Balesetek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
#27973: Remélem a D5-ről beszélsz... ;-)
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
A rendes autómra most rendeltem gumit, az pl kapásból 120. :|
Utoljára szerkesztette: SötétBarom, 2015.03.16. 17:37:58
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?
Van benne kormány, letekerhető ablakok, gáz, fék, kuplung, váltó, ülések és ezzel ki is merülnek az extrák.
Gondolhatod, milyen hétvégén vezetni az S80 D5-öt, majd hétfőn ezzel melóba menni és hajtani néha egész nap -.-
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.03.16. 14:17:54
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Szerk.: gondolom ebben sem volt ABS..
Utoljára szerkesztette: SötétBarom, 2015.03.16. 14:11:58
Mondom az indokokat:
- sebesség helytelen megválasztása
- nem az útviszonyoknak megfelelő vezetés
- teleportáció teljes hiánya
- Ferrari motor hiány
Ha vettem volna dashcamet... <#kuss>#kuss>
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Most jöttem nemrég a helyszínelés még tartott, az egyik résztvevő én voltam a céges roncsommal.
Rövid történet:
Zeg felé tartottunk párommal. Közeledtünk egy kereszteződéshez, melynél STOP tábla szolgált volna arra, hogy a mellékútról érkezők ELSŐBBSÉGET(!) adjanak a VÉDETT útvonalon érkezőnek.
Egy Renault Clio szgk kijött elénk, majd kövér gázt nyomott. Kitettem az indexet, hogy megelőzzem, mert már megszoktam a STOP tábla az itt nem érdekli az embereket. Az előzés közben láttam, hogy a szemből lassúnak hitt kukáskocsi bizony nem cammog, hanem nagy tempóval jön. Úgy ítéltem meg, hogy ezzel a lassú szarral nem fogok időben beférni, főleg, hogy a csaj is a gázt nyomta, ezért ráléptem picit a fékre. Ekkor az autó stabiliását vesztette, az autó elejével elértem a Clio hátulját, majd ő balra, mi jobbra mentünk, ő az árokba, mi a rézsű szélére.
Az utat legalább 30 percre mind a 2 irányban lezárták.
A csaj légzsákja nem nyílt ki, nekünk olyanunk ebbe a fosba nincs, így nyilván az se nyílt. A csaj a hátát fájlalta, de az ütközés után 2 perccel már kiszállt, jött-ment, leguggolt. Ettől függetlenül mentőt hívtam és rendőrt, a mentősök elvitték, kivizsgálásra. Nekünk is javasolták, de nem volt rá szükségünk. A tűzoltók kijöttek, de maguk se tudják miért. Levették a céges verda akksijáról a sarut, meg a másikról is. Ennyit tettek.
Az autót kihúzva én még bejöttem vele a cégbe.
- karosszériaelem defomálódott jobb oldalt annyira, hogy a vezető oldali ajtót csak kicsit lehet kinyitni
- hűtő sérült, csöpög
- motorháztető kvázi sértetlen, lámpák, minden más ok
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.03.16. 11:02:25
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Utoljára szerkesztette: Rev Hard, 2015.03.15. 14:28:16
ASUS Maximus VII Ranger | i5-4690K @ 4.0 GHz | ASUS R9 290 | Corsair Vengeance 4x4GB Kit 1600 MHz | Chieftec 750W
Ha tévedek, vagy jogtalanul megbántok valakit, bocsánatot kérek. Az esetedben ez egyáltalán nem történt meg, és hangnemed (ami szerinted teljesen normális) egyáltalán nem normális. Egyetlen értelmes hozzászólásod nem volt, csak a lazát akarod "nyomni", mint mindig. Nem vagy az. Egy olyan hozzászólásod nem volt, hogy "én máshogy gondolom, mégpedig...", hanem jöttél a személyeskedéssel, aztán vádaskodtál, majd utána visszaírtad, hogy én csinálom ezt. Ha pofont kapok, pofont adok. Az meg, hogy te mit gondolsz rólam, akinek ez a normális hangnem... nem igazán érdekel.
Akkor itt lezárhatjuk a témát, vagyis még reagálni fogsz, mindig reagálsz (persze nem arra, ami a téma, csak személyeskedés). Tedd ezt, én még csak el sem fogom olvasni.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2015.03.15. 14:15:27
Utoljára szerkesztette: Rev Hard, 2015.03.15. 14:14:41
ASUS Maximus VII Ranger | i5-4690K @ 4.0 GHz | ASUS R9 290 | Corsair Vengeance 4x4GB Kit 1600 MHz | Chieftec 750W
Rev Hard: ha neked normális hangnem az, hogy "demagóg dumát tolsz" és hasonlók, akkor beszélgess a haverjaiddal ezen a szinten, nekem nem kell írnod, senki nem kért rá. Normálisan, tényeket közölve írtam egy hosszabb hozzászólást, mi volt a reakció? "Írtál egy kisregényt a semmire." Na, ha ez a normális nálad, akkor tényleg nem kell írnod, nekem az valahogy szinten aluli. <#email>#email>
Igen érdekesen reagál, pedig már régi motoros itt az sg-n, kb senki nem támadja, még is úgy veszi :-)
Downhill!!
A kresz szabályt az emberek jó része ismeri. Ezt hidd el. Az, hogy mennyi idő alat szerzi lényegtelen, mert a vizsgát meg kell tennie. Ha a vizsgán átmegy kkor tudja. (többé kevésbé)
Itt nem az autó szeretéséről beszélek. Azt írod, követési távolság be nem tartása stb stb. Hogy tartaná be amikor éppen azt nézi pl hányasban van az autója. Ezért írom azt, hogy az auto kezelése olyan rutin munkának kellene, hogy legyen mint az ágyba pisilés. Tehát nem is veszed észre, hogy vezetsz. Ha ez megtörténik sokkal több időd, illetve lehetőséged van egyéb dolgokkal foglalkozni. Pl milyen távolságot tartok, milyen színű a lámpa, és az stb stb. Ha az embereknek a figyelme 60% át leköti az autó kezelése csak 40% marad a közlekedésre. Ha ez az arány lenne mondjuk 20% autó kezelés és 80% közlekedés jóval kevesebb lenne a baleset ez 100%.
Ugyan ezt írtam amibe bele kötöttél, csak rövidebben. Ezt meg nem a kresz vizsga idején vagy a tanulás idején múlik, hanem azon, hogy valaki mennyit vezet. A legfőbb gond a mi oktatásunkkal a vezetési gyakorlat kevés óra száma..
Downhill!!
Mellesleg én teljesen normális hangnemben kezdtem veled beszélgetni, de ahogy látom téged zavar ha valakinek a tiedtől eltérő a véleménye, amit olyan stílusban reagálsz le ami kívánnivalót hagy maga után. Persze én vagyok a hülye, 7 év fórumozás után még nem jöttem rá hogy veled teljesen felesleges egyáltalán szóba állni.
Ez ugyan 2011-es adat, de gyanítom nem sokat változott a dolog.
- (29,31%) sebesség nem megfelelő alkalmazása - hozzátenném, hogy ez nem csak gyorshajtást jelent, hanem útviszonyokhoz, forgalomhoz képest rosszul megválasztott sebesség
- (26,86%) elsőbbség meg nem adása
- (24,31%) Irányváltoztatás, haladás és bekanyarodás szabályainak meg nem tartása
Abban valószínű igazad van, hogy kevesebb lenne a baleset, ha szeretné az autóját az ember, és nem nyűg lenne a vezetés pár embernek, de pl ilyet, hogy balra nagy, jobbra kis ívben kanyarodunk - ezt nem védené ki (ebből is sok eset van). Az elsőbbségadás elmulasztása közúti jelzőtábla utasítása ellenére is tetemes mennyiség a statisztika alapján. Szóval értem, hogy vannak, akik nem szeretik vezetni az autójukat, de ennyi balesetet nem okoz ez.
Szóval gyanítom itt a háttérben egész más van. Akármilyen autóban ülök, követési távolságot betartom. Ha lefordulok, megnézem, hogy van-e gyalogos a gyalogátkelőn, és nem végigmegyek rajta. Ezek számomra alap dolgok, és ezekből is rohadt sok baleset van. Én valahogy újra levizsgáztatnám a balesetet okozókat. Nem állapot, hogy minden jött-ment idióta kap jogosítványt, ráadásul alig 1-2 hét alatt.
Az amit írtam arra vonatkozik, hogy nagyon sok embernél gond az autó kezelése. Zavarja az autó. Ezért írtam azt, ha nem lenne gondjuk az autó kezelésével több figyelem jutna a közlekedésre. Sok embernél baj az, hogy elveszik abban, hogy : " hányasban vagyok?" "ő kuplungoljak" vagy most kell váltanom stb stb. Ez mind arról veszi el a figyelmét, hogy éppen milyen tábla vagy kereszteződés jön.
Tehát rohadtul nem az autó milyenségéről, minőségéről beszélek. Értelmezd a mondatokat még mielöt fröcsögsz, meg hülyeséget válaszolsz rá...
Downhill!!
És térjünk rá a "milyen kocsiban ül" témára.
Flame ON!!!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Természetesen, máskor is írtam, és itt is leírom, hogy én NEM a BMW-seket útálom, inkább egy "stílus jegyre" értem. Gyorsan hajt, nem relative, hanem túllépve a sebesség határokat, cikázik a sorban veszélyeztetve másokat, stb. Azért nevezem ezt a "stílust" BMW-snek, mert amerre járok, többnyire ezzel az autó márkával csinálják ezeket. De, természetesen láttam már hasonlót más járművet vezetőknél is, ford, VW, stb.
Faszom! Ezen kiakadok! Aki kezdo, rakja ki a T betut! Ha nincs T betu akkor levillogom dudalom a picsaba!
70es tabla mellett ne 40-50-el poroszkaljon mar!
Engem csak az ilyen benak tudnak felkurni vezetes kozben. A -10-es vezetok!
Ha meg kint van a kis T az ablakban lemaradok hadd benazzon. Mosolygok es kivarom. Enis nyomiztam anno! Nem szegyen az!
Þór vígi þessi rúnar
Teny hogy az elmelet kabe arra jo hogyha latsz egy tablat akkor tudd mi az. Meg ugy nagyjabol. Amugy semmire se eleg! A gyakorlat kozben jon meg a tudas sajna. Es persze ilyenkor esszel kellene kozlekedni.
A valtozasokat soha senki nem mondta el nekem. Soha! Max ha hallottam kollegaktol hogy azt tudtad... Ja nem. Fasza.
Szar ez igy!
Þór vígi þessi rúnar
"Ha olyan lenne az autó vezetése mindenkinél, mint az ágyba pisilés jóval kevesebb baleset lenne. Ez 100%." - Miért, akkor megadja az elsőbbséget, vagy az útviszonyoknak majd megfelelően vezet (ez a kettő a balesetek több, mint 60%-át okozza)? Ember, gondolkozz legalább, mielőtt írsz. Ez akkora hülyeség, mint az állat. Mi köze van annak ahhoz, hogy betartom-e a közlekedés szabályait ahhoz, hogy milyen kocsiban ülök - és itt nem az előítéletekre gondolok, hogy valaki BMW-ben ül? Vagy megtanultad és betartod, vagy nem. Nem bonyolult. Ha nem ismered a szabályokat, vagy nem tartod be, akkor Ferrari-ban sem, meg Ladában sem teszed ezt. Ez a racionális, ha már itt tartunk.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2015.03.15. 08:39:20
Utoljára szerkesztette: Rev Hard, 2015.03.14. 23:40:22
Téma lezárva, jó éjt!