37102
  • ximix #31609
    Csak érdekesség képen, egy cikk a 7°C történetéről.

A 7 fok legendája
    -valamit mondani kellett a sajtónak-
  • Alien69
    No és az megvan, hogy május elsején is havazott, nem is oly régen?
  • Tinman #31607
    Ezzel csak egyet tudok érteni. Akár hiszed, akár nem nálunk dörgés és villámlás is volt pár napja. Na most április elején én ilyenre nem emlékszem az életemből...
  • Totti5
    "A jövő héten változékony lesz az idő. Sok napsütéssel meleggel indul a hét, aztán eső, erős szél és lehűlés várható, a leghidegebb órákban fagy is lehet- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi országos, középtávú előrejelzéséből."

Még mindig csak április eleje van... ez a március közepi 20+ fokok minden volt csak nem normális.
  • Totti5
    "A jövő héten változékony lesz az idő. Sok napsütéssel meleggel indul a hét, aztán eső, erős szél és lehűlés várható, a leghidegebb órákban fagy is lehet- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi országos, középtávú előrejelzéséből."

Még mindig csak április eleje van... ez a március közepi 20 fokok minden volt csak nem normális.
  • kamionosjoe
    Újabb kocsikba már szinte mind lehet csatlakoztatni a rádióhoz bluetoot-al. De egyébként sajnos nagyon kevesen tartják be, rengeteg embert látni, hogy kezébe a telefon és úgy vezet.
  • Alien69
    Nem helyeslem, amit csinálsz (de a Te dolgod, amíg nem okozol balesetet). Viszont, van nem is 1 lehetőség, hogy a kormány kereket ne kelljen elengedni (legalábbis telefonáláshoz. Nem csak fülbe dugós bluetoots-os készülékek, hanem az autó hangrendszeréhez is lehet csatlakoztatni hasonló cuccot, bagatel összegért.
    példul:
    adapter aux bemenethez
    vagy hand free:
    kihangosító
  • ximix #31602

15 évig nyomtam áruszállítást és ez így igaz, megszámolni sem tudom hányszor kellet feladni az elsőbbséget azért, hogy baj ne legyen.
  • matyi0323
    Koszi. Sima mezei szemelyauto volt. Nekem is teli van meg fent, altalaban ejjel jarok, ma is 4 fok volt ahogy mentem, igy jobbnak latom meg a telit.
  • gordon 24
    Az átlag autóknál nincs ilyen. Viszont! A személy szállítóknál van! Tehát a taxik Októbertől március végéig mehetnek csak télivel.

Tehát nekik kötelező a csere. Apukám is október talán 15 től március vlahányadikáig mehet csak télivel utána kötelező a nyári.
  • Tinman #31599
    Nyilván, de olvastam a videó alatt a kommenteket és sok szarházi helyeselte, hogy meghalt a lány. Férgek.
  • Tinman #31598
    WTF? Tegnap cseréltem le itthon a nyárira. Cégesen még téli van. Az a helyzet, hogy reggelente simán van itt még 0 fok, sőt múlt héten volt 1x mínusz is. Cégesen még hagyok neki pár napot fent, de aztán csere...

Nincs ilyen törvény idehaza. A rendőr csak szemétkedett. Akkor lehet büntetni, ha baleset történik, neked meg télid volt fent nyáron, akkor garantáltan te is kapsz a nyakadba...
  • matyi0323
    Kis off. Magyarorszagon van olyan torveny, ami szerint nyaron nem mehetsz teli gumival? Ismerosom megbuntette a rendor mert meg teli van fent es allitotta, hogy mar kotelezo a nyari es ezert adhat buntetest. Nem tudtuk, hogy van nalunk ilyen. Tenylrg letezik vagy csak baszakodott a rendor?
  • gordon 24
    Ez mind szép és jó. Én egész nap autóban ülök. GPS, telefon stb stb.. Ha minden esetben félre állnék amikor hívnak, vagy keresek egy címet... Hátőőő szerintem soha nem érnék oda ahova el kell jutnom.

Sok eset van amikor ha akarod sem tudod betartani a szabályokat. Nyilván direkt szándékosan áthágni nem okos dolog, de ha a "kényszer" visz rá.....
  • PetruZ
    Erre ki kellett volna tenned a 18+-ot és spoilerbe rakhattad volna...
  • Totti5
    Nem hülyeségből mondják hogy fogd a kormányt, használd az indexet, használd a biztonsági övet, ne telefonálja, ne netezz, ne sminkelj, ne bagózz, ne vacsorázz vezetés közben. Ezek nem hülyeségek... ott van lent az eredménye. Nem szeretném ha velem szembe jönne valaki aki azért mert hülye barom, meg akar ölni.

Lehet én vagyok a hülye, de ha telefonálni kell megállok. Akár városban, akár máshol. Ha nem tudok, akkor nem veszem föl és keresek helyet ahol meglehet és visszahívom. Nekem nem hiányzik a bonyodalom... eleve nem értem miért kell szebályokat szegni és kísérteni a sorsot. Inkább elköltöm a megkeresett pénzem valami baromságra, mint sem egy büntetésre, mert én FÉLEK a rendőröktől, ezért sem fogok telefonálni ( nincs kihangosítóm és nem is hiányzik ). Az oda nem figyelés meg megint egy másik dolog... ha pedig GPSbe kell címet keresni, írni és pötyögni azt sem haladás közben csinálom... olvasni meg eszembe nem jutna, sem SMSezni, sem SGzni vezetés közben.
  • Alien69
    Ráadásul matizzal ment, nem bnw-vel, és leírás szerint kátyúba hajtott. De remélhetőleg sok fiatal nézi meg, és nem csinál olyan baromságot, hogy online közvetít hülyeséget.
    Utoljára szerkesztette: Alien69, 2017.04.09. 09:49:31
  • Tinman #31592
    Hiúságért halálbüntetést SENKI nem érdemel. Főleg nem egy fiatal...
  • Totti5
    Szerencsére busz jött szembe, remélhetőleg azon nem sérületek az ártatlanok.
  • Tinman #31590

The girl was called Sitora Baratova. She was 22 years old. A car accident occurred on March 23 near the city of Kazan in Russia. The women was traveling to the village to her parents on her Daewoo Matiz and on way she was broadcasting live video via the Periscope on a smartphone. In Russia very bad roads. A lot of holes and potholes. Apparently she has got to a hole at the moment when looked in phone and read comments in broadcast live video. The women failed to manage and at high speed crashed into the bus, traveling on the opposite lane. She died on the spot.
  • RatBaG #31589
  • Tuvok #31588
    Ezeket az úton kúszómászokat nem feltétlen értem. Oké, hogy többnyire vodka, de a bábuska ?

• slRa4fV9t
  • 0ppika
    a legutolsó is kb...
  • KaBuTo666
    Megnéztem, és ma inkább ki se megyek vezetni. Ajtó bezár, és iszom.
  • 0ppika
    9:25-től wtf? :D
  • Tuvok #31583
  • RatBaG #31582
  • kamionosjoe
    "Egyeneseknél tökmindegy, de akkor minden sávban mindkét irányban közlekednének autók, ami persze nem működik. :)"

No problem, megoldjuk, hogy közlekedni tudjanak:
  • Totti5
    Szerencsére kamion jött és nem személyautó így a vétlen sofőr talán karcolásokkal túlélte.
  • whiskeyman
    Köszönöm
  • PetruZ
    Egy alapvető dologban tévedsz.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A köznyelvben vett párhuzamosra igaz lenne, amit mondasz, abban az esetben, ha matematikai egyenesekről beszélnénk. Csakhogy a közlekedési sávok a matematika nyelvén vektorok, mivel határozott irányuk van, és két vektor csak akkor párhuzamos, ha ugyanabba az irányba mutat (ennek hosszú matekja van, ami itt most lényegtelen). Ennélfogva sem a matekban, sem a KRESZ-ben nem párhuzamosak azok a vektorok/sávok, amelyek egymás mellett haladnak ugyan, de ellentétes irányúak. Egyeneseknél tökmindegy, de akkor minden sávban mindkét irányban közlekednének autók, ami persze nem működik. :)
  • SimaSuna #31577
    Sose értettem, hogy miért kell megelőzni a másikat a kanyarban...
    + záróvonal is van (ha jól látom lekopott/nem lett továbbfestve/nem oldja tábla)....
    Gratulálok neki...
  • Pluskast
    sok nem maradhatott a vezetőből....
  • RatBaG #31575
  • RatBaG #31574
    Ön dönt, iszik vagy vezet. Ön döntött, magába.
  • Roger6
    Adom, 8-ra kellett volna beérnem, most estem be. De még így is értelmesebb sokszor, mint pár emberrel vitázni itt a fórumon - kérem ne vegye senki (csak az, akinek inge) magára, az utóbbi hónapokban senkivel nem akasztottam bajszot.
  • Mr_no_NaMe
    Ezt az előzést nem értem..kocsioszlopot, hogy gondolta, hogy kielőzi? Több másodpercig 60-70-80-al fog a szembesávban közlekedni? Ezzel az erővel a földútról is kikanyarodhatott volna valaki akit telibevág...sebességhatár? olyan 2 évre elvenném a jogsiját + 250 ezer bírság
  • KaBuTo666
    Rájöttem rég, hogy ezen a fórumon nem érdemes vitázni.
    Érdemesebb, sokkal, inni.
    Szóval, mióta vitáztok, én azóta iszom.
    Bort, sört. Mert a mondás úgy szól, hogy a borra sör meggyötör.
  • Alien69
    Én speciel elismerem, nem értettem elsőre ezt a párhuzamos izét. De, hogy sok minden épülne erre... Na ja, lehet, de ha normálisan fogalmaznának, akkor ki se alakult volna a "beszélgetés/vita". me ha aztatat írja, hogy párhuzamos ÉS egyirányú közlekedés, akkor ok. Egy átlag embernek a párhuzamos jelenti az alap esetben az ellentétes közlekedést is, kivéve, ha eleve tudja, hogy az ebben az esetben nem az. Ennek ellenére, ez legyen a legnagyobb probléma, hogy páran elfelejtettük ezt a "párhuzamos" közlekedés definícióját. Attól még használom az irányjelzőt és a tükröt is.