37102
  • Alien69
    Nincs ötletem, mert nem utazom ebben a témában. De, ha így nézzük, ennyi pénzért van sportkamera is, a méltán "híres" SJ4000 (76 dollár). Wifis verziója 98 dollár. Ráadásul, jelenleg van olyan akció, hogy minden termékből -6%.
    Itt egy K6000 felvétel.
    Amúgy, pont a szürkület az, ahol kevés kamera lesz jó. Esetleg egy fullframes dslr, amit azért nem nagyon használnál ilyen célra autóban.
  • Tinman #27676
    Köszi a tippeket!

Ezzel a K6000-el az a bajom, hogy nagyon közel kell lenni ahhoz, hogy rendszám utólag jól kivehető legyen, meg az éjszakai felvételek nagyon gyatrák. Viszont az ember ha télen d.u. 5-6 után megy hazafelé, akkor már sötét van.

Olyan 20 max 25k körül van ötleted esetleg?
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.02.15. 08:46:48
  • Alien69
    Sport kamerám van, néha-néha berakom. De, napi rendszerességgel kellene használnom, mert akkor én tölthetnék fel heti-havi rendszerességgel szabálytalankodókat (természetesen, a köcsög fajtából). A köcsögség nem márka függő, természetesen. De más, amikor egy tata szemüvegben, kalappal/sapkával a fején bénázgat, és egy BMW-s (vagy ehhez hasonló adottságú) furakodik, nyomul, okoz balesetveszélyes körülményeket szándékosan. Mert LÁTSZIK a szándékosság! Ezen felül, vannak "normálisabb" fajta száguldozók, mert ugye, ha jól csinálja, azaz pl használja az irányjelzőt, nem szorít le senkit se, megköszöni/bocsizik, akkor teljesen más az ember düh faktora.

Én nem sajnáltam rá a pénzt, éppen akcióban vettek, kb 56 dollárért (sportkamera első sorban, van autós gombja is). De, sima mezei autós kamera vicc áron kapható. pl 16 dollárért házhoz szállítva (!!! 4300 forint kb ). Kicsit drágábbért népszerű K6000 (kb 7600 forint), ráadásul, ez már 1920X1080P 25 FPS, stb.
  • Tinman #27674
    Van már itt valakinek dashcamje?

Már nagyon érik. Nekem 2-3 naponta vannak eléggé látványos rögzíteni valóim, csak sajnálom rá a pénzt.
  • Totti5
    "ismeretlen körülmények között megcsúszott"

Gyorsan hajtott, már pedig BMW-el lehet és ilyen autókkal szoktak is, na nem mintha egy ezres Fordal ne lehetne, de valjuk be amikor átmegy az ember Pesten melyik autóból lát többet ami szabálytalankodik, száguldozik, cikázok a tömegben, nem használja az indexet stb? nem a Suzukisból...

Természetesen sok a balfasz suzukis is akik más fajta dolgokat csinálnak.
  • Tinman #27672
    +1

Ugyan hiba általánosítani, de az ha valaki BMW-t vesz az többnyire nem azért veszi, mert 50-90-130-al szeretne vele közlekedni. Ráadásul suttyó kamaszok és kancigányok legfőbb vágya egy lefingott BMW ami kívülről azért jól néz ki, lehet vele "gizdázni".

...és pontosan innen ered az, ha azt olvasod egy hírben, hogy egy BMW-s elsodort egy gyalogost. Ha Fiat-os lett volna azt írják oda, de BMW-s volt.
  • SimaSuna #27671
    érdekes, én láttam már tapló Suzukist és Fiatost is...bezzeg róluk nincs hír...
  • Roger6
    Mondjuk egy ilyen statisztika érdekelne. Tudsz hozzá linket adni?
  • StrikeFor
    statisztikát nézel rohadtul nem ezek okozzák a legtöbb balesetet........érdekes módon csak ezeket a márkákat említik az összes többi balesetben személyautóról van szó........szánalmas
  • Roger6
    És az a személygépjármű egy BMW volt. Ki lehet a faszod fele, valahogy mégis a legnagyobb tuskók 3 nagy márkából szállnak ki, és a BMW az egyik.
  • StrikeFor
    a faxom kivan már a BÉEMWÉZÉSSEL! egy SZEMÉLYGÉPJÁRMŰ sodorta el őket!
  • SimaSuna #27666
    BMW-s sodort el egy beszélgető társaságot. 3 felnőtt 1 gyerek sérült...
  • StrikeFor
    aztán majd jön a TASZ és ő lesz a rásszistánáci
  • Effe88
    az jogos:D
    de ha megtámadnak vagy éppen elviszik a mergát, akkor azért pörkölj oda:D
  • w77d
    ezek miatt én nem megyek börtönbe az tuti :D
  • Effe88
    :D:D

amúgy Weed neked van fegyvered nem??XD
  • gordon 24
    Hát reméljük csak olyan lesz. Nem egy 40 kilos nő egy BMW-el.. .-(
  • desigo
    Durva világ jön a burzsujokra
  • StrikeFor
    mi a fasz? ne már
  • z0ty4
    a ciki akkor lesz ha 4 nagydarab kopasz állat száll ki a verdából :)
  • gordon 24
    Tudod mi a cél? Kiszállsz szólni neki, másik 2 beül, és pápá tütü....
  • w77d
    Tegnap hogy jártam gyerekek. Az egressy-n haladtam kifelé. amikor a Hungária kereszteződésnél egyszer csak elém állt egy cigánygyerek. Áll a kocsi előtt és bámul a pofámba. Közben zöldet kaptam, rádudáltam egyet, de csak bámul. Egy gyors manőverrel kikerültem, figyelve arra, hogy hozzá se érjek. Amikor szerencsésen elmentem mellette (igyekezett a kocsira ütni, de nem volt annyira bátor) láttam meg, hogy a szomszédos bokor mögött már ott van ugrásra készen két kancigány, hogy ha elsodrom a gyereket menjenek lincselni. Vigyázzatok, azt hittem ez csak a kisebb falvakban fordul elő, de úgy néz ki most már Pestre is elért a retkek ezen módszere!!
  • acsati
    Aha, mennyi hülye gyalogos is... van egy pár aki meg is érdemelte, ha már ennyi esze van
  • TG Gida
    Ebből látszik, hogy Oroszországban nem csak az autósok a hülyék.
  • PetruZ
    A múltkori folytatása: Iron Pedestrians 2.
  • Rev Hard
  • Onikaan #27651
    Ha az autót 100 évvel előbb találják fel, a finnek már kihaltak volna! :)
  • Roger6
    Motoros bukták
  • RatBaG #27649
    hát nem egy vanishing point a csávó...
  • Szabi #27648
    a srác a furgonból besokkolt vagy agybeteg ? :D
  • Rev Hard
    Itt a következő.

• pajti

• zotya10002
  • PetruZ
    Na, ez érdekes. :D (A megoldás a kommentek között is ott van.)
  • SötétBarom
    De valami ruppótlan arcon mit érvényesítesz? Még jövedelme sem lesz, hiszen épp viszik a sittre 15 évre.
  • Effe88
    Így van sajnos, és jöhetsz te egy ügyvéddel, semmit nem érsz el. (illetve de még több pénzt dobsz ki az ablakon)
  • w77d
    Ha a tettes megvan, akkor lehet érvényesíteni a kártérítést.
  • gordon 24
    Ez a sárga piros lámpa történethez annyit, hogy én sem értek egyet az egésszel. És igazat adok W77d nek.

Amikor tanultuk a kresszt az volt a szabály, hogy a sárga figyelem felhívó akármi, és ha nem tudsz baleset okozása nélkül megállni átmehetsz rajta.

Sajna most nem így van. A rendőrök nézik, és most, hogy lesz nekik ez a csoda kamerájuk fogják is még jobban az tuti.

Apám kollégáját 100000 re büntették sárgán ment át. de nem hagyta el a kereszteződést a lámpa pirosra váltása előtt. Ennyi. Tehát nem lehet átmenni a sárgán sem sajnos :-(
  • desigo
    Jobb megoldás lenne ha metróhoz vagy más tömegközlekedéshez menne és tömegben próbálna elvegyülni.
    Így autóval menekülni miközben ezren követnek full bukó.
  • SötétBarom
    Na ja, csak hogy ez itt nem közlekedési baleset. Ha én odaballagok az autódhoz, és felgyújtom a picsába, akkor nem fog neked fizetni az ég világon senki, nemdebár? Itt az autót mint fegyvert használta az ürge (amcsi jog szerint, SZVSZ)..