Balesetek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Most felnyitom a szemed, s lőn világosság! A topic 99%-a autós balesetekről árulkodik, ezek után biztos vagy benne, hogy a bringások külön állatfaj? Nézd meg a HETI autó karambolos videókat, amiből HETI szinten több óra jut a nézők elé tálalva. Persze, lehet találni bringásokat is, de az arány nagyon durván az autósok felé húz. És egy ilyen topicba beírja bazmeg, hogy szerinte más a külön állatfaj.
Láss, ne csak nézz, ember...
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Körül kell nézni mindig mindenhol, akár egyirányú, akár zebra akár vasúti kereszteződés ( hiába fehér a jelzés ). Nem áll semmiből, nem vesz el az ember életéből semmit, emiatt nem fog elkésni sehonnan, viszont ha nem teszi abból tragédia is lehet.
6:10--aztakurva. Arról nincs valami hír? Utasok vagy a nélkül indult lefele?
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
1. Nekem már pár évesen belém verték a szüleim, hogy MINDEGY bárhol is megyek át az úton (zebra, lámpás zebra, kihalt erdei út), AKKOR IS nézzek MINDIG körül. A srácok nem tették, ráadásul átfutottak :-(
2. Szerintem ott is érvényben van, hogy fokozott óvatossággal kell megközelítenie egy az úttesten közlekedő járműnek a gyalogos átkelőhelyet. Ez elmaradt, nem is lassított előtte a motoros.
Ezek a gyalogos gázolások a legkeményebbek mindig... és bmeg, hányan vannak még így, hogy nem néznek körül. Zebra? Ja, akkor védve vagyok!!! Mitől??? És ha valaki figyelmetlen, ha csúszik az út? Majd St. Péternek lehet magyarázni, hogy de hát NEKEM volt elsőbbségem. Az emberek néha nagyon hülyék...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
Barátom egy részeget ütött el aki meghalt. Tök sötétben kivilágítatlanul közúton. 90 km/h megengedett sebességnél. Hiába nem volt hibás, hiába felmentették. Mindig meséli hogy még most is álmodik vele, hogy csattan a csávó feje a szélvédőn és mire kiszáll már csak vértócsa és egy halott ember fekszik.
Elég büntetés neki, hogy "gyilkos" lett. Még lehet belőle jó ember és hasznos tagja a társadalomnak. Kicsit szerintem túloztok.
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2014.08.25. 12:02:14
Mert kb. ezt történt. -.-
vs.
...és akkor X bemászott nyitott ablakon. Fejszéje élén megcsillant a sápadt holdfény, de X-et csak a vágy hajtotta. Ölni akart. Az érzés a koponyájának hátsó szegletéből indulva, szinte zsibbasztotta, meg akart tőle szabadulni... érezni akarta a beteljesülést.
Elindult a földszinti hálószoba felé, lassan, kimérten, nesztelenül. Az ajtó szerencséjére nyitva volt. Nyár lévén az ifjú pár szerette, ha a 2 szintes házban hűvösebb a levegő. X már nem bírta tovább. Óvatosságát félretéve már úrrá lett rajta a láz. Berontott a hálóba. Az alvó férfi zavartan felemelte fejét és az utolsó amit életében látott az a kéjes vigyor X arcán és az arca felé közeledő fejsze rémisztő éle. A nő rosszabbul járt. Arra ébredt, hogy X a sokadig lendítésre emeli halált osztó kezét... ekkor már csupa vér és belsőség borította az ágyat és annak környékét, az édeskés illat öklendezésre késztette. A fal eredeti világos színe már bíborvörössé vált... a nő sikoltani próbált, de az állkapcsába becsapódó két kilós acél már csak valamiféle halk gurgulázó, hörgő hangot engedélyezett neki.
Komolyan mondom, aki a kettő között nem tud különbséget tenni, az súlyosan le van maradva a fejlődésben...
úgy lenne helyes a cikk, hogy egy 23 éves férfit a rendőrök a helyszínen agyonlőttek. <#mf1>#mf1>
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295
Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295
Per Aspera Ad Inferi.
"Nekem az oktatóm mondta anno: Ha szóról-szóra minden KRESZ szabályt betart, akkor vagy előbb-utóbb megsérül vagy meghal. Nagy igazság... "
Ehhez nem tesszük hozzá azt, hogy a biztonsági öv öl, hülyeség becsatolni magunkat... ? <#miaz>#miaz> (nem értek vele egyet)
"Nekem az oktatóm mondta anno: Ha szóról-szóra minden KRESZ szabályt betart, akkor vagy előbb-utóbb megsérül vagy meghal. Nagy igazság... "
Nade ez mire vontkozik? akkor ne tartsuk be? mit ne tartsunk be? mit nem tarthatunk be ami a biztonságunket növeli? ( a közuti száguldozás és a versenyzés nem ez a kategória... )
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Más a baleset fogalma számomra. Abba NEM fér bele a szándékos köcsög viselkedés, amit az adott szituban igen is fennáll. Záróvonal átlépése, és nagy (nem csak relative) sebesség. Ez egyértelmű GYILKOSSÁG, számomra. Jog szerint nem, de a jogot hagyjuk, azt a bűnözők védelmére találták ki, egyértelmű (sajnos).
A Te esetedben, és desigo amit leírt, az igen, baleset. A két (három) eset TOTÁL más eset, Te is beláthatod! Egyikőtök sem szándékosan hajtott nagy sebességgel, szabályoknak fittyet hányva.
Kis település kanyargós útján haladtam 50 körül amikor jobbról egy földútról kibiciklizett elém egy öreg néni leszállás és szétnézés nélkül.
Már szinte csak akkor vettem észre amikor az út előtt volt egy méterrel mert örökzöldek takarták az utcát.
Egyből satu és duda majd húztam balra a kormányt.A néni a bicóval a jobb első sárvédőnek ütközött és repült vagy öt métert.
Lett a homlokán egy jó nagy lyuk amiből ömlött a vér.Egyből segítség neki meg persze fél utca kijött.Rendőr,polgárőrök le is zárták a helyszíneléshez.
Csak azért nem velem ugatott mindenki mert a dudáláskor felfigyelt egy szemtanú és látta az egészet.
A néninek is volt róla szó,hogy lett valami baja amitől fekvőbeteg de a valóságban egy napot volt kórházban majd a jövő héten már kapálgatott a kiskertjében.
Autó javítás (kasztni,fényezés,szélvédő csere) persze mehetett saját zsebből.
Ha akkor ott nincs szemtanú kb simán agyonvernek/meghurcolnak mert a huszonéves hülyegyerek elütötte a szegény öreg nénit.
"Ezzel TE is gyilkossá válsz, mert a Te lelkeden is szárad ártatlan emberek halála."
Jó, hát a nyilvánvaló elmebajjal én sokat kezdeni nem tudok... valaki hívja a 911-et :-D
Nem álszenteskedem én beismerem, hogy fiatalabb koromban volt pár olyan, amikor városon kívül 5-10 km-es szakaszon próbálgattuk egymást, persze teljesen ismeretlenül. Mára ez már rég kimerül annyiban, hogy csak haladni szeretnék és hagyjon engem békén mindenki.
"Gyilkosok e? természetesen azok."
Nem azok. Egy baleset okozói. A gyilkos az, aki szándékosan végez valakivel, a gyilkos az aki előre kitervelt szándékkal öl meg valaki. Nem gyilkos az, aki versenyez valakivel közúton és balul sülnek el a dolgok. Az egy szerencsétlen, meggondolatlan, hülye gyerek. Nem véletlen az sem, hogy a törvényeink sem gyilkosságként, szándékos emberölésként kezelik az ilyen ügyeket, hanem több ember halálát gépjárművezetés és közúti veszélyeztetés a vád és teljesen más megítélése van, mint az emberölésnek. Ha a törvény különbséget tesz a 2 tétel között, nektek miért nem sikerül???
Ha nem fogyasztott alkoholt, ha nem drogozott 2-3 év letöltendőt is csak szar ügyvéddel fog kapni. Elve bizonyítani kell a vádnak azt, hogy a másik autóssal (akiről amúgy mit tudunk? hová lett?) versenyeztek. Eleve a másik autós kussolni fog, mert ő is kaphat valami finomat, elvégre a szerencsén múlt, hogy nem pont az ő autója okozta 2 ember halálát, hanem a másiké.
"Vannak szabályok amit ha betartunk ésszerű keretek közt akkor ilyen dolgok nem történhetnének."
Nekem az oktatóm mondta anno: Ha szóról-szóra minden KRESZ szabályt betart, akkor vagy előbb-utóbb megsérül vagy meghal. Nagy igazság...
"Aki szabályt szeg, nem 1et hanem sokat és tisztában van azzal hogy ez közveszélyes és ilyen tragédiát okoz az bűnhődjön a pokol legmélyebb bugyraiban, azért mert megölt 2 embert, tönkretett pár családot, csak mert FUN-ból. "
Minden áldott nap van ilyenből pár az utakon... minap egy csaj húzott el mellettem egy VW Polo 1.6-al 120-130-al városban(!).
"Az meg megint más, amikor 50 helyett mondjuk 70-80-at mész"
Ok, 70-80-al már simán megölhetsz bárkit. 55km/h-val mentem (rendőrségi szakértő is ezt állapította meg) mikor egy biciklis kivágott elém egy kereszteződésben, észleltem, satufék, kb. 25km/h-val ütöttem el, eltört a térde + zúzódások. Hosszú huzavona után olyan szinten nem engem hoztak ki vétkesnek, hogy az ürgével akartak mindent megfizettetni: kocsiban esett kárt, szakértőt, perköltséget, etc. Szinte mindent én fizettem ki, mert nem vagyok gyilkos nekem az az 1 év olyan volt mint a purgatórium. (Az ürge ugyanis olyan pert indított ellenem, hogy élete végéig 15.000 Ft járadékot fizessek neki, mert 1 millió kártérítést, mert van egy kiskertje és sokáig nem tud ott normálisan dolgozni.)
Mindezt úgy, hogy mentem egyenesen, ő meg kijött elém...
Gyilkos vagyok ugye? Amúgy, ha úgy esik simán a feje a kerék alá került volna és akkor is gyilkos vagyok ugye? Elárulom, hogy azon az úton amikor vezettem 2 dologra gondoltam: 1. Az akkori barátnőmre. 2. Az előttem álló munkára. Egyértelmű, hogy gyilkos vagyok. -.-
Bocsánat pedig van, mindenki számára, de főleg nem a szándékos elkövetők számára. Igen, akkor is lenne, ha az én szüleim lettek volna, mert kibaxott balesetek mindig vannak és igen, mindig van 1 hibás. Mindig!

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.
Alapból minden hónapban valaki beszorul 2 fal közé vagy beszorul a feje valahova vagy felakad valahova stb.,de kérdem én,miért pont Kínában vannak ilyen "ügyes kaszkadőrnövendék" emberek ?! 😄
(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 ︻┳═一 // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//
bocs a nagy képekért de nem volt energiám kicsinyíteni

respect to the man in the ice cream van
Keményen ripityára ment a Honda (vagy Toyota).Nyugodjanak békében szerencsétlenek 😞

Utoljára szerkesztette: desigo, 2014.08.23. 21:23:53