Balesetek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Roger6
Tudnék példákat mondani napi szinten én is, de nem akarom szítani az ellentétet autós vs kerékpáros ügyben, hiszen mindenki azt az oldalt látja faszának, amivel éppen közlekedik. Ha autóval megy, akkor pfejj bringások, ha bringával, akkor pfejj autósok. Nincs értelme.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Szabi
plusz persze a bringás sáv vagy út minden autós számára előzésre és parkolásra kijelölt hely

a kedvencem amikor a kedves bkv buszosok a kerékpársávban akarnak dudálva elütni olyan helyen ahol a 4méter széles sáv mellet van 40centi bringás rész..

"Nulla tenaci invia est via"

Roger6
Kezdhetek pajtás, én ilyen vagyok :) Piroson életemben nem mentem át bringával, zebrán tolom MINDIG. 3.600 km-t tekertem idén a bringába, szóval elég sokat használom. Egyesületi tag vagyok, ha bringás rendezvényünk van (20+ fő), akkor meg KÜLÖNÖSEN figyelünk, hogy betartsunk mindent, még a rendőrségnek is megeresztünk egy telefont, hogy egy nagyobb társaság halad erre meg arra.

Viszont NAPONTA szorítanak le, vagy a bringás zebrán jönnek elém autósok, és még sorolhatnám neked, mindezt egy 10 perces bringaút alatt.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

ha te leszállsz a zebrán és áttolod a cangád illetve betartasz minden KRESZ szabályt akkor meghajolok előtted.....
az autósok töredéke viselkedik így...a kerekpárosok pedig szinte kivétel nélkül.......az hogy leszarják a lámpákat,közlekedési táblákat,KRESZ alapvető szabályait az nem normális dolog! Érdekes módon nem igazán látok autóst piroson átrongyolni,viszont a kerékpárosok meg motorosoknak az nem is számít...
Roger6
Én pont így látom az autósokat, csak ők egy piroson áthaladva gyilkolni is szoktak.

<#eljen>

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

tegnap este küldtem el az anyukájába egy bicajost,mert szokás szerint leszarta a piros lámpát és a Troli akinek zöld volt akkorát fékezett ,hogy tuti borultak páran....utána mentem a zöldnél és nem sok hiányzott,hogy megverjem!
A bicajosok 99%a szarik a KRESZ re...naponta 3-400km-t vezetek városban........ön és közveszélyes szinte az összes
Pluskast
Tipikus nemtörődöm balfasz biciklista aki szarik a KRESZ-re.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

z0ty4
van vmi link a balesetről?

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

RatBaG
aztakurva <#wilting>
https://streamable.com/2ykg

Per Aspera Ad Inferi.

w77d
kussolsz, ez most kivételesen nem én voltam XD

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Willi Betz
Ez van,ha W77D-hez kerül egy tesztautó. :D

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

desigo
ilyen volt/ilyen lett

Tuvok
//www.youtube.com/embed/IvgZJCasIRI

Alien69
Kár érte. Már, hogy nem fordult fel...<#wilting>

Tinman
Nagyon durva!!! ^^

És ahogy olvasom túlélte, pedig ha jól látom a fejével éppen egy betontömböt fogott... baz ^^

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Adaaam
//www.youtube.com/embed/GTLDX9eBy_w

everything's better with music

Szabi
R.I.P. :-/

"Nulla tenaci invia est via"

desigo
Tragikus balesetben elhunyt Mike Mangold

"December 6-án egy repülőgép-szerencsétlenségben vesztette életét Mike Mangold, a Red Bull Air Race világbajnokság korábbi pilótája és kétszeres bajnoka."

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

TG Gida
A sok bljaty közé pár fuck is bekerült.
Utoljára szerkesztette: TG Gida, 2015.12.06. 15:59:12

Isten áldja a pogányokat!

PetruZ
CCT-102: Már az alcím ("Hello, winter") is árulkodó. :)
Tinman
Rettenetes és sok okosat nem tudsz tenni, max megfordulsz és mész más felé (nyilván nem pályán).

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

z0ty4
az hogy az istenben megy még? <#confused>

Nekem is volt már hasonló, sikerült valami idegbeteg vadbaromra rádudálnom. Simán kifordult elém a 4 sávoson, két lábbal álltam a féken és épphogy nem durrantottam neki. Semmit nem csináltam, csak 2 másodpercig nyomtam a dudát se mutogatás se anyázás, semmi...aztán 2km után pont egymás mellett álltunk meg a pirosnál, kérdezte, hogy neki dudáltam-e és mondtam, hogy igen. Ezt akkora oriási sértésnek vette, hogy rögtön kiszállt az autóból aztán elkezdett ott üvöltözni a 4 sávos közepén, hogy mit képzelek én de mire odaugrott az ablakhoz már fel is húztam azt.

Fun fact: BMW-s volt :)
Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.12.05. 11:32:34

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Velem pár hete ugyan ez volt 2 sávos úton, nem engedett előzni, ha akartam átment a szembe sávba, vagy elkezdte tolni neki, ráhúztam a kormányt úgy már sikerült megelőzni! Sosem történt még velem ilyen, de nem stresszeltem túl a dolgot:)

Totti5
Mind a kettő ugyan úgy szabálytalankodott és akadályozta, veszélyeztette a közlekedést.

Sosem értem ennek mi az értelme.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Tinman
Átéltem már hasonlót... nem kívánom senkinek. Rettenetes érzés.

Szerintem itt csak 1 barom volt a másik pedig megtanította kesztyűbe dudálni. Érdekes, hogy meghúzta magát amikor utána ment a kijáratnál.

z0ty4
ilyen az mikor a két barom egymásra talál.

Nem baleset,de elgondolkodtató !

//www.youtube.com/embed/xWD3Zi23rIs

"Mindenkinek meg kell tennie kötelességét fajával szemben, ha nem akarja, hogy ?sei templomainak tornyában elnémuljanak a harangok és atyáink házában idegen jövevények üssenek tanyát!"

Nem de ott legalább (jobb esetben) van hova esni. Itt viszont rögtön betonfal vagy szalagkorlát.

Roger6
A ManTT épeszű ötlet? <#beka3>

Nem is tudtam, hogy Macauban is szoktak menni motorosok. Nem tűnik épeszű ötletnek...
Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.12.04. 11:17:55

gordon 24
2 fajta keret van..

1.. az amelyiknek a külső keretét le lehet pattintani. Így szét jön és elengedi a rendszámot.

2.. Van olyan, ami nem jön ketté. Hanem az egyik oldalán van egy nyílás amin ki tudod húzni a táblát Tehát megfogod magát a rendszámot és eltolod az egyik irányba és kicsit meghúzod a műanyagot és kijön..

De egyébként ha bármelyik eltörik nem egy drága móka egyik sem..

Downhill!!

RatBaG
//www.youtube.com/embed/E8c7psoY3es

Per Aspera Ad Inferi.

cement
az enyémről se lehet, popszegeccsel van felbaszva rá :)

respect to the man in the ice cream van

Gyerekek, kár vitázni...egyszerűen meg lehet fogalmazni...annak van elsőbbsége, aki megkapja.
Utoljára szerkesztette: KaBuTo666, 2015.12.02. 23:02:41
Alien69
Szar volt az oktatód. <#vigyor1> NEM azt csinál, amit akar. A KRESZ ismerete KÖTELEZŐ (legalábbis ami RÁ vonatkozik), mert ha nem, akkor ugye nem vehet részt benne önállóan, csak felügyelet mellet (lásd pl gyerekek).
A lényeg, le LEHET mondani az elsőbbségünkről, sőt, néha ez a saját jól felfogott érdekünk. Lásd vasúti átjáró. "Zöld" a jelzésed, de látod, hogy jön egy vonat, és tülköl veszettül. Behajtasz elé, és rázod az öklödet, ordibálsz, hogy Neked van elsőbbséged? <#ravasz1>
Az adott videóban is, 8:29-nél indul az a rész, és már cak annyit látok, hogy a gyalogos mintha körülnézés nélkül érkezne az átkelőhöz. Jól láthatóan LELÉP (körülnézés nélkül), és megáll (már az úttesten), majd rá néz a "kamerásra", aki éppenhogy, de megáll. A szembe jövő is lassít, majd megáll (pontosabban, csurog), rendben. Ami itt már látszik, méghozzá qrva jól, hogy a távolban JÖN egy másik autó is relative de gyorsan. Ez az autós annyit láthatott kb, hogy az előtte lévő autós megáll, a gyalogost onnan akkor még nem láthatta (csak kb pár pillanat múlva). A gyalogos megy át, az autós jön, és későn kezd fékezni, lassítani. Relative még jól is kormányozza az autót, az egyetlen egy utat választva, hogy elkerülhesse az ütközést. A gyalogos már csak akkor néz el jobbra, amikor már minek. Ok, az autós a hibás minden törvényi előírást tekintve, rendben. Ez NEM vita tárgya!!! DE!!! Ha Te lennél a gyalogos helyében:
a, kb jól csinált mindent, én is így csinálnám
b, én még be is szólnék a baloldali autósnak, hogy figyeljen jobban, mert Te jössz
c, mérlegeled a közlekedésben részvevőket, és aszerint cselekszel, azaz, elindulsz a zebrán, hiszen megálltak az autósok
Mindhárom válaszban Neked van igazad, csak éppen megdöglöttél, mert ettől még a 3. autós elkaszál. Ha a megfelelően cselekszik, akkor NEM gázolják el, mert még ha nem is mond le az átkelésről, a gyorshajtó autót igenis LÁTNIA KELLETT VOLNA!!! Csak annyit kellett volna tennie, hogy felemeli azt a buta ostoba fejét. SEMMI MÁST! <#wow1> Ha látja, normális reakció, megáll, nem mozdul, és ebben az esetben:
túlélte
A válasz a TE kezedben van (Kedves Olvasó)! Ha hiszel a KRESZ-ben, ezzel az erővel hihetsz Isten (Allah Jehova stb) védelmező és mindenható erejében, mormolj el egy imát, és kelj át ott az úttesten, ahol akarsz, ahogy tetszik, mert MEG fog védeni az Ima (meg Isten, Allah, Jehova stb). Tehát, itt nem az a kérdés, kinek van/volt elsőbbsége, hibázott-e az autós, hanem, hogy TANULJ ebből az esetből is, és ha pl TE vagy a gyalogos, a SAJÁT érdekedbe, ne legyél már hülye. Ne gázoljanak el azért, mert hülye vagy körülnézni. <#vigyor1> De kinek mi. Ha valaki mégis úgy gondolja, hogy akkor is Neki van elsőbbsége, nosza rajta, ezen NEM vitatkozik senkisem.<#worship>

Tinman
Vadkár miatt nekem ebben van rutinom.

Az kérlek szépen 100%, hogy pattintós, egyszerűen a keretet le lehet pattintatni... általában a 2 szélén és középen pattan be, meg persze alul ugyan így. Aztán ha a rendszámtáblát kiveszed ott valóban van 2 csavar, ami az egész keretet tartja, de az neked már nyilvám nem érdekes.

Varenga
csomagtartóval együtt vidd be ^^

Totti5
Szerszám szó vicces, az inkább pajszer csavarhúzó. Benne van a keretbe, amit felül 3 pöcök tart, azok mögül kell KIFESZÍTENI legalább 1et, és kihúzni valahogy ( 8 éve benne van, mintha az kijönne olyan könnyen... ) Namost így is megsértettem, mert ahogy betoltam a csavarhúzót már karcolta, deformálta a táblát. Annyi elég is volt. Nem fogom szétcseszni. Így is kárt okoztam.

PetruZ
Majdnem így voltam én is most nyáron. Pont betelt a forgalmi a műszakival, mondták is, hogy legközelebb majd nekem kell bemennem, vinni rendszámtáblát, stb.. Pislogtam én is, mi ez a hülyeség, de "szerencsére" pár hónapra rá lakcímet váltottam és új forgalmit kaptam, most megint üres. :)
SötétBarom
Azt állítod, hogy az autódról nem lehet leszedni a rendszámot szerszám nélkül??

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Totti5
Kemény. Műszaki után közölték h nem matricázzák meg a vasat, mert betelt a 4 rublika. Be kell menni az sóhivatalba és 6kért adnak egyet ajándékba. Bemegyek ma, itt van minden, add az újat.

Erre ők, hol a rendszám? mondom az autón. Aszondja be kell vinni. Mondom minek? hogy rá tegye a matrciát. WTF?! de semmi baj nyilván le lehet kapni könnyen, ezen nem veszünk össze. Holnap majd jövök szerszámokkal.

Nézem itthon, ezt sehogy sem lehet lekapni. Vagyis ki lehet feszegetni a műanyag keretből, amit 3 pöcök tart. Csavarhúzó és F erővel nyilván menne, de nem fogom összetörni, elhajlítani megkarcolni.

Holnap visszamegyek és a nyakánál fogva fogom kivonszolni a parkolóba hogy méltóztasson rátenni ami persze még 600 huf.

Ne vicceljünk már... szét kell baszni az autót azért mert valamelyik okos ezt kitalálta? de olvasom neten, hogy ez így van szabályban, nem csak helyi dolog....

<#wilting>
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.12.02. 21:15:28

Tinman
"EMBEREK"

Igen... jó lenne tehát, ha a KRESZ is emberekként kezelné a gyalogosokat és nem Vasemberként, ergo kötelezné őket arra, amit mát 3x leírtam.

Roger6
Már megint ez a hülye gyalogosok / bringások téma... Ezerszer leírtam, jó lenne, ha beleférne az emberek fejébe, hogy aki hülye fasz, az mindegy, hogy gyalog, bringával, vagy autóval megy, az csak egy hülye fasz marad, és pont.

Te autós vagy, erre jössz a gyalogosokkal, meg a bringásokkal. Gyere el velem 15 percre bringázni Győrbe, ami nyugodt városnak számít relatív jó közlekedéskultúrával, aztán majd meglátod, mekkora faszok az autósok, meg gyalogosok. És biztos vagyok benne, hogy te szabályosan közlekednél bringával is, de hidd el, a 15 perc alatt ha nem akar legalább 5 ember a bringaúton eléd ugrani, vagy nem akar legalább 2 autós leszorítani, akkor egy sem soha.

Mielőtt beszélnél a gyalogosokról, meg a bringásokról, menj el futni, ülj fel egy bringára, aztán rájössz, hogy mennyi hülye fasz autós van. És tudod mi a baj? Autósból annyi van, mint égen a csillag, és ugye a nagy számok törvénye alapján milliószor több hülye fasz agyatlan idióta van az utakon, mint bringás a városokban. Ami viszont még nagyobb baj, hogy mivel autót vezetnek, ezért jóval nagyobb felelősséggel kéne lenniük, hiszen emberélet kioltására alkalmas az a jármű, amit vezetnek, de hát magyarban mindenki Schumacher, meg tuningos, meg drifkirály, és hát mindenki olyan szinten ismeri s kreszt, hogy csak na. Ja nem.

Én nem ítélem el az autós, a bringást, és a gyalogost sem. Az embert viszont igen, aki szabálytalanságot követ el gyalog, autóval , vagy bringával, és ezzel veszélyeztet másokat. Nincsenek bringások, autósok, gyalogosok, csak forgalomban résztvevő EMBEREK.