Balesetek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Totti5
Igen arra kellene jobban kihegyezni, hogy egy barom száguldozott egy mondjuk 300 lóerõs autóval közúton, kislányával, aki nem volt rendesen / sehogy bekötve és majdnem megölte. Így lenne a helyes.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

w77d
így van, lásd lejjebb hogy mire értettem

Totti5
Mi ez, Panamera?

Legyen 20-30 misi, attól függ milyen verzió.

Hát ez nem az az átlagjármû. Egy családi ház ára.

w77d
szerintem is, de akkor nem érted a mondandóm lényegét... nem az a hír lényege, hogy bazi nagy baleset volt az M5-ön, hanem hogy egy luxus autó esett nagyot. Állandóan megy a nép hergelése, hogy nézd meg baszod az az állat luxus cikket használ, sõt még be is zúzza! Legyél irigy te állat!

Ezt a hírt el lehetett volna úgy is mondani, hogy mondjuk a szegény kislányra legyen kihegyezve a mondandó, nem arra hogy hát luuuxus meg azon felül is luuxus...

Tinman
Azé' egy Porsche luxus szerintem is...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

w77d
anyám, de nem bírom az ilyen bulvár hiradókat... nem gyõzi szerencsétlen bemondó hangsúlyozni, hogy luuuuxuus autó..

Szabi

"Nulla tenaci invia est via"

Szabi
uhh
"Kizuhant egy nyolc éves kislány egy luxusautóból, miután a kocsi hatalmas sebességgel nekicsapódott a szalagkorlátnak az M5-ösön..."

desigo
nagyon kellett egy kiló krumpli vagy wtf? <#nyes>
Szabi
egy kis hazai :-/

Szabi

Tuvok
261.

PetruZ
Valamelyik friss CCC-ben is benne volt a videó, de itt még látványosabb, mert a végeredmény is látszik.
Tinman
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy ott mész, ahol túléled :-D

Várom szeretettel a holterembõl elõhúzó motorosokat jobbról, hiszen biztos onnan fogok majd rájuk számítani.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

A zebránál még mellette se volt, tehát azt belekeverni fölösleges. Városban pedig párhuzamos közlekedésnél nincs jobbra tartás, tehát ott mész ahol akarsz, jobbról pedig elhaladhatnak melletted. A motoros max a gyorshajtásban volt vétkes, ha tényleg az volt.

Nohab
Valamiért elnéztem és 80-at olvastam le az óráról délután. Szerintem az nem 50 lesz, hanem 60 (a szomszédos számok:40,80). Ez kb. olyan lehetett volna, mintha itthon valaki 90-el megy fõúton a belsõ sávban. Nem sért szabályt, csak nem túl etikus.
milk4
Rendõr nem érdekel, én is ismerek egy párat.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Tinman
Csak ez nem az az eset. Amirõl te beszélsz, az a tipikus városi forgalom, amikor egymás mellett kis/jelentéktelen sebességkülönbséggel és szabályosan haladnak egymás mellett a jármûvek. Nem véletlen, hogy lakott területen kívül a nyilván nagyobb sebességre már más szabályok vonatkoznak.

Nézd meg a videó elejét: 0:00-tól.

Yamaha Tmax, ha jól látom 530-as.

Mennyi a sebessége? Annyit látunk, hogy a 3. rovátkától (40 km/h), 2-3 mp alatt 4. (60 km/h) rovátkára megy a mutató, majd a szándékos jobbról elõzéskor (nem kikerülés, mert az nem ilyen!) már az 5. rovátkánál 80 km/h-nál van a sebességmérõ.

Eleve 0:05-nél a zebrán mind a 2 idióta átszáll, nem, hogy lassítanának elõtte a motoros még gyorsít is (itt már eleve gyorshajt), mert készül a jobbos elõzésre.

Az idézett KRESZ szabály környékén valahol azt is megtalálod, hogy jobbról, lakott területen belül, elhaladni csak fokozott körültekintés mellett szabad elhaladni.

Ha büntetnem kellene:

Autóst:
- irányjelzés elmulasztása
- szabálytalan sávváltás és baleset okozása
- gyalogos átkelõhely megközelítésére vonatkozó szabályok megsértése
- és persze a segítségnyújtás elmulasztása (nem véletlen, hogy pirossal fent van a rendszáma a Youtube videón)

Motorost:

- bizonyítható gyorshajtás
- gyorshajtásból eredõ baleset okozása
- gyalogos átkelõhely megközelítésére vonatkozó szabályok megsértése
- a párhuzamos közlekedésre vonatkozó szabályok megsértése

Van pár rendõr ismerõsöm, ha gondolod elküldöm nekik a videót és írásban kikérem a véleményük, mert szerintem alapvetõen ez itt már messze nem kikerülés, hanem elõzés.

milk4
"III. A közúti forgalommal kapcsolatos fogalmak

c) Elõzés: jármûvel az úttesten azonos irányban haladó jármû melletti elhaladás. Párhuzamos közlekedés esetében a különbözõ forgalmi sávokban folyamatosan haladó jármûvek egymás melletti elhaladása nem minõsül elõzésnek."
"e) Forgalmi sáv: az úttestnek egy gépkocsisor biztonságos közlekedésére elegendõ szélességû - akár útburkolati jellel megjelölt, akár meg nem jelölt - része."(2,5m méter ha jól emlékszem)

Mivel városban jobbra tartani nem kötelezõ (sõt veszélyes is lenne) és ezért az autós a kamionos "megelõzése" után nem köteles lemenni a jobb oldali sávba. A motoros megkezdte és befejezte a sáv váltást ami nem egyenlõ a fent említett 'elõzéssel'. Magyarúl, ha te a váci úton a középsõ sávban mész 50km/h-vel 70km/h helyett, akkor a tõled jobbra elhaladók semmi szabályt nem sértenek.

Tinman

Tinman
Ez is egy tipikus mai "modern" divat.

Elõbb mozdulunk, majd esetleg irányt jelzünk. (A komolyabb autókon index sincs/nem mûködik, gondolom azért nem használják nem? -.-)

Érdekes én fordítva tanultam... az irányjelzõ egy szándék egy jövõben bekövetkezõ esemény irányába. Persze aztán jelenné válik, mert kint hagyjuk, de bekapcsolásakor szándékot jelzünk.

Nagy divat lett az is, hogy ha a szembejövõnek akadálya van, neked viszont nincs, akkor sokan jó korán kiteszik az indexet, hogy "bocsi én vigyáztam, kint az index" és természetesen fékezésre kényszerítenek téged, vagy arra, hogy a padka felé húzd a kormányt.

milk4
Városban mindegy hogy melyik oldalról akarsz elõzni értsd már meg.

Tinman
Nézd meg újra, ezúttal akkor hanggal. A motoros jobbról akart elõzni. Teljesen egyértelmû.

Az autós is hibás nyilván, mert sávot nem így váltunk.

Norbi1990
Mindkettõ hülye volt.

Autós nézhetett volna tükörbe mielõtt kirántja jobbra a kormányt.

Motoros meg azt hitte balra fog kanyarodni (ugye jobbra tartás van alapból, a kocsi meg a sáv bal oldalán volt). De hát hinni a templomba kell 😄
Totti5
Persze 8 szemmel és folyamatos pásztázással ez is lehet elkerülhetõ lett volna és ezzel nem az autóst védem, mert ha nem figyelt akkor balfasz volt, de a motoros nem akar fordulni semerre, hanem elõzni. Az meg tudjuk mi...

Totti5
Mivel rátaposott erõsen kétlem hogy bármerre is fordulni akart volna. Az autósnak meg nem kell tudnia hogy a motoros aki mögötte megy normál tempóban az egyik pillalatban majd hírtelen mellé rántja magát...

milk4
Tehát, ha én a következõ lehetõségnél balra akarok fordúlni és lelassulok, akkor a tõlem jobb oldali sávban lévõk nem mehetnek el? Érdekes.

Tinman
Az szuper, de elõzésrõl volt szó.

milk4
Városban nem kötelezõ jobbra tartani.

Tinman
Így jár az, aki jobbról elõz...

w77d
50 mérföld/óra -> 80 km/h, én már átváltottam!
Igen elolvastam, továbbra sem értem mit keresett a belsõ sávban. Értem én, hogy elõzött, nem is azzal van a probléma sõt, az elõzési sebessége is jónak tûnt, de a videó 49. másodpercéig üres a jobb sáv.
Nem vagyok jó angolból, így ha rosszul értelmeztem a leírást, kérlek javíts ki!

Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)

Nohab
Ahogy nézem ez nem is autópályán történt szóval ott olyan 65-60 lehet a megengedett.
Nohab
Ami 80 mérföld/óra (126km/h) . Floridában az autópályán 70 mérföld/óra (112km/h) a megengedett.
A video leirasat elolvastad?

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Lehet nem jól látom, de a belsõ sávban 80-al menni, úgy hogy a külsõ sáv üres.... Persze nem kell a kamerának mutogatni vezetés közben de akkor is!

Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)

z0ty4
Redneck Road Rage / Instant Karma

de szeretem az ilyet látni.

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

z0ty4
úú baszki, ez fájhatott. a tûzoltós kép viszont a gyerekkel aranyos.

Erõszakos bunkók.Milánoba nem ismerik a lámpákat a csizmába Firenzétõl a szerpentinen lefelé meg mindenki versenyzõ 😄.De az oroszoknál azért jobbak

#24950 http://totalcar.hu/magazin/bologatokutya/2014/03/25/karoba_huzta_a_bmw-t/

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Norbi1990
Végülis. Maradandó élmény lesz az biztos 😄
Coral Springs
Ha már amúgy is össze van törve a verda akkor nem mindegy ? Majd kártérítésbõl fedezi a dolgot. <#nevetes1>

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Misuka963
0:54 és 2:50-nél : <#idiota><#idiota>
3:58-tól tiszta GTA.Kiszedtem volna a kocsiból de kapott volna 3 olyan maflást,hogy arról kódul <#violent>

Norbi1990
Ja aztán valaki bekattant és elment utána roncsderbizni 😄
Coral Springs
A végén amikor az idióta összetör egy csomó autót azon szakadtam. <#hehe>

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

PetruZ
Tudnak ám az olaszok is (még ha egy-két videó gyanúsan nem az).
Misuka963
Dupla záróvonal,minek is azt figyelembe venni,mert Camaro van neki?! Szarom össze az ilyen embereken magam <#szomoru2>

z0ty4
Car Crash Compilation # 262 - March 2014

5:30-tól jönnek az igazán genyó sofõrök.

desigo
A megengedett duplájával mentek Walkerék
A hatósági vizsgálat véget ért.
"A vizsgálat megállapítása szerint a Porsche 145 km/h sebességgel haladt Santa Clarita egy külvárosi utcáján, amikor nekicsapódott egy lámpaoszlopnak, és kigyulladt. A megengedett sebesség a baleset helyszínén 72 km/h volt. A szakértõi vizsgálat kizárta az autó mechanikai hibáját, és egyértelmûen a veszélyes vezetéssel magyarázta a balesetet."
Tinman
Hát szvsz ez is messze van a totáltól :-)