiztonság, anyagminőség.
+ Qrvára nem 200-al ment, hanem jóval lassabban.
A Volvo nem tudom, hogy jött ide, de valóban, a fentiekben elég jó. Ismerősöm egy S80-assal 140-nél lesodródott, felborult, totálkarra törött az autó és kisebb rándulással, meg egy picit fájó térddel szállt ki. Ez csak egy példa.
Amúgy hány Ladát vezettél újat/régit? Tippelek: zéró. -
#25678 Akkor is baromságot írsz, ember. Mit tehet erről a Lada, hogy egy gyökér a 2 tonnás terepjárójával 200-al szemből beléd rohan? A Volvodban ugyanúgy kinyiffannál, semmi különbség. Erre a Ladát szidod. Okos következtetés. -
#25677 Ignorálj. Kösz. -
#25676 Azért halkan megjegyezném, ha egy Tuareg nagy sebességgel szembe talál téged, ülhetsz akármilyen személyautóban. De tudom, a szar Lada tehet róla, hogy szembe jöttek vele a saját sávjában. -
#25675 Lada Kalina... omg, ennyi erővel a sínekre is lehetne feküdni. Az az autó pontosan akkora nulla, mint az összes többi Lada néven futó szargyár. -
#25674 Kiirtott egy családot a terpjárós... -
#25673 Megmondom őszintén velem is fordult már elő, hogy vastagon a megengedett sebességen belül eldobta a seggét, mert pont nem figyeltem és túl nagy gázt nyomtam.. Eddig szerencsére mindig összeszedte az asr. -
#25672 Ja, és az eső a hibás tutira... -
#25671 Gondolom kamionból fotózta kb.50km/óránál .
-
#25670 Hogy a faszba lehet ennyire torz fotót csinálni? :DDD -
#25669 Mit vitt el? -
#25668 Nürnberg, tegnap.
-
#25667 Semmi sérülés? BMW -
http://www.szon.hu/oszlopon-vegezte-a-bmw-nyiregyhazan/2584791 -
#25665 Egy kis üldözés így reggelre, borulással a végén.
-
Nyiri #25664 Az utolsón mindig jót mosolygok. Így kiegyenesíteni egy kanyart... Oktatni kellene. -
#25663 Tessék, neked küldöm.