37102
-
Stockbauer33 #29241 http://totalcar.hu/magazin/hirek/2015/09/24/igy_buntet_mentoautot_a_bmw-s/ -
#29240 -
#29239 -
#29238 :D -
El Gigante #29237 én csak a jó csajokat nem engedem át -
#29236 egyszer engem ezért büntettek meg majdnem a zsernyákok, mert egy zebrához közelített egy gyalogos, és ők a civil, jelöletlen piros yarisukkal megálltak a zebra előtt. ugye a kresz szerint ha a zebra előtt a párhuzamos sávban megáll az előtted haladó neked is meg kell állni, de én még láttam hogy sehol nincs a gyalogos és átgurultam... tehát nemhogy a zebrán nem volt a gyalogos, de még csak le se készült lépni. utánam jöttek és megállítottak, pampogott a csávó hogy így meg úgy meg leszek büntetve majd a haver az anyós ülésről ráköszönt mert ismerte és így elengedtek.
amúgy mindig átengedem a zebrán a népet, kivéve ha látom hogy mögöttem és szemből sem jön semmi.
Utoljára szerkesztette: cement, 2015.09.24. 08:37:18 -
#29235 A lámpa nélküli, nem biztosított zebra, a KRESZ legnagyobb faszsága ever, mert a fizikának akarnak parancsolni, annak meg nem lehet. Értem én, hogy 30 km/h-val közelíthetem meg max a zebrát, de melyikünk képes megállni biztonsággal? A gyalogos 3-5km/h-val vagy a több tonnás jármű 30 km/h-val?
A másik rettentő nagy gond pedig, hogy a gyalogosok rengetegszer úgy kelnek át a zebrán, hogy DEHÁT ELSŐBBSÉGEM VAN, így körül sem néznek! De olyan szinten nem, hogy az autók között fogja magát és lelép, mert IGAZA VAN! Oké bazdmeg, majd ezeket írjuk a sírodra is, te barom: "de nekem elsőbbségem volt", "de nekem igazam volt". Egyszerűen nem hiszem el, hogy emberekben ennyire nincs túlélési ösztön azon a qrva zebrán! -
#29234 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Rendőr vótt rájadásul... De, azért 5:00-nál kezdődő tömeges baleset, egyetlen gyalogos "miatt"??? Persze, az autósok többsége a "hibás" (főleg pl amely kivág ballra, és gyorsít).
Nem régiben pont én is bele estem egy hasonkó szituba. Zöldet kaptunk, kb 12 autó két sávra. 50m-re zebra, egy anyuka rendezi két gyerekét a zebrától kb 3 méterre (aza, még csak készülnek, nem indultak a zebra mellé). Első autók mennek, én kinézek jobbra, hogy mi van abban a sávban. Mire vissza nézek, az előttem lévő suzukis már erőteljesen lassít. Én meg nyomhattam a satu féket, és ha nem gurul előrébb, még neki is megyek, és rá lököm a zebrára. És persze, én lennék a hibás. Nem, ááá nem jó az, hogy ha elmegy ez a pár autó, akkor majd biztonságban átmennek a gyalogosok (mert persze, mögöttem még 2 autó, és 5 perc szünet). De hát, ez van.
Utoljára szerkesztette: Alien69, 2015.09.23. 23:52:42 -
#29233 ez eleg kemenyre sikerult bakker -
#29232 KRESZT betartotta? Be! Hát akkor? :D -
#29231 Az utolsónál szó szerint tátva maradt a szám... döbbenet. -
Stockbauer33 #29230 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!3.57-nél a fa...cibáló ahogy kicentizi a babakocsit.Az eszem megáll ezeken a tahó ruszkikon -
#29229 Volt róla szó, hogy nálunk is bevezetik a jobbra kisívű kanyarodásra, de mostanában nem hallottam róla.
Szokásos heti CCT válogatás, a múltkori kínai autópályás is benne van már. Most van benne pár frontális csatt és gyalogosreptetés is, de a legnagyobbat egy motoros szól, szerintem szerencsétlen nem maradt egyben... A végén a luxusautós dolgot viszont nem nagyon értettem, ki kivel van. :) -
#29228 igen, kivéve ha külön tábla titlja -
#29227 Az igen!
Pirosnál lehet az amiknál jobbra kanyarodni? -
#29226 az szép :D -
#29225 -
#29224 -
#29223 persze, nem teljesen ugyanaz, de az elv véleményem szerint valahol a messzi távolban összeérnek ezek a dolgok. mindegyik 'csak' bosszúságot okoz, nem keletkezik értékcsökkenés.
a szándékos kilátás-korlátozás meg teljesen megérdemelt, hiszen először szépen megkérnek mindenkit, hogy azon az útvonalon, amin odament a járdára, menjen is vissza. látszik a felgyorsított felvételeken, hogy ennek sokan eleget tesznek, mert rájönnek, hogy ők szegnek szabályt, és jobb ha inkább visszamennek a dugóba, mintsem konfliktusba keveredjenek. az arrogánsabbikjai viszont nem tágítanak, ekkor jön a figyelmeztetés, hogy ha nem tolatnak vissza, kapják a matricát. ha ez sem hatásos, megy a matrica, onnantól meg keződik a csetepaté. pedig kétszer-háromszor is szólnak előtte, de a kedves autós inkább megvárja míg tényleg kap egy matricát.
én személy szerint nem hiszek az erőszakban, számtalan esetben sétáltam már el annak ellenére, hogy jogom lett volna felháborodni, vagy veszekedni, de felmérve a másik fél primitív hozzáállását és korlátolt gondolkodásmódját jobbnak láttam arrébb állni mert tudom jól, hogy ha tettlegességig fajul a helyzet, az senkinek nem lesz jó, függetlenül attól, hogy ki nyeri az ökölpárbajt. ezek a fiúk nem verekednek, ha végignézed az összes videójukat láthatod, hogy kb. 1 vagy 2 eset volt amikor visszaütöttek de csak azután hogy a másik fél teljes erőbedobással nekik támadt és akkor is csak addig alkalmaztak erőszakot, amíg le nem tudták fogni az illetőt.
a sok orosz videót elnézve tényleg katasztrofális a helyzet és valakinek tennie kell valamit az ilyen autósok ellen, az ottani közvélemény amennyire én tudom teljesen támogatja a dolgot. szerintem ez még nem lépi túl azt a határt, ami már önbíráskodásnak minősülne. bár lehet, hogy a jogszabályok már annak titulálnák... az a baj, hogy a szabály- és törvénysértőknek több joguk van, mint kéne. értem én, hogy miért van szükség az ártatlanság vélelmére, de egy ilyen esetben, ahol van 10+ tanú és egy videófelvétel arról, hogy az autós szabálytalankodik, majd még neki áll feljebb és megtámad 14-15 éves gyerekeket... egy jóérzésű ember ilyenkor szívesen letekerne neki egy-két akkora maflást, hogy elgondolkozzon azon amit csinált, senki ne mondja, hogy nem. csak ugyebár ilyenkor jönnek az ügyvédek akik addig csűrik-csavarják a dolgokat amíg a bíró majd csoportosan elkövetett garázdaság miatt elítéli az amúgy saját magukat védő fiatalokat, mondván ők többen vannak és az erőkülönbség miatt nem számít önvédelemnek. ezzel van a baj szerintem
Utoljára szerkesztette: cement, 2015.09.23. 11:27:57 -
#29222 Egy szar cég :-D
Egyébként free járok vele napi 2x45km-t melóba, szóval jobb, mint a saját/busz. -
#29221 Milyen cég ad amúgy B corsát? :DDDD -
#29220 Megérkezett ma a Xiaomi Yi kamerám. Sajna még csak 16GB memkártya került bele, így 1080p@60FPS mellett ~1 óra 20 percet tudok rögzíteni. Ráadásul megjött minden apróság hozzá, de a lényeg az autós töltő+tartó az nem, így a hátam mögé tudtam egyelőre csak felszerelni (a Yi biciklis tartójával :-D) a céges verdába, de holnap majd keresek neki jobb helyet. Na majd jön az is, ehhez is 1 teljes hónap kellett.
Addig is egy videóból kivágott kép, mai történés, Zala megye, mi már akkor értünk oda, amikor már megvolt a baj, de azé' szúká blátty!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#29219 "A teraszáról kamerázza a gyerkőcöket"
Idős faszi. Kameráz. Gyerekeket.
-
#29218 hagyni kell a faszba... ha pedig támadó jelleggel lép fel a gyerek vagy az anyja ellen, akkor azonnal rendőrt kell hívni. -
#29217 Itt a lakó övezetben a játszótér mellett van egy zsákutca.Délután mennek le az anyukák,apukák a gyerekekkel játszani szokás szerint.
A normálisabb autósok szépen lassan hajtanak be az utcába a gyerekekre figyelve hiszen ők jönnek-mennek,szaladoznak mindenfelé.
Azonban van egy idősebb nagydarab úr aki nem lassít,nem figyel.Őt zavarják a gyerekek inkább csak a homokozóban maradjanak.
A teraszáról kamerázza a gyerkőcöket ha azok a parkoló autók közelébe mennek.
Pont a másfél éves fiam sétál a parkoló autók közelébe amikor elkezdett veszekedni,ordibálni.Anyja egyből felvette,elvitte szó nélkül.
Egyből a "kerékkivágás,és az autóját vascsövekkel szétbaszás" jutott az eszembe de aztán leültem pár percig és eszembe jutott "az erőszak erőszakot szül" és hagytam a francba.
Direkt várja,hogy mikor szólunk,hogy ott kurva anyázva ordibálhasson mint egy másik alkalommal.
Ha viszont bármi kárt teszek benne vagy az autójában az önbíráskodás.
Megoldás?
-
#29216 Ezzel az a baj, hogy a pillanatnyi helyzetben ezt az autós NEM tudja/tudhatja, ergo akár meg is védheti tulajdonát, és péklapátpofont osztogathat. Persze, ez kb olyan, hogy az utcán ha rám száll a cigi füst, akkor önvédelemből kinyírhatom a dohányost, hiszen köztudott, hogy a cigi füst is halálos. -
#29215 (7) E § alkalmazásában falfirka: festékszóróval, filctollal vagy bármilyen más felületképző anyaggal létrehozott képi, grafikus vagy szöveges felületbevonat, amely nem a vagyontárgy rendeltetésszerű használatához szükséges.
Ez egy bazinagy matricát az autód üveg szélvédőjén tökéletesen lefed.
Ha gyalogosként a járdán sétálva nem engedsz el egy szembejövő autót, teljesen jogos, hisz semmi keresnivalója ott.
Ha viszont akármit pakolsz a szélvédőjére, az az önbíráskodás határát súrolja, sőt.
Tipikus patthelyzet, amiben az autós is paraszt, és az önjelölt igazságharcos is. Oroszéknál csak annyiban más a helyzet, hogy ők ezekből a felvételekből népszerű YT csatornát tarthatnak fent, itthon ez képmással való visszaélés lenne. -
#29214 Pedig itt is akad birka bőven. Azért tűnik soknak az orosz + ukrán mennyiség, mert eleve sokkal többen is vannak. 143 + 45 millió a mi 10 milliónkhoz képest, erősen nem egy liga. Amcsiknál miért van kevesebb extrém helyzet pedig ők is mocsok sokan vannak? Mert rengeteg a térfigyelő kamera, mert sokkal szigorúbbak a szabályok, sokkal komolyabb a közlekedési kontroll és a leglényegesebb, hogy fejben jobban rendben vannak, mint az oroszok. Egy szegényebb régióban mindig több az extrém szabálysértés/bűncselekmény, mint egy jó módban élő országban.
Idehaza is relatív komoly a közlekedési kontroll, vitathatatlanul jobbak az életkörülmények, emiatt is jobb a közlekedési morál. Idehaza nekem nem is a szándékos hülyékkel van a bajom (abból azért nincs olyan sok), hanem a tudatlanokkal és vakokkal.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.09.22. 16:11:45 -
#29213 mondjuk azért az orosz közlekedési morál és a magyar között lényegi eltérések vannak.Itt valószinű nem találkoztatok járdán száguldozó autókkal,mint ők.Talán ha ott is jobb lenne a szabályozás,kevesebb baleset is születne.Összeteszem a kezem,hogy nem ott élek. :) -
#29212 Az erőszak csak erőszakot szül. Ajánlom figyelmedbe a Wild Tales (Eszeveszett Mesék) c. film road rage-es ide vonatkozó kisfilmjét. Az úton nem árt észnél lenni és másokhoz képest okosabban viselkedni. Erősen nem árt meghúzni magadban egy határt, hogy meddig mész el. Sokszor mindenki csak jól jár, ha egy elkezdődő büntetőfékezősdi, kabbefaxom ELŐTT inkább szépen lehúzódsz oldalra és felhívod a csajod/párod 5 percre, majd mész tovább. 1000x jobb napod lesz, mint ha belemész az őrületbe...
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.09.22. 15:45:23 -
#29211 Szerintem meg nem elég radikálisak. Ki kéne állni 20an, és aki kötekszik, annak helyből kivágni mind a négy kerekét, majd rongyosra baszni az autóját vascsövekkel. Úgy legalább még egy darabig látványos elrettentő példa lenne a többi köcsögnek. -
#29210 Viccelsz? A vezetőt teljesen gátolja a szabad kilátásban, így erre elég sok mindent rá lehet fogni a rongálástól elkezdve a szándékos károkozásig, etc. 3 esővel később se jön le az a matrica.
A srácoknak nem így kellene eljárniuk, hanem kiállni egy kamerával és felvenni videóra az összes szabálysértőt, majd a nap végén leadni a felvételeket a rendőrségen egy feljelentés társaságában. Ehhez joguk van és megtehetik. Amit most csinálnak az nem elfogadható, pont annyira nem, mint járdán autóval közlekedni... -
#29209 Én is leegyszerűsítem: szabálysértésnek számít. -
#29208 Leegyszerűsítem neked:
Ha az amit csináltál, 3 esővel később már nincs ott, akkor nem okoztál kárt. -
#29207 Motoros borított terepjárót Miskolcon.. -
#29206 :D Egy szórólapot tenni az ablaktörlő alá, meg festékszóróval összefirkálni az autódat szerinted ugyanaz a cselekmény? Pont ezért nincsenek megfelelő jogszabályok nálunk, mert vannak, akik tényleg komolyan így vélekednek.
Aztán Marika néni gyanítom nem direkt piszkítja össze az autódat, míg egy graffiti elhelyezése az autódon ez eléggé megtervezett, tudatos dolog. E között a két cselekedet között is óriási különbség van szerintem. -
#29205 én nem is akartam semmit összefirkálni, nem én hoztam fel.
nem találtam olyan jogszabályt ami szabálysértésként határozná ezt meg. de egyébként ennyi erővel az is szabálysértés, hogy mindenféle szórólapokat tesznek az ablaktörlő lapát alá, vagy ha egy erkély alá parkoltam és marika néni úgy öntözi meg a muskátlijait, hogy közben egy csomó retek megy a frissen mosott autómra. -
#29204 Nem rongálás, de szabálysértés. Valami ilyet magyarázott az előbb ismerősöm, aki jogász. A kulcsszó nem a rongálás, hanem a szabálysértés, és a bűncselekmény. De nem teljesen letisztázott a dolog. Mindenesetre nem firkálhatsz össze kedvedre autókat. -
#29203 https://amp.twimg.com/v/9c801d48-fbfe-4450-98b9-1b9174e70022 -
#29202 eszerint ha nem történik értékcsökkenés, (kvázi könnyedén eltávolítható) akkor az nem rongálás, de ez eléggé szubjektív, nem teljesen egyértelmű a meghatározás
371. § (1) Aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz, rongálást követ el.
(2) A büntetés vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a rongálás kisebb kárt okoz, vagy
b) a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó rongálást
ba) falfirka elhelyezésével vagy
bb) bűnszövetségben követik el.
(7) E § alkalmazásában falfirka: festékszóróval, filctollal vagy bármilyen más felületképző anyaggal létrehozott képi, grafikus vagy szöveges felületbevonat, amely nem a vagyontárgy rendeltetésszerű használatához szükséges.
A rendelkezés a rongálás törvényi tényállását szabályozza. A rongálás jogi tárgya a tulajdonjogjog. Az elkövetési tárgy az elkövető számára idegen, értékkel bíró ingó vagy ingatlan vagyontárgy lehet. A műemlék vagy védett kulturális javak körébe tartozó tárgy kivételével a saját vagyontárgy megrongálása nem valósít meg bűncselekményt.
Az elkövetési magatartás a megrongálás, illetve a megsemmisítés. A megrongálás fogalma a dolog állagának olyan károsítását jelenti, amelynek következtében a vagyontárgy értékcsökkenést szenved. A bűncselekmény megállapításához nem szükséges, hogy a vagyontárgy használhatósága megszűnjön vagy korlátozottá váljon. A megsemmisítés következtében a vagyontárgy eredeti állapotába nem állítható helyre.
A rongálás materiális bűncselekmény. Akkor befejezett, ha az eredmény, a kár bekövetkezik.
A megsemmisítéssel megvalósított rongálás esetén a kár összege megegyezik a vagyontárgynak az elkövetéskori kiskereskedelmi értékével. A megrongálás esetében a kár az a költség, amely a dolog eredetei állapotának helyreállításához szükséges.