37102
  • PetruZ
    Gyártó- és modellfüggő. Az én 2003-as MeganeII-esemben is bekapcsol. Igaz, nem alap kivitel.
  • Rev Hard
  • Willi Betz
    Csak az újabbaknál kapcsol be vészfékezésre. De utólag be lehet szerelni a legtöbbe modullal.
  • cement
    az újabbak. nekem egy 95-ös toyota carinám van abban nincs ilyen hiperszuper luxusfunkció pedig már ki lett próbálva :)
  • ocskoszilard
    köszönöm mindenkinek a válaszokat, ma is tanultam valamit
  • VJP

Az elején én sem tudtam mi az, de aztán leesett!
  • w77d
    köszi a felvilágosítást, erre nem gondoltam volna
  • VJP
    A kamera bizonyos G erő hatására kezdi el a videót venni. Pontosabban folyamatosan vesz, de visszamenőleg csak 1 percet tárol (vagy amennyi be van állítva), így ha csippan egyet hirtelen fékezéskor akkor fixen elmenti az elmúlt 1 percet, és az utána lévő egy percet. A csippanás csak egy visszajelzés a sofőr számára, hogy elkezdett menteni a kamera.
    Vagy megnyomnak rajta egy gombot ami ugyanazt eredményezi mintha a G erő hatására automatikusan bekapcsolt volna, de ekkor is csippan.
  • Tinman #28552
    Hát szerintem a radar. Van elől is, hátul is, már egy kutyától lazán becsipog.
  • bboyatty
    Vezettem Fluance-t, annak elég volt egy keményebb fékezés és már villogott is.
  • w77d
    A csippanást nem tudom, de minden autó elakadásjelzője automatikusan bekapcsol, ha nagyobb ütést kap.
  • ocskoszilard
    Ezekben a videókban balesetnél mi szokott csipogni amúgy? Meg az elakadásjelző automatikusan bekapcsol balesetkor?
  • Master91
    brit tudósokat kérdezték már?
  • Roger6
  • Szabi #28546
    a cseh szakértők pedig megállapították, hogy vagy pilóta hiba volt, vagy műszaki..

én meg csak azt tudom megállapítani, hogy vagy igazuk van, vagy nincs....
  • desigo
  • TomBond
    Magyarországon vagyunk! Egy ügyes karosszériás pikk-pakk megcsinálja, és mehet a piacra! :-)
  • Totti5
    Azt mondják a híradóban hogy valószínüleg kuka a gép, nem lehet javítani.

• Szabi #28542
    leszállás után fékezés nélkül elhagyta a gép a kifutót
  • desigo
    Uhh ez jól leamortizálódott...
    mi történt vele?
  • eksy
    Rendben:)
  • Tuvok #28539
    Villanymotor.
  • eksy
    A szivattyút (pumpa) mi hajtja?
  • Szabi #28537
    -1 Magyar Gripen.. :-/
  • TG Gida
    Mi lehetett a baltás story vége?
  • Tinman #28535
    +1
  • Tuvok #28534
    Az az őz milyet repült már, szegény... :/
  • Tuvok #28533
    A régi mechanikus karbikon nem volt, a modernebbek lehet tudják, azokat nem ismerem.

Ha a főtengely forog, akkor a főtengely csapágyaihoz jut, ha az szóróolajozással van megoldva, de vannak részben vagy teljes egészben szivattyús kenésrendszerek is, ami működéséhez kell a járó motor. De ott a szervó, vagy a fék/kuplung hidraulika is.
  • eksy
    No komment!
  • Tinman #28531
    Szerintem 20 éves a jogsim félmilla levezetett km felett vagyok. Igaz, az utóbbi időben elég gyengén adom elő mert csak heti 1k-val növelem a levezetett km-ek számát, míg ez a szám pár éve lazán 3x ennyi volt.
  • Totti5
    Fájhatott.

Hétvégén A futam, remélem több zúzás nem lesz... rossz nézni ezeket.

Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.05.18. 20:32:07
  • eksy
    Szerintem neked nincs jogsid és csak a hülyeségek száguldoznak a fejedben:)
  • eksy
    Gyorsulna? Ha a sebességbe tétellel egyidőben szakadékba zuhanna az autó, akkor gyorsulna:)
  • eksy
    Szerintem a karburátorokon is van alapjárati elektronika, ami motorféknél zár. A motorolaj pedig mindenhová eljut, ha forog a főtengely, szerintem.
  • Adaaam
    5:45-nél szép példa, hogy miért kell használni az övet...
  • PetruZ
    CCT-67 gyűjtemény, szokásos karambolok, több nagyvas, motorosok és gyalogosok, őz (!), némi road rage (a múltkoriakból) és a végén az öngyulladós kocsi.
  • Willi Betz
    Fura,ugyanis menetközben az enyém pl nem engedi,hogy bárhova tologassam a kart,magyarán a retesz gombot se tudom felhúzni. 20-25 éves konstrukció....
  • whiskeyman
    Az enyémnél is beraktam előzéskor üresbe, aztán néztem, hogy miért nem haladok. :D
    Utoljára szerkesztette: whiskeyman, 2015.05.18. 06:57:49
  • Roger6
    Ach so, így már érthető.
  • Tinman #28521
    Előtte 30 évig manuális váltós gépe volt. Azt mondta, hogy abban a pillanatban leállt az autó, ott helyben megálltak, nem túl finoman. Úgy tűnik hülye biztos, mert semmi baja nem lett a gépnek.