37102
  • Tuvok #31449
    Az emberileg logikus lépést választottad, nyilván senki nem mondaná a sérültnek, hogy "ne ordíts, csendben vérezzél ott a földön, meg kell várni a sünöket". A törvény elég rugalmatlan ilyen téren, esetleg utólag van lehetőség mérlegelni, de a fenének van kedve/ideje/pénze bíróságra járni. A rendőrökről és úgy általában a magyar igazságszolgáltatásról meg van a magam tapasztalata és véleménye, annyi tüske van már bennem, hogy ha cserép lenne a lábamon, kaktusz lennék. Ezek egy életre meg is maradnak, soha nem fogom nekik megbocsátani, hogy a rendőrség törvény adta jogánál fogva módosíthat peres eljárásokban döntő tényeket, és így a fényképes és térképes bizonyítékom ellenére ítéltek el egy el nem követett gyorshajtásért. "Joguk van hozzá, meg pénzbehajtás van, nem tudunk mit tenni" mondta a bíró, majd visszakapcsolta a magnót.
  • Alien69
    Az az egyik gond, hogy ha személyi sérülés történik, akkor rendőrt KELL hívni, márpedig bringás fellökése azzal fog járni. Mivel a sérülés nem életveszélyes, rá ért volna akkor, amikor a zsaru kiér.
  • Tinman #31447
    Cirka 16 éve már kb., hogy egy kereszteződésben egy bicikles ürge nem adott elsőbbséget és a satufék (anno no ABS) ellenére nekicsúszva fellöktem. 50-re emlékszem, hogy annyival mentem, mikor satuztam, de 55-öt állapított meg a szakértő. Elrepedt a térde. Azonnal kiugrottam az autóból és segítettem neki felállni, cajgát félretolni stb. Fájlalta a lábát ezért besegítettem/félig meddig betettem az autó anyós ülésére és elvittem a kórházba, ahol rögtön segítséget kértem neki és kaptam is. Ezt követően visszavittem a céges autót a cégbe, majd közöltem, hogy baleset volt, visszamegyek a kórházba megnézem mi újság, vagy csak ott leszek vele. 20 perc telt el összesen, de a rendőrök már kerestek és qrvára nem voltak kedvesek. Közölték, hogy elhagytam a baleset helyszínét, ez már önmagában bűncselekmény. Tájékoztattam őket a történtekről és véletlenül sem voltak kedvesek, olyannyira nem, hogy a balesetet rekonstruáltatták velem pár nappal később. Persze ekkor már az akkori tróger cégem lecserélte stikában a rommá kopott kerekeket vadi újakra, így engem is szépen kihoztak hibásnak, hiszen relatív gyorshajtottam (+5km/h-ról beszélünk) és elhagytam a baleset helyszínét. A város legjobb ügyvédjét kerestem meg ekkor, mert eléggé eldurrant az agyam, hogy a nettó jószándék ellenére még engem akarnak meghurcolni. Hát nem jött be nekik. Cirka 1 éves ügy vége az lett, hogy az öregnek kellett volna kifizetnie minden kárt felém is. Erről azonnal lemondtam és közöltem velük, hogy elég lesz, itt a vége... 1 éve nem tudok nyugodtan aludni, 10 évet öregedtem emiatt a szar miatt, az állandó idegesség miatt a gyomrom is eléggé ráment.

Hát hajrá jó szándék... no meg gondoljunk Olaszliszkára -.-
  • Tuvok #31446
    Nem kellene neked semmit fizetni, az oka az, hogy 2006-ban volt egy precedens értékű per, amiben egy idős balesetet szenvedett nő beperelte a rajta segítő fiatal nőt, mert azt hitte ő okozta a balesetet, és mivel a nő nem tudott semmit a védelmére felhozni, valami 10ezer dolláros összegre büntették. Azóta ez a döntés alapján sokan nyertek még pert a segítő ellen, és a mai napig várat magára az a precedens értékű per, ahol a segítő be tudja bizonyítani, hogy tényleg segíteni akart.
    Nagyon sok cikk foglalkozott ezzel, a bíróság "józan észre" hivatkozott a döntésnél, míg a védelem is pont ezzel érvelt. Ezelőtt is elég alacsony volt a hajlandóság a segítségnyújtásra, elsősorban a túlnépesedett területeken, de a per után tele volt minden médium, tv, újság, rádió figyelmeztetésekkel, hogy mivel járhat egy "józan észnek ellentmondó" segítségnyújtási kísérlet.
  • Tirion
    pár csontját jól eltörték bilincselés közben :)
  • Tirion
    azért az oroszok bármekkora seggfejek is néha ezzel a vezetési stílussal egyből állnak meg, ugranak ki és segítenek szinte minden esetben a másikon

Kínában ha segítessz neked kell fizetni!?!? az általad segítségett kapott személy korházi költségeit! Ezért szarják le kb. az egészet! A kislány gyerekeket pedig leszarják a köbön,mert számukra az nem ember!!! GG
  • Tuvok #31443
    Amcsi rendőrök nem gyengék. :)

Itt a kövi is.

• RatBaG #31442
    https://i.imgur.com/GeeLzph.gifv
  • Alien69
    Igaziból azért kell a kamera, mert ott gond nélkül elfogadja a bíróság. Nem 1x látni olyan felvételt, ahol a piros lámpánál az elől lévő hirtelen hátra tolat, és persze majd azt mondaná, hogy a másik ment bele. De, ha meglátják a kamerát, már csendbe vannak. Egyszerű biztosítási csalás. A cserben hagyás is hasonló. Ha nem bizonyítható, akkor ott se vótt.
  • RatBaG #31440
  • Tuvok #31439
    Régi orosz hagyomány tagadni a nyilvánvalót.

De a kínaiak még rosszabbak, egyszerűen totál le se sz@rják a földön fekvő, szenvedőt..

• Forolto
    Hihetettlen mennyire sok az oroszoknál a cserbenhagyásos baleset.A kamera már kötelező tartozéka az autónak.Ennyire nem tudják vállalni a felelősséget egy karambolért?
  • Stockbauer33 #31437
  • RatBaG #31436
  • PetruZ
    A BMW-s sztereotípiák erősítésére. :)
  • RatBaG #31434
    https://www.facebook.com/DougWarner.Journalist/videos/1451881858179523/
  • Tuvok #31433
    A kiírás szerint amit kivettem belőle, hogy Szimferopolban történt, 80 éves volt, piroson szaladt át, 50 éves ütötte el, és a mentőben halt meg.
  • Pluskast
    Gondolom meghalt szegény....
  • Tuvok #31431
    Csóró bábuskát csúnyán elcsapták :/

• desigo
    Szerencsétlen ártatlanok :(
    RIP
  • RatBaG #31429
    milliardos_fia_okozott_borzalmas_balesetet_a_gorog_autopalyan

• cement
    BAZZZZZZZ
  • RatBaG #31427
  • RatBaG #31426
  • Tuvok #31425
  • RatBaG #31424
  • z0ty4
    sárga zászló esetleg?
    a csoda orvosi csapat is megérkezett gyorsan :(
  • Stockbauer33 #31422
  • sorler

A medellini gokartverseny szervezőinek nem lesz könnyű dolguk, amikor el kell számolniuk azzal, hogy miért állhatott egy hatalmas fa a kerítésen belül, közvetlenül a II. János Pál repülőtéren kialakított alkalmi pálya mellett. A baj megtörtént, Sebastian Mesa gokartversenyző nekicsapódott a fának, koponya-, mellkasi- és lábsérüléseket szenvedett, s egy ideig abban sem lehettek biztosak, hogy túléli majd - szerencsére a legfrisebb hírek szerint állapota stabilizálódott.
  • Tuvok #31420
    Na azért tudnak ezek is:

• Pluskast
    Remélem soha a büdös életbe nem vezethet többet.
  • z0ty4
    megvan a cikk:

Lassítás nélkül hajtott át a zebrán áthaladó tömegen ajándékkocsijával
  • Tuvok #31417
    Tekézik, orosz módra.
  • Tirion
    woman driver
  • z0ty4
    01:20nál mi az istent csinált az a barom a zebrán?
    Utoljára szerkesztette: z0ty4, 2017.02.18. 20:35:15
  • Tuvok #31414
  • Master91
    Ügyészség indítványoz előzetes letartóztatást, az eljáró bíró meg rábólinthat
    3 spéci esetben lehet ezt:

- fennáll a szökés, elrejtőzés lehetősége
    - tanúkat, bizonyítékokat befolyásolhat, módosíthat
    - fennáll a bűnismétlés veszélye

Ha jól tudom a sofőr egy román állampolgárú férfi volt. Román állampolgárú. Külföldi, valószínűleg magyar lakcíme sincs. Simán fennáll a szökés/elrejtőzés, teljesen korrekt hogy előzetesbe terjesztették, de azt nem tudom hogy előzetesbe is helyezték e.
    A védője meg persze hogy fellebbez, az a dolga.
  • FrezeR
    Halálos karambol Nyíregyházán

• Roger6
    Stockbauer mindig mindent spoilerbe tesz, már évek óta.
  • Tinman #31410
    Teljesen on a téma, nyugodtan írhatod spoiler nélkül is, nincs az a moderátor, aki ezért elítélne téged, ebben biztos vagyok. (Eleve fogalmam sincs, hogy miért teszel mindent kényszeresen spoilerbe, amikor balesetekről írsz/linkelsz a balesetekkel foglalkozó topikban.)

1m km-t levezetett balesetmentesen. Most az 1x hibázott, de úgy, hogy ahhoz kellett a másik fél balesetveszélyes helyzet előidézése is (leállósávos igazoltatás).

Szerinted mit érdemel a sofőr? Komolyan érdekel! A válaszadáskor azt is vedd figyelembe, hogy a büntetés vajon ebben az esetben a társadalom és az igazságosság javát szolgálja-e vagy csak merő vagdalkozás, bűnbak keresés-e?

Ha már volt személyi sérüléssel járó baleseted, akkor meg tudhatnád, hogy még ha meg sem sérülsz, akkor is napokig a hatása alatt vagy és azt is bánod, hogy megszülettél... a lelki sokkos állapot is létező dolog, nem csak a testi. Ergo a sofőr bűnbánása és a hibázás elismerése egy teljesen normális, érző emberről ad képet és kizártnak tartom, hogy ebben az esetben ezt csak megjátszaná.

Pont azt beszéltük a minap a feleségemmel, hogy ha ő lett volna az a rendőrnő és ott marad, akkor a mély gyászon kívül egyebet nem tudnék tenni, még akkor sem ha gondolattal lehetne ölni...

El is érkeztünk az önvezető járművek témájához, mert sem ez a baleset, sem pedig a 16 fiatal halálával járó NEM következett volna be! És akkor még van olyan észlény, aki kerékkötőként, meg géprombolóként a haladás útjában állna. (Szerencsére nem tehet ellene semmit.)

Nekem az imádott keresztapám (iszonyú jó ember volt) és a párom édesapja hunyt el balesetben. Előbbi motor, utóbbi autó.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.02.17. 10:24:05