Balesetek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ximix
Korábban írtam már, anno engem is majdnem itt lapítottak ki, mert azt a ganyé aszfaltot minden évben képesek foltozni a csere helyett és félpályás lezárást csinálnak a hídon, én meg álltam a sorral és hátúról érkező meg majdnem felkent az előttem lévőre, szerencsére sasoltam hátrafelé és "beugrattam" az előttem álló és a szalagkorlát közé.
ráfog baszni,mert ez most precedens lesz és bebasszák pár hónapra
desigo
Nem drónról kellene fotózgatni és büntetni hanem az ilyen kamionokat ellenőrizni.
RIP
ximix
Itt egy leírás,
https://www.taiwannews.com.tw/en/news/4215494
ha jól értem egy másik kikötőhelyre tartott, de valahogy rosszul sikerült a manőver, amit bár észleltek, de a hajó akkora lendületben volt, hogy már nem tudták megállítani időben.

Párszor kürtölhetett volna valami vész jelet, hogyha a kikötőhelynek esetleg nincs vész szirénája, akkor azok a melósok még időben fedezékbe tudjanak szaladni akik, ott dolgoznak, de épp nincs rálátásuk az eseményekre.

Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.06.04. 00:42:56
ezt hogy a faszömba sikerült?
ximix
desigo
ximix
Gondolom privátba tették a videót ezért nem jelenik meg, így rákeresve Jason Dupasquier-ről lehet szó aki a gyorsaságimotoros-világbajnokság Olasz Nagydíján a Moto3-asok szombati kvalifikációjában súlyos balesetet szenvedett, majd később a sérülésébe belehalt.

HVG-t ha valaki akarja helyreigazíthassa, mert képzelet és a videó alapján írtak valami hasra ütés cikket.
"A gyakorláson az előtte haladó japán Szaszaki Ajumu elcsúszott, a hátulról nagy sebeséggel érkező svájci versenyző motorja nekicsapódott a sodródó járműnek, majd felrepült a levegőbe. Dupasquier az aszfaltra zuhant, és eszméletlenül továbbcsúszott."

Index-nél már a helyes a sorrend.
"Dupasquier a gyors körén elcsúszott, a mögötte haladó Szaszaki Ajumu pedig már nem tudta kikerülni, és áthajtott rajta. Szaszaki sérülés nélkül megúszta az esetet, Dupasquier-t viszont azonnal ellátásban kellett részesíteni."

Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.05.30. 15:34:24
RatBaG
RIP. <#rinya>

Per Aspera Ad Inferi.

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

jó ügyvédként már az ügyfélkörét védi..

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

Alien69
Köcsög ügyvéd benyögi, hogy ez túlzás. Már akasztanám vonó horogra, és kb 100km után megnézném a maradványait... Meg a Családját is előtte elgázolnám kamionnal, mert arra nincs jogsim. Ok, velem van a baj. :-) <#idiota>

jogsi nélkül akár 3év
Utoljára szerkesztette: n003, 2021.05.18. 21:53:05

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

cement
biztos verette vagy 180-nal ha még a sok elektronikai asszisztens sem tudta neki megfogni

respect to the man in the ice cream van

Alexease
En a het elejen majdnem elcsaptam egy ilyen rollerest, felig takarasbol, a mar tizenmasodperce piros zebran szaguldott at keresztbe elottem. De szerencse(je)re, eleve lassitok itt es hasonlo zebrak elott, mert rendszeresen poroszkalnak, futkosnak, gurulnak at a piroson.
A problema az, hogy kamera nincs, szinte ures utca. Eleg macera mosakodas lett volna, hogy nem en vagyok a hibas. Az ilyen miatt (is) jo dolog a kamera; de nehany hete leszedtem, mert meguntam toltogetni (motor, nincs szivargyujto, ingyen kamera, amugy is szar minosegu), es a szaguldozo BMW-sek gyujtogetese mar uncsi volt😄

Mostanaban egy Hyundai i30N-cal (?!, valami tuning?! hangra durrogatos) szoktam osszefutni, es azt szamolni, hogy tizen perc alatt, amig korulottem poroszkal, mennyi felesleges gyorsulasa, savvaltasa es szabalytalansaga jon ossze😄
leszaromhogypiros

sorler
Hogy rakhatták ilyen helyre egyáltalán ezt a korlátozót?
Hogyha valaki véletlen leveri, akkor egy alatta lévő forgalmas útra essen.
A kivitelező, tervező okozta a balesetet.
Utoljára szerkesztette: sorler, 2021.05.12. 11:52:02
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

SimaSuna
Hasonlót gyanítok, de ha már nem férek be, inkább a terelőoszlop mint az út széle..
cement
barom volt a nissanos de a kamionos sem volt teljesen vétlen. szerintem elbambult és későn vette észre az érkező ken blockot. bár nem vagyok tisztában az amerikai kresz minden paragrafusával de ahogy a terelőnyilakból látom az ő sávja szűnik meg, tehát neki kellett volna elsőbbséget adnia, ha meg későn vette észre, kiengedhette volna a vasat a záróvonalon kívülre, hogy a racsing mátyás biztonságosan elférjen.

respect to the man in the ice cream van

de így legalább alapos munkát végzett

SimaSuna
Ha a terelő oszlopoknak megy, egy lökhárító hegesztéssel megúszta volna....szerintem.
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

gondolom zenét hallgatott a szerencsétlen
Elektromos rollerrel közlekedő fiatalembert gázolt a vonat Pápánál, a helyszínen életét vesztette.

https://www.kisalfold.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/tragedia-elektromos-rollert-hajto-24-eves-fiatalembert-gazolt-a-vonat-papan-fotok-10937008/

★★★★★

Alien69
Sajnos, így van! Ezek a rendőrök semmit se érnek.. Csak utólagos takarításra, maximum. <#szomoru2>
Hozzá teszem, ezen az útszakaszon RENDSZERESEN látni ilyen köcsögöket. 2x2 sávból csinálnak random sávokat, qrvára telibeszarják a kresz, és egyéb szabályokat. Átmennek a 3. sávba is, mert MEGTEHETIK!
Utoljára szerkesztette: Alien69, 2021.05.07. 15:42:33

Caliph
kap egy ejnye bejnyét...berki kapott már valamit,vagy kimossák?

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Alexease
Az embert elnezve, eppen ahogy bilincselik, egy tarko loves megfelelo buntetes lenne.
desigo
"A férfi a gyanú szerint eltiltás hatálya alatt, bódult állapotban vezetett"
de mit fog kapni ezért?
kamionos elalszik

https://cdn.itemfix.com/2021/May/3/fix.608fceec3aa7e.mp4?secure=B2Lrp_i6wW6eGti_5PLKJg==,1620218011
Utoljára szerkesztette: nordan, 2021.05.05. 14:09:35
Alexease
Nincs kifuttatva a video, de ranezesre a vegen (elvileg) megallt; a sebesseg sokkal nagyob volt (mint a buszos-gyerekes vidoban), es azt sem tudni, mennyire voltak puposra pakolva, es ranezesre a kamion-technika sem ugyanaz. Persze a kornyek, a kultura es az orszag is mas, ami befolyasolja a "reakcio idot"😊))
desigo
Vácon, a Damjanich téren egy Audi A3-as rendőrautó egy Renault Thalia gépkocsival karambolozott

ne nézzetek már hülyének pls....az egy faxxopó gyökér aki direkt nem fékez

Utoljára szerkesztette: nordan, 2021.04.30. 21:07:38
Alien69
Nem is értem, hol itt a gond? Itt egy előre NEM látható esemény van. A kamionos max akkor veheti észre, amikor neki csapódik a köcsög... Utána meg ugye nem fél méter a fék út. <#idiota> Nem tricikli ez! <#vigyor1>

SimaSuna
Igen van olyan állam, ezért írtam ~90-et...
100 körül még több a fékút...
Nem tudom mennyi Kínában a megengedett, USA-ban például mehetnek a kamionok ~100km/h-val is.

★★★★★

Caliph
fékez az,amikor még nincs ütközés nem világít rajta semmi,amint nekikoccan a kocsi látni hogy a kamesz meg a pót féklámpája is világít...csak ugye 40 tonna 90ről nem 10 méter hogy megáll

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

SimaSuna
0:07 és 0:09-nél látni hogy világít, de hogy ez most csak a helyzetjelző vagy fék lámpa sajnos nem tudni.
Gyanítom megtett még jónéhány métert mire lassított / megállt..
ok sure, de nem is nagyon látszik hogy egyáltalán lasítana
SimaSuna
~90ről megállni....hirtelen ő se fékezhet, mert ha becsuklik mégszarabb lesz a helyzet..
kamionos mondjuk faszért nem fékezett???
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

80-90re saccolnék
desigo
A becsapódás ereje nekem nagynak tűnik.Mekkora sebességgel mehett?
Aa következő ami érdekel,hogy mennyi idő lesz az ítélethozás? Csak hetek vagy hónapok vagy évek?
ximix
Forrás
https://bpiautosok.hu/videon-hogy-mi-okozta-a-hatalmas-balesetet-az-arpad-hidon-aprilis-2-an

FRISSÍTÉS:

A kommentekre reagálva ezt fűzte hozzá olvasónk, Krisztián a történtekhez:

” Miután sokan szidtak a veszélyhelyzet nem megfelelő elhárításáért, így elmondanám azt, hogy én mire emlékszek, mit mondtam a helyszínen a rendőröknek és megmagyaráznám mi indokolta azt ahogy cselekedtem az adott helyzetben.

Amikor az autó kijött elém, ami a reakcióidőm késleltette, hogy a fékezés közben én nem voltam biztos abban, hogy ez elég lesz az ütközés elkerüléséhez ezért csak az utolsó pillanatban született meg a döntés hogy kitérek.

Rövid idő alatt tekertem aránytalanul nagy mértékben a kormányon, aminek következtében már az első balra kormányzásnál elvesztettem az autó fellett a biztos irányítást.

Ekkor megijedtem és hasonló kormánymozdulattal próbáltam korrigálni visszahúzva jobbra az autót.

A külső sávba én nem visszatértem a másik autó elé hanem túlkormányoztam az autót és ha a másik autó hamarabb felgyorsít és abban a pillanatban ott van akkor esélyes, hogy ütköztünk volna.

A második kormánymozdulatnál már oldalirányban csúszni kezdett az autó illetve hatalmas lendületet vett. A harmadik kormányzásnál balra irányba próbáltam ellenkormányozni, hogy ne menjek neki az útszéli korlátnak amit sikeresen el is kerültem viszont itt a súlypontja teljesen átkerült előre és végleg elvesztettem az irányítást az autó fellett.

Bennem csak az volt, hogy az elém került autót biztosan elkerüljem, erre ez láttam az egyetlen biztos megoldásnak és sikerült is. Ott hibáztam, hogy túlvállaltam magam illetve hirtelen ijedtségből cselekedtem.
"

Hát nem tudom érzésre az első manővernél, amikor a középső sávba vált, stabilnak tűnik az autó,
de majd kiderül az ügyészek mit hoznak ki ebből.