37102
  • Alien69
    Az a baj, hogy sajnos nem kamu kép. Így lángolt a busz.
  • Alien69
    De külön KELL választani az ütközést, mert arra ok, segít a biztonsági öv, még ha csak félig halsz bele, akkor is. Hiszen belső sérülést okozhat esetleg (sajna, a busz biztonsági övek szerintem katasztrófák eleve). De ez még mindig jobb, mint a nyakszirt törés, meg hasonlóak. De, itt komplexebb. Itt az igazi probléma a tűz volt. Sokkal többen túl élték volna, ha nem gyullad ki a busz. Még úgy is, hogy nem használtak biztonsági övet. ok, beszorult két ülés közé, lehet, túl is élte volna. De így...
    Szoktam volán busszal utazni. A biztonsági öv annyi, hogy a csípőmet lefogja. De a felső test az össze-vissza csapódhat,
    biztos nem tesz jót a gerinc alsó csigolyáinak, az a biztonsági övnek nevezett szar. Ergo, még az is lehet, hogy azért nem tudnék kimenekülni, mert lebénított az öv miatt szét csúszott rész. (de a fene tudja, NEM szeretnék olyan helyzetbe kerülni, ez a lényeg)
  • Master91
  • Roger6
    Ha kérhetném, némi kegyelettel beszélj az elhunytakról. Köszönöm.
  • PetruZ
    Az olaszok nyilatkozták valahol, hogy a busz a jobb oldalával csapódott az oszlopnak és az első hét sor a benne ülőkkel együtt gyak. megsemmisült még a tűz kitörése előtt. Nem tudni még, hányan haltak meg a tűz miatt és hányan előtte.
  • desigo
    Pont a jobb első ajtó mögött volt az üzemanyag tartály amibe akár 200 liter üzemanyag is férhet.
    Szerencsés,hogy egyáltalán élve kiszállt ebből a többség.
    RIP
  • Stockbauer33 #31323
    #31304 desigo cikkében

• Tinman #31322
    A busz másik felében levők meg röpködtek szanaszét. Rendjén is van ez így. (Tipp: Nem.)

"A baleset pillanatában Laura a barátja melletti ülésen aludt. Az ütközés következtében lecsúszott, és beszorult az ülés alá"

R.I.P.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.01.22. 20:32:11
  • Master91

Nemtudom hogy ez kamu kép e:

Utoljára szerkesztette: Master91, 2017.01.22. 20:31:57
  • Roger6
    Az előbb linkelte Stockbauer a képet, nem tudom hova tűnt - konkrétan eltűnt a busz fele hosszában. Ezen semmilyen biztonsági öv nem segít.
  • Tinman #31319
    Még csak vitába szállni se szeretnék a témában, mert olyan egyértelmű, mint a Hold az éjszaka egén.

Emlékeztető... és ezek itt kb. jó ha 50-el mentek, nem ám 110-el, mint az olasz balesetnél :-/

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.01.22. 19:50:59
  • Alien69
    Már rég óta VAN biztonsági öv a buszokon. Már, amit Nyugat-EU-ba/nak gyártottak. De ebben az esetben pl kifejezetten BAJ lett volna, ha MINDENKI be van kötve. Bár a fene tudja. Lehet, hogy pár élet megmenekült volna, de tuti, hogy páran meg pont e-miatt hallt volna meg, mert a biztonsági övet is ki kellett volna csatolni. Ha az megsérül, vagy csak pánikol az illető, vége. Itt igaziból NEM maga az ütközés volt a halálos, hanem a tűz... Az ellen meg NINCS végelem buszon. Nekem már van ablak kitörőm, igaz, még nem raktam kulcs tartóra, de ezek után mindig nálam lesz. Mindenkinek javallott! Most éppen kb 1.200 FORINT (igaz, kínából). Ablak törő, övvágó, és síp. Mondjuk, az öv vágást, és a sípot nem próbáltam, de az ütést igen. Egy bizti, nagyon veszélyes emberen használva!

LINK
    Használata egyszerű. Neki tolni az üvegnek erősen. A mechanika meg egy pöcköt üt nagy erővel az üvegnek, ami ettől tuti betörik. Mérete kompakt.
    Lehet, van EU raktárból is, de a szín nincs jelölve, kicsit drágább, és nem tuti, hogy hamarabb itt van, mint kínából. kivéve most, a kínai ünnep miatt:
    EUs raktárból.
    Utoljára szerkesztette: Alien69, 2017.01.22. 13:51:35
  • Tinman #31317

Megmondtam :-/

Miért nincs a buszon biztonsági öv miközben mindenki mást halálra büntetnek érte? (Mondjuk én még soha nem kaptam ezért büntetést, de kb. az összes ismerősöm már igen.)

Most olvasom egyébként, hogy néhánynak az lehetett a végzete, hogy az ülés alá csúsztak és nem tudtak kijönni miközben már égett a busz :-(
  • Tinman #31316
  • SimaSuna #31315
    Update.

Unokaöcskös kiért reggel 5-re.
    Azóta nem engedték be azonosítani az intenzívre.
    Meg kell várnia a konzulátust...

Update 2:
    Sikertelen lett az azonosítás.
    DNS vizsgálatra lesz szükség, hogy valóban nagybratyó az-e vagy sem...

Utoljára szerkesztette: SimaSuna, 2017.01.22. 11:41:06
  • Alien69
    A torna tanár a feleségemet is tanította... (több, mint 20 évvel ezelőtt) Ha túl éli is, két lánya elvesztése asszem feldolgozhatatlan lesz...
    Utoljára szerkesztette: Alien69, 2017.01.22. 10:32:17
  • lac coo
    Ez minket is elég közelről érintett...
    Lányom osztálytársai ,barátai .....:(((
  • SimaSuna #31312
    Úton vannak azonosítani. Reménykedünk.
    Hírek pedig csak innen-onnan vannak...
  • Szabi #31311
    óóbakker, remélem jó híreket kaptok :-/
  • SimaSuna #31310
    Egyik rokonom rajta volt.
    Nem tudjuk, hogy mi van vele.
    Senki semmilyen infót nem adott, a konzulátus sem.
    Vélhetően (reménykedünk), hogy Ő lesz az akit intenzíven látnak el.
  • desigo
  • RatBaG #31308
  • RatBaG #31307
    fogalmam sincs mi ez, de darwin-díjas...

• Stockbauer33 #31306
  • Tuvok #31305
    Jesszus. :(
  • desigo
    A legfrissebb hírek szerint 16-an meghaltak egy magyar diákokat szállító busz olaszországi balesetében, amely péntek este történt egy veronai autópálya-kijáratnál, San Martino Buon Albergo közelében. A legfrissebb jelentések szerint további több mint 39 súlyos sérült van.

• Tinman #31303
  • Totti5
    Sajnos már nem tudják felelősségre vonni. Pilótákat sajnálom, nehéz lehet miközben ők semmi rosszat nem tettek.
  • SimaSuna #31301
    Kínai autópálya baleset...
  • Héeder
    1:34-nél a Belga - Zsolti a béka szól :D

Utoljára szerkesztette: Héeder, 2017.01.19. 23:30:25
  • bmwcrash

Szerencsétlen néző mekkorát repül.
    Mondjuk ha valaki ilyen idióta, hogy a jeges kanyar külsőívétől egy méterre guggol, nulla menekülési eséllyel...
  • RatBaG #31298
  • Tuvok #31297
    Teherautós nyomta ám neki

• petee
    Jogos. Valóban a tanknál találta el, pár cm-rel odább nem lett volna így.. csórikám ....
  • Nyiri
    Benzin. A benzin ég így. Mármint úgy, hogy elindul valahonnan és elkezd terjedni. Ha LPG akkor az inkább robban.
  • Pluskast
    Szerintem inkább attól robbanhatott be, hogy a jobbról száguldó autó felgyűrte a transportert és pont a tank résznél találhatta el. Aztán persze lehet tévedek.
  • petee
    LPG?
  • RatBaG #31292
  • RelakS][
    hopszi
  • RatBaG #31290