37099
-
#36298 -
#36297 Biztos csacsogtak és nem figyelt kellően a sofőr a vezetésre. -
#36296 -
nordan #36295 nem védtem a picsákat csak érdekes a story, nekem is olyan nőcisen szart se látok feelingem volt...és bár kimosta az ügyvéd én már veszekedtem nővel esőben este meséltem is már sztem itt is,hogy rámhúzta dupla sávnál a kormányt és észre se vette hogy ott vagyok, kövi lámpánál bekérdeztem,hogy WTF? erre a válasza az volt: hogy ő esőben nem lát......... -
#36294 Azert a 45 meterrol 40km/h-val haladva nem tudott megallni (bar "enyhe fékezésbe kezdett"), inkabb a "trendi csajok" elpofaztak az idot es nem figyeltek. Meg eleve ejszaka, esoben, kozvilagitas nuku, villogo gyalogatkelo fele, igazabol a 40km/h is sok.
Tudom hogy utalod a gyalogosokat, de mindket oldalt vannak hulyek. Es mivel az auto erosebb, az autosnak illene ilyenkor sokkal jobban figyelnie. Attol mert valaki (esetleg) hulye, nem kell azert lenyomoritani vagy kinyirni:D -
nordan #36293 kicsit utánaszámolva kiváncsi lennék azok a sofőrök mikor aludtak rendesen......az út szerint 0:30 kor van a meeting a Hősök terén.....ergó a sofőr lehet előző nap mondjuk reggel 7-kor kelt....és ha napközben nem aludt akkor ott már szoppedli van....és ugye hajnali 4-5 re érnek vissza másnap....ott megint eltelik 24+ óra rendes alvás nélkül, oké,hogy 2 sofőr van,de megint megkérdezem mikor alszanak? :D sztem a céget is megbasszák emiatt meg úgy összesen az összes ilyen túristaszervezésnek is lehet finish lesz -
#36292 "A cég vezetője úgy tudja, hogy a sofőrök a tengerpartra érkezés után fürödtek, ebédeltek, majd lefeküdtek aludni a buszban kialakított ágyra."
Jó nagy alvás lehetett, van álló klíma a buszon, vagy a 50°C kellett szunyókálni? -
#36291 "Lilla terhére rótta a bíróság, hogy a gyalogos féktávolságon kívüli észlelése ellenére sem tudott megállni. Sőt, alig csökkentette a gázolás pillanatáig autója sebességét."
„Én első ránézésre abban sem voltam biztos, hogy emberi mozgást látok az út szélén. Két másodperc alatt történt az egész.”
"A hölgy hirtelen előrébb hajolt, rántott egyet a kormányon, és enyhe fékezésbe kezdett, de sajnos nem sikerült elkerülni a tragédiát."
Már korábban is írtam, és lehet fogom még párszor, abban a reménykedve lehet valaki olvassa és segít rajta.
Ha bizonytalan dolgot látunk, észlelünk, akkor nem kimeredt szemekkel figyeljük és haladunk felé változatlan sebességgel, hanem elkezdünk lassítani, fékezni.
Mint feladatot tüzük ki aznapi vezetés közben, mert az elején ezt tudatosítani kell, majd idővel ez automata reflexé tud válni.
Tehát ha olyan, első nézésre nem értelmezhető dolgot, cselekvést látunk az útest és annak közelében
az első dolog a lassítás, fékezés.
-
#36290 Ketten haltak meg egy közlekedési balesetben Ajka-Bakonygyepesnél
-
#36289 A telex cikke szerint sem valószínű a defekt.
Aki utazott már egész éjszakán át buszon tudja, hogy az ilyen hajnali órákban félálomban van mindenki. Az, hogy egy vagy több utas "durranást" hallott még nem bizonyít semmit, lehet, hogy már annak a hangját hallották, ahogy a busz beközölte a szalagkorlátot.
Elaludt vagy rosszul lett a sofőr, ez most már elég egyértelmű. -
nordan #36288 na ez egy érdekes story a való életből a sok zebrás buta gyalogosra.....
https://www.vezess.hu/magazin/2020/08/22/kemenyen-kuzdott-igazaert-a-halalos-gazolo/?fbclid=IwAR0_YD0BHgxggcv-csbRKDUwq22LjC4gppMBR3-2S2PbfIsNDWKRFIIls08 -
kamionosjoe #36287 Ez tetszik, néhány helyen jó lenne ilyen, biztos több ember észre venné. -
#36286 ez elég kúl. lehetne ilyesmit rendszeresíteni személyautókba is, a technológia megvan hozzá. a táblafelismerő rendszer észleli, hogy elsőbbséget kell adni/megállni, és ha a kocsi érzékeli, hogy nem lassít a sofőr, egy extra nagy hud kivetülne a szélvédőre hatalmas stop táblával. -
#36285 Softstop™ Barrier System by LASERVISION
Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.08.19. 00:12:38 -
#36284 https://www.instagram.com/p/CSrS1zlI8lf/ -
nordan #36283 szétnézés az ablakban....tudom neki van elsőbbsége.....OKÉ, fel is lehet írni a tolókocsira, megérte? hogy dacból mész át a zebrán? nem hinném
pedig itt aztán lehetett volna látni.......
az ,hogy az autóst pedig azonnal ki kell vonni a forgalomból az nem is kérdés! ,de akkor is te leszel nyomorék vagy halsz meg
Utoljára szerkesztette: nordan, 2021.08.18. 09:43:36 -
#36282 Szolnoki gyalogos gázolás
video -
#36281 Hmm ez tényleg érdekes, a szalagkorlátot is legyalulta és a bal oldal szinte épnek látszódik.
Vagy pont a kezdetét kapta el ahol földbe bujtatják ?
Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.08.18. 01:40:13 -
nordan #36280 ezért kivégzik és meg is érdemli -
#36279 ennyit a zebrán átkelésről 18+ erősen
-
#36278 https://www.reddit.com/r/CatastrophicFailure/comments/p60u7l/russian_military_prototype_airplane_crashed_near/ -
nordan #36277 valami utas is nyilatkozta,hogy defekt volt......fene se érti már -
#36276 igen ez elég érdekes... a jobb első keréknek a kép alapján semmi baja, de még a hátsónak sem, mégis jobbra tért le az útról. a tapasztalat és a fizika azt diktálná, hogy durrdefekt irányába kezd el húzni a busz, szóval ez a defekt elmélet megdőlni látszik -
#36275 Ha megnézed lejjebb a képet amikor a lábára húzták, akkor is így állt. Ez az egy amiért fura nekem a durrdefekt, mert ha az volt, akkor nem maga a defekt hanem a reakció miatt vágódott ki jobbra, átszakította a szalagkorlátot és jobbról kerülte volna a pillért, csak a bal oldalával telibekapta. -
nordan #36274 ez hogy? fordítva van a kamera? vagy már átforgatták az út másik oldalára a buszt?
-
#36273 -
#36272 Elvileg létezik erre már megoldás régóta, hogy aztán ez autóbuszon vagy teherautókon mennyire lett kötelező alkatrész azt nem tudom.
Ahogy írjátok, az első kerék durr defekthez még rengeteg járulékos dolog is tartozik melyek befolyásolják a végkimenetelt, pl gyorsítás közben jobban kontrollálható, mint ha ép intenzív lassításkor durran el vagy az is számít, hogy a sofőr épp mennyire a vezetésre figyel.
-
#36271 Hát igen, az biztos nagyban növeli az esélyét a helyes reakciónak, ha mindig két kézzel fogja az ember a kormányt. Amilyen "vicces" tud lenni az élet, simán lehet, hogy valaki mindig így vezet, egyszer vezet 2 percig egy kézzel és akkor történik vele ez. Nekem még sofőrként nem volt durrdefektem (és ez maradhatna is így) olyan volt csak, hogy szembe jövő kamion pótjáról lerobbant az egyik gumi amikor kb 10 méterre volt tőlem. Akkorát szólt, hogy azt hittem beszarok. Maradt rajta elég gumi hátul, úgyhogy nem volt dráma, meg se moccant kb a szerelvény, ettől függetlenül nem szívesen néztem volna meg 2x1 sávon, hogy mi történik ha valamelyik kormányzott kerékről pukkant volna le ugyanígy, atomjaira szakadva. Lehet egyébként, hogy ennyi a titok nyitja, hogy két kéz-egy kéz, nem tudom, netes videók többségében is meg tudták fogni, de amit nem, azt nagyon nem. :D -
#36270 nekem bal elsőm durrant el 105 km/h körüli tempónál autópálya kivezetőn gyorsítás közben, pár hónappal ezelőtt, igaz személyautón és nem buszon. mivel apám belémverte, hogy mindig, de autópályán főleg 2 kézzel fogjuk a kormányt, nem történt semmi gond, visszaengedtem a gázt, és szépen lehúzódtam motorfékkel a leállóba. kereket cseréltem és mentem tovább. egy durrdefekt vagy váratlan szituáció miatt az a pár tized másodperc amíg a másik kezeddel is rányúlsz a kormányra, élet és halál közti különbséget jelentheti. ha két kézzel, helyesen fogja valaki a kormányt, sokkal nagyobb eséllyel tudja stabilizálni a járművet.
amit a hivatásos sofőrökről írsz az sajnos igaz bár pont nekik kéne odafigyelni a legjobban. mindig fogom a fejem mikor látom napi szinten akár többször, hogy egy kamionos/buszos/taxis/futár hülye vagy hanyag módon vezet és nem oda figyel ahova kéne. ez a munkája bakker. rohadt nagy felelőssége van, mivel napi 5-6-7-8 órát tölt a volán mögött.
Utoljára szerkesztette: cement, 2021.08.16. 13:09:03 -
gotchaaa #36269 24.hu-s cikk alatt facebookon kommentelte egy csaj, hogy ő a buszon ült, és durrdefektet kaptak. -
#36268 Ti kaptatok már durrdefektet kormányzott keréken busszal vagy kamionnal? Azért itt 7-8-9 bar-os nyomásokról beszélgetünk, nem hiszem, hogy határozottan kijelenthető, hogy kizárólag vezetéstechnikai mulasztás miatt vágódhat ki a vérbe ilyenkor, főleg 90-nél. Lehet, hogy ezerből egy eset van, amikor ilyen szerencsétlenül pukkan el a gumi, de az éppen elég. Neten is lehet találni videót, ahol a durranás pillanatában máris baszódik arra az oldalra a kamion és lényegében már az árokban van, mire bármit felfogott belőle az ember. És akkor ugye azt már meg sem említem, hogy még a hivatásos sofőrök (meg senki) nem úgy vezet, hogy minden pillanatban minden érzékszervével és izmával arra készül, hogy na vajon mikor durran el a gumi. Ettől függetlenül simán benne van, hogy ebben az esetben elalvás vagy rosszullét volt a kiváltó ok, de ez a durrdefektes téma szerintem nem ennyire fekete-fehér, mint ahogy itt vázoltátok. -
nordan #36267 meg mondjuk, jut eszembe egy gyors cellainfó,mert lehet épp sms-t írt vagy FB-on belenézett a hírfolyamba....... -
nordan #36266 én is ezt mondanám bebaszna ha egy durrdefekt ilyen bajt okozna egy hivatásos sofőrnek....még egy mezei sofőr sem esik le az útról durrdefektnél.....érdekes is lenne ha a heti többtucat ilyen esetben mindenki meghalna -
#36265 a durrdefekt nem ránt be sehova, csak ha idióta módon beállsz a fékbe teljes erőből vagy hirtelen elkezded rángatni a kormányt. ez inkább elalvás vagy rosszullét volt. -
#36264 az kemény. a helyetekben nem ülnék többet buszra, nagyon üldöz titeket a sors -
#36263 Ha a defekt berantotta a szalagkorlatnak, az felnyarsalta, aztan dimbes-dombos arok, es utana gyorsan jott a fal, nem sok lehetosege volt. -
#36262 18+os motorbaleset
Utoljára szerkesztette: ToCsEk, 2021.08.15. 22:22:48 -
nordan #36261 hmm akkor nem értem....egy durrdefekt azért nem akkora vaszisztdasz egy buszosnak -
#36260 elméletileg durrdefekt volt -
nordan #36259 rosszullét ájulás és ilyenkor a domináns kezed felé dölsz el