37102
  • pajti
    *mai
  • Willi Betz
    Erre nem tudok mit írni....
    Én csak akkor nyúlok a választókarhoz,amikor kiválasztom a szükséges fokozatot. Menet közben nem simogatom,nem fogdosom,hiába könyöklök,az ölembe tartom a kezem.
    Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2015.05.17. 19:41:59
  • Roger6
    Automatánál mit kell nyúlkálni 100-nál? Nem csak beteszem "D"-be, aztán uzsgyi?
  • Tinman #28517
    Ismerős XC60-as pár ezer km-t futott Volvo-t olyan 100km/h körül betette rükvercbe...
  • Willi Betz
    Világ legegyszerűbb dolga automata autót vezetni,mégis vannak erre is alkalmatlan emberek.....
  • w77d
    A Casco igen, de az önrész akkor is súlyos összeg lesz...
  • cement
    ha van cascoja akkor az igen.
  • KaBuTo666
    Ez kellemetlen.
    Vajon ilyenkor a biztosító fizet? :D
  • desigo
    "Mercedes CLA-ját úsztatta meg egy nő Kínában, miután rossz irányba húzta az automata sebességváltó karját. Ezek után a napfénytetőn kimászva várt a segítség érkezését ."

• Roger6
    Nem értem egyszerűen. Komolyan. Az első videónál ott áll egy helyben, és hagyja, hogy szétverjék a kocsiját. Nem akar verekedni, tiszta sor, nem akarja elütni, tiszta sor, de simán otthagyhatná. Nem fogom fel ép ésszel ezt. Amúgy remélem az összes ilyen baromállat a sitten köt ki, ahol jól seggbeszexuálják napi 10-szer.
  • PetruZ
    Road Rage 25
  • RatBaG #28509
  • Tinman #28508
    Ugh ^^
  • RatBaG #28507
    állítólag gázos a verda, aztán beszivárgott az utastérbe és pukk...
  • Tinman #28506
    Spray flakon eldurrant talán? De mi a ráktól gyulladt is be?

Meg ha az eldurran a nő nem így szál ki az biztos, hanem kissé véresen...
  • acsati
    hát ott meg mi történt?
  • Tinman #28504
    Köszi!
  • SimaSuna #28503
    mákja volt, hogy nem gyulladt be :/
  • RatBaG #28502
    http://gfycat.com/FluffyWeirdComet
  • Rev Hard
    Amtrak train derails in Philadelphia. - 7 halott, 200 sérült
  • Tuvok #28500
    Pedig igaz, amióta injektor létezik, elektronikával megoldható, hogy elvegye az alapjárati keveréket is, majd visszaadja amikor kell. A mechanikus visszahajtás miatt nincs szükség rá, viszont a járó motor miatt a szükséges helyekre kerül kenőolaj. Álló motornál csak a szóróolajzással kent helyekre jut, máshova nem. A korábbi kérdésednél gyakorlatilag ez történik, motorfék, azzal a különbséggel, hogy alacsony sebességnél nem indul újra a befecskendezés.

A fed. komputeres-es autókban pedig ezt jelzi is, 0.0L-t mutat.
    Viszont hogy megéri-e, az szitufüggő. Ha hirtelen kell fékezni, rövid távon, akkor tökéletes a motorfék, ha viszont messzebb van a hely, pl. jóval előtted levő piros lámpa, vagy nincs konkrét megállási hely, akkor jobb gurulni, alapjáraton is valami 1-2 deciliter/óra a fogyasztás.
    Egy biztos, a fékbetéted sokkal kevésbé kopik. :)
    Motorféknél egy valamire kell figyelni, mégpedig ha hülye hangja van a motornak, füstöl, vagy rángat, olyankor az elektronika hibás és mégis jut valamennyi nafta a motorba, viszont a tökéletlen égés miatt rettentő módon be tudja mocskolni a gyertyákat, katalizátort, stb.
    És persze a legfontosabb, hogy ismerd az autód. Van aki 3.-ban vagy 4.-ben megy városban a dinamikusabb közlekedés miatt, van aki maxra felpakol. Én szarrá szoktam magam motorfékezni, ill. mindenhol gurulni ahol lehet, 5,2L-rel!! járok melóba és haza 30-30 km-t a fed komp. szerint, saját számolgatásom alapján valójában 5,5. Pedig 1.8-as, benzines. :D Persze az út 70%-a főút.
  • Nyiri
    Arról nem is beszélve hogy az autó jobb oldalánál 1.5 sáv üresen menekülésnek.
  • w77d
    egyértelműen a motoros a hibás
  • pajti
    motoros
  • Tinman #28496
    Köszi!

Ennek alapján számolgattam és kijött az, hogy ha az adott lejtőkön üresben járok, akkor havonta 2k, évente 24k spórolás realizálható, ami a szgk éves kötelezője. Betonkemény!

Dettó u.a. az útvonal egy évben 225x megtéve...
  • Adaaam
    Motorfék kontra kigurítás elején ír erről
  • Tinman #28494
    Eskü utolsó kérdésem:

Sok helyen azt olvasom, hogy járó motorral, ha motorfékkel gurulsz lejtőn lefelé SEMMIT nem fogyaszt az autó. Szerintem ez nem igaz. Elvégre alapjárat olyankor is van nem? Akkor is van 4 ütem nem?

A semmi =/= alig eszik valamit. Szerintem.
  • SötétBarom
    Nem is értem miért érdekel ez a faszság :DDD
    Amúgy C, de a károsodás mértéke nem annyira durva, mint gondolod. A nem járó motor meg szerintem elég hamar lefékezi az autót a brutális súrlódás miatt. De kipróbálhatod fordítva is, hogy menet közben négyesben leállítod az autót.

Trabanttal lenne értelme a tesztnek
  • Tinman #28492
    Köszi a válaszokat, de biztosat még akkor mindig nem tudok :-D

Lada-val nem, de kisebb sebességnél kipróbálom majd a melós Astrával.
  • Tinman #28491
    Nekünk 2103-as volt 1500-as motorral... 160 nem volt vele gond, csak minden más szar volt körülötte, így ennyivel menni vele a kaszás felé kitett "gyere vigyé' " táblával volt egyenértékű. Utazótempóban 130-at pályán sokszor megtette, viszont ekkor nagy étvágya volt 10 liter simán. Most a 2.4-es CRD-vel 5 liter alatt járunk :-D
  • Alien69
    Anno, a ladánk végsebessége 110 km/h volt (2105). Kisebb lejtőn elérte a 120-t is. Elég hosszú távon bírta ezt a "tempót": Hiányzott az 5. sebesség.
    Utoljára szerkesztette: Alien69, 2015.05.12. 22:22:42
  • Rev Hard
    Ez komoly ?
  • VJP
    Motorfék az mikor nem a motor hajtja a kerekeket, hanem a kerekek hajtják a motort. Ekkor a hengerek és egyéb alkatrészek súrlódása fékezi az autót. Lényegtelen ebből a szempontból, hogy a motor gyújtáson van-e vagy sem.
    Hogy megáll-e ettől az autó az a lejtő nagyságától függ! Fékezni biztos fogja, megállítani nem biztos.
    Hogy kifejeli-e a szélvédőt megint csak a sebességtől függ. Ha járó motornál 100-al mész és ehhez 4. sebesség fokozatban 5000 fordulat kell, akkor a lejtől a motor 100 km/h sebességnél 5000 fordulatra fog felpörögni. Minnél magasabb a fordulat annál nagyobb az esély a fejeléshez. A 2000 fordulat még kényelmes, az 5000 már nagyot ránt!
    Ugyanez igaz a motor károsodására is: Ha 100-nál 5000-es a fordulat, 200-nál 10.000. Na 10.000 fordulatnál a Lada szétesik.

Óvatosan egyébként a gyakorlati próbálgatásokkal, mert ha egy motort 5000 fordulatra terveznek, és te visszaváltasz, vagy dombon gurulásnál 1-esbe rakod nagy sebességnél, a motor felpöröghet olyan fordulatra 6-7-8000 aminél szétesik!

(Minden számadat szigorúan elméleti, csak a szemeléltetést szolgálja)

Remélem azért érthetően fogalmaztam!
    Utoljára szerkesztette: VJP, 2015.05.12. 20:39:53
  • TG Gida
    Kifelejtettél egy smiley-t ugye?
  • Effe88
    de nem lehet motorfék, hisz nem jár a motor, le van állítva...
  • bertino
  • Willi Betz
    Tekintve,hogy a Lada (kocka) 4 sebességes,valószínű nem lesz semmi baja :D Tehát semmi nem fog történni,picit ránt,azon kívül semmi.
  • desigo
    90-nél négyesbe rakva szerintem nem kellene széthullania semminek.
    Motorfékkel lassulna vagy gyorsulna a lejtő nagyságától függően.
  • cement
    azert nem lesz baja szerintem, mert a negyedik mar eleg nagy attetel, a fordulatszam nem lesz annyira magas. ha mondjuk azt mondod hogy beerolteted valahogy kettesbe es raengeded a kuplungot, akkor biztos lenne baja. 90nel negyedikben azonban nem tudom. probald ki :)
  • cement
    ha trollkodni akarnek azt mondanam egyik sem mert arrol nem szol a fama hogy ki is engedi a kuplungot negyedikben ...
    de tegyuk fel h kiengedi. nem fog karosodni a motor annyi ido alatt szerintem amennyi alatt megall a kocsi. olajnyomas ugyan nincsen, tehat valamelyest nagyobb a henger es a dugattyuk surlodasa mint jaro motornal, de plane egy lada eseteben szerintem nem tesz nagy kart a motorban.