37102
  • Tirion
    én is dudáltam már le rendőrt.....jöttem az MTA-nál a lánchídra és előttem rendőr autóban beszélgettek a rendőrök,se villogó,se elakadás se semmi.....rájuk dudáltam,hogy mi a fax van,hogy feltartják a főút forgalmát....hátra bambultak majd elindultak.....nem szálltak ki,nem igazoltattak csak három majom volt akik azt hitték,hogy övék a világ a kékfehérben! És nagyon sajnálatos,hogy ilyen 20 éves tanulatlan hülye jaszkari gyerekek a rend őrei! pfffff
    Utoljára szerkesztette: Tirion, 2016.12.14. 13:35:08
  • Roger6
    A rohadékok, miután betelefonáltak egy kőrözendő személy miatt, megbüntettek egy szabálysértőt. Pfejj, kuannyukat.
  • Nyiri
    De ráértek a rendőrök
    Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2016.12.14. 13:00:12
  • Alien69
    Na, azért az alap, hogy NEM dudálunk rendőr óttóra! Max a the Crew játékban.
  • Roger6
    Ezt sokan így hiszik, pedig nem így van. Egyáltalán nem. A másik kedvencem az a behajtani tilos, kivéve célforgalom - ezt sem képesek értelmezni rengetegen.
  • Master91
    na mi mindenre?

beszélgettem valakivel aki kapott 40ezres birságot mert feljelentette őt egy rendőr amiért dudált a rendőr autóra (akik éppen azért mentek 50 helyett 20-25el egy 1 irányú utcában mert rádió forgalmazásba kérdezték hogy körözik e még XY-ot, mert látják sétálni előrébb)

Nem körözték, rendőrök, kiszálltak, meg nézték hogy még is miféle veszélyre próbálja a mögötte lévő autós felhívni a figyelmet, autós ki szólt hogy húzzatok már, leigazolták, feljelentették. Panaszt nyújtott be, de max. a bírság összegén tud már variálni, nem tudta ki magyarázni a szabálysértési hatóság előtt azt hogy miért is dudált....

Nem lehet mindenre rá fogni.

• Tirion
    baleset megelőzése érdekében a jolly joker :P ezt mindenre lehet fogni GG :D
  • gercse
    Hangjelzést adni csak balesetveszély esetében, a baleset megelőzése érdekében, valamint - lakott területen kívül - az előzési szándék jelzése céljából szabad.
  • Wicked Belzebub
    1: nem kotelezo elore menni, pl. nekem nem volt ingerenciam. Es mindez 35 eve volt :))
    2: mint ahogy irtam, nem azzal van bajom, ha elore megy, hanem amikor indokolatlan es beall elem! Menjen elore, banom is en, de jobbrol es maradjon az ut szelen, h en nyugodtan elferjek mellette, amennyiben nem indul idoben. De nekem azokkal van bajom, akik elem allnak, a sav kozepere.
  • Roger6
    "De en abba a kettobe tartoztam, aki meg tudott alni tizediknek a sorban egy lampanal. " - Hm, a KRESZ megengedi, hogy álló kocsisort előzzön a motoros, szóval lehet, hogy te nem ismered a KRESZT eléggé, és így ítélsz el embereket? Nahát, ez csúnya dolog, kérem.

"1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól

36. § (12) Ha a járműveknek útkereszteződésben, útszűkületekben, szintbeni vasúti átjárónál vagy egyéb forgalmi okból meg kell állnia, - előre sorolás céljából - kétkerekű motorkerékpárral, illetve kétkerekű segédmotoros kerékpárral az álló járművek mellett, vagy azok között, kétkerekű kerékpárral az úttest szélén, az álló járművek mellett jobbról szabad előrehaladni, ha

a) az előrehaladáshoz elegendő hely áll rendelkezésre, és

b) az irányváltoztatási szándékot jelző járműveket az irányváltoztatásban nem akadályozzák."
  • Wicked Belzebub
    Pont, h aranyaiban sokkal rosszabbak a motorosok. Mert valo igaz, h sok a szabalytalan autos. De rengeteg azto kozlekedik nap, mint nap. Nyaron, a motoros szezonban is csak max 1 motoros jut minden 1000 autosra. Most kb-ra irtam, nem ez a lenyeg. Ha csak 10-bol 2-3 autos szabalytalan, az is rengeteg, hisz sokan vagyunk. Rendszeresen figyelem a motorosokat. De az kurva isten, h naluk 10-bol 8 szabalytalan. Tehat nyilvan egy motoros szemszogebol a kozlekedesben resztvevo jarmuvek kozott sokkal tobb a szabalytalankodo autos, ez igy igaz, de aranyaiban nem. Nagyon nem!
    Egyedul allok a pirosnal, egy lathatoan nem csiga autoban. Miert kell neki beallnia elem? Aztan meg csodalkoznak, h amint zoldre valt padlo gazzal indulok. Ha nem indul, duda. Feltartott, nem kertem. Ne korlatozzon. A kresz nem irja elo a gyorsulas merteket a megengedett sebesseg elereseig. Vagy a kedvencem, h all a sor, o meg vegigelozi a sort, csakhogy zarovonal van, azt meg atlepte es jon a savomban. Rakur, mert kozel megyek a zarovonalhoz. Dudam van, fenykurtom van.
    Es igen, motoroztam. Tudom milyen motorozni. De en abba a kettobe tartoztam, aki meg tudott alni tizediknek a sorban egy lampanal. Kurvara felsobbrendunek erzik magukat, h nekik jarnak dolgok. Nem, nem jarnak.
  • RatBaG #31115
  • SimaSuna #31114
    Csak, hogy ne a taxis és motoros téma legyen..

Opelos ütötte ki a villamost...Miskolcon.

• RealCián
    A végén az összes kiborult zsömle megy vissza a rekeszbe és utána a boltba. :)
  • Roger6
    Első rész pontosan illik az autósok nagy részére is teljes mértékben. Na persze itt nem, itt mindenki szabályos mint tudjuk. A kedvencem, amikor van egy kanyarodó sáv, meg egy egyenesen haladó, és a kanyarodó sávba áll be az ember motort bőgetve, a többit mindenki ismeri. A mindenhova felálló idiótákat is ismerjük, akiktől a saját kapunkon alig tudunk kigyalogolni, vagy gondolhatunk itt arra a temérdek emberre, akiknek halvány lila fingjuk nincs arról, hogy egy 3 sávos körforgalmat hogy kéne használni.

Nem az autós a hibás. Nem a taxis. Nem a motoros. Nem a kerékpáros. Nem a gyalogos. Az ember maga, aki hülyeséget csinál. Mondjuk az hozzátartozik, hogy Budapest közlekedési kultúrája helyenként az orosz dashcam videókkal vetekszik.
  • z0ty4
    biciklis a végén nem zavartatta magát az út közepén . ( ha már itt is annyian szidják )
  • Nyiri
    Én pedig autósként/motorosként látok rengeteg szabálytalankodó autóst. Szerintem arányaiban nem rosszabbak a motorosok mint az autósok. Rengeteg index nélkül, piroson áthajtó, TELEFONÁLÓ, jobbkéz szabályt leszaró, kormányt rángatva sávot váltó, ide oda cikázó, hogy a piros lámpánál újra előttem álljon autós rohangál Budapesten.
    Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2016.12.12. 12:29:33
  • cement
    azt kell mondjam Tirionnak részben igaza van, ha sokat vezetsz a belvárosban nem nagyon fogsz látni szabályos motorost, mivel itt nagyrészt kaja- és egyéb futárokat látni, akik szűk határidőkkel dolgoznak és száguldoznak, cikáznak a sorok közt, áthajtanak a piroson, felmennek a járdára, stb. főleg ha kismotorral mennek, azon úgysincs rendszám.
    persze vannak olyanok akik csak nyáron használják a motort, hobbiként, és tisztelik a szabályokat, túrázni mennek a haverokkal, stb, de az nem ugyanaz a csoport akiket a belvárosban látsz repeszteni. hozzáteszem a motornak pont az a lényege, hogy ki lehet vele trükközni a dugót. senki ne mondja, hogy ha ő motorozik/motorozna, akkor az araszoló forgalomban ő bizony beállna a sorba szopni, vagy hogy az összes 30-as táblánál 30-cal menne.
  • Roger6
    Meg a gyalogosok is, pfejj, a bringásokról nem is beszélve :D
  • Master91
    Kicsit oltsuk már a taxisokat is :D

Rengeteget vezetek Bp belvárosba, és bizony megvan róluk a véleményem.
  • Roger6
  • Tirion
    az Objektivitás ott van a linkelt videókban és a KRESZ paragrafusaiban, az,hogy te egy kitalált történettel előjössz /mert honnan tudjuk ,hogy igaz?/ nem objektivitás,
    Utoljára szerkesztette: Tirion, 2016.12.11. 19:54:14
  • Roger6
    Troll. Leírom, hogy mindent teljesen rosszul gondoltál, már a feltételezésed is szar volt, erre nem ám az a válasz, hogy hú, bocs, akkor rosszul gondoltam, neeeem. A válasz: nagyobb CBR, biztos 50-el megy a városban. Tehát az, hogy utolsó sunyi féreg módjára elítélsz embereket ártatlanul, sőt, még be is akarod mocskolni őket, az gondolom nem ragad meg az agyadban. A gerinc hiányzik belőled, de ne érezd magad egyedül, sok ember nem képes gerinces módjára élni. Nem te vagy az egyetlen.

Témát lezártam, az objektivitás mint fogalom számodra ismeretlen, a lényeget sehol nem látod, viszont fikázni azt tudsz. Kiváló állampolgár, csak így tovább. Csak hogy a végére is kiderüljön mekkora paraszt is vagy: a CBR-ből rendszám nélküli pályagép lett, amit pályanapokon használ, trélerrel szállítja. Szóval igen, betartja az 50-et. A negatív, féreg, gerinctelen feltételezéseid és általánosításaid ezentúl teljes mértékben ignorálom. Ritkán találkozni ilyen sötét személyiséggel, hál Istennek az ismerettségi körömben mindenki pozitív. Pedig kurva sokan nem motorosok, sőt, van aki napi 800 km-t vezet.
  • Tirion
    akkor mit olvassak ez egy átlagos motoros vezetési kultúráját bemutató tökéletes videó
  • Roger6
    Ki írta az ellenkezőjét?
  • Tirion
    nagyobb CBR-t...gratulálok neki! Biztos 50-el megy vele városban.
    Utoljára szerkesztette: Tirion, 2016.12.11. 19:33:50
  • Tirion
    mit olvassak te ember? a videóban hányszor áll a kocsisor?

36§ / 12. Álló autók mellett előrehaladás: a forgalmi okokból álló járművek mellett vagy között a motorkerékpárok és a segédmotoros kerékpárok, az álló járművek mellett jobbról a kerékpárok előre haladhatnak. Ez akkor lehetséges, ha az előrehaladáshoz elegendő hely áll rendelkezésre, és az irányváltoztatási szándékot jelző járműveket az irányváltoztatásban nem akadályozzák. Tehát továbbra is attól függ a törvény alkalmazása, hogy az autóval közlekedők partnerek–e a megvalósításban. Viszont a megfogalmazás korrekt: nem a tilos jelzés miatt egyhelyben álló autókat, hanem a ’forgalmi okokból’ álló járműveket említi.

" AZ ÁLLÓ JÁRMŰVEKET lehet kizárólag előzni jobbról"

Utoljára szerkesztette: Tirion, 2016.12.11. 19:34:50
  • Roger6
    Olvass kicsit
  • Roger6
    Jaaa, szerinted csak jobbra lehet leszorítani? Az autódon csak jobbra kormány van, vagy mi? Amikor előzött szabályosan, és mellette volt, akkor húzta rá az autós, és vezette le az útról a másodperc tört része alatt. Ott sem voltál, de előadod, hogy mi történt. Kár, hogy már rögtön az első feltételezésed hibás, szóval az egész elméleted is. De ismerem a fajtádat, ilyenkor hátradőlsz, hogy "na, most jól megaszontam", és eszedbe sem jut az, hogy semmi nem úgy történt, ahogy gondoltad. Ehhez ugye GONDOLKODNI kéne, viszont az első mondatod máris elárult - teljesen egysíkúan teszed ezt.

"csak hab a tortán ,hogy ülsz egy nyitott járművön és erősködsz egy 1-1,5 tonnás zárt szerkezetű járművel" - szerintem meg az a hab a tortán, hogy a hozzád hasonló tudatlan parasztok nem értik, hogy nem attól lesz jogod bármihez, hogy nehezebb a járműved. A hölgy teljesen szabályosan előzött, előtte 70-el ment a jármű, nyilván szerette volna, ha belekezd az előzésbe az ismerősöm. Ahogy ez megtörtént, már húzta is rá, és leszorította. Azt hozzátenném, hogy ha nem tartja be a szabályokat, és odakeni neki 130-ig, akkor ez nem történik meg, mert reagálni sem lett volna ideje a sofőrnek. De hát ő meg szabályos volt. Nem kellett volna.

Random videó? Naponta TÖBB ÓRÁNYI dashcam videó van arról, hogy mennyire nem tudnak az autósok vezetni, na ne röhögtess már A hölgy jól van, a biztosító fizetett, azóta vett egy nagyobb CBR-t, és jár pályanapokra is. Viszont a sofőr megkapta a magét. Amikor nincs körülötted a másfél tonnás zárt szerkezet, akkor nem olyan nagy ám a pofa.
  • Tirion
    és itt egy átlagos motoros : végig szabálytalan szinte az egész videó alatt

• Tirion
    tehát ismerősöd jobbról előzött,mert a leszorítás ekkor történhetett meg! nemtudom ismerősöd tisztában volt-e azzal,hogy A KRESZ szerint szabad jobbról előzni dugó, kereszteződés vagy vasúti átjárónál, de CSAK PÁRHUZAMOS közlekedés esetén. Tehát 1x1 sávos úton ez nem megengedett. Ráadásul a megengedett előzésnél is van egy olyan kitétel, hogy csak akkor megengedett, ha az előzött jármű zavarása nélkül vissza tud sorolni ami valószinüleg nem áll fent.Az csak hab a tortán ,hogy ülsz egy nyitott járművön és erősködsz egy 1-1,5 tonnás zárt szerkezetű járművel, hát csak gratulálni tudok a kis hölgynek! Bízom benne,hogy tanult az esetből és soha nem ül fel többet motorra,hogy veszélyeztesse mások és a saját éppségét!
  • Tirion
    random videó YT-ról,de hemzsegnek amúgy! Mindössze egyetlen perc alatt történt: 88km/h val belvárosban ez rögtön ahogy indul a videó, majd simán 60-al aztán megint 65-el a 30-as táblánál......szánalmas! elhiszem én,hogy gyorsak a mocik,de az én kocsim is gyors és mégis tudok tartósan 50-el menni vagy éppen 30-al! Mutassatok egyetlen motorost aki legalább 3 percig betartja a kreszt!

Utoljára szerkesztette: Tirion, 2016.12.11. 18:50:51
  • El Gigante
    én furgont vezetek, és mindenkivel bajom van:D
  • Roger6
    Neki láthatóan a motorosokkal van baja, szóval nem fogja objektíven látni soha ezt a dolgot. A legveszélyesebb emberek amúgy, akik képesek ártatlan motorosok életét is kockáztatni, mert "tipikus motoros". Ismerősömet is leszorították az útról (borda, lábtörés, csigolyák elmozdultak, agyrázkódás), mert volt egy piros CBR-je, ami a sofőr elmondása szerint hasonlított arra a motorra, ami előtte való nap szabálytalanul előzte meg. Hozzátenném, hogy ez az ismerősöm egy 45 kg-os lány volt, aki légynek nem tudott volna ártani. Természetesen a sofőr jogsija ugrott, meg ha jól emlékszem felfüggesztettet is kapott.
  • Nyiri
    Rengeteg motoros barátom van. Felnőtt emberek. Apák, tudatos és jó vezetők. Szeretnek motorozni. Ez az általánosítás hogy: "Tipikus motoros" azért szúrja a szemem, mert annyit lehetne max írni: Tipikus jobbról előző figyelmetlen sofőr.

Tele van a net autópályán beláthatatlan szakaszon JOBBRÓL előző balesetet okozó videóval és a 90%-a autós.
  • Roger6
    Hát elég szomorú, hogy ennek ellenére nem vagy képes látni, hogy mi szabályos, és mi nem. Amit írsz, az NETTÓ BAROMSÁG, semmi köze a valósághoz. A gond ott van, hogy sok ilyen agyatlan van, és eleve már előítélettel állnak egy motorossal szemben, aki az ég világon semmit nem csinált.
  • Tirion
    csak az a 99% akik leszarják a szabályokat!
  • Nyiri
    Igazad van. Csak az autósok szabályosak. Nekik építették az utat. Rohadjon meg az összes motoros. Én is eladom mind a kettőt és igazi általánosító "1.5 tonnából nagy a pofám" autós leszek.
  • Roger6
    Akkor szelektív a látásod, vagy te csak a sportmotorokat nevezed motornak.
  • Tirion
    ha ha ha

a telefonom szar közelre,,de ha észrevetted volna ez egy 102-es jogsi szóval pávtól kezdve,szigorított kreszvizsgáig mindenem van és fontos embereket szállítok onnan pedig egyetlen hiba és repülsz. Napi 3-400km a városban és tudom miről beszélek mikor azt mondom,hogy sosem látok szabályos motorost,sosem! Elszomorító,de így van.

ja és csak ebben az évben már 56000km-nél járok neked van ennyi 10 év alatt ? :)
    Utoljára szerkesztette: Tirion, 2016.12.11. 18:04:33