37099
-
#36499 egyébként érdekes, hogy a mai autóknál mindig azon rinyálnak, hogy gyalogosütközés védelem kompatibilis legyen az eleje. De kamionoknál, vonatoknál le se szarják mivel ütköznek. Lehetne valami bitang légzsákot is szerelni a vonatok elejére, ha egy szenzor bejelez, hogy valamivel ütközni fog. -
#36498 Anno volt a helyszínelő rendőrös videó, abban is említettek egy hasonló esetet.
Ilyen estben egy vércsoport vizsgálat lehet segítene és csak utána közölnék a rossz vagy épp jó hírt.
Már a múltkor linkeltem a régi gőzmozdonyokon a tehén eldobó orr kiképzést.
A vonatok általában nem nagyon kényesek a plusz súlyra, ezért akár kazán lemezből is lehetne készíteni valami orr kiképzést a vonat elejére, amit a valami ötletes tartó segítségével kilehetne nyomni az ütközök elé, ha nem kell meg visszahúzni.
Egy ilyen autós vs vonat találkozásánál lehet nagyobb volna a túlélési esély.
-
#36497 Brutális :112press.hu
"Sajnos a túlélőket sem úgy kell elképzelni egy ilyen eset után, ahogyan azt sok filmben látni lehet. Nagyon sokan közülük teljesen felismerhetetlenek, rendkívül súlyos sérülésekkel és ismételten nem mennénk bele a részletekbe. Elég annyi, hogy sokszor azt sem lehet megállapítani, milyen színű a sérült haja, ha egyáltalán van még haja….
Viszont ez magyarázatot ad arra, miért nem lehet róla jó személyleírást adni, azt pedig talán mindenki megérti, hogy ilyenkor kérdéseket sem lehet feltenni az illetőnek, mert ha egy ideig eszméleténél is van, válaszolni nem tud.
A kórházban a felismert sérülések alapján - ha szükséges - életmentő műtéteket hajtanak végre, majd a sérült megkapja a szükséges kötéseket. Egy súlyos fej- és felsőtesti sérülés esetén hiába állnának a szülők az intenzív ablakánál, jó eséllyel nem ismernék fel saját gyermeküket, még akkor sem, ha nem lenne bekötözve."
Utoljára szerkesztette: desigo, 2022.01.04. 20:07:00 -
kamionosjoe #36496 Nem az a lány halt meg akit eddig halottnak véltek, hanem a másik lány! A szülőket személyesen értesítették a rendőrök tegnap éjszaka.
https://www.facebook.com/sumegiszo.hu/posts/112959024591693
Utoljára szerkesztette: kamionosjoe, 2022.01.04. 13:16:40 -
#36495 Vagy inkabb nem volt bekotve es kifejelte a szelvedot. -
#36494 Pont pech. Látszik az egyik képen, hogy a fa PONT a vezető vonalában van, azaz, a motort pont ott tolta meg. Ráadásul, ez egy dácsia,,, De, szerencsétlenül találta el, mert ugye a fizika az fizika. Felülröl lefele hat az erő, a motort szerintem jobban nyomta felfele, és befele, mintha simán frontálisan ütközött volna. Vagy, tervezési hiba, és szarul van megtervezve, hova is menjen ilyenkor a motor... -
#36493 Így a képek alapján nem gondoltam volna, hogy ez halálos kimenetelű baleset volt.
Halálos baleset Tiszaalpár határában
lcafe.hu
-
kamionosjoe #36492 Súlyos balesetet szenvedett egy 21 éves futár lány a Balatonnál, újraélesztés után életveszélyes állapotban szállították kórházba.
https://m.facebook.com/deltahirek/posts/333568762102129 -
#36491 Waooo
California woman who busted flight attendant’s teeth pleads guilty
nypost -
kamionosjoe #36490 https://24.hu/belfold/2022/01/01/negyen-haltak-meg-a-tapolcai-vonatbalesetben/ -
#36489 -
#36488 Szembe hajtott a forgalommal audit vezető 50 éves sofőr aki életét vesztette mikor összeütközött a szabályosan haladó teherautóval az A44 autópályán Németországban.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.12.22. 19:06:57 -
#36486 70 tonna teherbírás egy felüljárónak elég kevés nem? az 2 sima kamion..akkora szakaszon forgalmi okból akár 6-8 kamion is megszorulhat az meg simán több mint a 200 ami alatt ez megdőlt -
#36485 uhh ezt jól benézték:
https://totalcar.hu/magazin/hirek/2021/12/20/osszedolt-egy-feluljaro-a-tulmeretes-kamion-alatt-kinaban -
#36484 #36483
Nem teljesen tiszta nekem sem mi történt valójában, a készülékre is próbáltam rákeresni, de csak sima CO érzékelős verziót találtam belőle.
link1
link2
- - - - -
Mink is vettünk jó pár éve, aztán amikor volt a nagy kampánya a CO érzékelőknek és az állami teszteken kiszórták a selejteket, akkor kiderült, hogy a miénk sem felelet meg (iloveyouPraktiker), akkor nem cécóztam megvettem a Honeywall-t őket már "ismertem", sok üzemépület fűtéstechnikájánál találkoztam a nevükkel.
Egyszer jelzett az évek során, ami megadta a kezdő lökést, hogy a régi rosszul bélelt kéményt felújítsuk.
Annyi mindenre költ az ember, feleslegesen, de most a legdrágább 20.000 forintos CO érzékelő ami kb 10 évig elmegy, az éves szinten csak 2.000Ft annyit simán megér, hogy reggel felkeljek. -
#36483 ximix
Mondjuk fura, hogy a földgázt jelző szagról nem írnak a cikkben. De ha csak azért nem, hogy jobban ösztönözzék az embereket az érzékelő vásárlására, akkor rendben.
Nálunk ez volt:
A rokonunknál 2019 végén volt egy nem végzetes szén-monoxid mérgezés. Januárban, ezen felbuzdulva először vettek a szüleim a 30 éve álló házukba egy érzékelőt. 2020 novemberében egy szelesebb napon elaludt az őrláng a ház legmélyebb pontján lévő gázkazánban. Erre jött haza anyu 17-kor (végig egyedül volt). Apámmal Telefonon megbeszélve újraindította, és nem szenteltek rá különösebb figyelmet, mert nem volt ritka eset, ha az másik kazánról a gázra váltottunk. 19-20 óra magasságában jelzett be az érzékelő. Utána megvolt a szellőztetés, kikapcsolása a kazánnak stb. Egy hónapon belül lecseréltük cirkósra.
Ha nem lett volna érzékelő, akkor a enyhe fejfájás ellenére simán felment volna a ház legfelsőbb* részébe lefeküdni aludni, s biztos, hogy többé nem kelt volna fel.
*a szén-monoxid felfelé száll, ezért fontos
Igaz, nem túl izgalmas történet, de hátha valakinek ez adja majd meg a lökést, hogy vegyen egy érzékelőt. -
#36482 Egy majdnem gázolás felvétele.
Facebook videó -
#36481 Fél off
Nem semmi, nem elég, hogy ömlött valahonnan a szén-monoxid, de még a földgáz is szivárgott.
Ui: ezt félre értettem, akkor elvileg co nem volt csak gáz, amit a co kombi készülék jelzett, szerencsére.
https://www.sonline.hu/helyi-kozelet/2021/12/hetven-ember-eletet-mentette-meg-egy-hazaspar-fonyodon
Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.12.14. 18:43:29 -
#36480 -
#36479 Trying to clear a derailment at a tunnel entrance in Asturias (Spain) December 2021
reddit -
#36478 -
-
#36476 mázli lvl 100
-
#36475 #36472
Baromi kevés... ennyit ér egy élet? 1 évet? szánalmas...
főleg, hogy a cikk szerint visszaeső, volt már büntetve mert szart a szabályokra...
Utoljára szerkesztette: Sippie, 2021.12.10. 21:07:49 -
#36474 -
#36473 Jogerősen 1 év 10 hónap fogházat kapott az 5 éves kislány halálát okozó traktoros
-
#36472 -
#36471 -
#36470 Csörög az összetört telefon és hívja az anyja -
nordan #36469 ez brutál lett!!
lehetne egy ilyet egy a zöldön a zebrán nem szétnézős, mobilozós verzióban is a sok baromnak -
#36468 -
-
kamionosjoe #36466 -
nordan #36465 -
#36464 Waoo
-
kamionosjoe #36463 Nekem ilyesmi van:
https://www.epextech.hu/webaruhaz/1778sos-autos-elsosegely-kes-ablaktoro-kalapacs-es-biztonsagi-ov-vago-funkcioval-tokban-resztelek -
#36462 karó jól vizsgázott :)
azt hittem kidönti -
#36461 Igaziból, ilyenkor, ha oda megyek, és eltöröm a nyakát, ha még él, akkor az igaziból ön-, és köz- védelem, igaz?
Ja nem... pedig, azt kellett volna, rendőr is, elő a stukit, aztán bele üríteni a tárat... -
nordan #36460 -
#36459 Nekem a kettes verzióbol van vagy 3 darab. Pite ára van, az tuti.... De az is, hogy nem hülye biztos. Ne próbáld ki a tenyereden!
(én már csak tudom)