37102
-
#27637 -Hol a kocsim? Az előbb még itt parkoltam? Segítég ellopták!
- Hé uram! Nem egy fekete kocsi a magáé?
- De!
- 1 utcával lentebb láttam, épp egy böhöm nagy kamiont követ... -
#27636 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#27635 Akkor ok, mázli :-)
ON:
Kína. Anya & lánya rögtön szörnyethaltak :-(
-
#27634 Fizettek szó nélkül. Azt nem mondom, hogy jól jártam a dologgal, de pár százezer híján a kocsi teljes értéke megtérült. -
#27633 Na de neked végül fizettek? Mert ott azért nem 2 Ft-ról volt szó... -
#27632 Szerintem amerikában is úgy megy, mint nálunk: az ilyen ügyeket egy központi biztosító veszi át (MABISZ), aki neked térít, rajta behajt. Ha nincs a nevén semmi, akkor pedig ezért is elzárás jár. Biztos nem maradnak térítés nélkül az ilyen bűnesetek áldozatai. -
Rev Hard #27631 Néztem pár üldözést az elmúlt napokban, ez most friss azért szúrtam be. Ellehet menekülni, nem egy dashcam -os felvétel végén mondják a rádión hogy a gyanúsítottnak nyoma veszett. Amikor már helikopterrel jönnek rád ott nagyrészt valami komolyabb előzménye is van a dolognak, persze valami filmes trükkel szerintem a helikoptert is le lehet rázni, de ehhez esze nyilván nem egy ámokfutó gyökérnek lesz, meg a komolyabbak gondolom úgy csinálják a balhéikat hogy a rendőrség mit sem tud róla. -
#27630 Persze én is arra gondoltam, hogy inkább kínálják meg sörrel, igen. Világos, hogy az adrenalin dolgozik meg idegbetegek már a rendőrök egy ilyen üldözés után. Csak ha kívülállóként nézi az ember úgy tűnik, hogy ilyenkor már csak azért is mindent kiadnak magukból és nyolcan belerúgnak ha kell ha nem, mert előtte tehetetlenül üldözték órákon át. Mondom megértem miért teszik előírás stb, csak megjegyeztem, ennyi. -
#27629 Egyrészt előírás, másrészt adrenalin. Na meg aki előtte összetört jó pár autót, meg (jó esetben csak) veszélyeztetett X életet, azzal hogy bánjanak? Kínálják meg egy sörrel, meg gyújtsanak neki cigit? Aki ilyenre képes, annál lehet lőfegyver is, sőt, ennél az embernél volt is. Nem hiszem, hogy te az időjárásról kezdenél el beszélgetni vele hasonló esetben. -
#27628 Jo feszultseglevezeto... Neha jol bele is terdelnek a testreszeibe csak ugy biztonsag kedveert, hogy ne akarjon kest rantani vagy pisztolyal mokazni. -
#27627 Amúgy ha lenullázta az autódat, akkor gondolom baszhatod, így jártál? Nem hiszem, hogy egy ilyen sittes niggertől el lehetne perelni akár egy centet is..
Utoljára szerkesztette: SötétBarom, 2015.02.11. 13:20:03 -
#27626 Biztos van rá precedens, hogy valaki le tud lépni. Az ország összes pontján azért nem jelenik meg a fejed felett 2 perc alatt egy helikopter.. Mondjuk amikor már 6-7 perce menekülsz, és már tömegek kergetnek, akkor félre kéne állni, és azt mondani, hogy bocsi, nem hallottam a szirénát. :DD
Amerikában így ránézésre elég nehéz lehet megpattanni.. Errefelé szerintem sima ügy lenne. Eleve a rendőrautók 95%-a nem megy semmit, másrészt az utcák/utak sokkal komplexebbek, és nehezebben követhetőek, mint az amcsi négyzetrács.. -
#27625 De ezzel csak halmozza.
Ha csinálsz valami hülyeséget a legjobb amit tehetsz, hogy együttműködsz a végsőkig... ezt mindig pozitívumként könyvelik el és súlyos éveket jelenthet mínuszban a büntiből. Rendőrök elől menekülni eleve hülyeség... végtelen számban vannak. Minél inkább menekülsz annál többen lesznek rajtad. Baromság, halott ötlet. -
#27624 Aki így menekül, az valószínűleg már azt előtt börtönre érett volt, mielőtt belevágott volna a hajszába. (Kőrözést adtak ki rá, elkövetett valami durvát stb...) -
#27623 GTA ban mindig sikerül :) -
#27622 Én ezt soha nem értettem.
Amikor már helivel mennek utánad, mennyi az esélyed eltűnni? 0 vagy zéró? Amit itt letolt, az életfogytiglan... totál nem éri meg. -
#27621 Tiszta GTA :) Bírom amikor a végén a már fekvő emberre 60 rendőr ráugrik mintha azzal utólag bármit jóvá tennének vagy megoldanának, és szükséges lenne. -
Rev Hard #27620 -
#27619 Igen, volt ilyen, olvastam róla, de már nem működik. A #27614-ben írtam, hogy átkerült a szabálysértések közé, azaz a rendőrségnek kellő bizonyítékokkal kell rendelkeznie arról, hogy nem tudtál volna biztonságosan megállni (pl. sebesség, lámpától való távolság a sárgára váltáskor, stb.), mert csak így tudnak feljelenteni. Az, hogy lefotóznak a vonalnál úgy, hogy a lámpa is látszik, ma már nem használható. A kamerák viszont jók lesznek már erre is. -
#27618 Nem kell ehhez csodakamera.Nálunk azt csinálták, hogy a lámpákhoz kiállították a rendőr srácokat egy fényképezővel, és egyfolytában kattintgattak lámpaváltásoknál. Akinek pont akkor váltott pirosra, amikor alatta volt az megszívta.
Utoljára szerkesztette: TG Gida, 2015.02.10. 18:52:41 -
#27617 Tudom, hogy állatság, ne rám legyél dühös emiatt.
Ismerősi körömben nem tudok olyanról, akit megvágtak volna ilyennel, de ez nem mérvadó, mert szülővárosomban csak egyetlen közlekedési lámpa van , itt, Bpesten meg kevesen és keveset járnak kocsival azok, akikkel kb. napi kapcsolatban vagyok (pl. munkahely).
De most, hogy megvették az új mobil "csoda" kamerákat és lesznek fix pontok is minden autópályán és fontosabb úton, szóval biztosan sűrűbben lesznek ilyen esetek. -
#27616 Az hagyján, de satu fék, a mögötted száguldozó bmw-s (sorry , pl rezesova) meg neked megy hátulról. Ő megáll, mert lefékeződik, téged meg belök a keresztforgalomba... -
#27615 Tudsz valakit, akit ilyenért megbasztak?
Weednek tök igaza van. Egy kapitális állatság. Akkora ökörség, hogy fáj. Arról nem is beszélve, hogy csak fokozza a balesetveszélyt, mert satuzni sokkal nagyobb faszság, mint átmenni a sárgán. Ha ezt akarják, akkor tessék villogtatni a zöldet, mint sógoréknál. -
#27614 Mi az, hogy elkezdik? Már rég teszik. És most az új kamerákkal még magabiztosabbak lesznek. Volt ugyanis egy módosítás pár éve, ami kivette a sárga lámpás büntit a közigazgatási eljárásból és a szabálysértések közé tette. Ez kb. azt jelenti most, hogy minden ilyen esetben feljelentés van és bizonyítani kell, hogy meg tudtál volna állni / nem tudtál volna megállni. A megítélés most emiatt kicsit enyhébb (kb. az a mondás, hogy ha csak vészfékezéssel tudnál megállni, akkor inkább mielőbb hajts át), de az új kamerák megint nekik fognak majd kedvezni. -
#27613 Ha elkezdik komolyan büntetni hidd el egyből rámásznak a jogvédők, hiszen egy olyan eseményt büntetnek, amiről nem tehetsz, csak úgy magától megtörténik. -
#27612 Próbálták már (azt hiszem, a TC-n volt régebben cikk róla), nem sikerült. Nem lehet "könnyedén kivédeni". Persze, hogy baromság így a szabály, de ettől még él. -
#27611 ejjjha... ez a bazdmeg nem beszólós volt, hanem inkább nyomatékosító, azt hittem, hogy ez leesik. Szar napod van vagy mi a fasz? :D -
#27610 jól van már most mit velem bazdmegozol, szeintem nem beszéltem így veled -
#27609 Mondjuk azt, hogy a jövő előre nem látásáért ne büntessenek, mert alapvető emberi jogokba ütközik. Ez olyan, mint hogy megbüntetnek azért, mert mész az utcán és leszar a madár. Tudod, hogy szarnak a madarak, de nem tudod, hogy mikor fog épp oda érkezni egy adag. Ugyan ez a sárga is. Ott mosolyog rád a zöld és egyszer csak HOPPP egy századmásodperc alatt már sárga is. Védd ki bazdmeg. -
#27608 Mit akarsz te kivédeni ügyvéddel?
Ha egyszer így módosult a kresz akkor ez van, büntetnek is érte, én is baromságnak tartom mert sokszor baleset veszélyes, figyelni kell, hogy nincs-e mögötted zsaru, ha nincs akkor le kell szarni és annyi......... -
#27607 Akárhogy is, de a sárgán áthajtásért nem lehet büntetni, hiszen azért nem büntethetik az embert, mert nem képes a jövőbe látni. Ha egyszer véletlenül valakit ezért akarnak büntetni majd, az egy gyengébb kezdő ügyvéddel könnyedén kivédi. -
#27606 remélem egyszer kikerül a kamera felvétele -
#27605 Úgy tűnik, mégsem volt ott üldözés: egyszerűen gyorsan mentek, sziréna és fények nélkül, egy kanyarodó kocsit eltaláltak és utána csapódtak a taxiba. A kanyarodó kocsi elhajtott (később elkapták), vszleg először ezért hitték azt, hogy üldözés volt. -
#27604 Ez van, ez a szabály. Persze mindenki átcsúszik továbbra is (én is), de ennek is hamarosan vége, az új csoda kamerák ezeket is felveszik. Amúgy jóideje rászoktam már, hogy a lámpákkal párhuzamos zebrák zöld jelzését is figyelem. Ha az villog, akkor másodperceken belül itt is jönni fog a sárga. Nem is értem, miért nem lehet a közlekedési lámpáknál is megcsinálni ezt a villogó zöldet. -
Rev Hard #27603 ricer in action !!!
-
Blum #27602 *taps* -
Rev Hard #27601
-
#27600 Baromság. A sárgán áthajtást legtöbbször csak satufékkel lehetne megakadályozni, aminek durvábbak a következményei. A sárga amúgy sem tiltó jelzés, hanem felhívja a figyelmet arra, hogy most következik a piros. -
#27599 pfúúú :-/
-
#27598 Ehhez képest főleg Budapesten a sárga-piroson is szó nélkül mindenki átmegy. Ha én megállok sárgánál akkor 2 másik sávban még 2 autó simán áttolja magát nagyon sokszor.