Balesetek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Legyen 20-30 misi, attól függ milyen verzió.
Hát ez nem az az átlagjármû. Egy családi ház ára.
Ezt a hírt el lehetett volna úgy is mondani, hogy mondjuk a szegény kislányra legyen kihegyezve a mondandó, nem arra hogy hát luuuxus meg azon felül is luuxus...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
"Kizuhant egy nyolc éves kislány egy luxusautóból, miután a kocsi hatalmas sebességgel nekicsapódott a szalagkorlátnak az M5-ösön..."

"Nulla tenaci invia est via"
Várom szeretettel a holterembõl elõhúzó motorosokat jobbról, hiszen biztos onnan fogok majd rájuk számítani.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Nézd meg a videó elejét: 0:00-tól.
Yamaha Tmax, ha jól látom 530-as.
Mennyi a sebessége? Annyit látunk, hogy a 3. rovátkától (40 km/h), 2-3 mp alatt 4. (60 km/h) rovátkára megy a mutató, majd a szándékos jobbról elõzéskor (nem kikerülés, mert az nem ilyen!) már az 5. rovátkánál 80 km/h-nál van a sebességmérõ.
Eleve 0:05-nél a zebrán mind a 2 idióta átszáll, nem, hogy lassítanának elõtte a motoros még gyorsít is (itt már eleve gyorshajt), mert készül a jobbos elõzésre.
Az idézett KRESZ szabály környékén valahol azt is megtalálod, hogy jobbról, lakott területen belül, elhaladni csak fokozott körültekintés mellett szabad elhaladni.
Ha büntetnem kellene:
Autóst:
- irányjelzés elmulasztása
- szabálytalan sávváltás és baleset okozása
- gyalogos átkelõhely megközelítésére vonatkozó szabályok megsértése
- és persze a segítségnyújtás elmulasztása (nem véletlen, hogy pirossal fent van a rendszáma a Youtube videón)
Motorost:
- bizonyítható gyorshajtás
- gyorshajtásból eredõ baleset okozása
- gyalogos átkelõhely megközelítésére vonatkozó szabályok megsértése
- a párhuzamos közlekedésre vonatkozó szabályok megsértése
Van pár rendõr ismerõsöm, ha gondolod elküldöm nekik a videót és írásban kikérem a véleményük, mert szerintem alapvetõen ez itt már messze nem kikerülés, hanem elõzés.
c) Elõzés: jármûvel az úttesten azonos irányban haladó jármû melletti elhaladás. Párhuzamos közlekedés esetében a különbözõ forgalmi sávokban folyamatosan haladó jármûvek egymás melletti elhaladása nem minõsül elõzésnek."
"e) Forgalmi sáv: az úttestnek egy gépkocsisor biztonságos közlekedésére elegendõ szélességû - akár útburkolati jellel megjelölt, akár meg nem jelölt - része."(2,5m méter ha jól emlékszem)
Mivel városban jobbra tartani nem kötelezõ (sõt veszélyes is lenne) és ezért az autós a kamionos "megelõzése" után nem köteles lemenni a jobb oldali sávba. A motoros megkezdte és befejezte a sáv váltást ami nem egyenlõ a fent említett 'elõzéssel'. Magyarúl, ha te a váci úton a középsõ sávban mész 50km/h-vel 70km/h helyett, akkor a tõled jobbra elhaladók semmi szabályt nem sértenek.
Elõbb mozdulunk, majd esetleg irányt jelzünk. (A komolyabb autókon index sincs/nem mûködik, gondolom azért nem használják nem? -.-)
Érdekes én fordítva tanultam... az irányjelzõ egy szándék egy jövõben bekövetkezõ esemény irányába. Persze aztán jelenné válik, mert kint hagyjuk, de bekapcsolásakor szándékot jelzünk.
Nagy divat lett az is, hogy ha a szembejövõnek akadálya van, neked viszont nincs, akkor sokan jó korán kiteszik az indexet, hogy "bocsi én vigyáztam, kint az index" és természetesen fékezésre kényszerítenek téged, vagy arra, hogy a padka felé húzd a kormányt.
Az autós is hibás nyilván, mert sávot nem így váltunk.
Autós nézhetett volna tükörbe mielõtt kirántja jobbra a kormányt.
Motoros meg azt hitte balra fog kanyarodni (ugye jobbra tartás van alapból, a kocsi meg a sáv bal oldalán volt). De hát hinni a templomba kell 😄
Igen elolvastam, továbbra sem értem mit keresett a belsõ sávban. Értem én, hogy elõzött, nem is azzal van a probléma sõt, az elõzési sebessége is jónak tûnt, de a videó 49. másodpercéig üres a jobb sáv.
Nem vagyok jó angolból, így ha rosszul értelmeztem a leírást, kérlek javíts ki!
Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
#24950 http://totalcar.hu/magazin/bologatokutya/2014/03/25/karoba_huzta_a_bmw-t/
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill
3:58-tól tiszta GTA.Kiszedtem volna a kocsiból de kapott volna 3 olyan maflást,hogy arról kódul <#violent>#violent>
All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill
A hatósági vizsgálat véget ért.
"A vizsgálat megállapítása szerint a Porsche 145 km/h sebességgel haladt Santa Clarita egy külvárosi utcáján, amikor nekicsapódott egy lámpaoszlopnak, és kigyulladt. A megengedett sebesség a baleset helyszínén 72 km/h volt. A szakértõi vizsgálat kizárta az autó mechanikai hibáját, és egyértelmûen a veszélyes vezetéssel magyarázta a balesetet."