37102
-
#30605 -
#30604 Cikk hozzá. (totalcar.hu) -
#30603 -
#30602 Én mindig! :D
-
#30601 pont szombaton jöttem haza m5-ösön szakadó esőben és nem értek veled egyet, amikor 130-140-el mész, olyan vízfüggönyt ver fel a kocsi hogy nappal gyakorlatilag semmi nem jön át rajta a hátsó helyzetjelzőből. este már valóban zavaró tud lenni, de nappal kifejezetten hasznos. ha pedig kisüti a szemed, akkor az a helyzet hogy te túl közel mész az előtted haladóhoz, ami nem éppen egy jó ötlet
Utoljára szerkesztette: cement, 2016.07.19. 08:17:42 -
#30600 -
#30599 Próbáld ki egyszer. Nekem bevált, Én használom így. Azt mondjuk most így hirtelen nem tudom, hogy a KRESZ hogy rendelkezik. Nem kötelező-e a tompított a köd lámpa használathoz bla bla.
De egy tuti. Ha leveszd a tompítottad, és úgy használod látsz. Ha rajt hagyod, és felkapcsolod akkor látsz egy fehér falat. -
#30598 Ebben lehet igazság, de még soha senkit nem láttam helyzetjelző + ködlámpával közlekedni. :) -
#30597 Én rengeteget vezetek minden körülmény között, Semmi értelmét nem látom esőben a felkapcsolására. Én simán látom ha megy előttem egy autó akár mekkora cunami van. Pedig voltam olyan esőben is amikor már a max ablaktörlő sebesség se ért semmit :-))
Persze nem meggyőzni akarlak, meg lehülyézni, hogy Te miért nem látod stb. Csak mondom.
Ködben van értelme, de amit ugye írt Sötétbarom (tök jó Nick név :-) hogy záró fény. Nem arra van, hogy mindenki égesse aztán kb olyan mint egy infra lámpa a mögötte haladónak, vagy valami vallató fény :-) Ködben kell nyilván, de erre is találták ki. -
#30596 Azért nem "ér" semmit mert szarul használják. Elvileg az a lényege, hogy a köd alá világítson. Viszont ha hagyod a tompítottat, akkor ugyan úgy egy fehér fátyol lesz előtted tehát nem látsz semmit.
Akkor jó, ha leveszed a tompított fényt. Hagyod az autót helyzet jelzőn és bekapcsolod a köd lámpát. Így megvilágítja az utat, nem vakít el a saját lámpád és sokkal többet látsz mint amikor nincs. De tompítottal együtt szart se ér. Olyan mintha nem is lenne. -
#30595 Az elülsőnek mi értelme van amúgy ? Messzebb nem látsz vele, legtöbb autóban gyengébb is, mint a rendes fényszóró, csak oldalra vagy az autó orra elé világít, lent alul, távolságiba se tudod kapcsolni. Semmi másra nem jó, csak hogy a paraszt elvakítson vele, sok még verőfényes nappal is használja (olyankor felkapcsolom addig én is), de ködben se jó, főleg éjjel, amikor amúgy is gúvad kifelé a szemed, ösztönösen belenézel a fényárba. Szubjektív vélemény, de értelmetlennek tartom, sőt utálom. A sima halogén pont elég, jól látszik. Úgyis oda teszed a ködvágó csodaizzót, nem a ködlámpába.
A ködzáró hasznát viszont nem lehet túlbecsülni. Megint szubjektív dolog, de nagyon utálom, amikor valaki 20-al cammog a ködben a "mi autónkban" és egy másfél Wattos gyertyafény van neki hátul.
De a kedvencem a lovaskocsi volt éjjel ködben, amin egy biciklis villogó volt kiakasztva hátul. -
#30594 Nem sima esőről van szó, hanem arról a ködszerű szutyokról, ami ilyenkor képződik, ahogy felverik az autók. Normál lámpát ilyenkor nem látsz. -
#30593 A neve ködZÁRÓ. Tehát aki zárja a sort annak ég. Ha jön mögötte valaki lekapcs. Mindenhogy máshogy használni kreténség. Az elsőket felőlem égetheti boldog boldogtalan, azt leszarom, mert legalább nem szemmagasságban virít brutális fényerővel akár hosszú percekig. -
#30592 Lámpa kötelező! (lakott területen kívül) A ködlámpa nem. Még esőben sem. Tehát ne ítélj el senkit aki nem kapcsolja fel. (én sem szoktam) ráadásul lakott területen belül pl tilos felkapcsolni. (tudom, hogy pályáról beszélsz, csak mondom.)
Engem speciel zavar még esőben is. Nem véletlenül az a neve, hogy ködlámpa.
Utoljára szerkesztette: gordon 24, 2016.07.18. 15:41:23 -
#30591 Annyira gyűlölöm esőben a ködlámpát, hogy bottal vernélek érte hülyére. -
#30590 http://i.imgur.com/ZKxpoXr.gifv -
#30589 Az utolsó olyan, mint a Sport Szeletes faszi...csak segíteni akart -
El Gigante #30588 A buszon csimpaszkodó fickó, kemény kötésű:D -
#30587 Egyébként rádióban is hallgattam, meg láttam is, hogy rengeteg baleset volt. Ahol én ledöglöttem, ott is volt egy hármas karambol, és ahogy hallottam, volt még egy negyedik is, aki okozta az egészet, csak elhajtott. Az autómentős srác mondta, hogy du. 4-ig (amikor engem csörlőzött felfelé) már 12 kivonulása volt a környéken... -
#30586 CCT-128: jóféle megint.
Más.
Ma megjártam az M3-mat oda-vissza ebben a mocsok időben* és döbbenet volt látni, mennyien nem veszik észre, milyen időjárás van. Emberek, ha esik, kapcsoljátok már fel azt a ködlámpát! A hátsó sima lámpák többsége egyszerűen fos, halvány, semmit sem látni belőle a felvert vízpára mögött. Műszakin én fénymérést csináltatnék elől/hátul, van előírt szabvány, mit kellene tudnia az izzóknak. Volt olyan idióta is (magyar, persze), aki semmilyen lámpát nem kapcsolt, hiába villogtunk neki többen is, csak pöffeszkedett, meg mutogatott, direkt beragadt a belső sávba "büntetni".
* Jól meg is jártam, mert visszafelé, a Bpest tábla előtt adta meg magát az autóm, autómentővel kellett hazahozni... -
#30585 nem néz ki jól.. -
veszettróka #30584 Youtube ("Indiana State Fair stage collapse" -Wiki) -
#30583 USA az biztos de azon belül passz -
#30582 Ez hol lehetett ? -
Stockbauer33 #30581 durva -
#30580 https://gfycat.com/SecondhandEllipticalBarnswallow -
#30579 -
#30578 Édes jó Istenem! -
#30577 -
#30576 http://index.hu/belfold/2016/07/13/egy_teljes_csalad_halt_meg_a_szerda_delutani_balesetben/
az opel hozzánk került. ennyi rendőrt sima balesetnél még nem láttunk. tiszaburáról kiment a "közönség"...
és ha akartok freaky shitet hallani:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
mikor a telephelyen le lett téve a kocsi, a német juhászunk odament, olyan furcsán körbeszaglászta, nézett befelé, aztán egyszer csak a szőre égnek állt, és elkezdett hátrálni tőle.
tisztára mint a horror filmekben, brrr...
-
#30575 Biztos túlélte..... -
#30574 4tehCLICKZ -
#30573 -
#30572 Miért kellett most a Délmagyarnak lehozni egy 4 éves videót?
Utoljára szerkesztette: whiskeyman, 2016.07.12. 20:06:41 -
Stockbauer33 #30571 8.02 :DD és még a fa is.A vége -
#30570 -
Stockbauer33 #30569 [/spoiler] -
#30568 CCT-127: Kínai robogósokat szépen letarolja a SUV-os... A végén is érdekes a pórul járó hepciáskodó ladás.
Russian 68: Van sok átfedés a korábbiakkal, de vannak újak is (pl. a berobbanó gyorshajtó Samara (?) az elején). -
#30567 nem fogta meg az infracsali a rakétát.. szóval baleset :D -
#30566 Hát ennek semmi köze balesethez, amiről a topic szól.