37102
-
#30445 Rally vs motor? Jó vicc... rallyban buknak 12-öt, kiszáll sértetlenül. Motoron meg ott döglik meg egy apró kátyú miatt. Amúgy igaz, kit érdekel, hogy hullanak, több bige jut nekünk!
"Magyarországon mindenki mindent megmond meg tud."
Ja, majd nekünk ne legyen véleményünk mert neked más... há' hol élsz te? :-D
"bekapcsolja a mobilnetet a paraszt, és onnan osztja az észt, és soha a büdös életben nem megy ilyen sportesemények közelébe, de amikor lát egy Mustangot az utcán már magához nyúl."
Van mobilnetet? Ne bax! Nem hiszem! Mutasd! Amúgy pitypittyes az autód is?
/te kezdted...
Az idézetedre meg annyit, hogy köze a hülyeségnek, a felelőtlenségnek semmi köze a bátorsághoz, ehhez a témához ennek az idézetnek meg főleg semmi köze. Ez az idézet ugyanis a fejlődésről szól és a változtatásról, arról, hogy alkoss újat, maradandót, nem pedig egy 109 éves motorversenyről. Irodalomból én most nagy tisztelettel bezúznék neked egy karót. -
Rhonin7 #30444 miért szerinted az teljesen normális aki mások és a saját életét is tudatosan veszélyezteti? mert akkor feladom és beállok a sorba -
Rhonin7 #30443 ez ütős volt :D -
#30442 Nem az érveléseddel van egyébként baj, és nem azzal, hog te így gondolod. Hanem azzal, hogy mindenki hülye aki nem.
Leírták többen.. Minden évben kb hal meg valaki ott. A Versenyzők tudják a szervezők tudják a nézők tudják. Bitter Sanyi tudta mégis ment rohadt sokat.
És ezzel együtt a világ egyik leghíresebb motorvesrenye.
Ott van Nordshleife. Mindenki tudja, hogy a pálya alkalmatlan ( a mai szemmel ) autóversenyzésre. Mégis az egyik leghíresebb versenypálya. Nincs olyan autó vagy motorversenyző aki ne akarna eljutni a "zöld Pokolba" .
Ugyan ez a TT. Aki ezen végig megy az egy isten.
Ezért van, lesz és volt TT. És remélem soha nem szüntetik meg. Családos ember vagyok (2 kicsi fiu) munkám is van 34 éves leszek, egész nap vezetek, és ez a véleményem :-)
-
#30441 Sokan összekeverek a sportos tökösséget, a nettó őrültséggel. 300-al tépni kvázi biztosítatlan szakaszokon? Tele a youtube csodás halálesetekkel... -
#30440 A sportok legtöbbjére NEM igaz, hogy nincs benne semmi veszélyes. Van, nem is kevés, művelik is, történnek is balesetek. Itt a túlélési esélyekről van szó. Egy ilyen versenyen az esélyek qrva szarok, egy normálisan biztosított versenyen meg jók. Miért kellene, hogy az alfahím ott kenődjön fel a falra? Kinek jó ez?
Szerencsére te nem vagy töketlen, múltkor is láttalak a Man TT-n... ja nem, csak a szád tátottad nagyra ;-)
"Vadászpilótának lenni"
Nagyobb biztonságban van, mint te az 50 ccm-es robogódon...
"kaszkadőrnek"
Rommá van biztosítva.
"zsoldosnak"
Ja a pénzért gyilkoló suttyók az egy külön kategória... még a pokolban is :-D
"Ezektől esnek le a bugyik, nem attól, hogy megnyeri valaki a kibaszott darts VB-t."
Ezeknek ott a Man TT-n nem a bugyi, hanem a vese szokott leesni, hogy aztán utána más qrja a csaját, miközben ő a saját lábára vizel, mert senki nem jött, hogy kicserélje az ágytálat az megint egy érdekes eset ;-) -
Rhonin7 #30439 az a baj tudod,hogy ezzel pont az én érvelésem erősítetted meg! a TT pontosan erről szól,hogy van egy nevenincs sziget a senki földjén ,bazi unalmas a kutya nem megy oda...erre kitalálták ezt az elmebeteg versenyt ahol embereket küldenek a vágóhídra mindenféle kontroll nélkül azért ,hogy az a rengeteg low IQ túrista kimenjen és élvezkedjen,hogy mikor csattan valaki mellettük 300-al a ház falának! Érted már? Sajnos rengeteg ember van aki így működik, mivel a saját élete unalmas és sablonos ezért mások életén élvezkednek...ez a verseny a motorverseny mónika showja ahol az a show ha valaki szarrátöri magát ! :(
Nagyon helyes,hogy nem száguldozol a motorral legalább benned van felelősség érzet! önmagad a családod és mások felé! RESPECT -
#30438 Like! :-) -
Rhonin7 #30437 nem, csak személyeskedett a srác és kicsit helyre raktam...több bugyi csúszott már le nekem mint neki 3 élet alatt fog valaha is....ha már ennyire béta hímnek degradált -
Nyiri #30436 Most akkor 2x többet ér az érved, mert 200+ lóerős kocsikkal viszel embereket, mert valahol sürgősen sminkelni kell? Nem hinném.
Én motorozom, sőt van saját épített versenymotorom. Versenypályákon szoktam száguldozni. Imádom minden pillanatát. Estem is már. Ez egy ilyen hobbi.
A TT egy teljesen más világ. Indul rajta olyan aki 45x nyerte meg! Valaki 20+ éve nyomja ott és ultra profi. Így is minden indulás előtt úgy köszön el a családjától, hogy lehet nem beszélnek többet. Ez ilyen. Minden év májusában van mégis évekre előre le van fogalva minden szállás a környéken. Bármit megadnék, ha egyszer ki mehessek egy versenyre.
Van családom. Felelősség teljes komoly munkám van és közúton soha nem száguldozom. Ettől még azt mondom hogy a TT kell és remélem sokáig marad. -
Rhonin7 #30435 nem a tehetségüket firtattam.... -
Stockbauer33 #30434 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!amikor még aktiv versenyző volt a schumacher a ferrarinál de keresték az utódját felmerült a valentino rossi neve.Profi olasz versenyző egy olasz forma1-es csapatnál hibátlan kombináció.Összahoztak egy találkozót a ferrárinál.Ott győzködte a schumi hogy üljön bele és próbálja ki.A rossi csak annyit mondott hogy én is 320-al megyek csak motoron.Ennyi.Teccik érteni????
Nem lett forma 1-es pilota rossi.Schumi késöbb probálkozott a motor versenyzéssel de eredménytelenül.
De!
Azok a motorosok akik a szigeten indulnak kb 100x több dologra figyelnek mint egy motogp versenyző a megépített márvány pályán 8-13 kanyarral.A szigeten akkora buckák v úthibák vannak amibe még egy ural v tátra is megbillenne.Hiddel az összes motorversenyző megkönnyezi a TT bajnokokat hiszen ha ők is ha tehetik hasonlóan mennek közúton és tudják hogy mekkora emberek ők ( hogy lopjak grabótól is :D Ők a modern kor gladiátorai a motorsportban ) -
#30431 Én csak azt nem értem mi a faszt pörgeted magad ezen. Itt van egyedül a világon, akit érdekel lemegy, megnézi, aki van annyira tökös az meg elindul. Kicsit arrébb szőnyegbombáznak, még egy kicsit arrébb meg ezrével döglenek éhen. Esetleg ezt a aprócska szubkultúrát hagyja mindenki békén. -
Rhonin7 #30430 csak megsúgom,hogy én pl. olyan töketlen vagyok ,hogy évek óta Hollywood-i színészek,producerek,jelmeztervezőknek vagyok a személyi sofőrje 2-300 lóerős autókkal.......évi 50-60 ezer km-t vezetek, egyetlen karcolás nélkül,belföldön és külföldön
Utoljára szerkesztette: Rhonin7, 2016.06.10. 14:45:46 -
Rhonin7 #30429 a rally sem igazán jó példa ,mert egy motorral szemben ott egy olyan acélketrecben ül a pilóta,hogy van rá 1% esélye,hogy egyáltalán lehorzsolja a térdét......ha a nézőket nem teszik a veszélyes kanyarok közelébe akkor szakszerűen és élvezetesen lehet nézni és versenyezni is ! Itt motorokról beszélünk....és a motor legnagyobb ellensége pedig a villanyoszlop,a betonfal a ház oldala,mert ha lenne rendes csúszópálya negyed ennyire nem lenne veszélyes a téma és felőlem mehetnének 400-al is akár......tényleg nem hiszem el,hogy alapvető fogalmakat kell magyarázni felnőtt embereknek -
#30428 " Szerintem mindent el kell követni annak érdekében, hogy a sportversenyek esetében se a versenyzők, se a nézők ne szenvedjenek el komolyabb sérüléseket" - tudom, volt valami fasz, aki benyújtotta a Magyar Nemzeti Autószövetségnek, hogy vágják ki a fákat a rally útvonalak mellől végig, és legyen mindkét szélességében 20-20 méter távolságra a szalag, ami mögül nézhetik az emberek.
Mondjuk ezekben a legszebb, hogy pont egy fotelharcos volt az ipse, aki kb. legközelebb magához akkor látott rally-t, amikor a TV-ben összefoglaló volt. De hát ezt mondtam: Magyarországon mindenki mindent megmond meg tud.
Mert érted, ha részt vennél ilyen eseményen folyamatosan, vagy szervező lennél... de hát nagy faszt, bekapcsolja a mobilnetet a paraszt, és onnan osztja az észt, és soha a büdös életben nem megy ilyen sportesemények közelébe, de amikor lát egy Mustangot az utcán már magához nyúl.
Ha bármi összefüggést vonnátok le a valóság és az irományom között, az csupán a véletlen műve.
Egy Ady Endre idézettel kívánnék kellemes hétvégét minden topiclakónak:
"Csak akkor születtek nagy dolgok,
Ha bátrak voltak, akik mertek
...
Ez a világ nem testálódott
Tegnaphoz húzó, rongy pulyáknak:
Legkülömb ember, aki bátor
S csak egy külömb van, aki: bátrabb." -
Rhonin7 #30427 hát ne is haragudj,de elég invalid dolgokkal jöttél elő,ugyanis az összes általad felsorolt dolog hemzseg a megfeleő balesetvédelmi intézkedésektől! ellentétben ettől az őrültek hajszájától.......ahol sem a versenyzőket sem a nézőket le sem szarja senki,hogy élnek vagy halnak-e......ennyire nehéz ezt megérteni? -
#30426 "Kb. mint most mi a gladiátor viadalokra... " Rossz példa, azok nem önként dalolva öldökölték egymást.. Béta hímeknél nem csodálom, hogy kibassza a biztosítékot a halált megvető vakmerőség, de hát ez van. Ha valamiben semmi veszélyes nincs, akkor az olyan töketlenek is csinálhatják, mint ti. Így meg csak azok, akiknek megvan hozzá a cojones. ;D Vannak még ilyen gecimenő dolgok. Vadászpilótának lenni, kaszkadőrnek, zsoldosnak.. Ezektől esnek le a bugyik, nem attól, hogy megnyeri valaki a kibaszott darts VB-t..
-
Rhonin7 #30425 Pontosan! haverom is űlt volna már részegen kocsijába,hogy majd ő hazavisz minket! Hát mondtam is neki,hogy a lófaxt viszel és elvettem tőle a kulcsot, még majdnem meg is vert-bebaszva- aztán másnap mikor kijózanodott sírva kért bocsánatot! Pontosan ez lenne itt is a feladata a helyi hatóságoknak,mert az egész olyan mintha a sok öntudtalan részeg haza akarna vezetni és ehez a helyi hatóságok még benzint is adnak nekik !!! -
#30424 Féltem az életüket, helyettük is, még akkor is, ha ők ebből nem kérnek... mea culpa. Egyébként mentem én már hatötvenessel nem éppen 50-et... iszonyat nagy élmény, de otthonra nem kéne, még szeretném megérni az utódom ballagását.
Megmondani pedig semmit nem szeretnék nekik, maximum a sportágnak annyit üzenni, hogy nem kellenek a halottak, ez ellen lehet tenni és nem, nem kell betiltani. -
Rhonin7 #30423 mindegy feladom,mert látom jön a jollyjoker: "miért akarod otthonról a fotelból a gép elől"........ iagaz van a srácnak amúgy! hiszen nem nekem lenne és nem is a feladatom én csak elmondtam a véleményem és azt,hogy egy utólsó börtönbe való gazember aki ezt engedi! -
#30422 Egyetértek. Ezt mások azzal magyarázzák, hogy az ő élete és az ő döntése. De ez nem egészen így van! Az ifjú titán fel sem fogja sokszor, hogy mit tesz, csak akkor amikor újra tanul járni, vagy amikor arra ébred, hogy gép lélegezteti. A felelősség minden résztvevőé, nem csak a túlfűtött ifjú sportolóé.
Versenyezzenek. Helyes. De rommá legyen biztosítva a pálya... ha ez nem kivitelezhető, akkor más helyen kell megrendezni a versenyt ahol majd lehet.
Majd figyeljétek meg -ha megéritek-, hogy 50 év múlva, hogy fognak visszatekinteni az akkori emberek ezekre a dolgokra. Kb. mint most mi a gladiátor viadalokra... -
Rhonin7 #30421 ne haragudj,de az érvelésed elszomorító :( -
#30420 +1
A sport egy teljesen normális és természetes dolog, van persze benne rizikó, mindig is volt, de tegyünk különbséget a nettó életveszélyes őrület és a biztosított terepen zajló sportolás között. Mert utóbbi nem normális és fogalmam sincs miért kap engedélyt. Szerintem mindent el kell követni annak érdekében, hogy a sportversenyek esetében se a versenyzők, se a nézők ne szenvedjenek el komolyabb sérüléseket. Ha megtörténik mégis -mert megtörténik-, akkor is mindenki megnyugodhat, hogy ez egy szerencsétlen helyzet volt és azért történt, de amúgy az egész tisztességesen biztosítva volt.
A 300km/h-val közlekedő motorosok útja mellett 2 méterrel levő, tessék-lássék módon se biztosított téglafal ebbe pl. pont nem fér bele. -
#30419 Én még mindig nem értem, hogy mért akarod otthonról a gép elől megaszondani nekik, hogy ez nem normális, vagy nem jó úgy. Ha valakinek nem tetszik, nem indul rajta, és nem megy ám ki nézőnek. Tudod, ha utálom a fos diszkózenét, én sem megyek diszkóba - nem bonyolult szerintem. -
Rhonin7 #30418 kajak nem hiszed el de rohadt szomorú vagyok,hogy tényleg győzködnöm kell felnőtt gondolkodó embereket erről és kajak engem néznek hülyének miatta ! Tisztában vagyok vele,hogy nem fogom tudni megváltoztatni azt ami ott történik mivel az emberi hülyeség határtalan,de az,hogy tényleg nincs ott valami helyi szervezet aki azt mondja: gyerekek ez elég volt ez kurva veszélyes az is hihetetlen!
Vannak rallyk amiket nem engednek megrendezni,mert nem tudják biztosítani a versenyzők biztonságát ezen a beltenyészes szigeten meg kajak halálba küldik szerencsétlen fiatalokat -
#30417 Erről pont volt vita már múltkor, amikor megtörtént. Az a pályabiztosítás ami ott volt, az a finggal egyenértékű, de jól le lettem oltva, hogy ez így a normális. Szóval, fogd fel, ez így a normális és kész :-)
/dehogyazsosevótaz' -
Rhonin7 #30416 de tényleg ennyire bonyolúlt amit próbálok megértetni? nem véletlen,hogy nem engedik sehol !,hogy ilyen versenyeket megrendezzenek,mert hiába bátrak azok a versenyzők ha nem képesek reálisan megítélni a határaikat és a sziget kormányzójának vagy miniszterének vagy tökömtudja milyen góréjának az unalmas szigetét nem mások életének szándékos kockára tételével kéne a hírekben szerepeltetnie! Sajnálatos,hogy azon a kis mocsok szigeten nincsen semmilyen értelmes hatóság aki ennek az állatságnak véget vetne ! Az összes szervező potenciális gyílkos -
#30415 Normális dolog? Ki a halál akart arról győzködni, hogy normális dolog ez? Az F1 Monaco-ban normális? 24 órás futamok normálisak? Melyik motorsport normális? -
#30414 Igen, azt, hogy veszélyes sport, ezért csak a legjobbak és legbátrabbak indulnak el rajta - senki nem kényszeríti őket. Ha 2000-en haltak volna meg, akkor is ennyien indulnának, mert itt csak a legnagyobbak indulhatnak - külön sportmúlttal. Nem attól sport a sport, mert veszélytelen, a motorsport meg különösen nem az. Könnyű úgy a határaidat feszegetni, hogy tudod - nem lehet gond, ha elméred a féktávot.
Hegymászásban még többen dobták fel a pacskert, az ellen nem lázadsz? -
Rhonin7 #30413 233-an haltak meg a man TT-ben eddig.........szerintem ez a szám mindent elmond -
Rhonin7 #30412 miért lennék álszent? pontosan ez a lényeg,hogy még ha 100%-os is a balesetmegelőzés akkor is történhet tragédia! ,de itt!?!? nincs semmi !! érted már?? nem vagyok álszent -
Rhonin7 #30411 mennyi idős vagy amúgy? van családod? gyerek? barátnő? ,mert ha nem olyan bugyuta vagy mint ez a néni aki másfél méterre tapsol egy 170kg-os+ utas 80kg 300-kmh-val száguldó "vasdarabtól" ami ha egy centit elbasz a kanyarban fasirtá paszírozza a nénikét meg a környéken lévőket ! Itt próbálsz győzködni,hogy ez normális dolog! EMBER!!
-
#30410 Haver, nézz már meg a Car Crash Time videót, ahol percenként 10 ember hal meg! Nahát, képzeld, a hiper-szuper agyonvédett pályákon is halnak meg ám emberek, akár a Forma 1-ben is. Mekkora álszent gyökér vagy te.... -
Rhonin7 #30409 plusszoljátok egymást meg oltsatok le,de kajak nem vagytok normálisak,hogy ilyeneket írtok ám! nézegessétek a 30407-et és a társait és majd egyszer benő a fejetek lágya! kérdezem,hogy a Magyarságot hogy kevered ide? te is identitászavarral küzdesz ,hogy ide születtél? akkor miért nincs európaszerte ilyen verseny? Csak ezen a hülye szigeten ahol az unatkozó szigetlakók nagy unalmukban kitalálták ezt a faxságot a sok agyhalottnak -
Rhonin7 #30408 erről beszéltem! MEGÉRTE? kurvakeményvagánygyerek VOLT!
rest in peace -
#30407 -
#30406 +1
És még csak annyit, hogy meg lehet nézni a statisztikát, hogy mennyien is haltak meg. 4 szervező, és 3 néző összesen, ennyit pedig más kategóriákban is találni, szóval nem értem a felháborodást, agyonszabályzott környezetben is megtörténhet bármi. -
#30405 Ó ember, mennyire nem érted a lényeget... Tudod mi a gond? Hogy itthon Magyarországon mindenki tud mindent, és mindenkinél jobban. Itt nem lehet semmi úgy ahogy máshol, mert mi aztán majd jól megaszongyuk, meg kapja be egész Európa, mert mi a nagy magyarok tudjuk, hogy mit hogy kell. Máshol elfér bringás-gyalogos-autós, itt nálunk nem pl. Itthon mindenkinek van joga, csak a sértettnek nincs. Máshol rendeznek egy versenyt hagyományokkal 109 éve, itthon beszüntetnék ezt is. Pedig úgy érzem nem ők vannak lemaradva... Ez a verseny él, és élni fog. Az Adrenalin mindig is az emberi élet része volt, ez hajtotta őket. Keménységről annyit, hogy te 15 métert nem bírnál a pályán, és összehugyoznád magad, szóval nem kéne leszólni őket.
Szerintem ha van egy verseny, amit ennyi ideje rendeznek, hagyományokkal rendelkezik, és MÉLY TISZTELET övezi: nehogy már te akard megmondani nekik, hogy mit csináljanak, vagy mit hogy kéne a számítógéped monitora körül Markotabödögéről. Szerintem sokkal jobban értik a dolgukat, mint te valaha fogod. Téma lezárva részemről.
További szép napot!
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.06.10. 10:33:44 -
Rhonin7 #30404 nos ha rendeznek egy rally-t és baleset lesz az első,hogy megvizsgálják,hogy a szervezők milyen balesetmegelőzési intézkedéseket alkalmaztak és ha nem megfelelő mennek a sittre! de legalábbis a gatyájukat kifizetik büntetésre!
A versenyeken is kötelező a balesetmegelőzés és a megfelelő biztonsági intézkedés: csúszóhomok,gumifal,mentőautó,tűzoltók 500 méterenként stb. itt a környéken sincs szinte semmi..leszámítva pár szalmabálát ami nem elég semmire! Én elhiszem,hogy itt mindenki kurvakemény arc ,de amikor keresztbe szakad egy villanyoszlopon! vagy felplaccsan egy ház téglafalára majd nem lesz olyan kemény......
Utoljára szerkesztette: Rhonin7, 2016.06.10. 10:24:31