37102
  • desigo
    Balesetmentes Új Évet Nektek !
  • Rhonin7
    de azért a fasz is kiment a kamion mögé! ő is ugyanakkora primitív mint az előző kamionos!
  • Stockbauer33 #29641
  • RatBaG #29640
  • Nohab
    Ismerem azt a szakaszt. ~12 alkalomból 2-szer bukkant elő kocsi az én sávomban ezen az egyenesen.

Térkép
  • Master91
    Fail, annyira ki akadtam az anyukán hogy nem is figyeltem hogy van tábla...
  • KaBuTo666
    Ahogy 7 fok alá esett nappal, rakattam is fel egyből és éreztem a különbséget...aztán utána mondják a gumiszervizesek, hogy alig jönnek cserélni, csak mert nappal még 2-6 fok van és nem mínusz.. :)
  • PetruZ
    Az ott zebra, látszik oldalt a tábla. :) De tényleg elég hülye helyen van, szinte világítás nélkül. Bár a kamera is csal, éjszakai felvételekre általában nem túl jók.
  • Alien69
    Mi a problem? Gyalog átkelő hely, anyuka kézen fogta a gyerekét, és bement kb 1/3-ig, majd megvárta, míg a másik oldalon össze törték magukat az autósok...
    06:30-nál sréhen keresztben átrohanó idióta gyalogos?
    09:16-nál szőke nő autója elindul, és be se tud szállni?
  • Master91
    5:44 valami vicc ?????? ez most komoly ??
  • Totti5
    Jön a fagy / jég erre is, ahogy néztem sok téli gumit nem láttam az autókon itthon... sebaj, minek az.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.12.27. 18:12:16
  • PetruZ
    CCT-104, sok havas, jeges jelenettel.
  • ocskoszilard
    Na igen, frissen leesett hó, de még a letaposott hó sem olyan, mint a térkőre/macskakőre/bármire ráfagyott tükörjég.
  • Stockbauer33 #29630
    http://www.origo.hu/auto/20151223-opel-astra-h-daewoo-matiz-becsapodas-felrepult-baleset.html
  • Stockbauer33 #29629
  • Stockbauer33 #29628
    http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/huszonot_evesen_halt_meg_a_masik_autos_felelotlen_elozese_miatt_-_fotok/2457459/
  • Alien69
    Erről Budán lakók tudnának Neked mesélni (pl Verecke lépcső, az Árpád kilátó alatt)! De a lényeg. Tükör jégen megszűnik MINDEN tapadás, súrlódás. Azaz tökmindegy, mit nyomsz, akár padló gázt is nyomhatsz, hátha felolvad a jég alattad. Ez fizika, nincsen súrlódás, azaz ebben az esetben tapadás, nem tehetsz semmit se, mert a fizika átveszi az irányítást. Gravitáció, ennyi. Persze, reménykedsz, hogy hátha még sem full tükörjég, van esetleg egyetlen pont, ahol lesz tapadás, de ugye ha van ilyen része is, addigra sebességed akkora lesz, illetve későn reagálsz rá, mindegy lesz, hidd el. De pl ónos eső után ilyen helyen elindulni sem lehet stb... Ilyenkor max külső segítséggel lehetne bármit is kezdeni, ami ugye esélytelen, pl lámpa oszlophoz kikötöd az autót, vagy kirakod a lábadat (ami persze el fog törni), és szöges cióő van rajtad, vagy mittoménmi, amit lehet látni rajzfilmekben.
  • Roger6
    Asszem nem érted a tükörjég fogalmát. Nagyon nem. Nem jeges, nem havas, nem szaros. Tükörjég. Capiche?
  • Blum
    Nem értem mi ebben az állatság és miért kell "nethuszárnak" lennem ahhoz, hogy ezt tudjam és írjam. Jeges úton NEM állunk a féken. ..és még csak vezetéstechnikai tréningen sem vettem rész SOHA. Csúszós út (havas, jeges, szaros, tökmindegy) + lejtő --> motorfék.
    Leesik a hó akkor menjetek el egy lejtős részhez aztán próbáljátok ki.
  • SötétBarom
    Ezt az állatságot te sem gondoltad komolyan...

Szerk.:
    Látom azóta a többiek kifejtették. Ilyen jégen nincs mit csinálni. Semmi. Mozizol. Velem egyszer olyan volt, hogy megálltam egy lámpánál, majd oldalirányba a kerekekre merőlegesen lecsúsztam az útról a padkára. :D
    Utoljára szerkesztette: SötétBarom, 2015.12.24. 12:44:33
  • RealCián
    Sajnos csak a nő tudott elugrani, a férje kilapult a teherautó alatt.

• Tinman #29622
    Tessék értelmezni... az önvezető autót, a sok megtett km miatt írtam, nem a jeges útra.
  • SimaSuna #29621
    aztak.vaeget...
  • RedRooster
  • Alien69
    De ha tuja lennél (azaz villamos), a kerekeid felett (előtt) ott lenne a "homokozó", azért több esélyed lenne. Kéne egy kis szerkezet, ami egy kis homokot szór a kerék elé. Persze, nem sokat érhet lejtőn, de normál úton talán.
    Az önvezető autó meg hogy a fenébe állna meg ilyenkor?
    Nekimegy egy oszlopnak direkte, nehogy tömegbalesetet okozzon? Vagy folyamatosan mondaná, újratervez, újratervez, esetleg katapult ülés?
  • Tinman #29618
    Tátott szájjal néztem végig min. 10x. Baze :-(
  • RatBaG #29617
    http://i.imgur.com/xFK8oYi.gifv
  • Tinman #29616
    Heti 800-1000km. De volt olyan évem, amikor a heti 2000km is megvolt. Önvezető autókat akarok :-(

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.12.23. 22:45:27
  • gordon 24
    Én nem tudom megunni. Rengeteget megyek ugye írtam is.. De szeretem. Főlleg ezekkel s kisteherekkel (expert long) . Sok címet kapunk/ nap. Rutinozni, hol találsz parkolót stb. Kb ilyen kihívásnak veszem..

Régebben ennél is többet mentem. Napi 600-700 km. Akkor volt ez az egri sztori amit írtam lentebb..

Persze néha ingerültebb az ember meg fáradt stb. De talàn ezt a melót a vezetès szeretete nélkűl nem is lehetne csinálni...

Azért akkor nálad is megvan az a napi 150-200 km.. Nem kevés.. Mi is kb 200km/ nap átlagot megyünk.
  • Tinman #29614
    Nekem IT meló, de rengeteget járok ki, meg a melóhelyem is napi 2x50km... innen indul a tét, ennél a napi megtett km csak több. Sajna nekem is rengeteg sztorim van, szerencsére nagyon kevés komoly történés, de az biztos, hogy vezetni már olyan 400k km óta nem szeretek, az pedig nem tegnap volt :-/
  • Stockbauer33 #29613
    " Ez nem a kis jegesedés, nem a hó ráfagyása. Hanem egy csodálatosan egybefüggő lefagyott eső után képződő tükörsima jégréteg. A kerekeid tapadása szó szerint zéró "

Ennyi
  • Roger6
    Szintén!
  • gordon 24
    Like! :-) Én is így gondolom.. Lehet azért van ez mert mi már tudjuk ? :-) Mondjuk ebbe majd 600000km ben amit letoltam eddig voltak érdekes szituk.. Hát ilyen ez a futár meló :-)
  • Tinman #29610
    Egyetlen 1x kerültem ilyen helyzetbe. Az autóm saját tengelye körül megfordult 180 fokkal NULLA(!) km/h-nál, pusztán a gravitáció játszott vele.

Lassan mondom, hogy az is megértse, aki a monitor előtt rettenetesen tudja mi ilyenkor a teendő: Lejtőn. Ilyen. Esetben. Nem. Tudsz. Semmit. De. Semmit. Sem. Tenni. Semmit.

Ez nem a kis jegesedés, nem a hó ráfagyása. Hanem egy csodálatosan egybefüggő lefagyott eső után képződő tükörsima jégréteg. A kerekeid tapadása szó szerint zéró. Ha kiszállsz azonnal pofára esel. Ha bent maradsz legalább véd a kaszni, eleve csúszó autóból menet közben kiszállni nettó baromság. A kormány semmit nem ér. Semmit. Bármerre tekered nem számít. Az autód akkor is keresztbe, hosszába, teljesen mindegy hogyan, de pontosan arra fog csúszni amerre a lejtő viszi. Az ABS, motorfék mintha nem is lennének.
  • gordon 24
    Nem hülyeség amit írsz, csak az a gond, hogyha ilyen jég van, hogy a gumi ilyen szinten nem tapad a motorféktől is megcsúszik. Tehát semmi esélyed. A jó az lenne amit írt valaki.. Neki a padkának és ennyi.. Ha gyorsabban mész akkor valami olyasminek ami a legkevesebb kárt okozza.. Ilyen jégnél imádkozni lehet ne baszd nagyon oda...

Nekem egyszer Eger után volt egy hasonló esetem. Nem Abs-el. Mentünk ráfékeztem mind a 4 kerék blokk csúszás (mentek előttem és kb vagy 60 al mentem) Egy nagy mák volt, hogy az út mellett volt hó. Fék elenged belekormányoztam a jobb oldalát a hóba és ott megfékeztem. Simán megállt.. Rajtunk kívűl kb 10 autósnak nem jutott ez eszébe :-) 5 -en a jobb oldaliba 5 en a szemben lévő erdőben landoltak. (Kerecsend elött a jobbosban :-))
    Utoljára szerkesztette: gordon 24, 2015.12.23. 20:11:32
  • Bladzs
    Tükörjégen jó gumival kordában tudod tartani az autót ABS-szel(tapasztalat). Bár igen a videóban szereplő kocsiban valszeg nincs, mert állnak a kerekek. Motorfékkel nem tudod kontrollálni a kereket, ha úgy megcsúszik akkor vége. Okos fék adagolással(ha nincs ABS) tudod megmenteni. Kiugrani a kocsiból a legnagyobb baromság volt, mert látszik is, amint nem nyomja a féket már gyorsulnak is. Ilyen kocsival, ilyen időben elindulni, pedig a legnagyobb hülyeség.
    Utoljára szerkesztette: Bladzs, 2015.12.23. 19:55:57
  • Alien69
    Minden vészhelyzet JÓ megoldásához RUTIN kell. Ezt KRESZ vizsgán SOSE fogod megkapni. Ilyen speciális körülményhez szerintem minimum vezetéstechnikai tréning szükséges. Olyat meg azért qrva kevesen végeznek el. Még ha BMW-sek is, akkor se megy a többség el, mert spúrok. Lásd, aki szerint a Tecsós dísztárcsa jó egy BMW-re....
  • Master91
    Reggel ezért koppant a köcsög szAudis feje a kormányán szürke szarjába ~50 méteres látó távval lámpa nélkül, és még neki állt feljebb hogy refizem lefele
  • Alien69
    Ráadásul itt az SG-n eleve mindenki jól boxol. Nomármost, amit csináltak azzal semmi baj se volt, csak nem SG-sek, mert ugye kiszállunk, és szét boxoljuk a jeget, majd vissza, és ugye már nem is csúszunk.
  • Roger6
    Kár, hogy a gyakorlatban nem ilyen egyszerű, mint leírod. Persze elméletben mindenki mindent tud a billentyűzet mögött... ezt is tudjuk pl :D