Balesetek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aki megkapja a jogosítványát, tök mindegy hogy szerezte (kivéve ha vette) valamilyen szinten tudja a szabályokat. De senki nem ezek szerint vezet. És ez a gond. Mindenki főleg ha egy megszokott úton vezet akkor megszokásból vezet még ha az nem is egyezik a kresszel.
A szabályok be nem tartása legtöbbször nem azért van, mert nem tudja, hanem mert telibeszarjuk. És azért mondom, hogy juk mert senki nem tartja be 100% ig a kresz szabályait. Te azért nem tartod be a telefonálást, mert úgy gondolod, hogy tudod csinálni úgy is. A másik azért nem köti be az övet mert úgy gondolja így jó, a harmadik azért megy gyorsan, mert úgy gondolja úgy jó. És ezek 3 an mutogatnak egymásra melyik miért fasz. És ha két ilyen találkozik akkor mennek a tűzoltók. Ez ennyire egyszerű.
A legfőbb baj az, hogy az autó kezeléssel van sok embernek baja. Amíg valakit zavar az autója addig közveszélyes. Márpedig sokan vannak így. Nagyon sokat lehetne javítani azzal, hogy ne kelljen az autóra figyelni. Ha olyan lenne az autó vezetése mindenkinél, mint az ágyba pisilés jóval kevesebb baleset lenne. Ez 100%.
És persze kicsit jobban oda kellene figyelnünk egymásra, és a szabályokra.. De ezt Én sem a 3., 4. sem teszi meg, mindenki agresszív ideges, betart a másiknak, és megy mint a vadbarom.. Ezért van tele ez a topik is..
Ugyan az a helyzet itt is mint a bringásnál, hiába tanítod 10 évig ezt, ha a fejében az embernek más van. Mindig ott dől el a dolog. Tudja, hogy hülye még is megcsinálja, és itt a baj.
Downhill!!
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Szerintem, a probléma inkább abból IS fakad(hat), hogy még ha le is rakja az illető a vizsgát, nem szerez rutint (legalább pedál kezelés menjen). A kresz nem bonyolult, a többségében pár alap szabály van, a többi meg lógikus. Jobbkéz, kanyarodás, táblák, útburkolati jelek, sebesség határok, és kb városban nem is kell sokkal több (kivéve talán a parkolási szabályok). A parkolás azért komplikáltabb, mert vannak olyan kerületek, ahol szinte nincs is semmilyen bünti, ha pl kereszteződésnél 5 métert nem tartod be, vagy forgalommal szemben parkolsz le. <#idiota>#idiota> Aztán vannak helyek, ahol ezekért kerékbilincs, és kb 15E forint bünti a "jutalom" (lásd nyócker Heimpál kórház mögötti rész pl).
"A szabályok betartása az egy alapvető..." De ugye itt te már feltételezed, hogy a szabályokat TUDJÁK. Az én véleményem meg az, hogy online (ahol még nem is tudsz visszakérdezni az előadótól, ha esetleg nem értenél valamit) 1 nap alatt nem fogod megtanulni a KRESZ-t. Ugye itt már az elméleted is borul, hiszen ha nem is tudják, hogy pontosan mit hogy kéne, akkor aztán lehet bármilyen nevelésű az ember. Felnőttkorban pedig ugyanúgy változhat az ember, csakis a gyengék mondják azt, hogy késő, szóval lehetetlen (Muhammad Ali-tól tudjuk amúgy is, hogy a lehetetlen nem létezik). Akinek nem inge...
Aztán azt mondod, hogy a szabályok ismerete mellékes, meg én is telibeszarom azokat. Már bocsáss meg, a saját nevedben beszélj, szerintem kurvára fontos, hogy ismerjék a szabályokat (autós, motoros, bringás EGYRÁNT!!!)! Mert ugye ha többen gondolkodnának úgy mint én, nem lenne NAPONTA 2.700 büntetés, mert ezek pont a te gondolkodásmódod miatt vannak, akik telibeszarják a szabályokat, aztán mocskolódnak, hogy a rohadék traffipax, vagy hogy csak 50 métert mentem öv nélkül, meg csak fél percet telefonáltam, amikor épp megbüntettek. A szabályokat ismerni KELL. Nem azért hozzák, hogy neked rosszat tegyenek, hanem a biztonságunk érdekében. Persze, tudom, ilyenkor jönnek egy példával, hogy Józsi haverja a Máté, akinek a szomszédjának a faterjának a macskája már látott olyat, aki hallotta valaki szomszédjától, hogy pont azért élt túl egy ütközést, mert nem volt bekapcsolva az öv.
A legtöbb baleset az elsőbbség meg nem adásából adódik. Mert csomóan azt sem tudják, hogy mi az a jobbkéz-szabály, ha meg véletlenül tudja, nem tudja azt, hogy azt mikor kell alkalmazni. Ez csak példa, nem feltétlen ebből adódik a legnagyobb része.
Aztán ezt a kijelentésed meg végképp nem értem: "munkához szintén fegyelmezettség kell, attól leszel te jó szakember" - én hülye, én meg azt hittem, szaktudás kell, és mindjárt még leírom hogy mi - csak nem akarom lelőni a poént. Gyorsan mondom is a példát: van egy ismerősöm, 10 éve megtanítottam pár Photoshop trükkre, azóta is ez az álma, hogy a világ legjobb grafikusa legyen. Fegyelmezett, el van kötelezve a munka iránt, és magából a maximumot hozza ki, a feladatait legjobb tudása szerint látja el. Tudod mi a helyzet? Az, hogy kevés így is. És miért? Mert nincs tehetsége, nincs szakmai tudása. Hiába tanul, egyszerűen nem alkalmas a szakmára komolyabb szinten, csak egy szutyok hirdetési hetilapnál van, amit nagyjából C64-el is meg lehet szerkeszteni.
Elfogadom, hogy nem ugyanúgy látjuk a dolgot, de gyanítom, ha nem 1 nap alatt lenne "bemagolva" - ami nincs -, akkor jóval kevesebb baleset lenne, és jóval jobb sofőrök.
Willi Betz: nekem anno 15 éve olyan oktatóm volt, aki kivitt rutinpályára, mentem 2 kört, aztán annyi is volt a rutinpálya, utána irány a városi vezetés egészen a jogsi megszerzéséig. Azt, hogy most milyen oktatók vannak sajnos nem tudom.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2015.03.14. 22:19:44
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Per Aspera Ad Inferi.
Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2015.03.14. 20:38:15
.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?
Utoljára szerkesztette: Rev Hard, 2015.03.14. 20:01:00
ASUS Maximus VII Ranger | i5-4690K @ 4.0 GHz | ASUS R9 290 | Corsair Vengeance 4x4GB Kit 1600 MHz | Chieftec 750W
Na meg azt is megkérdezném, hogy a 15 év alatt végrehajtott változtatásokat számon kérték tőled?
ASUS Maximus VII Ranger | i5-4690K @ 4.0 GHz | ASUS R9 290 | Corsair Vengeance 4x4GB Kit 1600 MHz | Chieftec 750W
Þór vígi þessi rúnar
Szerintem ne csodálkozzunk, hogy az autósok sem tudják a KRESZ-t. 1 nap alatt mit lehet megtanulni, most őszintén?
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Ezek az új Mercik meg Manok tényleg nem bírják a pesti utakat, néhány már most szétesés közeli állapotban van pedig nem rég lettek beszerezve. A tömegközlekedésre költeni kishazánkban pénzkidobás, pillanatok alatt lerohad itt minden.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Amúgy röhögök mindig amikor a paraszt elkezd bemenni a jobb oldali sávba, majd zöld lesz és jönne vissza a kanyarodóból az egyenesen menő sávba, és nem engedik be 😄D
Utoljára szerkesztette: Norbi1990, 2015.03.13. 10:23:42
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
De ha magunkba nézünk mint autós egy áruszállítos munka napom alkalmával mit teszek (szabálytalan sávváltás, parkolás, index, biztonsági öv nem használat, gyorshajtás, néha egy-egy majdnem sárga :-D és sorolhatnám) ahhoz képest ez?
Jahh le is kopogom kb 10 év alatt ennyi szabálytalanság ellenére kb 2 csekket kaptam. Remélem nem is lesz több.
Tehát mondom, fejben van a hiba. Nála és Nálam is amikor pontosan tudod, hogy rossz amit csinálsz és még is megteszed. Ezen semmilyen kresz vizsga nem segít. :-D
Downhill!!
Google maps
Volt nagyon sok(k) autó, mely elindult jobbra, mint ahogy kanyarodna, majd fordult ballra, és rá a jobbra kanyarodó sávra, onnan értelemszerűen vissza a Kwassai-ra. De, nem 1-2 autós, hanem relative, de sok (legalább 6-8-10). Néha sajnálom, hogy a kamerát ritkán rakom fel. Persze Murphy törvénye, hogy amikor fenn van, az ÖSSZES BMW-s korrekt... <#nevetes2>#nevetes2>
az ilyennek de péppé verném a fejét
és még neki áll feljebb, fülében a fülés, kreszt nem ismeri.............
nagy lélekjelenlétre vall a villamosvezetőtől, hogy nem verte agyon ezt a barmot, én nem bírtam volna megállni
ASRock H97 Peromance Fatal1ty | i5 4590 | CM Hyper TX3 Evo | MSI GTX960 Gaming 100ME | HyperX Fury 120Gb SSD | Kingston 8Gb RAM Enermax Triathlor ECO 550W | NZXT S340
Ez a csepelről kivezető úton, a nagy körforgalomnál van, a sínek mellett ez a lámpa, innen lehet ráfordulni jobbra a kivezetőre..
Legközelebb ha lesz alkalmam felveszem a gyökeret.
Utoljára szerkesztette: Norbi1990, 2015.03.12. 20:17:10
Azért mert a bringás, ha épp nem bringázik autós, ha az autós nem vezet akkor gyalogos, vagy biciklis. Mindenhol mi vagyunk EMBEREK. Én nagyon sokat bringázom, és van jogsim (lassan kb 500000km) mivel ez a szakmám. Amikor bringázom is akkor is ismerem a kreszt, mint ahogy mindegyik. Átmegy a piroson? Szerinted nem tudja, hogy szabálytalan? Dehogynem azt egy 3 éves gyerek tudja, tehát hiába kényszeríted kresz vizsgára, a fejében van gond.
Downhill!!
Gyakorlatilag nem sokban különbözik bármilyen biztonsági vagy térfigyelő kamerától.
Mert bár lehet ez is egy sztereotípia, de a susogós mackós BMW-s gyorshajtók szeretnek meglepő ártatlansággal kijönni az ilyen szituációkból.
Ja és az ő állítása szerinti "öreg roncs".
Mondta ezt úgy,hogy Citroen Berlingo-ja volt 😄
everything's better with music
Annak idején amikor vezetni tanultam,mindig mondta az oktatóm,hogy nincs jogom feltartani senkit,annyival menjek amennyivel lehet az adott útszakaszon,lehetőleg minél előbb érjem el azt a sebességet. Ez annyira megmaradt bennem,hogy azóta is ezt tartom szem előtt,a sebességre pedig mindig rádobok +10km/h. Ha úgy kívánja a helyzet,akkor igenis lepadlózom a kocsit,ha kimászok valaki elé,teszek rá mennyit fogyaszt.
Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2015.03.12. 14:00:55