37102
  • Szabi #29883
    srácok.. nyugalom.. részvétem a családnak és remélhetőleg ebből is sokan tanulnak, hogy érdemes használni a biztonsági övet...

de ennek semmi értelme amit itt csináltok..
  • Roger6
    Ha már Man TT, akkor balesetes videó:
  • Roger6
    Attól, hogy jelentgetsz, még nem lesz igazad, ráadásul ezzel csak a gerinctelenséged bizonyítottad. Semmi együttérzés, csak a nagyképű, fotelből való pofázás, és mindenki más mocskolása megy.
  • Roger6
    Ki mondta, hogy nem a család barátja vagyok? Olvass szépen vissza...
  • Tinman #29879
    Hogy tudhatsz többet az esetről, ha nem a család barátja vagy és csak azt olvashattad amit bárki?

Ráadásul nézd meg, hogy kikeltél magadból, nézd meg, a viselkedésed, ahogy rögtön elkezdtél személyeskedni. Nem kicsit gyanús.
  • Roger6
    Értelmezni nem tudsz semmit, azt látom.

Elmondom mi a helyzet. Te megmondod otthonról a fotelből ülve, hogy a család és a barátok nem tettek meg mindent, hogy megtalálják. Igaz, a cikkben ott van, hogy a kiérkező katasztrófavédelem is alig találta meg úgy, hogy tudták hogy ott van az autó, De te persze bazmeg esőben, ködben, korom sötétben megtaláltad volna. Aztán kioktatod az embereket, hogy ez csak hozzáállás kérdése, mindezt egy gyászoló családra is érted. Aztán meg engem fenyegetsz meg? Ki a fasznak képzeled te magad úgy mégis? Te szarházi, a fotelből pofázol olyan embereknek, akiket hajnali 2-kor vertek ki az ágyból, hogy jönni kéne segíteni keresni az eltűnt srácot? Csak remélem, hogy veled nem fog ilyen történni soha, és remélem, hogy ha egyszer majd gyászolsz, nem futsz bele akkor faszba, mint amekkora te most vagy.

Szerintem maradj szépen a kockablogodnál, az való neked.
  • Tinman #29877
    Szóval, neked közöd van az esethez. Csak nem miattad sodródott ki?

Annak fényében, hogy: "kicsit többet tudok az esetről, mint te valaha fogsz tudni" érdemes lenne beszélnem a yarddal.

Aki ide ócsárolni jár az te vagy...
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.02.19. 10:19:22
  • Roger6
    Tudod, szívesen a család elé állítanám a pofádat, de szerintem élve elásnának ezután az írásod után. Érted, köze nincs az esethez, faszságokat ír, és neki áll feljebb. Amúgy honnan veszed a bátorságot, hogy egy gyászoló családot ócsárólj?

Man TT-ről sincs fogalmad, látom. Nem lehet egy ilyen versenyt a versenytáv 100%-ban biztosítani, ugrató előtt megdobta valami a motorját, azért csattant.

Jóhogynem azzal jössz ezek után, hogy a rally versenyeken az összes fának a törzsét pur habozzák be 10 km-es körzetben, így biztosítva a versenyt. És megint ítéletet mondasz, a szervezőket terheli felelősség, nem is lehetett pilótahiba. Látom mocskolódni azt tudsz...
  • Tinman #29875
    Igen, húzzák arrébb a házát. Sőt bontsák le. Persze. Csakis.

Mondjuk többszörös gumifal abroncsokból, nem az az odaszórt semmitérő valami. Utcai versenyt is lehet biztosítani. Továbbmegyek... ha az az ingatlan az én tulajdonomban van, még én is kimegyek és védem a saját ingatlanom, nehogy legyalulják. Kimész a szeméttelepre fillérekért vihetsz annyi gumiabroncsot, amennyiből egy utcát megtölthetsz, aztán a házad is épségben marad, meg a versenyzők is. Nyilván egy padkát nem lehet biztosítani, de oszlopokat, betonfalat feltétlenül. Máshol meg is teszik. Itt nem tették, így a szervezetőket terheli a felelősség.

Persze ilyenkor aláíratnak a versenyzővel egy totális felelősség átvállalást, de a lét azt a szervezők teszik el, cserébe meg nincs tisztességesen biztosítva a pálya.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.02.19. 10:07:03
  • Tinman #29874
    Az esetről regélj és az édes jó anyáddal idiótázz.
  • Alien69
    Deee, bizztossan (ha Te mondod). Pl arréb húzzák a házat??? Ismétlem, olvass utána. Itt nem arról van szó, hogy séta kocsikázást/motorozgatást tartanak. Ez UTCAI VERSENY! (még ha ugye sok nyílt szakasz van) Igen, rendszeresen van halálos áldozat is, erről híres EZ a verseny. Az adott videóban pl nagy sebességgel csapódott a falba az illető. NINCS olyan védő felszerelés, ami ezt TELJESEN biztosan (halál biztosan) kivédheti, csak, ha betiltják, és hermetikusan lezárják AZT a szigetet motorosok elől.
    Világos?
  • Roger6
    Jeleztem, hogy én itt élek. Jeleztem, hogy ismerem a helyet. Jeleztem, hogy a cikkben leírták mi miért történt. Ezeket nem fogtad fel, mindezek ellenére is állítod, hogy ez hozzáállás kérdése. Ez a baj. Nemhogy azt mondanád, hogy jaaa,a pedig a fotóról nem úgy néz ki, hogy nem lehet látni az útról. Vagy hogy: szegények miért nem találták meg az autót. Nem, te egyből vádaskodsz, hogy ez csakis hozzáállás kérdése. Ismertem a srácot, és a családját is, kicsit többet tudok az esetről, mint te valaha fogsz tudni, és ha azt hiszed, hogy ez a család nem tett meg mindent azért, hogy a gyermekét előkerítse, ritka nagy idióta vagy.
  • Tinman #29871
    Leállhatsz a személyeskedéssel. Ha újra van érdemi mondanivalód jelezd.
  • Roger6
    Olyan jó, hogy te a billentyűzet mögül mindig mindent jobban tudsz, mint azok a résztvevők, hozzátartozók, CSALÁDTAGOK, akik ott voltak. Ezekért a pillanatokért érdemes élni. Én meg itt élek, és ismerem az útvonalat. De gondolom te akkor is mindent jobban tudsz, ugye?
  • Tinman #29869
    Nem a szart nem hozzáállás kérdése. Addig keresem a hozzátartozóm, amíg a fáradtságtól össze nem esek. Volt rá cirka 8-10 órájuk, hogy megtalálják azon a hangyafasznyi útvonalon.
  • Tinman #29868
    És akkor nem lehet rendesen biztosítani... világos.
  • Alien69
    Olvass utána. Ez a MAN szigeteki verseny... Ez nem számítógépes játék...
  • Roger6
    Gyorshajtás miatt este lesodródott autó a szántófold közepén, koromsötétben, esővel. Ez nem hozzáállás kérdése. Leírták a cikkben, hogy a katasztrófavédelem úgy is alig találta meg, hogy tudták hogy ott van egy roncs. Ne tudj már mindent jobban...
  • Totti5
    Első percek
  • RatBaG #29864
  • Tinman #29863
    Nem egy országot kellett átfésülni, csak pár km-t, persze ez hozzáállás kérdése.
  • z0ty4
    "A férfi, úgy tűnik, azért eshetett ki az autóból, mert nem volt bekötve."
    ezt a megállapítást

kiesett? nem kirepült?
    Utoljára szerkesztette: z0ty4, 2016.02.18. 18:59:11
  • Roger6
    A cikket olvasd el, de kiemelem a lényeget pár pontodra:

1: "A csekély forgalmú úton az esős, sötét éjszakában senki nem figyelt fel a roncsra. Családja és munkatársai egész éjjel keresték, de végül valaki más találta meg kora reggel, és hívott segítséget"

2: Még a katasztrófavédelem munkatársai sem látták kiérkezésükkor az út széléről a roncsot, mert a szántóföldre sodródott autó fényszórói nem világítottak." - ezért nem látta senki éjszaka.
  • Tinman #29860
    +1

Győrszentivánra kivitte a pizzát, ment vissza Győrbe.. igen ám, de Győr része Győrszentiván, tehát kb. külterület, de hozzá tartozik, kicsi a távolság, 10km se.

a, Nem zavarta a kollégáit, hogy a srác órák óta nem jelentkezik a lével?
    b, Elkezdték keresni, de nem is értem, hogy nem találták meg azon az útvonalon.
    c, "Csak" a lábai törtek el, simán túlélhette volna... ha beköti magát :-(
    d, Az utastér szinte nem is sérült... az a k. biztonsági öv :-/
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.02.18. 18:07:43
  • Norbi1990
    Aki ezen a versenyen elindul az már aláírta a halálos ítéletét kb.
    Egyébként aki balesetezett 65 éves volt.
    Utoljára szerkesztette: Norbi1990, 2016.02.18. 18:07:24
  • desigo
    Órákig feküdt az autója alá szorulva, végül meghalt a győri focista

"Családja és munkatársai egész éjjel keresték" A pizzériában csak tudták,hogy merre viszi azt a pizzát nem?

• Tinman #29857
    Szervezők közül lenne kit börtönbe küldeni... hát, hogy volt biztosítva az a házfal könyörgöm?
  • RatBaG #29856
  • KaBuTo666
    ba....
  • Tinman #29854
    Egy nyílt kartörés? Hihetetlen mit kibír az emberi szervezet ^^
  • veszettróka
    "Lassú, lassú ...hol előzzek?... itt! ... itt pont jó lesz ..."

• Stockbauer33 #29852
  • El Gigante
    nem értem miért nem tolta el a faszba, egy kis kocc minden mentősnek becsúszik
  • Tinman #29850
    Mese nincs ilyenkor padlógáz, rá kell engedni, videón rajta van, hogy büntetőfékezett, ráadásul autópályán...
  • Tuvok #29849
    Na ez ....
  • Stockbauer33 #29848
  • RealCián
    Eközben az oroszoknál.

• gordon 24
    Így van.. Még a legjobb jóindulattal is betudod szívatni akaratlanul is.. Volt olyan , hogy mögöttem jött (Méta utca) Én balra akartam fordulni így a kanyarodó sávban álltam. Mellettem sor mindenkinek piros. A keresztbe menőket engedte a lámpa. Szemből ráfordult a Métára egy Bömbi, meghallotta megállt.. Tehát Szemben áll a BMW, jobb oldalamon egy sornyi autó. Én egyedül középen, mögöttem a mentő :-)) Az lett a megoldás, hogy bal irányjelzővel átmentem szembe a BMW elé (szembe sávba) Farkas szemet néztem a BMW-sel :-) És így lett helye a sor meg közöttem. Nem volt egyszerű, de megoldottuk..

Nehéz úgy felkészülni rá, hogy Te álló helyzetben vagy ő meg 60-70 el jön.. Rossz irányba mozdulsz már megszopattad. Ha haladunk egyszerűbb az ügy jóval..
  • Alien69
    Így van, a videóban alig van igazi bunkó. Egyszerűen van pár, aki sokkot kap, nincs rutin, ezért nem moccan. Ezen kívül, a mentős sokszor olyan helyről akar kijönni/átmenni, ahol szinte esélytelen gyorsan kijönni. Pl 8. ker Luther utcából a Rákóczira kifordulni? WTF.
    Amúgy, nekem sem oktatták, de van pár alap dolog, ha betartja az ember, nincs semmi gond. Fel kell mérni a helyzetet, félre húzódni, és itt jön a legfontosabb, az IRÁNYJELZŐ!!! Aki nem szokta használni, annak persze eszébe sem jut (pl BMW-sek többsége), hogy mondjuk jelezze a mentősnek, merre fogsz félre húzódni pl. Ami fontos, legyen annyi helye, hogy relative nagy sebességgel is elférjen melletted.
    Amúgy én is hajtottam ki tűzoltó autó elé. Zöld volt a lámpám, 14.ker Szugló utca-Nagy Lajos király útja kereszteződésében. Szugló utcán haladtam, és a szűk utcába nem hallatszott be a vinnyogása. Persze szerencsére Ő is számított az ilyen esetre, meg relative de messze volt, de normál esetben, más szituban biztos, hogy ki se megyek elé. Nem volt baleset veszély, de ettől még kellemetlen szitu volt.
  • z0ty4
    Rendőrfutik onboard

annóban asszem ezt is kiveséztük. ebben is vannak hülyék bőven :)
    Utoljára szerkesztette: z0ty4, 2016.02.15. 18:06:21