Balesetek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill
http://www.liveleak.com/view?i=066_1398582441
Per Aspera Ad Inferi.
4:25-tõl. na végre. ilyet rég láttunk. kiváncsi vagyok mit akart a fazon elõvenni. <#boxer>#boxer>
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
"A kerékpáros közlekedés különféle módjait tartalmazó jogszabályi felsorolásban nem szerepel a gyalogos átkelõhely, mint ahol a kerékpáros kerékpárosként közlekedhetne.
Szerepel viszont külön mondatban annak a szabályozása, hogy egy kerékpáros hogyan keresztezheti az úttestet: a kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia, és azt tolva – a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint – kell az úttesten áthaladnia. Elõbbiek alapján bármilyen úttest keresztezése kerékpárral csak gyalogosan történhet. Kivételt képez az a helyzet, ha a kerékpáros gyalog-kerékpárúton vagy kerékpárúton halad, amelyet átvezetnek egy másik úton.
A kerékpáros a gyalogos-átkelõhelyen a gyalogosokkal elvileg párhuzamosan halad, elsõbbségadásról ekkor nem lehet szó. Ha ez az átkelõ csak zebra, ott nincs mód átbiciklizni, ahogy alapesetben a járda sem a kerékpárosoké, ezért leszállva át kell tolni a kerékpárt a gyalogos-átkelõhelyen. Ha a kerékpáros kijelölt gyalogátkelõhely mellé felfestett kerékpárút-átvezetésen akar átkelni, a párhuzamosságot kihasználva leszállás nélkül is áthaladhat az úton, ha a gyalogosokkal együtt vagy tõlük függetlenül az úton haladó jármûvektõl az elsõbbséget megkapta."
"Nulla tenaci invia est via"
Nem érdekelnek a bringások... nem tartják be a szabályokat, nem is ismerik, nem is akarják. Az meg a másik hogy nem jeleznek. Multkor majdnem azért basztam el egyet, mert semmi szándékát nem mutatta hogy õ elmegy balra. Szépen ment az út szélén, majd körül sem nézve elsisszolt balra. Számtalan ilyen van... ugyan az mint a motorosoknál, meg az autósoknál. Nem simerik a szabályokat, vagy ha igen akkor sem tartják be.
Én be tudom tartani? be, akkor a többi marha is tartsa be és nincs gond. Azt hogy ki mit gondol és hol biztonságosnak és kényelmesnek az engem nem érdekel.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Errõl ennyit, ha nem akar a cangás némi kórházi ápolás után még a kocsiért is fizetni, akkor leszáll és tolja.
Autósként a véleményem, hogy inkább menjen a zebrán óvatosan a gyalogosok mellett, mint akárhol máshol keresztbe-kasul az úton. Ha nem zavar vele senkit, tekerjen át, legalább hamarabb lehúzza a hátsóját a zebráról, sok gyalogos a feléig se ér mire már piros van neki.
Te abból indulsz ki, hogy mikor milyen hátrányokkal jár, én viszont abból, hogy elõnnyel is járhat, ha halad.
Errõl kár többet beszélni.
De szép is lenne 1... öhm.. 90-el átsuhanni egy falun..
A közlekedésben vannak esetek, ahol a szituációtól függõen dõl el mi történik. És ez tipikusan az az eset, hogy pár hülye miatt a normális többség szív.
Attól hogy a suzuki nem áll meg 90rõl annyi idõ alatt mint a 458asom, én még mehetek 90 fölött faluban, mert jók a fékeim <#idiota>#idiota>
Ellenpélda: tökéletesen belátható út minden irányból, autó óránként egy közlekedik, gyalogos is csak falunapkor. Kit zavar, ha óvatosan átteker ? Nálunk több olyan hely van, ahol a kerékpárút csak egy úttest erejéig szakad meg, ergo logikátlan a tervezés. Senki nem szeret 10 méter miatt kiesni a ritmusból.
A közlekedésben vannak esetek, ahol a szituációtól függõen dõl el mi történik. És ez tipikusan az az eset, hogy pár hülye miatt a normális többség szív.
Nagyon jó hogy tolni kell, rengeteg oka van ennek.
De nem errõl beszéltem ! Ésszel, normálisan, ami számomra annyit jelentene, hogy alig nagyobb sebességgel mint a gyalogosok, és csak akkor, amikor azoknak is szabad.
Aki beleszarik, tiltás ellenére beleszarik.
Viszont aki ésszel csinálja, azt megbüntetik. És ez számomra nem 100%-ban logikus.
Én amerre járok bicajjal ismerem a lámpás keresztezõdéseket. Néhány szituációban bicajjal hamarabb átérek a túloldalra, így pl. a kanyarodó autóst sem tartom fel, nem nézi végig a szeánszot meg lemászom a bicóról és áttolom. De ezt is helyismerettel érdemes csinálni. Ahol én sem ismerem a járást, ott bicóról le és áttolom.
Amúgy meg ezen a zebrán áttolós témán rugóznak az autósok. De pl. telefonálni sem lehetne a KRESZ szerint az autóban, a készüléket kézben tartva. Mégis egymást érik az ilyenek.
Nem akarok belemenni, tényleg csak a metódus érdekel, hogy mi lenne, ha nem lenne elõírva, hogy toljuk zebrán ?
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Itt szálltak meg a szállodában ahol dolgozok. Már itt is eléggé be voltak állva állítólag...
Anno régi cégnél, egyik kolléga a mûszerfal mellett hagyott egy levegõspary-s flakont. Az autót bezárta.
Mikor legközelebb arra járt, a szélvédõ és a mûszerfal már romokban, és a bezárt HÁTSÓ ajtót is kinyomta a légnyomás. Hihetetlen volt. ^^
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
2. ja mert hogy az úgy indult, hogy a bringás megállt a zebrán..
Az autós ott hibázott, hogy bement a busz elé, hogy rálóghasson a zebrára, nem kell ezt túlmagyarázni, egyszerûen csak leszrja a kreszt.
Egyébként a videó alapján az a 20centi kb egy méter, a másfél méteres zebrán.. ;-)
Egy a lényeg, egyik se volt szabályos, de az autós örülhet hogy nem lett megfejelve a bukóval amikor hozzáért a bringáshoz..
2. a videón könnyen kivehetõ hogy az arcoskodást és az agresszív karlendítést a bringás kezdi meg.
Nem kell túlmagyarázni, egy agresszív kisparaszt volt a bringás és kapott egy maflást. Ok, az autós is hibázott, hogy egy 20 centit rálógott a zebrára, de hát na bumm, mindenki kényelmesen elfért tõle. Hát akkor?