37130
-
Kamiont fogott a Sopron–Pécs-vonat – videó az ütközésről
? -
Motorosok 9: van pár ismerős jelenet, de vannak újak is. -
a zenével... :DD
https://www.facebook.com/ziher.hu/videos/999908490122764/ -
Aha, ahhoz képest, hogy az autó a feje környékén landolt. -
Mármint a csávó? :D -
Lol a hülye, be se volt kötve ^^ -
Egészen egybenmaradt. -
-
Stockbauer33 #30626 Komolyokok 
7.00 a spontán zebrás mind2nél meghaltam :DDDD
7.50 Dinnyés gyerek? :DDD
9.15 bal lábfék :DDDDD
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.07.24. 16:11:57 -
Az aki nem tartott követési távolságot? -
De az ugye megvan, hogy a második autós sem észlelte kicsit sem??? ^^ -
CCT-129: Néhány igen komoly versenyzővel az éves best of válogatásba... -
miért, autópályán mit kell figyelni 100as tempónál b@zdmeg ?! Nem az utat nézed ?! -
Mondjuk mi a jó büdös istent nézett a parasztja? -
Elég nagy balfasznak kell lenni ahhoz hogy villogó keresztbe álló rikító ruhás rendőrt verőfényes napsütésben nyíl egyenes úton ignorálja valaki. Biztos nem az utat figyelte.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.07.24. 12:34:02 -
-
-
off:
hogyan csaljuk ki az orosz maffiózót a verdájából? hát így. :)
Russian Undercover Police Interrupt Road Rage Fight
ON: -
Road Rage 19: A múltkori ladás eset, meg a buszos-vonszolós ürge is benne van. -
-
Stockbauer33 #30613 -
Hátul kell, hogy legyen.. -
Nekem meg se elől, se hátul nincsen ilyesmi.
-
Ez egyértelmű, sok autón nincs is elöl gyárilag, csak bemásoltam, mit ír pontosan a kresz erről. Amúgy azokat imádom, akik a legkisebb ködben, amit kb észre se lehet venni, azonnal kapcsolják fel az összes létező ködlámpát, mert "köd" van, ködzárót meg egy kezemen meg tudnám számolni, hogy a 7 évem alatt mennyien kapcsolták le, amikor mögéjük értem (rendőrautón se kapcsolták le, az volt a legszebb eddig). -
Azt tudom, hogy nem szeg szabályt.
Ha elolvasod azt írtam, hogy nem kötelező, tehát ő ne ítélje el azokat akik nem használják.
-
-
Stockbauer33 #30607
-
„5.13. Első ködfényszóró lámpa arra szolgál, hogy köd, hóesés, felhőszakadás, vagy porfelhők esetén javítsa az úttest megvilágítását.
5.14. Hátsó ködfényszóró lámpa arra szolgál, hogy sűrű köd esetén észlelhetőbben jelezze hátrafelé a jármű jelenlétét.”
Lehet, hogy zavar egyeseket esőben, ha valaki használja, de teljesen szabályosan teszi azt. És én is úgy tudom, hogy a tompított nem kötelező a ködlámpához. -
-
Cikk hozzá. (totalcar.hu) -
-
Én mindig! :D
-
pont szombaton jöttem haza m5-ösön szakadó esőben és nem értek veled egyet, amikor 130-140-el mész, olyan vízfüggönyt ver fel a kocsi hogy nappal gyakorlatilag semmi nem jön át rajta a hátsó helyzetjelzőből. este már valóban zavaró tud lenni, de nappal kifejezetten hasznos. ha pedig kisüti a szemed, akkor az a helyzet hogy te túl közel mész az előtted haladóhoz, ami nem éppen egy jó ötlet
Utoljára szerkesztette: cement, 2016.07.19. 08:17:42 -
-
Próbáld ki egyszer. Nekem bevált, Én használom így. Azt mondjuk most így hirtelen nem tudom, hogy a KRESZ hogy rendelkezik. Nem kötelező-e a tompított a köd lámpa használathoz bla bla.
De egy tuti. Ha leveszd a tompítottad, és úgy használod látsz. Ha rajt hagyod, és felkapcsolod akkor látsz egy fehér falat. -
Ebben lehet igazság, de még soha senkit nem láttam helyzetjelző + ködlámpával közlekedni. :) -
Én rengeteget vezetek minden körülmény között, Semmi értelmét nem látom esőben a felkapcsolására. Én simán látom ha megy előttem egy autó akár mekkora cunami van. Pedig voltam olyan esőben is amikor már a max ablaktörlő sebesség se ért semmit :-))
Persze nem meggyőzni akarlak, meg lehülyézni, hogy Te miért nem látod stb. Csak mondom.
Ködben van értelme, de amit ugye írt Sötétbarom (tök jó Nick név :-) hogy záró fény. Nem arra van, hogy mindenki égesse aztán kb olyan mint egy infra lámpa a mögötte haladónak, vagy valami vallató fény :-) Ködben kell nyilván, de erre is találták ki. -
Azért nem "ér" semmit mert szarul használják. Elvileg az a lényege, hogy a köd alá világítson. Viszont ha hagyod a tompítottat, akkor ugyan úgy egy fehér fátyol lesz előtted tehát nem látsz semmit.
Akkor jó, ha leveszed a tompított fényt. Hagyod az autót helyzet jelzőn és bekapcsolod a köd lámpát. Így megvilágítja az utat, nem vakít el a saját lámpád és sokkal többet látsz mint amikor nincs. De tompítottal együtt szart se ér. Olyan mintha nem is lenne. -
Az elülsőnek mi értelme van amúgy ? Messzebb nem látsz vele, legtöbb autóban gyengébb is, mint a rendes fényszóró, csak oldalra vagy az autó orra elé világít, lent alul, távolságiba se tudod kapcsolni. Semmi másra nem jó, csak hogy a paraszt elvakítson vele, sok még verőfényes nappal is használja (olyankor felkapcsolom addig én is), de ködben se jó, főleg éjjel, amikor amúgy is gúvad kifelé a szemed, ösztönösen belenézel a fényárba. Szubjektív vélemény, de értelmetlennek tartom, sőt utálom. A sima halogén pont elég, jól látszik. Úgyis oda teszed a ködvágó csodaizzót, nem a ködlámpába.
A ködzáró hasznát viszont nem lehet túlbecsülni. Megint szubjektív dolog, de nagyon utálom, amikor valaki 20-al cammog a ködben a "mi autónkban" és egy másfél Wattos gyertyafény van neki hátul.
De a kedvencem a lovaskocsi volt éjjel ködben, amin egy biciklis villogó volt kiakasztva hátul. -
Nem sima esőről van szó, hanem arról a ködszerű szutyokról, ami ilyenkor képződik, ahogy felverik az autók. Normál lámpát ilyenkor nem látsz.