37102
-
#30403 Lovagi torna van a mai napig. A pisztolypárbaj viszont nem sport a lovagi tornával (és Man TT-vel) szemben, hanem direkt az élet kioltása volt a cél vele, így kívánták a konfliktusokat kezelni. Sajnálom, hogy nem tudsz különbséget tenni közöttük. Azért örülök, hogy a hanyatló nyugaton ilyen lemaradt gondolkodással rendelkeznek, és nem ilyen fejlettel, mint nálunk keleten. De még mindig nem értem, hogy téged ez miben érint? Leírom utoljára: ez egy verseny, rendkívül magas kockázattal. Mindenki tudja, mire vállalkozik, szóval ne te akard megmagyarázni nekik, hogy ez a verseny így nem jó, aki még gyanítom motor közelében sem volt, nemhogy ült volna rajta (Robogó, Java, Babetta, Simson meg hasonlók nem számít annak).
Amúgy baszki, nézd már meg a baleseti statisztikákat, a te gondolkodásod alapján az autókat is be kéne tiltani, mert ugye csomóan meghalnak hetente közúti balesetben. Jézusom...
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.06.10. 09:57:49 -
Rhonin7 #30402 ennyi erővel lovagi tornák is lehetnének meg pisztolypárbaj vagy kard...........aki ezt engedélyezi az egy barom! és akkor még finom voltam! A résztvevők pedig nem normálisak! 2016 van!!!! ilyet nem lenne szabad engedni! Mi lesz ha egy 280-al elszálló motor telibever egy 3 gyerekes családot? ,mert az se normális ahogy a nézők ott állnak a halálpálya mellett............
-
#30401 és ha már témánál vagyunk...
-
#30400 mivel ez egy ősrégi verseny, nyilván ismerik a kockázatokat, ez ezzel jár. -
#30399 úgy, hogy tradíció. Írországban is van ilyen, Ulster gp a neve. -
Stockbauer33 #30398 -
Stockbauer33 #30397 -
#30396 Ja, nem 109 éve, de alig kicsit később már igen, és az egy dolog, csak nem volt rajtuk fék. Ja de, volt rajtuk, csak annyit ért (200-nál), mint BMW-n az irányjelző.
Ergo, a mai motorok sokkal biztonságosabbak. Csak a fizika attól még fizika, ha neki megy 200-l egy háznak, ne várjuk, hogy feláll, és leporolja a nadrágját. -
#30395 -
#30394 -
#30393 egyetértek. ugyanezt mondtam amikor Bianchi meghalt és mindenki fel volt háborodva, hogy miért nincs olyan védelem a forma 1-es autókon ami védi a pilóta fejét (azóta kiderült hogy a lassulásba halt bele amit semmi nem védett volna ki)
ezek a versenyzők tudják mire vállalkoznak, mekkora esélye van hogy meghalnak, és mégis elindulnak.
tény, hogy ez a gyászoló családtagokat nem fogja megvigasztalni, de ne felejtsük el, hogy a versenyző döntött úgy, hogy elindul, nem a szervezők kénszerítették rá, ezért butaság lenne a szervezést vagy a sportágat hibáztatni. hülye hasonlat, de kicsit olyan ez mintha egy magas épület tervezőjét és építőit hibáztatnánk azért, mert a szerettünk úgy döntött, hogy leugrik a tetejéről. -
#30392 Uraim, mindenki tudja, hogy mivel jár ez a verseny. Akik odamennek akár nézőnek akár versenyzőnek egyaránt. Nehogy már a fotelből üldögélve mondjuk meg, hogy mi kéne azoknak, akik TUDJÁK hogy hova mennek, vagy mit vállalnak. Ez egy spártai verseny, szerintem abszolút csúcs az atomra biztosított "műpályák" mellett. Ezt az adrenalin szintet máshol nem lehet elérni, semmilyen zárt pályán, és az az igazság, hogy mind a nézők, mint a versenyzők imádják ezt, nem hiába van már 100+ éve megrendezve. Ők a modern kor gladiátorai a motorsportban. Ha hibázol az életedbe kerülhet, viszont ha nyersz, egy örök életre megjegyzik a neved. Ennek ára van.... -
#30391 És ha a 200-300 -as tempónál a nézők közé repül akik ott ülnek oldalt a fűben?
Ő nekik is van szerződésük, hogy csak úgy nézhetnek hogy meghalhatnak? (ha igen, akkor nem szóltam) -
#30390 Értem, de 109 éve még nem 200km/h felett téptek... egy picit mások a játékszabályok. -
#30389 -
Nyiri #30388 Ez egy 109 éves verseny. Hagyomány. Minden induló önként vállalja hogy esetleg nem megy haza. Szerintem jó dolog hogy egy agyonszabályzott világban van egy ilyen verseny. A videók elképesztők és profik a versenyzők. Szerintem kevesebb lenne a motorsport egy ilyen színfolt nélkül.
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2016.06.09. 00:16:21 -
Stockbauer33 #30387 Jobbulást neki -
#30386 Zoli a barátom és a munkatársam. Telefonon most is tartom a kapcsolatot a családdal, holnap utazom le hozzá a kórházba :( -
Rhonin7 #30385 én sem tudom,hogy ezt hogyan engedhetik megrendezni egyáltalán! -
Stockbauer33 #30384 -
#30383 Elképesztő -
#30382 Ezt feldolgozni se tudom. Olyan sebességgel mennek, nem éppen védett pályán, a védtelen nézőktől 2 méterre, 200km/h felett, ami nekem már simán az agyrém kategória. Így videón nézve se tudnám lereagálni, ha valami történne, mert annyira mocskosul gyors. Igen, most pont jó helyen volt egy biztosító védőfal, de mi van ha pár méterrel odébb történik :-(
Szvsz a motorsportnak ez a szintje kötött és végig biztosított, direkt erre a célra megépített pályára való (van ilyen kismillió).
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.06.08. 22:39:40 -
Stockbauer33 #30381 -
#30380 "Ma hivatalos tesztet tartottak a hétvégi Veszprém Rali előtt, így a legtöbb páros most próbálhatta ki az autóját a litéri murvás pályán. Sajnos egy szörnyű baleset árnyékolta be a napot, ugyanis Hadik András hatalmasat esett a Ford Fiesta R5-össel – ráadásul nem csak az autónak lett baja.
A pilóta ugyan információink szerint jól van, de ezúttal nem navigátora, hanem Bessenyey Zoltán Európa-bajnok pilóta ült mellette, akit mentőhelikopterrel kórházba szállítottak. A párost a túzoltók vágták ki a rommá tört autóból."
-
"According to ABC 7, both parties ended up being arrested. 21-year-old Mustang driver Brian Candelaria on suspicion of second degree assault, and 22-year-old rider Skyler Bradley on suspicion of harassment." -
#30378 igaz -
#30377 Jó hát vannak cumis helyzetek. De ennek a sok harcifaszfejnek csak az arca nagy, technika, meg erő nincs mögötte. Pont olyanok mint a tacskó. Az is azt hiszi magáról, hogy kutya.. :-) -
#30376 -
#30375 hááááát tágabb fogalomban ezek is balesetek.Az utolsó nagyon ott van.... -
#30374 pofával be a csalánosba, ott felröhögtem :DDD -
#30373 Az okés, csak éppen pont a bukósisak a bukó benne, mert könnyen bele lehet kapaszkodni, utána meg arra röpköd a fejed, amerre az ellenfél akarja. Láttam párszor ilyet élőben sajnos. -
#30372 :-) Annyira szeretem azt amikor egy full beöltözött motorost elkezd püfölni egy ilyen hülye. A motoroson állvédős bukó, gerinc védő, és mell páncél, könyökvédő, sípcsont védő. Basszus bárhol üti mindenhol műanyag van.. Nekünk is támadtak már amikor DH-ztunk (bringával az erdőbe) nem tud megütni.. Viszont én olyat lenyomok Neki, hogy felborul ez itt is látszott :-))
Egyébként fogalmam sincs mi a baja a palinak, mert amikor kijött a motoros a világ végén volt kb.. És ez föld út ahova ezek a motorok valók.. -
#30371 Állatok. -
#30370 Közbe meg elgurul az autó:D
-
#30369 Semmi Jöhetnek a videók. -
IVU #30368 Bocsi! -
#30367 -
IVU #30366 -
#30365 -
Rhonin7 #30364 a motoros 4:35 nél mennyivel ment lakott területen belül?