37102
  • PetruZ
    CCT-154: A vége felé a kiskölyök elég szerencsés...
  • Bebut
    Nem sokon múlott, hogy legyen ott valaki.
  • slRa4fV9t
  • FrezeR
    Két kamion ütközött össze Hajdúszoboszló és Kaba között

• Tuvok #31285
    Kínaiak nem aprózták el.

• Tuvok #31284
  • RealCián
    Tényleg a legfontosabb ilyenkor magunkat kamerázni.

• cement
    ahogy nézem ez India, ott elképzelhető hogy ez nem is ritka mival a marha szent állat
  • RealCián
    Ilyen sem történik sűrűn.

• Norbi1990
    Nem tudott fékezni.
    Kihozta a legjobbat a szituból szerintem
  • Tuvok #31279
  • slRa4fV9t
    Egy rendes ház kő, tégla, illetve vasbetonból van. Európa sincs már teljesen kímélve a természeti csapásoktól, én nem érezném magam jól egy olyan épületben amit egy komolyabb szélvihar szétbont a francba.
  • RatBaG #31277
  • RatBaG #31276
    http://i.imgur.com/h80nOpy.gifv
  • Tuvok #31275
    Igazából nem tudom miért, de az elején a piros ladán 10 percig nevettem. :D

• w77d
    A páros ülésen középen ülő nőnek nagyon durván kimozdult oldalra a feje, nem csodálkoznék, ha nyaktörés lett volna belőle. Lent is maradt csórikám :S
  • z0ty4
    megfájdul a nyakam, attól hogy nézem
  • Tinman #31272
    Nézzétek meg többször. Őrület erőhatás... bal fent a fekete kabátos nagydarab konkrétan 1 teljes ülést került előre, lent jobbra a vörös csaj olyan ostorcsapást kapott, hogy szerintem 2 hétig fájlalhatta a nyakát és nem semmi azért arccal megkóstolni a műanyag székeket sem (balra első kettő utas.)

Amúgy teljesen röhejes, amikor személyautónál osztják a büntetőcsekket biztonsági öv be nem kötése miatt, busznál meg? Éld túl. Vicc.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.01.06. 18:11:19
  • Stockbauer33 #31271
    Komoly
  • RatBaG #31270
  • acsati
  • z0ty4
    03:40nél a csávót nyugodtan ki lehetne szedni és jól megrúgdosni
  • Tuvok #31267
  • gordon 24
    Elvileg kezelve vannak tűz ellen úgymond. Szóval nem gyullad az meg olyan könnyen. De hát kinek mi. Amcsiban kb minden ház ilyen. Pl ha a halálos fegyver cimű filmet nézed amikor Leo el akarja adni Roger házát, nah az a ház is full fa. Pedig rohadt jól néz ki. Mondja is, hogy baj van előjöttek a termeszek :-)

Mondom Veresegyházán Mi csináltunk ilyeneket. Van előnye, meg van rengeteg hátránya is. De a téglának is. Főleg ha szar a kivitelező.

A Tűz kérdés a téglánál. A tűzoltó kiér kb 15 perc alatt oké. De nagyjából 1 napig oltanak egy házat. (sajna karácsony előtt volt itt a szomszédban tűz, tanúi voltunk) amire feltárnak mindet, bontanak stb. Ez a ház is kampec. És mondom, a legolcsóbb maga a tégla. (kb 300-400 ezer ft egy házra való.) viszont pl egy tető ami hipsz hopsz elég 2 milla. Nekem kőműves az eredeti szakmám, ott tanultuk ezeket. Ha x ideig éri a tűz akkor vége, bontandó.

De soha ne kerüljünk ilyen helyzetbe!!
  • desigo
    Pont emiatt nem vettünk meg egy szuper jól kinéző házat.
    Kívül-belül pöpec minden,még az udvar is gyönyörű de könnyűszerkezetes az egész.
    Inkább hagytuk a francba...
  • w77d
    Nekünk könnyűszerkezetes házunk van Balatonon. 2 szint összesen 200 négyzetméter és így került durván 30-35 millióba. Viszont soha többet ilyet! Kívülről nem különbözik egy normál háztól, viszont belül érezni. Ha én fingok a másodikon, az asszony már anyázik az elsőn :D Minden lépés, nyöszörgés simán halható, pedig van hangszigetelése is a háznak. Jah és mellesleg eladhatatlan normális áron.
  • Tinman #31263
    Konkrétan szerencsés vagy, ha élve kijutsz egy ilyen papírmasé házból. Rémes ^^

De ahogy írtam van ennek frankó változata is többszörösen ennyiért, többek között tűz elleni védelemmel is megspékelve, azok okésak. Amúgy nem tudom melyik tanyára nem ér ki a tűzoltó autó 1-2 óra alatt. Itt ha már a mező ég, kint vannak 15 percen belül és a legközelebbi város 15km.
  • gordon 24
    Az a gond, hogyha egy tégla ház leég akkor sem 100% hogy megmenekült. Ugyanis a tégláknak van egy hőterhelése. Ami azt jelenti, hogy megvan adva egy szám mondjuk 1 óra, vagy 2. Ha ennyi ideig tűz éri, a tégla elég. Tehát nem csak annyi, hogy bevakolod. A téglát cserélni kell. Ergo bontás és újjá építés.

Egyébként is egy lakástűznél már tök mindegy, hogy a tégla marad-e.. Az a legkevesebb költség egy házban.
    Utoljára szerkesztette: gordon 24, 2017.01.04. 21:14:31
  • Alien69
    Há ezé nem kőtözik oda a sok roma kisebbségi! A sok-sok kő/gipsz oroszlánt hogy felkapná a tornádó.
    Utoljára szerkesztette: Alien69, 2017.01.04. 21:10:36
  • Totti5
    Ez Amerikában nagy divat és nem EUban. Mint írva volt, pl tornádó útvonalakban, lehet is mindig látni 1-1 pusztítás után hogy ott Amerikában nem kőtörmelék marad utánuk.... könnyen jött, könnyen ment, ezeket egyszerűbb kezelni, mint palotát építeni ami összedől.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.01.04. 19:04:48
  • Tinman #31259
    Rákerestem. Ez idehaza(!!!) egy ordas nagy kamu :-D

Ilyeneket látok, hogy 100m2 ház 2 milláért, aztán máshol olvasom, hogy eltűntek a pénzzel, nem veszik fel a telefonokat, etc. Azt aláírom, hogy tőlünk nyugatabbra vannak igényes kivitelezők, de durván más áron! Ott már a jóval realistább 15-18 milliókról van szó, onnan viszont már nem sok a tégla.

Ja és nem mellesleg szó szerint percek alatt ég le egy ilyen ház :-/
  • gordon 24
    Hát itthon most ezt pontosan nem tudom megmondani, de azt tudom, hogy Mi csináltunk ilyet. Igaz az nem ez a fajta, hanem olyan volt, hogy fa keret 10x10 es gerendák és ezeket burkolta osb lap. Az alapját megbetonoztuk. Kb 1 hét alatt rárakták ezekből az elemekből a házat. Kívülről ment rá a dryvit rendszer. Belülről gipsz karton festés bla bla. És kurva jó házak lettek belőlük. Veresegyházán a maci park környékén rengeteg ilyen rendszerű ház van, mi is ott csináltunk 2 darabot amikor még építő iparban voltam. Én esküszöm elfogadnék ilyet. Fele annyi idő alatt megvan mint a tégla, nem penészesedik, nem málik le a vakolat bla bla, és meleg. Mert nincsenek hőhidak. Szóval szerintem nagyon érdemes ilyen házakba gondolkozni.. De ha utána keresel tuti találsz ilyet neten..
  • Tinman #31257
    Oks, hol tudok ilyet itthon venni?
  • gordon 24
    Könnyű szerkezetes! Olyan helyen ahol hetente elviszi egy tornádó jó az :-)

Egyébként rohadt jók azok a házak. Nem feltétlenül kell valaminek téglából meg betonból lennie. Plusz kb 2 hét és a 0-ról költözöl :-)
  • Tinman #31255
    Papírház. Hát milyen főfal az már könyörgöm? :-D
  • RatBaG #31254
  • Tuvok #31253
  • z0ty4
    Trucker Dashcam
    csókának tök jó videói vannak.
    Utoljára szerkesztette: z0ty4, 2017.01.02. 17:40:10
  • PetruZ
    CCT-152: Az idei első összeállítás rengeteg-rengeteg figyelmetlenül kihajtó és kanyarodó autóssal.
  • Stockbauer33 #31250
    http://www.automotor.hu/extra/a-baleset-aminel-a-vezeto-egyszeruen-senkit-sem-hibaztathat-video/